CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:To ja co do spania z dzieckiem Wam powiem ,że niedawno spali u nas znajomi i byli w szoku ze my śpimy z synem. Kumpela zapytała jak nam.sie udało spłodzić dziecko śpiąc z Młodym.... także ten. Z tym ,że oni nie mają dzieci i chyba nie zdążą ich mieć. U nas w łóżku śmiesznie wygląda,bo pomimo eksmisji syna do jego pokoju przychodzi do nas do łóżka. A spi w bokserkach bo chce spać jak tata. I przylatuje do nas i kładzie się mężowi na klacie bo bardzo lubi poleżeć "skóra do skóry". A wazy 23 kg😅
My z tego powodu od urodzenia córki nie śpimy nago. Bo jednak przychodzi w nocy, albo rano odkrywa znienacka koldre xd spi osobno ale jednak przychodzi w miarę regularnie. Ja się przy niej przebieram ale mąż już np nie...wgl z nagością przy dzieciach mam mieszane uczucia. Nie wiem np czy przy synku teraz będę się ok czuła przebierać do jakiego wieku. Moi rodzice byli bd wstydliwi i wgl noe rozmawiało się na tematy seksu czy nawet nie przebierała się mama przy nas. U męża podobnie.asiun lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Wychodzi na to, że ludzie chyba są nudni jak sypiają ze soba tylko w łóżku 🤣
Tanashi no właśnie moja siostra nie umiała podać innego argumentu poza ewentualnym odczynem, więc pojadę z dwiema na raz i przekonam swoją rodzinną, że muszę to zrobić w jeden dzień 😅 mam nadzieję, że jakoś się uda 🤣
Nie no my noe mamy problemu żeby się kochać w innym miejscu niż łóżko. Ja się obawiam tego że będzie tej bliskości brakować już brakuje bo jakoś tak smutno zasypiać i budzić się samej. Poza tym tak mi powtarzają wszyscy wokół. Już kiedyś tak mówili o kołdrze ze musi być wspolna. My śpimy pod osobnymi i nie wyobrażam sobie pod 1:p -
Elza1234 wrote:Dzięki dziewczyny za pocieszenie
Bo te bóle mnie już trochę denerwują, robię wszystko co mi każą żeby je zmniejszyć a one są co raz większe..
umówiłam się znowu do fizjo na marzec, może mi pomoże na chwilę chociaż
A wiecie od którego tygodnia powinno się iść do uro fizjo? Mnie coś 30 tc świta. I przede wszystkim jak często? Moja babka bierze już 200 zł za 45 min - nie dam rady chodzić co tydzień..
Ja też już byłam. Ponoc to był dobry moment. Bardzo mi pomogła. Ledwo chodziłam. I mam ćwiczenia też już. Ja poszłam około 20tc plsnuje jeszxze ze 2 x pójść i 1-2x po porodzie -
Jejku dziewczyny… Tak podczytuje inne wątki i marcowe mamy zaczynają się rozpakowywać i w sumie to było dla mnie logiczne, że takie wieści tam przeczytam, ale kwietniowe dzieciaczki też już pojawiają się po tej stronie. 🥹
I powiem szczerze, że nie wiem, czy mnie to w jakiś sposób ekscytuje, czy przeraża, bo jednak uzmysłowiłam sobie, że niekoniecznie mamy czas z przygotowaniem wszystkiego do czerwca. Ja cały czas mam z tyłu głowy maj, ale no przecież to może być w naszym przypadku nawet faktycznie kwiecień. 😳Martynka.98, Revolutionary , amoze lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Werzol wrote:Karola, wspominałaś kiedyś o praniu bielizny, używasz tego żelu z białego jelenia? U mnie lekarz nie widzi żadnej infekcji, mocz posiew też czysty, a czasami mam jakiś dyskomfort. Ostatnio lekarz wspomniał właśnie o alergii, może powinnam spróbować prać bieliznę osobno w innym detergencie
Ja używam od lat białego jelenia do bielizny. Miałam ciagle infekcje intymne pare lat temu i pomogło zmiana właśnie na jelenia szare mydło w płynie i probiotyki -
Weronka wrote:
I powiem szczerze, że nie wiem, czy mnie to w jakiś sposób ekscytuje, czy przeraża, bo jednak uzmysłowiłam sobie, że niekoniecznie mamy czas z przygotowaniem wszystkiego do czerwca. Ja cały czas mam z tyłu głowy maj, ale no przecież to może być w naszym przypadku nawet faktycznie kwiecień. 😳
No ja jeśli urodziłabym znów w 35 tyg to przypada to zaraz po majówce 😥 -
@kassia co do magnezu ja pytałam czy mogę brać ten co mam (cytrynian z prenacaps) to mówiła że tak tylko za dużo cytrynianu lepiej nie bo działa przeczyszczająco, więc dokładam sobie diglicynian. A jak jednak skurcze będą mocno męczyć to mam wziąć nospe. Za 2 tygodnie mam przyjść i zobaczymy te szyjkę znowu. A u Ciebie jaka teraz?
