CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Truskawka gratulacje! Córki są super ❤️ a z chłopcami nie mam doświadczenia, więc tylko o wychowaniu dziewczyn mogę coś napisać 😅 gratuluję też zakupu wózeczka!
Avocado no te kopniaki w dół brzucha bywają nieraz takie nieprzyjemne. W pierwszej ciąży faktycznie można się przejąć. W takim razie miłego odpoczywania. Daj znać na kiedy Ci się uda przyspieszyć wizytęmoja właśnie mnie kopie po pęcherzu i ciągle chodzę do toalety 🫣
Luna współczuję tych chorób… Ja i młodsza też przeziębione, już od poniedziałku. Właśnie się położyłam pod koc po położeniu jej na drzemkę i mam nadzieję, że za szybko nie wstanie i trochę się też powygrzewam.
Ja już tylko czekam na koniec sezonu chorobowego. U nas w okolicy szaleje grypa. Ja to tylko lekkie przeziębienie. A w naszym przedszkolu jelitowka właśnie. Nawet przesunęli bal karnawalowy tak mało dzieci chodzi. Ta grypa mnie martwi. No nic nie zrobimy. Trzeba mieć nadzieję...ale znajomi z okolicy i sąsiedzi to porządnie ich rozłożyło. Grypa A ponoćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 15:40
-
Ja tak samo i wiem, że koleżanki z okolicy trzymają dzieci przedszkolne w domu od kilku dni, bo też w placówkach dużo grypy i rsv. Mam kuzynkę właśnie w szpitalu z dzieckiem z powodu powikłań po rsv i jej współczuję
-
Fajne brzuszki
a dziewczyny bliżej 170 jak u Was? 🤪 ja zależy co założę
Mnie ostatnio Córeczka chyba kopnela w pęcherz na pilatesie. Byłam w łazience przed, ćwiczę może 5,10 minut i czuję jakbym wypiła 2 litry wody nagle - a sobie wzięłam może 3 łyki na początku ćwiczeń 😁👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja mam 176 i brzuch jak dziewczyny z tych wiekszych, a to moja pierwsza ciąża, bo nieudane to raczej nie maja na to wpływu 🙈🙈
Rany dzisiaj przegięłam ze spacerem z psem, chyba z 10000 kroków wyszło i normalnie aż mnie miednica boli, nic już przez ten weekend nie robię, tylko siedzęale tak samo mam wrażenie, że taki serio duży to z dnia na dzień ok 19t się pojawił, wcześniej cośtam sobie odstawał, ale no teraz to już nie ma żartów 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:40
-
Dziewczyny, 2o% promki na momcozy do jutra! Jeśli któraś planuje cos stamtąd - nie na wszystko, ale i tak ladnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:42
-
To i ja dodam update brzuszkowy ☺️ z ekscytującego momentu dnia czyli wycieczki do szpitalnego wc 😅
165cm i pierwsza ciążapodobno więcej niż mniej wód płodowych, tak sobie myślę że może dlatego już spory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:45
Nosa, Elza1234, eeemakarena, Kkk77, Alex_92, Biedronka@, Revolutionary , Klaudek11, amoze, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Asiun, jak sytuacja Wasza? Współczuję tego przejscia, ogromną sprawa, jeszcze ten opis bledny. Masakroza...
Magda, przerażające przeżycie, masz rację- coś lub ktoś nad Wami czuwa !!
Paulina i reszta dziewczyn, piękne brzuszki 🥰
Ja sama czuje brzuszek, ale mam taką sylwetkę, że jak ubiorę coś luźnego to spokojnie mogę ukryć.
Przeziębienie na cale szczęście przeszlo, został tylko zatkany nos. W środę wizyta kontrolną u prowadzacej, wcześniej spuszczę krwi, powtórzę też tokso. Nie mogę się doczekać żeby podejrzeć mojego bobasa w 3D, oby się dobrze ułożył. No i mam ogromną nadzieję, że ta niedomykalność zastawki minie juz lub nie okaże sie groźna. A Witek chyba się obrócił, bo czuje teraz więcej nisko niż kopniaki na górze. Chociaż jak sprawdzałam dzisiaj detektorem to wyłapałam go nisko i jeszcze uciekał 😄przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:Asiun, jak sytuacja Wasza? Współczuję tego przejscia, ogromną sprawa, jeszcze ten opis bledny. Masakroza...
