CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam już wyniki krwi, generalnie spoczko - TSH ładnie mi zleciało na 1,77, hemoglobina spoko, ale mam za to leukocyty i bakterie w moczu. Coś przeczuwałam, że ten mocz może mi coś wykazać. Pewnie lekarka jutro mi zleci dalsze badania. Kolejny stresik.
-
Anuncja wrote:Totalnie to. "I see you....."
Nawet przed urodzeniem nie można mieć odrobiny prywatnościbiedne dzieci, podglądane i analizowane od dnia poczęcia
Anuncja lubi tę wiadomość
-
Lola93 wrote:Dziewczyny a kupowała któraś z was coś z boboexpert? Bo mają dobrą cenę na muuvo za którym chodzę i nie wiem czy to taki legitny sklep i wszystko ok?🙏
a sprawdzałaś w sklepach jaką cenę mogą Ci dać? Bo oni często w sklepach na wstępie dają od razu rabat np 10%Lola93 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Nosa wrote:Mam już wyniki krwi, generalnie spoczko - TSH ładnie mi zleciało na 1,77, hemoglobina spoko, ale mam za to leukocyty i bakterie w moczu. Coś przeczuwałam, że ten mocz może mi coś wykazać. Pewnie lekarka jutro mi zleci dalsze badania. Kolejny stresik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 14:41
-
Anuncja gratki.
Nosa, a może powtórz badanie jutro rano a dziś wypij więcej wody dla pewności?
Dziewczyny, jaką gramatura tetrowych pieluch jest zalecana?
Ten aspirator z fridy jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 14:43
Anuncja lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nosa wrote:Generalnie bardzo mi się podoba kolorystycznie i w ogóle, ale tak jak piszesz, że chybotliwe i na takie wygląda to bym się bała chyba. To Lionelo Aurora mi się podoba w odcieniu Cappuccino, któraś z Was ostatnio kupowała pamiętam, tylko kusi mnie ta wersja opuszczana do kojca. To brzmi jak coś, co może się przydać dla dzieciaczka, który już wstaje. Z tego co jest napisane w tych ogłoszeniach z dostawkami, to dla dzieciaczków które nie siadają. Czyli jak to jest? (może to będzie dla Was durne pytanie, ale trudno
) Czyli jak dziecko siada już to wtedy odpada opcja dostawki/łóżeczka i tylko pozostaje opcja kojec?
to ja kupiłam
No ja to tak rozumiem, że to jest dopóki dziecko nie siada, czyli jakieś +/- pół roku 🤷♀️2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Hejo, u mnie też już po wizycie
522g chłopaka, miał założoną nogę na głowę 🙈 szyjka 3cm (zaczynałam od 4cm, ale lekarz kazał mi być spokojną, bo jest zamknięta). Na spinania brzucha mam brać magnez aż 3x2 🫣 ale muszę pomieszac z innym bo z cytrynianem to chyba lepiej tak nie szaleć 😆I hemoglobina 11,5 - włączony feroplex.
Gratki za wizyty i powodzenia na kolejnych ❤️Revolutionary , Kozina01, CelinaJan, przygodami66, Margareetka, Nosa, Cel95, KarolaKinga, Werzol, Maj.a, Truuskaawka, xSmerfetkax, Biedronka@, Klaudek11, Anuncja, KasiaGosiaWerka, asiun, koktajlowa, Gusia_, Lola93, Alex_92, Moooniii, amoze, Magdalenabc, Natalia1992, jowmat lubią tę wiadomość
-
o Jezu, ja bym się bała jak się urodzi co to będzie🤪🤣Kozina01 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Lauraa wrote:Hejo, u mnie też już po wizycie
522g chłopaka, miał założoną nogę na głowę 🙈 szyjka 3cm (zaczynałam od 4cm, ale lekarz kazał mi być spokojną, bo jest zamknięta). Na spinania brzucha mam brać magnez aż 3x2 🫣 ale muszę pomieszac z innym bo z cytrynianem to chyba lepiej tak nie szaleć 😆I hemoglobina 11,5 - włączony feroplex.
Gratki za wizyty i powodzenia na kolejnych ❤️
To podobnie jak u mnie, szyjka spadła o 1 cm.
A jaki magnez w dawce 3x2?
-
Nineq wrote:Bujam się z leukocytami i bakteriami w moczu od grudnia 🙄brałam Canephron i nic. Lekarz widzi na każdej wizycie i nic. Zrobiłam raz posiew moczu to wyszły ziarenkowce. Nie mam żadnych objawów, pieczenia, bólu więc antybiotyku mi nie dadzą. Bakterie ze skóry. Jedyne zalecenia: sok z żurawiny, żurawina, dużo picia i sikania.
