CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinaaa_ wrote:U mnie było jakieś +6kg (wyjściowa 54.5kg), teraz wydaje mi się, że po szpitalu trochę spadło, sprawdzę za niedługo
Chyba jutro wychodzimy 🙈 kończę antybiotyk dzisiaj, jutro badania kontrolne i jak wszystko ok - wypis.
I wtedy już domek i leżeniePaulinaaa_ lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
W weekend rozłożyło mnie jakieś przeziębienie i nawet tu nie zaglądałam. Pewnie złapałam to co mąż miał w zeszłym tygodniu, u niego klasycznie przeszło w dwa dni, a mnie będzie trzymać z tydzieńmiałam dziś iść się zapisać do położnej i na pierwsze zajęcia, no ale przecież nie pójdę przeziębiona do innych ciężarnych. Już ten tydzień mnie nie zbawi myślę, a nie chciałabym kogokolwiek narazić, przecież dobrze wiem jak beznadziejnie jest chorować w ciąży
Wagowo jestem +6kg od wagi wyjściowej, póki co zupełnie mnie to nie przeraża, bo przy moim wzroście 170cm te aktualne 56kg to w sumie waga jaką normalnie powinnam mieć
U nas tych zbliżeń od początku ciąży jest bardzo mało, średnio pewnie raz na miesiąc, ja bym chciała trochę więcej, ale mój mąż taki średnio chętny, boi się że zrobi krzywdę małemu. Rozmawiamy o tym i niby wie, że jak lekarz pozwala to można ale ma jakąś blokadę w sobie -
Karola3xJ:D wrote:https://www.vinted.pl/items/5830451749-nosidlo-tula
Tula alert,fajna i tania
Już nieaktualne. Zgarnęłam 😅
Dzięki za info 😁Revolutionary , Margareetka, Alex_92, Nosa lubią tę wiadomość
-
Hejo
Witam się z kawusią☕
Kurier mnie z rana uraczył dostawą naszej dostawki 😀 Anabbit my wzięliśmy Lionero AuroraJak wieczorem mój wróci z pracy to odpakujemy i złożymy pewnie żeby zobaczyć co i jak 😊 samej mi się nie chce z tym walczyć 🙈
a dziewczyny powiedzcie jeśli chodzi o materac - tutaj jest w zestawie niby materac z pianki T25 z pokrowcem Peach skin - taki materac się nie nadaje i trzeba kupić lepszy osobno? 🤔
Elza1234 super że dobre wieści z wizyty 😀 Strach ma wielkie oczy 😉 Ja też mierzę ciśnienie w domu (chociaż ostatn io trochę odpuściłam przyznaję), bo na wizytach mam wysokie, ale w domu ledwo 115 dobija 😉
magdalena321 ja z goleniem mam to samo, nawet miałam ostatnio do Was pisać czy też macie już ten problem 🙈 Ja zawsze miałam trochę brzuszek, ale wtedy go po prostu przyciskałam i wszystko było widać, a teraz no już ciężko "tam" zajrzeć 🙈 Zaraz będzie jak na tych filmikach, gdzie mąż z latarką i maszynką wjeżdża pomiędzy nogi kobiety gdy ona nad nim stoi 🤪🙈
Kozina01 ja się dziś zważyłam i w ciągu ostatniego miesiąca +1kg, czyli sumarycznie gdzieś tak tyle na plus, bo od początku było -1,5kg i wskoczyło +2,5kg, czyli kilogram na plus mam póki coJa nie wymiotowałam ani razu, ale odrzuciło mnie na początku od mięsa i mniej jadłam. Teraz też mięso średnio, za to ciągle wpada coś słodkiego 🙈
Niestety wiem, że ta waga to się dopiero teraz będzie rozkręcać, a ja od początku startowałam z nadwagą, także trochę się boję 🙈
magdalena321 co do spraw łóżkowych, to ja się nie boję, a ochota większa niż przed ciążą 😉 mój niby też luz, ale widzę, że jest mniej chętny niż przed. Tzn kiedyś to chodził za mną jak pies za suką w trakcie cieczki, a teraz to bardziej ja muszę inicjować 🙈 Chyba też się trochę boi, że się coś stanie, nawet ostatnio tak wspomniał, więc teraz pozycja klasyczna już odpada - tego się boi najbardziej chyba, że zgniecie dziecko 🤪 No ale nie jest tak że nic nie ma, u mnie dotąd ciąża totalnie bezproblemowa, więc korzystamy (ja bym chciała częściej ale cóż 🤪)
Truuskaawka o dzięki za zdjęcia, będę się inspirować 😉 ja właśnie muszę się zebrać za ogarnięcie takiej listy aptecznej, także jak ktoś ma jakiś wzór swojej listy co warto kupić to ja chętnie🙏😊
Paulinaaa_ o świetnie wieści! 🙏😊 kciuki za wyjście jutro
powodzenia dla wizytujących dzisiaj 🙏
Elza1234, Klaudek11, magdalena321 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Paulinaaa_ wrote:U mnie było jakieś +6kg (wyjściowa 54.5kg), teraz wydaje mi się, że po szpitalu trochę spadło, sprawdzę za niedługo
Chyba jutro wychodzimy 🙈 kończę antybiotyk dzisiaj, jutro badania kontrolne i jak wszystko ok - wypis.