Magda, przerażające przeżycie, masz rację- coś lub ktoś nad Wami czuwa !!
Paulina i reszta dziewczyn, piękne brzuszki 🥰
Ja sama czuje brzuszek, ale mam taką sylwetkę, że jak ubiorę coś luźnego to spokojnie mogę ukryć.
Przeziębienie na cale szczęście przeszlo, został tylko zatkany nos. W środę wizyta kontrolną u prowadzacej, wcześniej spuszczę krwi, powtórzę też tokso. Nie mogę się doczekać żeby podejrzeć mojego bobasa w 3D, oby się dobrze ułożył. No i mam ogromną nadzieję, że ta niedomykalność zastawki minie juz lub nie okaże sie groźna. A Witek chyba się obrócił, bo czuje teraz więcej nisko niż kopniaki na górze. Chociaż jak sprawdzałam dzisiaj detektorem to wyłapałam go nisko i jeszcze uciekał 😄
Super brzuszki dziewczyny 🙂 ja mam też już bęben dosłownie 😅 przy wzroście prawie 170cm
Ostatnie zdjęcie mam z 3.02 w dodatku robione instaxem
I jak widać byłam już zdjąć hybrydę z pazurów, pierwsze dwa dni było mi dziwnie, ale już przywykłam 😅.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 18:19
Cel95, Elza1234, Alex_92, Revolutionary , Werzol, Klaudek11, amoze, przygodami66, eeemakarena, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Paulina, mi chyba bliżej do Twojego brzuszka
Bardzo ładny jak wszystkie tutaj i oby jeszcze dużo, dużo urósł 😊
My zamówiliśmy kokon i rożek z zszytych. Wstawię zdjęcie w marcu jak przyjdzie.
Rożek wiadomo potrzebny, kokon mamy zamiar używać tylko pod nadzorem i jako takie bezpieczne miejsce dla Malutkiej u mojej Mamy i u Teściów. Wiem, że maluszek może spać w kokonie tylko pod stałym nadzorem jeżeli w ogóle, ale też taki duży może być jako mata przydatna jak są zwierzaki wokół 😁 Wzięliśmy specjalnie taki większy.
Nocować poza domem wstępnie nie mamy zamiaru zanim skończy te pół roku więc jeżeli chodzi o łóżeczko chyba postawimy na to Waldin 7w1. Gdyby była zmiana planów dostawkę mobilną gdzieś się zawsze dorwie.
Ktoś z Was ma z nim jakieś doświadczenia?
Tu filmik o nim
Monitor oddechu snuza.
A wózek będziemy obczajac w przyszłym tygodniu, na pewno mamy na liście Roan Ivi 2.0, Muuvo Quick, Bebetto Flavio Premium
Fotelik - tu chcemy się przejechać do 8stars jak polecacie i niech coś wybiorą.
Czy macie otulacze na foteliki?
Dużo na raz wiem, bylam na tradycyjnym spacerze weekendowym i potem się z mężem wzięliśmy za rozkminianie wyprawki na poważnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 18:38
amoze lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
My dziś sie wybraliśmy oglądać wózki i chyba ostatecznie wybór będzie między venici upline 2 stone beige a muuvo quick boho brown. Bardzo podobne, jednak jakieś małe różnice są. Byliśmy chyba w 3 sklepach i żaden nie miał na stanie obu żeby je tak porównać obok siebie. W muuvo mam obawy co do materiału, bo wydaje mi się jakiś taki pluszowy?
Venici za to nie ma wentylacji na nóżki. Ma ktoś z tym doświadczenie? Sprawdza się czy można na luzie odpuścić i nie patrzeć na ten bajer?
