X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja jestem bardzo niska 160 cm

To z dzisiaj 23 tc:
    IMG-8006.jpg

To jak ja. Podobna wielkość brzucha i wzrost

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Truskawka gratulacje! Córki są super ❤️ a z chłopcami nie mam doświadczenia, więc tylko o wychowaniu dziewczyn mogę coś napisać 😅 gratuluję też zakupu wózeczka!

Avocado no te kopniaki w dół brzucha bywają nieraz takie nieprzyjemne. W pierwszej ciąży faktycznie można się przejąć. W takim razie miłego odpoczywania. Daj znać na kiedy Ci się uda przyspieszyć wizytę :) moja właśnie mnie kopie po pęcherzu i ciągle chodzę do toalety 🫣

Luna współczuję tych chorób… Ja i młodsza też przeziębione, już od poniedziałku. Właśnie się położyłam pod koc po położeniu jej na drzemkę i mam nadzieję, że za szybko nie wstanie i trochę się też powygrzewam.

Ja już tylko czekam na koniec sezonu chorobowego. U nas w okolicy szaleje grypa. Ja to tylko lekkie przeziębienie. A w naszym przedszkolu jelitowka właśnie. Nawet przesunęli bal karnawalowy tak mało dzieci chodzi. Ta grypa mnie martwi. No nic nie zrobimy. Trzeba mieć nadzieję...ale znajomi z okolicy i sąsiedzi to porządnie ich rozłożyło. Grypa A ponoć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 15:40

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo i wiem, że koleżanki z okolicy trzymają dzieci przedszkolne w domu od kilku dni, bo też w placówkach dużo grypy i rsv. Mam kuzynkę właśnie w szpitalu z dzieckiem z powodu powikłań po rsv i jej współczuję :(

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki :) a dziewczyny bliżej 170 jak u Was? 🤪 ja zależy co założę

Mnie ostatnio Córeczka chyba kopnela w pęcherz na pilatesie. Byłam w łazience przed, ćwiczę może 5,10 minut i czuję jakbym wypiła 2 litry wody nagle - a sobie wzięłam może 3 łyki na początku ćwiczeń 😁

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 176 i brzuch jak dziewczyny z tych wiekszych, a to moja pierwsza ciąża, bo nieudane to raczej nie maja na to wpływu 🙈🙈

Rany dzisiaj przegięłam ze spacerem z psem, chyba z 10000 kroków wyszło i normalnie aż mnie miednica boli, nic już przez ten weekend nie robię, tylko siedzę XD ale tak samo mam wrażenie, że taki serio duży to z dnia na dzień ok 19t się pojawił, wcześniej cośtam sobie odstawał, ale no teraz to już nie ma żartów 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:40

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 2o% promki na momcozy do jutra! Jeśli któraś planuje cos stamtąd - nie na wszystko, ale i tak ladnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:42

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 15 lutego, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dodam update brzuszkowy ☺️ z ekscytującego momentu dnia czyli wycieczki do szpitalnego wc 😅
    IMG-9550.jpg
    165cm i pierwsza ciąża :) podobno więcej niż mniej wód płodowych, tak sobie myślę że może dlatego już spory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:45

Nosa, Elza1234, eeemakarena, Kkk77, Alex_92, Biedronka@, Revolutionary , Klaudek11, amoze, przygodami66 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun, jak sytuacja Wasza? Współczuję tego przejscia, ogromną sprawa, jeszcze ten opis bledny. Masakroza...

Magda, przerażające przeżycie, masz rację- coś lub ktoś nad Wami czuwa !!

Paulina i reszta dziewczyn, piękne brzuszki 🥰
    Ja sama czuje brzuszek, ale mam taką sylwetkę, że jak ubiorę coś luźnego to spokojnie mogę ukryć.

Przeziębienie na cale szczęście przeszlo, został tylko zatkany nos. W środę wizyta kontrolną u prowadzacej, wcześniej spuszczę krwi, powtórzę też tokso. Nie mogę się doczekać żeby podejrzeć mojego bobasa w 3D, oby się dobrze ułożył. No i mam ogromną nadzieję, że ta niedomykalność zastawki minie juz lub nie okaże sie groźna. A Witek chyba się obrócił, bo czuje teraz więcej nisko niż kopniaki na górze. Chociaż jak sprawdzałam dzisiaj detektorem to wyłapałam go nisko i jeszcze uciekał 😄

przygodami66 lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Asiun, jak sytuacja Wasza? Współczuję tego przejscia, ogromną sprawa, jeszcze ten opis bledny. Masakroza...