I wtedy już domek i leżenie
Super wieści ☺️ -
Wczoraj zamawiałam kosz na pieluchy i już miałam płacić na allegro (175 zł jakoś), ale coś mnie natknęło i sprawdziłam w Google ceny. Daje znać, że na Empiku promka na kosz + 5 wkładów. Ja wzięłam na start, a później będę szukać zamienników tych worków.
https://www.empik.com/angelcare-kosz-na-zuzyte-pieluszki-5-wkladow-angelcare,p1257108549,dziecko-p?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20348632258&utm_id=20348632258&utm_term=empik_dziecko&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gbraid=0AAAAADwt86dX6rB9B99HDqTAmexCO737j&gclid=CjwKCAiA2cu9BhBhEiwAft6IxK2UxgF3F4jTsnGL5VSb0p7lYT985bvgQ7meoDpDkvwJxo4MXj4u3RoC5DAQAvD_BwE
Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Jezu własnie powiedzieli na dużym spotkaniu w pracy, że jestem tylko do piątku, aż mnie stres złapał 🙈
Paulinaaa - a dowiedziałaś sie czegoś więcej? Czy w twojej sytuacji to mierzą tą szyjkę? Jaki jest teraz plan?
Mam nadzieje, że wszystkie tu dotrwamy do wagi dziecka chociaż z 2 kg, żeby było bezpiecznie.
Ciągle sprawdzam ten rozkład tutaj https://dzidziusiowo.pl/waga-dziecka-w-ciazy i licze kiedy i ile będzie ważyło. -
amoze wrote:
https://zapodaj.net/plik-ZmT5lQrWnW
I tu drugie, aktualne przyrosty.
U mnie bez mdłości, normalny apetyt.
Wszystko poki co idzie w brzuch, cycki i niestety twarz :p reszta ciałka oszczędzona
Ile masz wzrostu ? Bo widzę że lecimy podobnie z waga -
Anabbit wrote:Wczoraj zamawiałam kosz na pieluchy i już miałam płacić na allegro (175 zł jakoś), ale coś mnie natknęło i sprawdziłam w Google ceny. Daje znać, że na Empiku promka na kosz + 5 wkładów. Ja wzięłam na start, a później będę szukać zamienników tych worków.
https://www.empik.com/angelcare-kosz-na-zuzyte-pieluszki-5-wkladow-angelcare,p1257108549,dziecko-p?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20348632258&utm_id=20348632258&utm_term=empik_dziecko&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gbraid=0AAAAADwt86dX6rB9B99HDqTAmexCO737j&gclid=CjwKCAiA2cu9BhBhEiwAft6IxK2UxgF3F4jTsnGL5VSb0p7lYT985bvgQ7meoDpDkvwJxo4MXj4u3RoC5DAQAvD_BwE
Zastanawiałam się nad nim,ale znalazłam na olx bardzo dobry stan kosz Tommy Tippe za 40zł i to w dodatku u mnie w mieście,więc skusze się na używke. Na notino są wkłady do niego 6szt za 120zl.
A widziałam że dziewczyny kupują do tego Angel folie na allegro 😉 -
Mam ten kosz tommy tippe od czterech lat w sypialni i nawet jak używam tej folii z allegro to nic z niego nie śmierdzi więc będziecie zadowolone
Truuskaawka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
A ja melduję, że w końcu umówiłam się z położną z przychodni. Idę na pierwsze spotkanie w czwartek na 12:00. No jestem bardzo ciekawa jak będzie.
eeemakarena, Elza1234, Margareetka, Klaudek11, przygodami66, Alex_92, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja na wadze mam +10 i trudno, przed ciążą schudłam 15kg to i teraz schudnę ile będzie do schudnięcia, a w tym tempie obstawiam, że 20 stuknie 🤷🏽♀️ wiem, że się nie objadam, wiem że nie jem dużo słodyczy, fastfoodow itd, więc nie chce sobie dokładać kolejnego zmartwienia na głowę w stylu „olaboga, ale będę gruba” - będę to będę, stan odwracalny, nie pierwszy raz w zyciu 🙈
Alex_92, amoze lubią tę wiadomość
-
Raaaany dziewczyny te oczyszczanie wodorowe pielęgnacja maseczki kremiki, jakie to przyjemne 🤗
Buzia cudo nawilżona taka gładka i promienista, czuję się taka czysta, fakt że mam ślady po moich rozdrapanych syfkach ale zaleczam to powoli, mimo to kurcze niebo a ziemia.eeemakarena, Cel95, Truuskaawka, Lauraa, Margareetka, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Glukoza z krwi 93.... mogą mnie cmoknąć z tą cukrzycą. Idę na wizytę w środę i mam nadzieję że się odczepi.
Karola, na czczo? W ciąży jest norma do 90 na czczo🤔🤔
-
Elza, gratulacje ☺️
Margaretka, tak jak pisałam zdrowia! Widzimy się na następnych zajęciach. A co do wagi to Ty taka szczuplutka, że ten wzrost pewnie jest wręcz pożądany ☺️
Mnie cieszy, że mi waga nie wystrzeliła najbardziej ze względu na leki. Jednak inaczej lek się rozkłada jakby mi przybyło 20 kg.
Paulina, super, że Was puszczają do domu💪🏻
Byłam na mojej ulubionej jodze a dziś jeszcze czekają mnie ćwiczenia w szkole rodzenia, ale tam chyba takie lżejsze będą 🤪 zobaczymy. Swoją drogą prowadzi je fizjoterapeutka do której już bardzo dawno temu się prywatnie zapisałam, mam nadzieję że fajna się okaże.
Żeby była równowaga co do ćwiczeń i jedzenia kupiłam sobie pieczonego pączka z różą. Ma tak dobre kwaśne malinowo różane nadzienie że muszę go czasem nabyć. Trochę lukru się zdejmie i całkiem zdrowo to smakuje xD
Elza1234, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