CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka@ wrote:Karola, na czczo? W ciąży jest norma do 90 na czczo🤔🤔
Hmm ale przy wyniku Karoli to raczej zalecą chyba dietę i kontrolę, a nie jakieś igły?
Bo przekroczone ma ledwo o 3👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Biedronka@ wrote:Karola, na czczo? W ciąży jest norma do 90 na czczo🤔🤔
A znowu coś się zmieniło? Ostatnio było 92 🫣 -
Jezus Maria
4 h w drodze ale chyba podjęliśmy decyzję wózkowo/fotelikiwa. Jutro jeszcze zobaczymy meble w ikei, bo już wiem ile kosztują z voxa
Jestem wykończona
Idę spać 🙈Lauraa, eeemakarena, Truuskaawka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Hmm ale przy wyniku Karoli to raczej zalecą chyba dietę i kontrolę, a nie jakieś igły?
Bo przekroczone ma ledwo o 3 -
Mi się znowu zaczął spinać brzuch od wczoraj i dzisiaj od rana kłucie w pochwie 🫣 dobrze, że jutro mam rano wizytę, bo zaczęło mnie to już stresować. Do tego udało mi się wybrać położna i szkołę rodzenia i jutro mam spotkanie organizacyjne.
Co do Waszych zakupów, też czuję że najgorzej będzie z wózkiem bo kogokolwiek pytam to skrajne opinie 🤪 -
Ja miałam na czczo przekroczone ale jak nie jem kolacji. Jak jem to jest okej. Krzywą,cukry z palca po 1h i 2 h mam okej. Więc niech mi dadzą spokój. Nie mam co robić tylko chodzić od drzwi do drzwi. Jeszcze ten alergolog niech coś wymysli bo kazała brać steryd i krople a odstawić zyrtec i nie dosyć że mnie wszystko swędzi to kaszle i smarkam na nowo. Poczekam parę dni na działanie tego sterydu i jak nie pomoże to wracam do zyrtecu i niech mnie cmoknie w dupę razem z diabetologiem. Wybaczanie moją pogardę ale człowiek czasie prędzej sam się wyleczy niż ci lekarze mu pomogą
-
Hej
pięknego dnia i powodzenia na wizytach
stwierdzam, że siedzenie samej w domu przestaje mi służyć.... wczoraj do 17 nawet nie wstałam z łóżka, nie zrobilam nic -.-
zaczynam wymiękać, a tu jeszcze tyle czasu przede mną ..
w sobotę trochę posprzątałam, obiad, wieczorem mąż zabrał mnie na kolację walentynkową (oh, naprawde mogłam zjeść tylko sałatkę i wodę z cytryną - żal xD ) i zaczęło mnie w gratisie boleć spojenie łonowe ... nic dziwnego, jak większośc czasu leżę. I wpadam w błędne koło, nie mogę poćwiczyć, żeby wzmocnić mięśnie, mieć lepsze cukry, bo łożysko jest niskochodzę jak moją ŚP 90 letnia babcia, żeby mnie nie bolało xD
żal, żal, żal ...
@Paulina, superoby do domku i odpoczywać
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Karola3xJ:D wrote:Glukoza z krwi 93.... mogą mnie cmoknąć z tą cukrzycą. Idę na wizytę w środę i mam nadzieję że się odczepi.
Biedronka@ lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Hmm ale przy wyniku Karoli to raczej zalecą chyba dietę i kontrolę, a nie jakieś igły?
Bo przekroczone ma ledwo o 3 -
A ja mam takie pytanie do tych z Was, które są w kolejnej ciąży - jak oceniacie wrażenia z posiadania jasnego beżowego wózka, jeśli się na niego zdecydowałyście? Takie mi się podobają najbardziej, ale już się martwię, jak będzie z ich czyszczeniem, czy przy kałużysto-deszczowej pogodzie nie idzie oszaleć?🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
🩺 05.03.2025
🧬 07.04.2025
-
No z tym cukrem słabo, ale warto kontrolować Karola, bo ja miałam trochę wywalone, bo co mierzyłam miałam cukry w normie, a teraz 24tydzień i zaczęło szaleć ... wcześniej mogłam zjeść pączka (i nawet na sensorze cukier był w granicach, a od tygodnia jest o wiele gorzej.
ps. uwielbiam pączki😭
Ja mam na plusie +7kg, powiedzmy, że się tym wcale nie przejmuję, chociaż pogłębiający się cellulit trochę mnie denerwuje xD
Ja w ogóle jakoś tak wszystko przyjmuję, że wszystko przeżyję, byleby szczęśliwie do końca. O porodzie nie myślę - co będzie, jakoś to dziecko musi wyjść, co będzie dalej - też się nie zastanawiam.
