CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie czytalam o tym przed chwilą Cel - to rosnąca prolaktyna za to odpowiada u mężczyzn. Organizm gromadzi zapasy tłuszczu, żeby przetrwać okres zmniejszonej ilości snu i odpoczynku 😆
Cel95, Elza1234, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Ja w polowie testu obciążenia glukozą (jeszcze jedno pobranie mi zostało) i o dziwo mi ta glukoza do picia smakowała;)
przygodami66, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Właśnie czytalam o tym przed chwilą Cel - to rosnąca prolaktyna za to odpowiada u mężczyzn. Organizm gromadzi zapasy tłuszczu, żeby przetrwać okres zmniejszonej ilości snu i odpoczynku 😆
W tym dokumencie o ojcach który oglądałam również było na ten temat👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
jowmat wrote:Ja w polowie testu obciążenia glukozą (jeszcze jedno pobranie mi zostało) i o dziwo mi ta glukoza do picia smakowała;)
Co do wagi to mnie przybyło jakieś 5kg i sama waga jest dla mnie ok, ale powiem Wam że nie spodziewałam się tego kompletnie a trochę słabo sobie radze ze swoim wyglądem w ciąży. Jak patrzę na inne ciężarne kobiety to aż mi się buzia śmieje że tak pięknie wyglądają, a swój obraz w głowie mam jakiś zupełnie negatywny. Całe życie byłam szczupła i teraz jakoś nie do końca akceptuje swoje ciało, mimo że mam absolutną świadomość że w brzuchu dzieje się magiaprzygodami66, amoze, jowmat lubią tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
xSmerfetkax wrote:Dzień dobry! Ja dzisiaj od 5 nie śpię, a kładłam się ok północy, trzeba zaraz zrobić sobie kawę 🫣
Co do wagi to powiem wam że jestem w szoku bo dopiero na ostatniej wizycie mnie ktoś zważył 🫣 mam kilka kg na plusie ale staram się tym nie przejmować, w moim przypadku to ciąża jest takim stanem kiedy sobie pozwalam na więcej, a wiadomo po urodzeniu malucha będą częste spacery więc liczę na powrót do swojej wagi ☺️
U mnie też pobudka o 5. Obudziłam się jak mąż wstawał, chwilę pogadaliśmy i już nie mogłam zmrużyć oka. Nastawiam się na drzemkę w ciągu dnia 😃
Co do kilogramów to ja mam 5 na plusie, ale zaczynam być odkurzaczem. Wczoraj spróbowałam wszystkich sałatek na stole i czekałam na ciasto 🫣 muszę trochę przystopować i wrócić do smoothie jak mam ochotę na coś słodkiego
Truskawka, ciąża to taki moment kiedy naprawdę nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia z powodu wagi. Tak jak piszą dziewczyny, później jest maluch, karmienie piersią i dużo spacerów. Spokojnie wrócisz do swojej wagi, ale też bez presji
I powodzenia na wizytach!
-
Truskawka jak bardzo Cie to męczy to wrzuc sobie jakąś dietę cukrzycową. Bo to też nie chodzi o to żeby nic nie robić jak ma się doła z jakiegoś powodu. I te owoce to chyba nie za dobry pomysł,ponoć trzeba bardzo ograniczać.
Jak sobie zrobisz jakiś grunt pod zrzucenie wagi po ciąży to też to inaczej zadziala. Kwestia tego czego chcesz. Ja jakbym za dużo przybierała i by mnie to męczyło to chyba włączyłabym dietę jednak. Ale ja to ja. Lubię kontrolować wszystko na co mam wpływ. Jak udało Ci się zrzucić samej 50 kg to na bank dietę masz w małym palcu i to połapiesz elegancko.
A jak Ci się nie chce to zwyczajnie urodzisz i się zabierzesz za wagę. -
To ja w weekend cały czas bym coś jadła. I niby spoko ale taki apetyt, że szok. Od początku przytyłam 3 kg ale pewnie jest już więcej, bo dopiero za dwa tygodnie będę się ważyć u położnej. Najpierw schudłam 1 kg przez wymioty. Jak patrzę na swój apetyt to nie wiem jak to się skończy 🫣
Co do seksu to najpierw mieliśmy zakaz, później się baliśmy, aż spróbowaliśmy w 2 trymestrze. Seks lepszy niż przed ciążą (dłuższy orgazm).
-
Ja na diecie cukrzycowej, więc bilans wagi od wyjściowej -3kg. Diabetolog mnie straszy że nie mogę przytyć, ale lekarka prowadzącą traktuje jego słowa z przymrużeniem oka 😏😉 Najważniejsze że bejbik rośnie i jest wszystko okej✊️
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Wszystko u nas dobrze
Mała zdrowa, waży 411 g
Mnie się jakaś infekcja przypałetala, także dostałam globulki plus tandyferon
Młoda obróciła się w stronę kręgosłupa także tyle ją widzieli 😅 mam zdjęcie gdzie widać kawałek nosa i taki szelmowski uśmiech
Muszę tylko założyć dzienniczek ciśnienia, bo martwi go to białko w moczuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 10:08
awokado 🥑, Biedronka@, Klaudek11, Alex_92, Truuskaawka, przygodami66, Anabbit, kasssia, Paulinaaa_, xSmerfetkax, Cel95, Margareetka, amoze, Tanashi, KarolaKinga, Revolutionary , Werzol, eeemakarena, jowmat, Kkk77, Nosa, Lauraa, Moooniii, koktajlowa, Anuncja, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja byłam rano na badaniach krwi i uczciwie robiłam na czczo. Zero kawy i chleba przed.