-
Ja korzystałam z otulacza do fotelika przez pierwsze dwa-trzy miesiące ale mam dzieci z początku roku. Teraz nie wiem czy będę korzystać, może zimą jak jeszcze będzie dobry. Zobaczymy
-
Cel95 wrote:Fajne brzuszki
a dziewczyny bliżej 170 jak u Was? 🤪 ja zależy co założę
Mnie ostatnio Córeczka chyba kopnela w pęcherz na pilatesie. Byłam w łazience przed, ćwiczę może 5,10 minut i czuję jakbym wypiła 2 litry wody nagle - a sobie wzięłam może 3 łyki na początku ćwiczeń 😁
My chyba jesteśmy podobnego wzrostu, ja mam 171 dokładnie i ok. 65kg i u mnie tak to teraz wygląda. W obcisłej sukience widać, ale na luzie mogę ukryć pod swetrem.
Cel95, Revolutionary , Werzol, Klaudek11, amoze, przygodami66, asiun lubią tę wiadomość
-
Ja z kolei chyba nie będę kupować rożka - wydaje mi się, że będzie za gorąco i raczej postawię na jakieś letnie śpiworki 0.5 tog czy muślinowe otulacze do spania. To samo z otulaczem do fotelika - latem chyba nie ma to większego sensu, bo będzie po prostu za ciepło.
Daj znać jak Ci przyjdzie kokon z zszytych, też na nie patrzyłam 😄Cel95 lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:
Śliczne zdjęcie!
Rzeczywiście mamy dość podobne wymiary tylko u mnie 168 więc takie niecałe to 170 hehe
Właśnie mi przypomniałaś, że muszę z walentynkowymi kwiatami sobie taką fotę strzelić na pamiątkę 😊👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Apropo otulacza do fotelika, po obejrzeniu tego krótkiego filmiku doszłam do wniosku, że nie kupuję
https://youtu.be/sMdCogt9VT8?si=m9pX_0438X2zMPagWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 18:51
Cel95, Nosa lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Śliczne zdjęcie!
Rzeczywiście mamy dość podobne wymiary tylko u mnie 168 więc takie niecałe to 170 hehe
Właśnie mi przypomniałaś, że muszę z walentynkowymi kwiatami sobie taką fotę strzelić na pamiątkę 😊
Dzięki! Ja właśnie wczoraj poprosiłam męża o mini sesję z kwiatami. 😅 Muszę pamiętać, żeby robić zdjęcia, bo ja wiecznie unikam, a później z perspektywy czasu żałuję, że nie mam pamiątek. -
awokado 🥑 wrote:Ja z kolei chyba nie będę kupować rożka - wydaje mi się, że będzie za gorąco i raczej postawię na jakieś letnie śpiworki 0.5 tog czy muślinowe otulacze do spania. To samo z otulaczem do fotelika - latem chyba nie ma to większego sensu, bo będzie po prostu za ciepło.
Daj znać jak Ci przyjdzie kokon z zszytych, też na nie patrzyłam 😄
Ja tak pod szpital i pod ewentualnie mój dom jakby była z jakiegoś powodu konieczność tam być stwierdziłam, że wezmę rożek bo w obu miejscach nie jest zbyt gorąco 😁 no i może do leciutkiego bodziaka będzie ok na te pierwsze dni, ciężko rzeczywiście ocenić czy trafimy na 20 stopni czy więcej 😅
Nie mówiąc o tym czy Dzieci pojawią się bliżej 35 czy 40 tygodnia 😅
Patrząc na 2024 z końcem maja w Krakowie pokazuje że bywało i 15 stopni,za to w czerwcu dobijało czasem 30🤔👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
asiun wrote:Apropo otulacza do fotelika, po obejrzeniu tego krótkiego filmiku doszłam do wniosku, że nie kupuję
https://youtu.be/sMdCogt9VT8?si=m9pX_0438X2zMPag
No to mam odpowiedźczyli lepiej zapewnić odpowiednią temperaturę w aucie plus ubiór.
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