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Lauraa wrote:Mi się znowu zaczął spinać brzuch od wczoraj i dzisiaj od rana kłucie w pochwie 🫣 dobrze, że jutro mam rano wizytę, bo zaczęło mnie to już stresować. Do tego udało mi się wybrać położna i szkołę rodzenia i jutro mam spotkanie organizacyjne.
Co do Waszych zakupów, też czuję że najgorzej będzie z wózkiem bo kogokolwiek pytam to skrajne opinie 🤪
A Bebetto będziemy mieć za 1800/2000.
A fotelik Avionaut Pixel Pro na bazie obrotowejLauraa, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:A znowu coś się zmieniło? Ostatnio było 92 🫣
92 jest jak robisz krzywą cukrowa, a przy mierzeniu glukometem 90
stad ta rozbieznoscLauraa lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Elza1234 wrote:My ostatecznie podjęliśmy decyzję że kupujemy Bebetto Yodi na te pół roku - ma wentylację, dobrze mi się prowadziło, jest lekki w porównaniu z innymi. A potem sprzedajemy i kupujemy spacerówkę - pokazywał nam jedna facet, która waży 6 kg (wszystkie spacerówki od 2 w 1 ważą min 10, do 12). Składa się jedna ręka i ma pasek na ramię.. przy naszym 4 piętrze bez windy to jest dla mnie game changer
A Bebetto będziemy mieć za 1800/2000.
A fotelik Avionaut Pixel Pro na bazie obrotowej
Fotelik ten sam planujemy, a wózek widzę że dobra cenę macie. Ahh czas się wybrać na oglądanie -
Elza moja spacerówka waży podobnie i też składa się jedna ręka i jest mega w prowadzeniu dlatego wiem że nie użyje ani razu spacerówki z 2w1 😅 też mam gondolę bebetto i avionauta ♥️
Karola niech Ci dieta lekką będzie 🤣 czemu nie zjadłaś kolacji przed badaniem, żeby mieć dobry ten cukier?
Ja to bym nieraz chciała już mieć wolne hahaha i tak nic nie robić do 17.00 choć jeden dzień 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 15:08
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Kozina01 wrote:Kurcze, to ja wozek z drugiej reki, pierwszy lepszy kupilam, i to byl praktycznie moj pierwszy zakup dla dziecka.
-
Gusia_ wrote:Elza moja spacerówka waży podobnie i też składa się jedna ręka i jest mega w prowadzeniu dlatego wiem że nie użyje ani razu spacerówki z 2w1 😅 też mam gondolę bebetto i avionauta ♥️
Karola niech Ci dieta lekką będzie 🤣 czemu nie zjadłaś kolacji przed badaniem, żeby mieć dobry ten cukier?
Ja to bym nieraz chciała już mieć wolne hahaha i tak nic nie robić do 17.00 choć jeden dzień 🤣🤣🤣
Elza1234 te wielkie spacerówki z zestawu 2w1 są spoko na zimę więc może jednak nie sprzedacie tak szybko tylko na wiosnę 😅
Szarotka12 a jasnoszary się liczy? Bo miałam i byłam zadowolona. Ale jako posiadaczka jakiś 10-12 wózków stwierdzam, że to zależy dużo od tkaniny. Bo brudzić się będzie brudził każdy kolor ,kwestia umycia. Na jednej tapicerce zejdzie ,na innej nie. W moim 2w1 czyli espiro schodziło wilgotną szmatką wszystko. A budy się brudzą bardzo w zależności od sposobu składania. Jak się buda składa pod kółka to warto zabezpieczać ją workiem na śmieci żeby nie robiły się takie brudne paski na stelażu budy. Mam nadzieje,ze to ma sens😅 -
Aaa, widzisz Karola. Myślałam, że nie zjadłaś 🫣🤣 zwracam honor
Co do tego, że gondola się budzi od kółek przy składaniu - prawda. Ja dlatego właśnie kupiłam te „mydelniczkę” choć teraz są totalnie niemodne bo ona od dołu ma plastik i tkaninę kawałek wyżej i ten plastik właśnie myłam tylko ścierką. Śmiesznie, że to już było 5 lat temu. Boże jakie mam duże dzieci 🫣 -
Może i spoko Karola na zimę, ale u nas wszystko rozchodzi się o tą wagę i to nieszczęsne 4 piętro bez windy
Nie mówię że kategorycznie nie - ale po prostu potrzebowałam to wszystko zobaczyć na własne oczy, jak te wszystkie gondolę są ciężkie, nieporęczne i źle się to wszystko składa, nie ważne czy to roan, espiro i venicci czy Bebetto
I jest olbrzymia różnica rzeczywiście między spacerówką z 2 w 1, a taka strikte spacerówka.
Nie mając dziecka, nie mam żadnego doświadczenia, więc dopiero teraz mnie weryfikuje wszystko