I weszłam w nowy tydzien z wiadomością z przedszkola "dzień dobry,chcieliśmy poinformować ze w naszej grupie odnotowano przypadki wszawicy". Także czekamy😅
u mnie w tym roku były już wszy i świerzb i owiski, naszczęscie nic nie przeszło.
waga wyjściowo +5 kg, ale na początku schudłam 2,5kg wiec defacto już +7,5 kg.
zazdro dziewczyny, które chudły przy KP. ja też wtedy jakoś dużo jadłam i nic z 5kg po pierwszej ciąży ze mnie nie zeszło, do teraz -
@Elza1234 super, że wszystko dobrze! 😍
Ja połówkowe dziś o 14
U mnie 6 kilo na plusie, w pierwszej ciąży przytyłam 15 kilo, podczas karmienia wszystko zeszło ale jak skończyłam karmić to trochę wróciło😏Elza1234, przygodami66, amoze, Werzol, Alex_92, jowmat lubią tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Przed glukozą z rana można wypić wodę? Czy tak żyleta na czczo?
My seksik ograniczaliśmy na początku bo były problemy z zagnieżdżeniem to strach ze cos nie tak znów pojdzie. Teraz byłoby ok ale nadal mało sie bawiny bo czesto miałam nawracające zapalenie pęcherza. Więc duże przerwy między sobie robie żeby nic się nie rozwinęło.
-
Hej dziewczyny,
Miłego poniedziałku 😊 ja dziś wizytuje u prowadzącego, ale mega późnym wieczorem (ok. 21 wejdę dopiero).
Co do wagi to u mnie równiutko +1kg, ale ja przed ciążą miałam raczej jedną z wyższych moich wag w życiu (64kg przy 171cm), wcześniej raczej oscylowałam w okolicy 59/60.
Ja się jeszcze totalnie nie zebrałam do ćwiczeń, ze spacerami też kiepsko. Chyba czas w końcu zebrać tyłek i chociaż w domu coś poćwiczyć. Jutro mam wizytę u fizjo to podpytam, co mogę robić na tym etapie. -
Dzięki dziewczyny 🥰
@Elza1234 Gratulacje,dobre wieści już od poniedziałku 😊
Wlasnie kurier przyniósł moją pierwszą paczkę z z Gemini. Wrzucę co ostatecznie zamowilam,pewnie jeszcze pozniej bede dokupować. Trochę bałam się o te kosmetyki,ale mają bardzo długą datę ważności 😊
https://zapodaj.net/plik-ElXvzadbFw
https://zapodaj.net/plik-eIoRw0EvVF
Katikat, amoze, Margareetka, Elza1234, Revolutionary , Alex_92, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:u mnie w tym roku były już wszy i świerzb i owiski, naszczęscie nic nie przeszło.
waga wyjściowo +5 kg, ale na początku schudłam 2,5kg wiec defacto już +7,5 kg.
zazdro dziewczyny, które chudły przy KP. ja też wtedy jakoś dużo jadłam i nic z 5kg po pierwszej ciąży ze mnie nie zeszło, do teraz
No my na szczęście też nic nie złapaliśmy co było u młodego w przedszkolu. Ale to co córka przynosiła to łapalismy wszystko. Wszy,pluskwy,ta chorobę gdzie skóra schodzi,uciekła mi nazwa,liszaj zakaźny czy coś w ten klimat. I takie tam inne. -
U mnie było jakieś +6kg (wyjściowa 54.5kg), teraz wydaje mi się, że po szpitalu trochę spadło, sprawdzę za niedługo
Chyba jutro wychodzimy 🙈 kończę antybiotyk dzisiaj, jutro badania kontrolne i jak wszystko ok - wypis.
I wtedy już domek i leżenieCel95, Truuskaawka, Klaudek11, kasssia, przygodami66, KarolaKinga, Revolutionary , Werzol, eeemakarena, Alex_92, awokado 🥑, Kkk77, Nosa, Anuncja, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
U mnie z wagą jest póki co tak, kolejne ważenie bedzie w piątek
https://zapodaj.net/plik-NfPrNKZfHH
A jeśli chodzi o ❤️, to u nas mąż boi się o dzidzię, niestety brzuch co raz większy i nie ma tej wygody :p
Radzimy sobie w inne sposoby, jesli chodzi o orgazmy to dłuższe, ale mniej intensywne niż przed ciążą.
I nie wiem jak jest u Was, ale u mnie jest tak, że jak już zacznie być miło, przyjemnie i fajnie to zaraz nasze dziecko stwierdza, że zacznie kopać i wtedy mam jakiś taki wewnętrzny stop, po prostu jest koniec i dziękujemy za moc uniesień 😎 no nie potrafię osiągnąć orgazmu podczas tego jak dzieciak kopie 😅 zastanawiam się czy mi tego maluch po złości nie robi 😂Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
https://zapodaj.net/plik-ZmT5lQrWnW
I tu drugie, aktualne przyrosty.
U mnie bez mdłości, normalny apetyt.
Wszystko poki co idzie w brzuch, cycki i niestety twarz :p reszta ciałka oszczędzona👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️