CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Ja właśnie w drodze do Pragi. A na resztę roku nie planujemy już, w 2024 r. byliśmy na wakacjach trzy razy, dwa za granica zatem limit wyczerpany 😅
Może na kolejny początek roku jak bobas będzie trochę większy.
Super:) ja myślę czy by jeszcze nie pojechać w kwietniu z corka I mężem gdzieś. 7msc...hmmm...;p -
dziewczyny wiem, że temat już był - ale co polecacie do kąpieli dla takiego noworodka i później do pielęgnacji?
Jakieś płyny konkretne, balsamy, oliwki? Chcę sobie to już spisać raz na zawsze żeby wiedzieć 🙈
Z tego co kojarzę to ktoś pisał że do kąpieli tylko woda + ewentualnie olejek migdałowy? Dobrze kojarzę czy mi się śniło? 🙈2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
SZKODNIK wrote:No to Witaj w klubie, ja mam na 30.05 wg 1 prenatalnych i cały czas się zgadza z pomiarami.
To patrząc według terminów Wy już będziecie w domu chillować z bobasami a ja będę dopiero na porodówke uderzać 😅
-
Revolutionary wrote:Ja totalnie o tym jeszcze nie myślę 🙈
Fajnie by było pod koniec wakacji gdzieś wyskoczyć nad morze do jakiegoś domku, nasza 3 i pies, ale jak będzie to zobaczymy 🤷♀️
pochwal się gdzie wyrwałaś taką fajną ofertę😉
Aah na bookingu. Fajna w tym segmencie cenowym co jednak kosztuje ponad 600 za dobę ze śniadaniem. No ale aquapark animacje i salę zabaw - na pewno skorzystamy. -
Revolutionary wrote:dziewczyny wiem, że temat już był - ale co polecacie do kąpieli dla takiego noworodka i później do pielęgnacji?
Jakieś płyny konkretne, balsamy, oliwki? Chcę sobie to już spisać raz na zawsze żeby wiedzieć 🙈
Z tego co kojarzę to ktoś pisał że do kąpieli tylko woda + ewentualnie olejek migdałowy? Dobrze kojarzę czy mi się śniło? 🙈
Nie jestem doświadczona,ale z tego co czytałam najlepiej właśnie woda i ewentualnie olej ze słodkich migdałów. Fajny jest w rossmanie,duża pojemność z pompką. Można go też wykorzystać do masażu,albo np Ty na włosyRevolutionary lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:dziewczyny wiem, że temat już był - ale co polecacie do kąpieli dla takiego noworodka i później do pielęgnacji?
Z tego co kojarzę to ktoś pisał że do kąpieli tylko woda + ewentualnie olejek migdałowy? Dobrze kojarzę czy mi się śniło? 🙈
My na początek tylko woda i czasem mydełko Miś od 4Szpakow, jest od pierwszego dnia życia. Nawilżająco dolewam moje mleko. Potem olejek migdałowytylko ostrzegam że tragicznie się go zmywa z tych plastikowych wanienek xd
Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Annabitt dla mnie waga fotelika ma duże znaczenie, bo ja zwykle ważę 48 kg. Jak do fotelika dodasz kilka kilogramów dziecka wychodzi duży ciężar a niestety ja zwykle z dziećmi jeżdżę sama i dźwigam. Lekki avionaut plus dziecko jest dla mnie okej. Ale ciężko cybex bratowej męża plus dziecko to już jakiś horror, po co kupować takie ciężkie foteliki xd może jak ktoś jest kulturystą to spoko ale dla drobnej kobiety to jest masakra
Nie powinno się wozić dziecka w wózku z fotelikiem na ramie poza wyjątkowymi sytuacjami. Lepiej dziecko przełożyć w wózek - zdrowiej dla jego ciała
Ale w jakiej sytuacji faktycznie nosi się ten fotelik?
Absolutnie nie podważam tutaj opinii, tylko staram się zwizualizować sobie sytuacje, bo w mojej głowie nie ma scenariusza w którym muszę nieść fotelik. Chyba, że tak jak wspominałaś to jest kwestia domu i braku garażu.
W moim przypadku jest winda pod nosem, parking podziemny, stelaz wózka zawsze pod ręką, także nie wiem totalnie kiedy miałabym nieść w ręku fotelik. -
Anabbit wrote:Ale w jakiej sytuacji faktycznie nosi się ten fotelik?
Absolutnie nie podważam tutaj opinii, tylko staram się zwizualizować sobie sytuacje, bo w mojej głowie nie ma scenariusza w którym muszę nieść fotelik. Chyba, że tak jak wspominałaś to jest kwestia domu i braku garażu.
W moim przypadku jest winda pod nosem, parking podziemny, stelaz wózka zawsze pod ręką, także nie wiem totalnie kiedy miałabym nieść w ręku fotelik.
Np. z parkingu do gabinetu lekarzaAlex_92 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Np. z parkingu do gabinetu lekarza
-
Te kolory w sklepie a poza nim są inne. Wyszliśmy z wzornikiem na zewnątrz, było słońce i od razu inaczej.
Mnie ta cocoa rose gold kusi, któraś z Was może widziała na żywo? Jesteśmy w stanie podjechać i obejrzeć do sklepu np na Śląsku.
