CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie pozostaje nam nim innego jak stawianie granic. Ja wczoraj też miałam spięcie z moją mamą ale stawiam na swoim i jeśli nie będzie szanowała mojego zdania to na tym straci. Ja się nikomu w wychowywanie dzieci nie wtrącam.
Bo moja mama uważa, że skoro ja z moją siostrą byłyśmy super grzeczne to każde dziecko takie jest i to jest kwestia „jak nie nauczysz to nie będzie tak robić”
A przecież dzieci są różne.. i tak mnie do denerwuje jak ona mi sadzi takie komentarze „nie nos bo przyzwyczaisz” „po co ci ta dostawka, jak nauczysz ze śpi z wami to już nie włożysz do łóżeczka”
Powiedziałam jej wczoraj że ma przestać tak komentować bo mnie to denerwuje i będę robić tak, jak ja chce -
Moja mama też potrafi jakimś tekstem rzucić ale z nią mam taką relacje,że nie ma problemu jak jej powiem żeby byla cicho i tak nie gadała.
Ze swoim nie mężem ustaliłam że to on ma stopować swoich rodziców,bo mi jednak jest trochę głupio i nie chce się kłócić z nimi albo okazać brak szacunku. Ale uprzedziłam mojego A. że mimo wszystko jeśli po porodzie nie będą się stosować do naszych zasad to cicho siedzieć już nie będę.Revolutionary , Alex_92, KarolaKinga, Lauraa, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Mnie na razie znajomi i ludzie w pracy irytują tekstami ze w koncu mezowi sie udało wstrzelić, teraz to się wyśpij itd.
nie wiedzą ile lat czekaliśmy na tą ciążę.. I mnie to już irytuje a nie mam ochoty mowic wszystkim o swoich problemach.. -
https://allegro.pl/oferta/owalny-materac-do-wozka-gondoli-i-kolyski-80x40-9170780939
Znalazłam ten materac na allegro,uff. Muszę go zamówić. Okazuje się że pasuje ideolo bo ma 80x40 czyli tyle ile moja gondola.
Nie wiem gdzie ja żyłam,że mi się wydawało że mam panel wentylacyjny w gondoli. Ja nie mam siatki tylko regulacje wentylacji w spodziewać gondoli. Na całej długości.
Co do natarczywych i dzikowatych teściow to mogę tylko współczuć. Niestety tacy ludzie albo się nie zmieniają albo obrażą. Jednostki niereformowalneWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:42
-
Jejku dobrze że ja nie mam ani takiej teściowej ani mamy 😳
Truskawka to przykre że tak się dziś wkurzyłaś, nie dziwię się.
Ja szczerze powiem mam córkę autystyczną i jej zachowania to są w ogóle odbieg od normy całkowicie także jak ktoś mi zwracał uwagę albo krzywo patrzył to mówiłam że to autystka i tyle, a teraz to już nawet się nie rozgaduje za bardzo, w dupie to mam 🤗 niech sobie myślą co chcą, nikomu krzywdy nie robi, także luz. -
Truuskaawka wrote:Trzymajcie mnie bo coś rozniosę zaraz.
Teście mieli przyjechać między 12 a 13. Zapukali w drzwi o 11. Do tego teść jakiś chory 😡 A teściowa już od wejścia bez pytania do mojego brzucha i głaszcze,całuję. Mój nie mąż mówi do niej że co Ty robisz,zabierz ręce,bo wie że ja akurat należę do osób które nie lubią jak ktoś bez pytania nagle atakuje mój brzuch.Ale ona jakby głucha,nie dociera nic... 😵💫 Nie rozumiem dlaczego ludzie tak robią. Niech jeszcze chłopa po jajkach pogłaszcze i pogratuluje 🙄 Oczywiście na wyjście jeszcze uraczyła mnie komentarzem,że w brzuchu gruba nie jestem,ale wszerz mi poszło. Jakby nie znała mnie to by nawet nie pomyslala że ja w ciąży jestem. Mój A. sie zdenerwował i troche ją opieprzył że co ona gada przeciez widać gołym okiem jaki brzuch urósł,ale ona dalej swoje 😐 Godzinę tylko byli ale wkurwili jak nie wiem co...
