CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/plik-g6gd74ptxX
Przyszła moja torba z sheina. Wydaje mi sie ze do szpitala moze byc troche przy mala,zobaczymy. Ale ogolnie jest naprawdę fajna 😉amoze, Luna30, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
@Truskawka
https://www.instagram.com/gminnaszkolarodzeniawyszkow?igsh=cTdsb3AzeHJ1Mm5u
Darmowa dla mieszkańców gminy
@Luna30 ja robię krzywą teraz w sobotę, żeby mieć wynik na wizytę 26.02 to będzie 25tc. Średnio mam wizyty co miesiąc, więc później mogłoby być za późno, a jak coś pojdzie nie tak i trzeba będzie powtarzać to wolę mieć zaplecze czasowe.
I jakoś tak sobie myślę, że czym szybciej tym lepiej, później będzie brzuch większy i co raz ciężej, będę jeszcze bardziej narzekać, że mi ciężko i nie dobrze więc póki narzekam mniej to wolę wykorzystać ten czas na tą krzywązwinę się w kłębek i prześpię te 2h na poczekaniu
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Luna30 wrote:Wy już robicie te krzywe? Bo mi w luxmedzie pokazuje że dopiero najwcześniej połowa marca.. termin mam na 20.06 to może dlatego. Oj nie lubię tego badania I będę zwlekać coś czuję.
Ja planuję iść w następną środę, 04.03 mam lekarza i wtedy mam już przyjść z wynikami, ale to pewnie przez to że trzeba zrobić chyba do 28 tygodnia? A ja nadal mam wizyty co 4 tyg u prowadzącej ☺️ -
kasssia wrote:dobrze Ci wróże w roli mamy 😂 serio, ja też mam tak często, nie rozkminiam tak, no chyba, że serio coś jest źle zaprojektowane i od razu coś przeszkadza. w wózku wszystko wyjdzie w praniu, nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, bo życie płycie swoim torem
-
Luna30 wrote:Wy już robicie te krzywe? Bo mi w luxmedzie pokazuje że dopiero najwcześniej połowa marca.. termin mam na 20.06 to może dlatego. Oj nie lubię tego badania I będę zwlekać coś czuję.
-
Anabbit wrote:Ufff, nie jestem sama 😂 dzięki za pocieszenie, może moja wieczna obojętność w tym przypadku będzie jednak ogromną zaletą 😆
Ja też mam mega często takie „wszystko mi jedno”
Tak bardzo mi kiedyś było wszystko jedno że to kwadratowej toalety kupiliśmy zaokrągloną deskę klozetową, bo nie zwróciłam uwagi wg na taką rzecz xd 🤣 no i mamy ją do dziś, bo serio wszystko mi jedno 😅
Tutaj patrzę na wagę tylko że względów praktycznych, bo mam słabe ręce po prostu od zawszeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 16:21
Anabbit, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Ja planuję iść w następną środę, 04.03 mam lekarza i wtedy mam już przyjść z wynikami, ale to pewnie przez to że trzeba zrobić chyba do 28 tygodnia? A ja nadal mam wizyty co 4 tyg u prowadzącej ☺️
No ja jestem w 22tc dopiero więc myślę że za te 3tyg jak zrobię będzie chyba ok. I tak mam wizytę w piątek to się spytam. Chyba następna za msc dopiero też. -
Dziewczyny kminie o tym szczepieniu przeciw grypie i nie rozumiem. Bo co sezon szczepionka jest inna. Nawet jeśli przyjmiemy szczepienie w 3 trymestrze to to będzie szczepienie " stara" szczepionka tak ? Nam pediatra np mówił że musimy co roku córkę szczepić nowa szczepionka we wrzesniu/październiku. Więc skoro mamy terminy czerwcowe to w jaki sposób ma ta szczepionka ochronić dziecko w nowym sezonie zaczynającym się we wrześniu? Jakbyśmy miały termin porodu np w zimie to widzę sens a tak to nie kumam, serio:)
-
Truuskaawka wrote:
https://zapodaj.net/plik-g6gd74ptxX
Przyszła moja torba z sheina. Wydaje mi sie ze do szpitala moze byc troche przy mala,zobaczymy. Ale ogolnie jest naprawdę fajna 😉
Dla mnie byłaby za mała. Ja mam taką tylko rozowa:
https://allegro.pl/oferta/puma-challenger-bag-079530-01-torba-sportowa-treningowa-na-silownie-s-15298397440
Mi się sprawdziła na porodówkę i potem na fitness czy jakieś wyjście z corka np do rodziców. Bo mi ładnie wchodziło wszystko do niej pampersy, woda, Podkłady i ubranka na zmianę. Na aquaerobik też idealnie mi wchodzi wszystko do niej. Największy plus to te boczne kieszenie. Bo można sobie sensownie ułożyć rzeczy i nie grzebać potem w wielkim worku.