Cel, w sumie niezły pomysł, tylko nie ogarnę logistycznie jutro tego. Pewnie mi zleci posiew zrobić, ale spoko, zrobię, bo coś mi się od jakiegoś czasu wydaje ten pęcherz i mocz podejrzany, tylko to może kwestia zmian pojemności i ogólnie taki ciążowo podejrzany
Przypomniałaś mi też Cel, że wczoraj przyszło mi zamówienie z ForMommy, wzięłam pieluszki muślinowe i bambusowe, są piękne, mięciutkie
Cel95, eeemakarena, Elza1234, przygodami66, Alex_92, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:I ten Canephron to na te ziarenkowce? Co to w ogóle oznacza? Dziwnie tak trochę, że to tak "zostawił" - oprócz takich standardów jak picie i żurawina. A miałaś jakieś objawy?
Cel, w sumie niezły pomysł, tylko nie ogarnę logistycznie jutro tego. Pewnie mi zleci posiew zrobić, ale spoko, zrobię, bo coś mi się od jakiegoś czasu wydaje ten pęcherz i mocz podejrzany, tylko to może kwestia zmian pojemności i ogólnie taki ciążowo podejrzany
Przypomniałaś mi też Cel, że wczoraj przyszło mi zamówienie z ForMommy, wzięłam pieluszki muślinowe i bambusowe, są piękne, mięciutkie
Na każdą wizytę mam robić badanie moczu i może na najbliższej coś mi przepisze, nie wiem 🤷♀️przed ciążą nigdy nie miałam takiego problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 15:19
-
Cel95 wrote:Anuncja gratki.
Nosa, a może powtórz badanie jutro rano a dziś wypij więcej wody dla pewności?
Dziewczyny, jaką gramatura tetrowych pieluch jest zalecana?
Ten aspirator z fridy jest ok?
Podbijam pytanie o pieluchylepiej brać gramaturę 140?
-
Werzol wrote:Podbijam pytanie o pieluchy
lepiej brać gramaturę 140?
-
@Anuncja gratulacje 😊 Nam też taki widok ostatnio zafundowała ale lekarz nie zrobił wtedy zdjęcia 😅
Położyłam się z poduchą na kanapie i zasnęłam na pół dnia 🫣 Ale od rana jakoś kiepsko mi było,brzuch ciągnął raz z lewej raz prawej do tego łamało w kręgosłupie 🙈 Jak stara babcia 🥲Anuncja lubi tę wiadomość
-
Boże jestem dziś tak przebodźcowana że szok..
Łeb mi pęka do tego.
Najpierw ten trycholog, wydałam kupę kasy + w aptece po tym wszystkim, teraz wróciłam z córką z bawialni, no padam na pysk. Marzę żeby położyć się do łóżka i odpocząć.
Jutro wracam do domu popołudniu, w czwartek będę cały dzień jechać na mopie i odkurzaczu 🤦🏻♀️
Niech ten luty już się skończy, żeby było ciepełko, słoneczko. Może będę miała więcej energii i siły na wszystko 😆
Za tydzień robię krzywą cukrową, ciekawe co tam wyjdzie 😅 -
Gratulacje udanych wizyt laseczki!
U nas stabilnie. U lekarza dziś wyszła szyjka 2.63 więc wygląda na to, że przez miesiąc zmniejszyła się tylko milimetr. Jest zamknięta i skierowana do tyłu więc zupełnie nie porodowo. Na razie nic nie robimy, mam odpoczywać w domu ile się da. Lekarza powiedział, że w sumie ten miesiąc jak wytrzymamy to już potem dziecko na duże szanse i żebym się serio oszczędzała a jak coś się będzie działo to wiadomo bez skierowania na szpital. Plus że mała leży poprzecznie i nie naciska na szyjkę i nie mam skurczów. Waga coś koło 600 ale nie zapamiętałam dokładnie. Interesowała mnie w sumie dziś jedynie ta szyjka 🫣 Dalej mam brać żelazo u dał mi skierowanie na krzywą ale zrobię pewnie za około 3 tygodnie dopiero
Ktoś pytał o spanie z dzieckiem: słuchajcie, ja przed pierwszą córką też mówiłam że absolutnie nie ma mowy. Ale jak napisała Tanashi, życie zweryfikowało. Jak tylko nauczyła się przekręcać po kilku miesiącach to sama do mnie przychodziła się tulić i nie było opcji jej odłożyć znów do dostawki więc od 5 miesiąca spała z nami. A druga… Boziu. Ona od pierwszego dnia płakała ZA KAŻDYM RAZEM jak ją odkładałam do dostawki i po prostu się poddałam. W łóżku jak zasnęła już jej nie ruszałam i tak zostało, spała z nami od początku 🤷♀️ ciekawe jaka będzie najmłodszaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 18:25
kasssia, Nosa, asiun, amoze, KarolaKinga, Revolutionary , przygodami66, Anuncja, Lola93, Tanashi, Margareetka lubią tę wiadomość