nie wpuszczać następnym razem... 🤬 Naślij na nich myszy!2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Truskawka masakra, to jest tak straszne zachowanie. Właśnie się boję że moja tesciowka cos takiego odwali. Fuj
-
Anuncja, 7 lat to szmat czasu więc życzę Ci wspaniałego wypoczynku! Super są podróże z Mamą, sama wiele razy wypoczywałam z Mamą i jest to coś cudownego. Zwłaszcza jak u Was Mama jest po przejściach. Wyślij nam parę słonecznych zdjęć bo chyba wszyscy tęsknią za latem
Co do kaszlacych osób, ja nie mam litości. Ktoś kaszlnie gdzieś to odsuwam się jakby pluł zarazą. Mąż musiał coś z autem na Śląsku załatwiać, jego Mama katar I kaszel, nie dość, że zrobiła potrojny test (negatyw) to oczywiście jak wstąpił na 5 min do Rodziców po rzeczy to i on i Teściowa byli w masce.
Wczoraj moja Mama kaszlnęła mi chyba z 5 razy przez telefon i chrypiała więc też odwołałam nasze cotygodniowe spotkanie i zaleciłam jej się wygrzać i wypocząć.
Ja jak jestem chora nikomu nie smarkam i nie kaszle, ubieram maskę i ludzie mogliby się nauczyć nie rozprzestrzeniać chorób. Kosztuje to 5 min pomyślunku i 5zl za paczkę masek.
Truskawka ja to bym im z grubej rury walnęła po co do kobiety w ciąży przychodzą chorzy? Wyprosilabym kogoś kto kaszle. Jacyś dziwni trochę
Anuncja lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
@Alex Przeglądałam te stronę ale nie mam z nią doświadczenia. Ceny dość niskie.
@Truskawka O rany współczuję.
Mi Loveli zapach nie odpowiadał. Więc ja pewnie wrócę do Jelpa.
My jutro jedziemy auto kupić. W końcu będzie można dobierać fotelik i bazę. Ale i tak chyba jak pojedziemy to z dwoma autami 😄 żeby tu i tu pasowało.
Oczywiście odesłali wczoraj z soru drugi raz. Dzisiaj udało się z kardiologiem skontaktować to zalecił inhalacje i te na serce kontynuować. No ale tata już dzisiaj miał 3 ataki. Ma się zapisać na holter na wizytę na dniach. No ale nie wiem do tego czasu to się tu wykończymy. Po karetkę nie chciał żeby dzwonić. Mi się brzuch spina 😔eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Truskawka, współczuję. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy przyjeżdżają przed czasem, mają telefon, mogą zadzwonić. Cała tą sytuacja wygląda dziwnie, dodatkowo ignorowanie uwag ich syna to już w ogóle masakra. Przynajmniej twój facet to skarb, może niech spróbuje jeszcze przegadać ten temat z rodzicami, bo jak Kornelia się pojawi to mogą Wam jeszcze bardziej wchodzić na głowę.
Cel95, szacun dla Twoich teściów. Ja ostatnio nieświadomie przywitałam się ze szwagrem, który miał paskudną czerwoną opryszczkę, która ani trochę nie była zasklepiona. Zero rozumu, żeby do kogoś podchodzić z buziakiem na przywitanie. Do tego drugi szwagier na antybiotyku, wychodzę na paranoiczkę
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Trochę mnie dojechał samotny weekend z młodą, ale byłam dobrą żoną i dałam mężowi dogorywać 😝 Mam chwilę przerwy na kawkę, a młodą na śledzenie sąsiadów z okna, więc upolowałam sobie sukienkę na czerwcowy brzuszek na vinted. Jeszcze kilka jest jakby co, to h&m mama 😎
https://zapodaj.net/plik-kHE7kANrGE
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:07
Elza1234, Alex_92, Moooniii, przygodami66, Anabbit, koktajlowa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 🩷 Wyskoczyliśmy na jedzonko,było piękne słońce cieplutko to później spacerek po lesie zaliczyliśmy i trochę już te emocje opadły.