-
Ja dostałam skierowanie na krzywą już chyba w 8 tc po tym jak, przy kontrolnym badaniu glukoza z krwi była już za wysoko. Krzywa też wyszła fatalnie, ale to też pewnie dlatego że, do szczupłych nie należę i mam obciążenie w rodzinie cukrzycowe. Tak więc żyję nadzieją że po porodzie, będę mogła jak najszybciej zejść z insuliny i zadbać o odpowiednią wagę
-
Luna30 wrote:Dziewczyny kminie o tym szczepieniu przeciw grypie i nie rozumiem. Bo co sezon szczepionka jest inna. Nawet jeśli przyjmiemy szczepienie w 3 trymestrze to to będzie szczepienie " stara" szczepionka tak ? Nam pediatra np mówił że musimy co roku córkę szczepić nowa szczepionka we wrzesniu/październiku. Więc skoro mamy terminy czerwcowe to w jaki sposób ma ta szczepionka ochronić dziecko w nowym sezonie zaczynającym się we wrześniu? Jakbyśmy miały termin porodu np w zimie to widzę sens a tak to nie kumam, serio:)
W trzecim trymestrze już nie ma sensu raczej, sezon grypowy trwa od września do marca max. Więc kolejne szczepienie najszybciej we wrześniuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 16:35
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Ale miałam dzisiaj misję, przez trzy godziny miałam pod opieką niespełna miesięczna córeczkę mojej szwagierki. Widzę, że z dzieckiem jak z jazdą na rowerze tego się nie zapomina xd dałam radę ✌️.
Tymczasem najświeższe, dzisiejsze zdjęcie mojego brzucha 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 16:52
amoze, Anabbit, eeemakarena, Elza1234, Margareetka, Revolutionary , Lauraa, Weronka, Moooniii, Nosa, Alex_92, Natalia1992, Kkk77, przygodami66, Werzol, Klaudek11, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ale ja też to rozumiem
Ja też mam mega często takie „wszystko mi jedno”
Tak bardzo mi kiedyś było wszystko jedno że to kwadratowej toalety kupiliśmy zaokrągloną deskę klozetową, bo nie zwróciłam uwagi wg na taką rzecz xd 🤣 no i mamy ją do dziś, bo serio wszystko mi jedno 😅
Tutaj patrzę na wagę tylko że względów praktycznych, bo mam słabe ręce po prostu od zawszeElza1234 lubi tę wiadomość
-
Ja mam termin na 21.06 i będę robić jakoś między 8 a 15 marca, dopiero na następnej wizycie mam dostać skierowanie. -
Luna30 wrote:Dziewczyny kminie o tym szczepieniu przeciw grypie i nie rozumiem. Bo co sezon szczepionka jest inna. Nawet jeśli przyjmiemy szczepienie w 3 trymestrze to to będzie szczepienie " stara" szczepionka tak ? Nam pediatra np mówił że musimy co roku córkę szczepić nowa szczepionka we wrzesniu/październiku. Więc skoro mamy terminy czerwcowe to w jaki sposób ma ta szczepionka ochronić dziecko w nowym sezonie zaczynającym się we wrześniu? Jakbyśmy miały termin porodu np w zimie to widzę sens a tak to nie kumam, serio:)
-
asiun wrote:
ale brzusiol! 😍😀asiun lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...