Gusia super, że stabilnie 🥳
@Weronka też do mnie to dzisiaj dotarło przez te szyjkę, że to wcale nie takie oczywiste z tym czerwcem jak sobie zakładałam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 23:37
-
Pozdrawiam po drzemce, miała być 1h, wyszło chyba 5 🙈
Dobrze, że piszecie o zaświadczeniach do szkoły rodzenia. Ja zaczynam w czwartek i niby nie wspominali o tym, żeby mieć, ale jak byłam zapisana do poprzedniej to już obowiązkowo. Napisałam do mojej lekarki, może się z tym uwinie jutro🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
🩺 05.03.2025
🧬 07.04.2025
-
Ja też się już z Wami witam - oczy jak 5 złotych
-
U mnie dzieci wstały o 6, zwykle śpią dłużej, ale wczoraj miały męczący dzień i zgodnie z zasadą: zmęczone dzieci wstają wcześniej niż zwykle obudziły mnie jak mi tak było dobrze pod ciepłą kołderką. No nic. Kto rano wstaje…
Co do porodów: różnie może być, spędzona końcówka ostatniej ciąży na patologii ciąży każe mi ogarnąć wszystko do końca kwietnia, żeby mieć spokój ducha. Choć skoro większość apteki już kupiłam to zostało mi naprawdę bardzo niedużo, więc tym się totalnie nie stresuję tym razem. Moim zdaniem rzeczywiście lepiej nie czekać na czerwiec, choć jakoś mam przeczucie, że dotrwam i będzie dzidziuś czerwcowy ❤️
Powodzenia na wizytach dziś! Pamiętam, że między innymi Tanashi dziś masz lekarzy!Tanashi lubi tę wiadomość
-
Hejo z rana ❤️
Do mnie też coraz bardziej dociera, że mam nie za wiele czasu.
Nastawiam się, że tak od majówki to już leżę i pachnę czekając na poród.
Na przełomie marca/kwietnia oddamy wozek do prania i konserwacji. Wstawię, ubiorę łóżeczko i przykryje kocykiembędzie czekać.
Myślę coraz częściej o porodzie, czy dam rade 🤔.
A u nas jeszcze szykuje się malowanie od połowy marca, ale niestety będzie wszystko na barkach niemeża. Widzę, że się cieszy i działa cały czas w tematach organizacji domu
Odnośnie spania nago, to ja śpię tak cały czas, zawsze awaryjnie mam szlafrok kolo łóżka.
Staram i starałam się nigdy jakoś nie ukrywać, zakazywać patrzenia np. Na cycki dzieciom. Uważam, że to później ma dziwny oddźwięk w dorosłości. Nie narzucam nagości, ale nie robie historii jak któryś coś zobaczy. Wiadomo nastolatek to już tak, ale z maluchami swobodnie.
U nas mały (4l) nie jest zainteresowany, ale młoda (5.5l) już tak. Ba! Nawet przychodzi sprawdzic jak mi urósł brzuch i cycki i mówi..."nooo będzie mleka z tych cyckow" 🤣🤣Nosa, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
A ja szok przeżyłam, wstałam sobie o 7,wychodzę z sypialni a w przedpokoju spotkałam moją 8latkę ubraną już do szkoły. I pytam jakim cudem ona wstała sama bez budzenia, a ona że no tak po prostu i ,że nie chciała nas budzić więc w międzyczasie pościeliła sobie łóżko i powtórzyła tabliczkę mnożenia 🙉. Dziecko mi dorasta.
Margareetka, Nosa, Kozina01, Cel95, SZKODNIK, Elza1234, Lauraa, Werzol, Lola93, Alex_92, Klaudek11, Natalia1992, xSmerfetkax, KarolaKinga, kasssia, Revolutionary , eeemakarena, amoze, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 🌸 trochę już mnie stres łapie, bo wczoraj miałam znowu takie silne skurczowe bóle brzucha, aż nie mogłam zasnąć 🙄 ale mądra ja nie wzięłam wczoraj żadnego magnezu. Muszę go chyba sobie do czoła przykleić żeby pamiętać.
Mnie jakoś męczą te przygotowania wszystkiego, bo już się pogodziłam z tym, że nie zdążymy się przeprowadzić przed porodem dzięki Enerdze która nie chce nam przyznać prądu na czas 🥲 i muszę jakoś ogarnąć przestrzeń tu, a naprawdę nie mam miejsca nawet na komodę dla dzidziusia. Będę musiała chyba spakować połowę moich ubrań i wywieźć do rodziców, a dzidziusia rozłożyć w szufladzie mojej komody xD o innych rzeczach to nawet nie wspominam. -
asiun wrote:A ja szok przeżyłam, wstałam sobie o 7,wychodzę z sypialni a w przedpokoju spotkałam moją 8latkę ubraną już do szkoły. I pytam jakim cudem ona wstała sama bez budzenia, a ona że no tak po prostu i ,że nie chciała nas budzić więc w międzyczasie pościeliła sobie łóżko i powtórzyła tabliczkę mnożenia 🙉. Dziecko mi dorasta.
Wzrusz totalnyw takich momentach człowiek sobie pewnie uświadamia, że ten mały dzieciaczek nie jest już taki mały
asiun, SZKODNIK lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Dzięki dziewczyny 🌸 trochę już mnie stres łapie, bo wczoraj miałam znowu takie silne skurczowe bóle brzucha, aż nie mogłam zasnąć 🙄 ale mądra ja nie wzięłam wczoraj żadnego magnezu. Muszę go chyba sobie do czoła przykleić żeby pamiętać.
Mnie jakoś męczą te przygotowania wszystkiego, bo już się pogodziłam z tym, że nie zdążymy się przeprowadzić przed porodem dzięki Enerdze która nie chce nam przyznać prądu na czas 🥲 i muszę jakoś ogarnąć przestrzeń tu, a naprawdę nie mam miejsca nawet na komodę dla dzidziusia. Będę musiała chyba spakować połowę moich ubrań i wywieźć do rodziców, a dzidziusia rozłożyć w szufladzie mojej komody xD o innych rzeczach to nawet nie wspominam.
Szkoda ze nie dacie rady przeprowadzić się zgodnie z planem,to potrafi zdołować człowieka.
U mnie ja wstałam poerwsza ,cała reszta jeszcze śpi a na chacie mam 8 osób.Gdzyby nie miauczący kot ja też bym spała