Na pewno jeszcze mój A. będzie rozmawiał z rodzicami,o tyle dobrze ze właśnie on jest po mojej stronie i również takie sytuacje go denerwują. Już im zapowiedział że jeśli po porodzie nie będą się trzymać naszych zasad to Kornelie będą oglądać tylko na zdjęciach. Najgorzej że teściowa w sierpniu przechodzi na emeryturę i ma bezpośredni pociąg do nas,godzina drogi. Mam nadzieję że nie będzie co chwilę do nas przyjeżdżać,podzieliłam się tą obawą z A. to mówił że nie pozwoli na to. Zobaczymy co będzie.
@koktajlowa Przykro,trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku u taty. A jak trzeba to nie patrz co mowi tylko wzywajcie karetke,bo to powazna sprawa. Najwyżej później swoje pogada,ale Wy będziecie spokojniejsi.
Mój A. we wtorek dostał skierowanie na holter to termin dopiero na kwiecień... Oby u was było szybciej.
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Truskawka tak jak mówisz, najważniejsze, że nie mąż trzyma Twoją stronę i otwarcie o tym mówi. Bo znam takich co uciekają od tematu, bo się nie chcą mamie postawić 🙈 także super, że masz takie wsparcie. Teściowa mam nadzieję, że się w końcu nauczy.
Koktajlowa współczuję stresów, mam nadzieję, że szybko sytuacja się wyjaśni 🙏
Mnie dzisiaj wzięło na segregację wszystkiego w domu przed przeprowadzką i wywalanie/oddawanie zbędnych rzeczy. Ale mam wrażenie że zajmie mi to z miesiąc 😵💫 -
Koktajlowa jak tak dalej będzie miał ataki to dzwoń i nie patrz na niego, tak jak truuskaawka mówi, najwyżej sobie później pogada (ale to i tak mu przejdzie). Chłopy to lubią tak „chojrakować”.
Truuskaawka najważniejsze, że jesteście z niemężem po tej samej stronie i tego się trzymacie. A jak teście będą próbowali wejść na głowę to nie ma co, trzeba jasno wyznaczyć granice. Najwyżej się obrażą, co pewnie i tak im szybciej przejdzie nawet jeżeli niż przyjdzie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:44
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Katikat wrote:Mnie na razie znajomi i ludzie w pracy irytują tekstami ze w koncu mezowi sie udało wstrzelić, teraz to się wyśpij itd.
nie wiedzą ile lat czekaliśmy na tą ciążę.. I mnie to już irytuje a nie mam ochoty mowic wszystkim o swoich problemach..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:33
-
Miśka00 wrote:Doskonale Cie rozumiem u nas to samo głupie teksty a nikt nie wie co przeszliśmy przez ostatnie 5 lat.. teksty typu ale przytyłaś ( przez kilka lat stymulacje hormonami, sterydy. W czasie in vitro również mnóstwo leków i teraz głównie leżenie bo co chwilę coś się dzieje a wcześniej pracowałam fizycznie i mialam mnóstwo innych zajęć a teraz stop i waga w górę ale wszyscy myślą że mamy idealne życie zero problemów. Mam wrażenie że ludzie nie myślą co mówią a do tego idealna rodzinka przyjeżdża chora z dziećmi na kawe a ja zbieram choroby grypa typ a a teraz rsv
Ja już nie mogę tego znieść, mam okropny mokry kaszel. Kaszle napadowo po parę minut, kończę opluta i zapłakana. Jestem właśnie na etapie rozważania czy jechać na izbę po przed chwilą coś ze mną pocieklo jak kaszlałam i nie wiem czy to mocz czy wody... -
asiun wrote:Kaszlalas mocno przy grypie ?
Ja już nie mogę tego znieść, mam okropny mokry kaszel. Kaszle napadowo po parę minut, kończę opluta i zapłakana. Jestem właśnie na etapie rozważania czy jechać na izbę po przed chwilą coś ze mną pocieklo jak kaszlałam i nie wiem czy to mocz czy wody... -
asiun wrote:Kaszlalas mocno przy grypie ?
Ja już nie mogę tego znieść, mam okropny mokry kaszel. Kaszle napadowo po parę minut, kończę opluta i zapłakana. Jestem właśnie na etapie rozważania czy jechać na izbę po przed chwilą coś ze mną pocieklo jak kaszlałam i nie wiem czy to mocz czy wody...
Asiun to jedz, tak jak już mówilysmy lepiej raz za dużo niż za mało. Trzymaj się zdrowo🍀