Magda, przerażające przeżycie, masz rację- coś lub ktoś nad Wami czuwa !!

Paulina i reszta dziewczyn, piękne brzuszki 🥰
    Ja sama czuje brzuszek, ale mam taką sylwetkę, że jak ubiorę coś luźnego to spokojnie mogę ukryć.

Przeziębienie na cale szczęście przeszlo, został tylko zatkany nos. W środę wizyta kontrolną u prowadzacej, wcześniej spuszczę krwi, powtórzę też tokso. Nie mogę się doczekać żeby podejrzeć mojego bobasa w 3D, oby się dobrze ułożył. No i mam ogromną nadzieję, że ta niedomykalność zastawki minie juz lub nie okaże sie groźna. A Witek chyba się obrócił, bo czuje teraz więcej nisko niż kopniaki na górze. Chociaż jak sprawdzałam dzisiaj detektorem to wyłapałam go nisko i jeszcze uciekał 😄
    Ja właśnie wróciłam z uczelni. Mąż w szpitalu, ale jest szansa, że jeszcze dziś wieczorem go wypuszczą. Obolaly jest no, ale nic nie poradzimy. Był u niego dziś chirurg, który wykonywał operację, powiedział że nawet dzwonili do miejsca z którego ten błędny opis mamy, bo sami się wkurw...lekko mówiąc. Powiedział, że jak przyjdzie na zdjęcie szwów za tydzień to oni już go pokierują co i jak dalej i że pomogą dojść do przyczyny tego ciągłego bólu brzucha więc jakiś plus jest że nie odeślą tak o z kwitkiem.

Super brzuszki dziewczyny 🙂 ja mam też już bęben dosłownie 😅 przy wzroście prawie 170cm

Ostatnie zdjęcie mam z 3.02 w dodatku robione instaxem
    IMG20250215181046.jpg

I jak widać byłam już zdjąć hybrydę z pazurów, pierwsze dwa dni było mi dziwnie, ale już przywykłam 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 18:19

Cel95, Elza1234, Alex_92, Revolutionary , Werzol, Klaudek11, amoze, przygodami66, eeemakarena, Lola93 lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, mi chyba bliżej do Twojego brzuszka :)

Bardzo ładny jak wszystkie tutaj i oby jeszcze dużo, dużo urósł 😊

My zamówiliśmy kokon i rożek z zszytych. Wstawię zdjęcie w marcu jak przyjdzie.

Rożek wiadomo potrzebny, kokon mamy zamiar używać tylko pod nadzorem i jako takie bezpieczne miejsce dla Malutkiej u mojej Mamy i u Teściów. Wiem, że maluszek może spać w kokonie tylko pod stałym nadzorem jeżeli w ogóle, ale też taki duży może być jako mata przydatna jak są zwierzaki wokół 😁 Wzięliśmy specjalnie taki większy.

Nocować poza domem wstępnie nie mamy zamiaru zanim skończy te pół roku więc jeżeli chodzi o łóżeczko chyba postawimy na to Waldin 7w1. Gdyby była zmiana planów dostawkę mobilną gdzieś się zawsze dorwie.

Ktoś z Was ma z nim jakieś doświadczenia?
    Tu filmik o nim

Monitor oddechu snuza.

A wózek będziemy obczajac w przyszłym tygodniu, na pewno mamy na liście Roan Ivi 2.0, Muuvo Quick, Bebetto Flavio Premium

Fotelik - tu chcemy się przejechać do 8stars jak polecacie i niech coś wybiorą.
    Czy macie otulacze na foteliki?

Dużo na raz wiem, bylam na tradycyjnym spacerze weekendowym i potem się z mężem wzięliśmy za rozkminianie wyprawki na poważnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 18:38

amoze lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, my nie korzystaliśmy z otulacza nawet zimą. Młoda jeździła w kombinezonie wełnianym i nie zdarzyło się żeby zmarzła :)

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś sie wybraliśmy oglądać wózki i chyba ostatecznie wybór będzie między venici upline 2 stone beige a muuvo quick boho brown. Bardzo podobne, jednak jakieś małe różnice są. Byliśmy chyba w 3 sklepach i żaden nie miał na stanie obu żeby je tak porównać obok siebie. W muuvo mam obawy co do materiału, bo wydaje mi się jakiś taki pluszowy?
    Venici za to nie ma wentylacji na nóżki. Ma ktoś z tym doświadczenie? Sprawdza się czy można na luzie odpuścić i nie patrzeć na ten bajer?