A sezam też ładnyon był na żywo. W necie albo był szary albo biały a na żywo ładny jasny bez i bądź tu madry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 14:59
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza1234 wrote:Ja też urlopu żadnego na razie nie planuje
Rozmawialiśmy coś o morzu we wrześniu, ale zdecydujemy w praniu bo może się okaże że guzik z tego u tylko będę zła i rozczarowana 😅
Wystarczy że dwa panieńskie mi koło nosa przechodzą i mamy jeszcze dwa wesela na przełomie września i października - co mnie stresuje bo ona są wyjazdowe
To może się spotkamy nad morzemmy mamy też wesele w październiku. Zobaczymy. Rezerwacja jest bezpłatna można odwołać do końca sierpnia. Zobaczę jakie bobo bedzie:)
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Te kolory w sklepie a poza nim są inne. Wyszliśmy z wzornikiem na zewnątrz, było słońce i od razu inaczej.
Mnie ta cocoa rose gold kusi, któraś z Was może widziała na żywo? Jesteśmy w stanie podjechać i obejrzeć do sklepu np na Śląsku.
A sezam też ładnyon był na żywo. W necie albo był szary albo biały a na żywo ładny jasny bez i bądź tu madry
Też wychodziłam z kolorami na slonce. Nawet zaczęłam śmiać się sama z siebie w tym salonie,bo o wiele dłużej wybierałam kolor niż sam wózek 🙈Cel95, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Przyszłam do lekarza na NFZ, położna mi zapakowała tyle gratisów do torebki, że chyba nie muszę kupować pieluszek w rozmiarze nr 1 🤣🤣🤣
https://zapodaj.net/plik-njDsfPmzGo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 15:12
Cel95, Elza1234, Truuskaawka, amoze, Gusia_, Revolutionary , eeemakarena, Moooniii, Lauraa, Margareetka, Alex_92, Nosa, przygodami66, Werzol, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
Chyba mam miejsce gdzie mi gość jutro pokaże kolor cocoa bo ma na magazynie, a rose gold to tylko ten stelaż
także przygoda trwa
Truuskaawka, Margareetka lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja wychodzę z domu z fotelikiem w ręce, z torebką na ramieniu, z torbą z pieluchami na drugim ramieniu. Schodze po schodach. Idę do auta. Wkładam dziecko, wrzucam tonę toreb. Wkładam dwójkę pozostałych dzieci. Jadę na zakupy/do przychodni/kolezanki/tesciow, gdziekolwiek. Parkuje auto znów biorę w rękę fotelik, torebkę, torbę z rzeczami dla dziecka. Idę xd Dla mnie jest totalnie niepraktycznym rozkładać na kilkadziesiąt metrów stelaż od wózka. Wolę wziąć ten fotelik w rękę niż dodatkowo składać ciągle ten stelaż i go rozkładać. Jest szybciej i poręczniej zresztą moja pozostała dwójkę dzieci na pewno na parkingu coś by rozjechało jakbym ciągle się bawiła w takie rzeczy, sory za obrazowość. Albo roznioslyby mi samochód czekając w środku choć już wygląda nienajlepiej 🤣 może jakbym miała ciężki fotelik to bym sobie życie tym stelażem utrudniła, ale dzięki Bogu nam pasował ten avionaut - właśnie dlatego mam lekki 🤣🫣 nie widziałam przez cztery lata nigdy na szczepieniu osoby z fotelikiem na stelażu albo jadącej z parkingu do domu z tym stelażem, ale może kwestia miejsca zamieszkania nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 15:16
Anabbit lubi tę wiadomość
-
U mnie z wózkiem było łatwo bo tylko bebetto i właśnie ivi mi się dobrze prowadziło, a nie chce tylko miejskiego wózka. Chcę taki co pojeździ po łatwej trasie spacerowej. Dzięki za polecajki dziewczyny, fajny ten ivi jest:) oby tylko jutro kolor nam przypasował i zamawiamy
Gusia_ lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
No ewidentnie perspektywa się zmienia gdy dochodzą dodatkowe czynniki 😅
Muszę się w takim razie zastanowić i jeszcze raz przyjrzeć tym fotelikom. Mnie w Avionaucie odstrasza to, że wydaje mi się jakiś taki styropianowy i ten klocek pod tyłkiem 😳. No, ale ja nie miałam nigdy styczności z noworodkiem, na pewno doświadczenie dużo zmienia 😅
-
Tanashi wrote:Przyszłam do lekarza na NFZ, położna mi zapakowała tyle gratisów do torebki, że chyba nie muszę kupować pieluszek w rozmiarze nr 1 🤣🤣🤣
https://zapodaj.net/plik-njDsfPmzGo
dziecko ci też zapakowali?? 🤣🤣
Ja czasami wkładałam fotelik do stelaża czasami nie.. wszystko zależy od sytuacji, czasami jak Gusia pisze nie opłaca się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 15:23
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Dla mnie bez różnicy czy niosę fotelik 2 kg lżejszy czy cięższy. Dla mnie samo.noszenie jest niewygodne dlatego mam malutki stelaż specjalnie pod fotelik (z quinny zapp xtra )
Dzięki temu nawet jak mam przejść na drugą stronę ulicy z parkingu to wpinam w stelaż. Nie lubię nosić fotelików bo to niewygodne.
Mi w maxi cosi podoba się to obkręcanie bo jak siedzę w aucie to mogę dziecko.przodem obrócić.
Opcja rozkładania do leżenia jest genialna na wyjścia .