X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Cel czym jest koordynowanie gotowania?

W temacie pomagania innym to się okazuje, że mąż oprócz remontu u nas jedzie zrobić łazienkę i kuchnie mojej mamie. Oznacza to,ze wyjadą na tydzień jakieś 400 km stąd . Młodego nie bierze bo będzie tam przeszkadzał . Muszę córkę ściągnąć do mnie na ten tydzień bo jak się coś wysra w nocy to co ja z dzieckiem zrobię....Trochę stresu jest jednak jak sie ma dziecko w domu i zostaje się z nim samemu.

Znam to. Jeszcze właśnie wtedy coś zawsze jak na złość się dzieje. Mój stary jak wyjeżdża na polowania np na kilka dni czy w zeszłym roku był u siostry we Włoszech robić remont 2 tygodnie, to byłam sama w domu z córką, jedynie teściowa obok w domu jeszcze ale czynna zawodowo także rzadko bywa w domu. Lato było to luz ale jak w listopadzie był na 3 dni na zbiorówce w Karpaczu to byłam całkiem sama bo znów teściowa pojechała do Włoch, to akurat piec mi się zepsuł, podajnik nie szedł, zimno w chałupie przez całą noc, rano musiałam drzewem napalić, nanosić go sobie a to był sam ten początek ciąży 9/10 tydzień, no nie wiedziałam czy mam siąść i płakać czy co robić z tej bezsilności 🫣🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena321 no więc wiesz o co chodzi. U nas też zawsze fajerwerki w najgorszym momencie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 21:58

magdalena321 lubi tę wiadomość

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Katikat, ja się kompletnie nie ludze, że mój Mąż będzie tak dużo zarabiał jak wcześniej

U mnie jak ludzie poodpadali x miesięcy temu to np teraz robią 2x więcej za 2x mniejsza kasę gdzie indziej... A mówię o osobach z mega doświadczeniem i umiejętnościami.

Ale też nic nam się nie stanie jak pojedziemy na 1 wakacje zagraniczne zamiast 4, gdzie i tak w lecie mamy małego bobasa a jesteśmy zieleni w temacie.

A w Polsce autem w okolicy pojeździć też można.

Po prostu fajnie jakby znalazł takie coś, żeby był zwyczajnie uśmiechnięty idąc tam. To by było super.. I tego też Wam życzę
    Ech to slabo ze tyle mniej kasy i roboty o tyle więcej.
    No to trzymamy kciuki tez żeby coś było po prostu dobrego zbilansowanego

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Klakar Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy orientujecie się może czy faktycznie ubranka z H&M są większe niż na metce? Słyszałam że 50 wypada jak 56, 56 jak 62 itd. Chciałabym już coś kupić ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać 🙈

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, są większe niż w innych sklepach. Newbie też jest większe :)

Klakar lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakar wrote:
    Dziewczyny a czy orientujecie się może czy faktycznie ubranka z H&M są większe niż na metce? Słyszałam że 50 wypada jak 56, 56 jak 62 itd. Chciałabym już coś kupić ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać 🙈

Szczerze nie mam pojęcia, ja mam 3/4 ubranek dla małej z H&M i wszystkie 56 to wydają mi się tak malutkie że mam wrażenie że będą za małe 😆🫣

Klakar lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷

Wysłany: 23 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę bo ubrania z h&m to używałam raczej do większego dziecka. Ale fakt,jest zawyżona rozmiarowka.

Muszę dziś wyprać gondolę i materac do gondoli. Tylko kurcze coś niego materaca nie umiem namierzyć,mam tylko ten z wózka.co dawali, oby się nie okazało ,że go wywaliłam bo zaś wypadek kolejny że 200 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 10:03

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przygotowana raczej na mniejsze dziecko więc wzięłabym 50, no ale jakie będzie Twoje dziecko tego nikt nie wie.

Wzięłabym na początek trochę 50 i trochę 56 a potem można dokupić.

age.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy znacie stronę: https://mojswiatdziecka.pl/ ?

Polecacie? Jakieś doświadczenia ?

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dziewczyny czy znacie stronę: https://mojswiatdziecka.pl/ ?

Polecacie? Jakieś doświadczenia ?
    Ja nie znam, ale przypomniałaś mi, że miałam się zacząć rozglądać za elektryczną nianią 🙈

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia odradzam tylko lionello nasza strasznie gubi zasięg między piętrami, żałuje, że ja kupiłam. Jakieś dziadostwo 🫣 teraz z elektroniki planuje jedynie kupić elektroniczny przenośny podgrzewacz do butelek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 10:24

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kasia odradzam tylko lionello nasza strasznie gubi zasięg między piętrami, żałuje, że ja kupiłam. Jakieś dziadostwo 🫣 teraz z elektroniki planuje jedynie kupić elektroniczny przenośny podgrzewacz do butelek
    dzięki, będę pamiętać :)