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z otulacza do fotelika przez pierwsze dwa-trzy miesiące ale mam dzieci z początku roku. Teraz nie wiem czy będę korzystać, może zimą jak jeszcze będzie dobry. Zobaczymy

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Fajne brzuszki :) a dziewczyny bliżej 170 jak u Was? 🤪 ja zależy co założę

Mnie ostatnio Córeczka chyba kopnela w pęcherz na pilatesie. Byłam w łazience przed, ćwiczę może 5,10 minut i czuję jakbym wypiła 2 litry wody nagle - a sobie wzięłam może 3 łyki na początku ćwiczeń 😁

My chyba jesteśmy podobnego wzrostu, ja mam 171 dokładnie i ok. 65kg i u mnie tak to teraz wygląda. W obcisłej sukience widać, ale na luzie mogę ukryć pod swetrem.

IMG-0781.jpg

Cel95, Revolutionary , Werzol, Klaudek11, amoze, przygodami66, asiun lubią tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei chyba nie będę kupować rożka - wydaje mi się, że będzie za gorąco i raczej postawię na jakieś letnie śpiworki 0.5 tog czy muślinowe otulacze do spania. To samo z otulaczem do fotelika - latem chyba nie ma to większego sensu, bo będzie po prostu za ciepło.
    Daj znać jak Ci przyjdzie kokon z zszytych, też na nie patrzyłam 😄

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    My chyba jesteśmy podobnego wzrostu, ja mam 171 dokładnie i ok. 65kg i u mnie tak to teraz wygląda. W obcisłej sukience widać, ale na luzie mogę ukryć pod swetrem.

IMG-0781.jpg

Śliczne zdjęcie!

Rzeczywiście mamy dość podobne wymiary tylko u mnie 168 więc takie niecałe to 170 hehe

Właśnie mi przypomniałaś, że muszę z walentynkowymi kwiatami sobie taką fotę strzelić na pamiątkę 😊

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo otulacza do fotelika, po obejrzeniu tego krótkiego filmiku doszłam do wniosku, że nie kupuję

https://youtu.be/sMdCogt9VT8?si=m9pX_0438X2zMPag

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 18:51

Cel95, Nosa lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Śliczne zdjęcie!

Rzeczywiście mamy dość podobne wymiary tylko u mnie 168 więc takie niecałe to 170 hehe

Właśnie mi przypomniałaś, że muszę z walentynkowymi kwiatami sobie taką fotę strzelić na pamiątkę 😊

Dzięki! Ja właśnie wczoraj poprosiłam męża o mini sesję z kwiatami. 😅 Muszę pamiętać, żeby robić zdjęcia, bo ja wiecznie unikam, a później z perspektywy czasu żałuję, że nie mam pamiątek.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja z kolei chyba nie będę kupować rożka - wydaje mi się, że będzie za gorąco i raczej postawię na jakieś letnie śpiworki 0.5 tog czy muślinowe otulacze do spania. To samo z otulaczem do fotelika - latem chyba nie ma to większego sensu, bo będzie po prostu za ciepło.
    Daj znać jak Ci przyjdzie kokon z zszytych, też na nie patrzyłam 😄

Ja tak pod szpital i pod ewentualnie mój dom jakby była z jakiegoś powodu konieczność tam być stwierdziłam, że wezmę rożek bo w obu miejscach nie jest zbyt gorąco 😁 no i może do leciutkiego bodziaka będzie ok na te pierwsze dni, ciężko rzeczywiście ocenić czy trafimy na 20 stopni czy więcej 😅

Nie mówiąc o tym czy Dzieci pojawią się bliżej 35 czy 40 tygodnia 😅

Patrząc na 2024 z końcem maja w Krakowie pokazuje że bywało i 15 stopni,za to w czerwcu dobijało czasem 30🤔

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Apropo otulacza do fotelika, po obejrzeniu tego krótkiego filmiku doszłam do wniosku, że nie kupuję

https://youtu.be/sMdCogt9VT8?si=m9pX_0438X2zMPag

No to mam odpowiedź :) czyli lepiej zapewnić odpowiednią temperaturę w aucie plus ubiór.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