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj odebraliśmy dostawkę i inne rzeczy od mojej przyjaciółki - mamy cały samochód zawalony ubrankami. Nie sądziłam że aż tyle tego jest 🙈 a jeszcze wczoraj dostałam też sweterki od koleżanki, sama byłam w lumpie z mamą i siostrą i sklepach różnych. Muszę przestać już kupować ciuchy 😅🤣
    Teraz muszę dokończyć pokoik, wszystko poprać i wyprasować i policzyć
    Wg myślicie że mogę te rzeczy z lumpa najpierw z dwa razy wyprać w swoim proszku a potem dopiero w dziecięcym? Bo trochę wali chemią, takie mam wrażenie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My wczoraj odebraliśmy dostawkę i inne rzeczy od mojej przyjaciółki - mamy cały samochód zawalony ubrankami. Nie sądziłam że aż tyle tego jest 🙈 a jeszcze wczoraj dostałam też sweterki od koleżanki, sama byłam w lumpie z mamą i siostrą i sklepach różnych. Muszę przestać już kupować ciuchy 😅🤣
    Teraz muszę dokończyć pokoik, wszystko poprać i wyprasować i policzyć
    Wg myślicie że mogę te rzeczy z lumpa najpierw z dwa razy wyprać w swoim proszku a potem dopiero w dziecięcym? Bo trochę wali chemią, takie mam wrażenie

Hejo, ja tam właśnie zamierzam zrobić , podzielę kolorami i na 60 w naszym proszku, co przeżyje to drugi etap w niemowlęcym płynie :)
    Też sobie daje już blachę na zakupy, bo dopiero po malowaniu będę to prac i segregować. Czyli myślę na przełomie marca/kwietnia. Wtedy też naszykuje łóżeczko po swojemu, przykryje kocykiem i niech czeka na Witolda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 10:34

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Od razu lepiej się wychodzi rano z psem, kiedy nie jest na minusie 🤪

awokado 🥑 no nie chcę Cię straszyć, ale za x razem to już nie sprawia przyjemności, wręcz przeciwnie 🙈

Anabbit oj ja też jem zdecydowanie więcej niż 3 razy, a kolacja ok 18 to dla mnie jakiś taki mit którego nigdy nie umiałam spełnić 🙈😆

Biedronka@ ale zacne zakupy :D

Elza1234 ja tak robię z ciuchami po kimś, piorę najpierw w swoim proszku a na koniec wypiorę w dzidziusiowym 🤷‍♀️ Ale niech się wypowiedzą doświadczone mamy 🤪

O dobrze że piszecie o tych rozmiarach - ja jakoś w ogóle nie patrzyłam na rozmiary 50'tki. Myślicie żeby też kupić? 🤔A jak tak, to ile?

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja nie pomogę bo ubrania z h&m to używałam raczej do większego dziecka. Ale fakt,jest zawyżona rozmiarowka.

Muszę dziś wyprać gondolę i materac do gondoli. Tylko kurcze coś niego materaca nie umiem namierzyć,mam tylko ten z wózka.co dawali, oby się nie okazało ,że go wywaliłam bo zaś wypadek kolejny że 200 zl

Karola w smyku była wyprzedaż materacy do wózka z sensillo.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

O dobrze że piszecie o tych rozmiarach - ja jakoś w ogóle nie patrzyłam na rozmiary 50'tki. Myślicie żeby też kupić? 🤔A jak tak, to ile?

wiesz, niektórzy kupują od 62, żeby na dłużej starczyło.
    zawsze można podwinąć rękawy..
    ja myśle, że fajnie mieć coś mniejszego, dopasowanego chociaż w minimalnej ilości, chociażby do zdjęcia pamiątkowego ;)

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, wszystko w końcu nadrobiłam - ostatnie dni od rana do nocy w robocie, a w soboty nadrabiam kwestie bejbikowe i np.wczoraj robiliśmy z Lubym porządki na pawlaczach, wycieczka do PSZOKu i wyprawa do Ikei po pojemniki do przechowywania i segregowania. I tak - jest promka na PAXy 15% :D cieszę się, bo w końcu nie muszę wozić bejbikowych rzeczy w bagażniku, cudownie zrobiło się na nie miejsce w domu :D

Ja z wyprawką mam tak na luzie póki co: mam koleżanki, od których dostanę sporo rzeczy, więc na razie nie szarpię się na nie wiadomo jakie zakupy. Raczej plan jest taki, żeby dociągnąć do końca kwietnia w robocie, w międzyczasie się obronić na uczelni i uporządkować sprawy JDG. Ja też z 3- miesięcznym bobasem będę się przeprowadzać na rok nad morze, więc nie planuję jakiś wielkich rewolucji wystrojowych (nawet nie miałabym gdzie na 28m2). Jakoś powolutku do przodu, jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekać, bo za tydzień wylatuję na urlop na tydzień :)

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, h&m ma dużą rozmiarowkę.

Ostatnio wszystkie ponad 50 ubranek rozkładałam (to tylko te najmniejsze) i są mega różnice :P jedna sukienka hm 68 była jak inna z hm na 62

Body hm 56, zary też są inne, z reserved inne, mam jakieś pojedyncze sztuki ubrań z sinsay to one są w ogóle malutkie

Także cóż trochę na czuja te rozmiary

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 23 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,materac jednak poszedł na śmieci ale aż mi rpzypomnial że on zapleśniał. Mam mniejszy ból istnienia przez to.

Szkodnik ja raczej kupuje do dostawki, łóżeczka i wozka porządnie materace. Takie tańsze mam 3 do wózka bo dwa mi dali w zestawie a jeden mam z innego wózka.

Dawajcie namiary gdzie zmawialyście materace do gondoli....

event.png
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