CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuncja, gdzie się wybierasz?
ja robię od covida najdłuższą przerwę w zagranicznych wyjazdach w życiu teraz, ale jak sobie wizualizuje wakacje z córeczką to wiem że wytrzymam 😁 tyle że pierwszy dzień ciąży to był start 2.5 tyg chillu pod palmami 😅 ale nie powiem jakby uniknąć długich podróży i by mnie ktoś przeteleportowal gdzieś na plażę to by było fajnie 😅
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Z rozmiarami chyba najlepiej popytać o swoje wymiary z narodzin i ewentualnie najbliższych dzieci w rodzinie i tak celować.
Ja witam się z przeziębionym chłopem 🥴 Musieliśmy odwołać przyjazd znajomych żeby ich dzidziusia nie zarazić... Co gorsza odkryliśmy, że zepsuł się nasz inhalator, więc do listy wydatków trzeba dorzucić nowy.
Z wesołych rzeczy: rano córka chciała żebym już się podniosła z łóżka i poszła przygotować śniadanie, ale bardzo mi się nie chciało i mówiłam że za chwilę wstanę. No i leżymy wszyscy i w pewnym momencie mówi: trochę tu ciasno... Chyba czas żeby ktoś odszedł.
🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:59
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Dobra,materac jednak poszedł na śmieci ale aż mi rpzypomnial że on zapleśniał. Mam mniejszy ból istnienia przez to.
Szkodnik ja raczej kupuje do dostawki, łóżeczka i wozka porządnie materace. Takie tańsze mam 3 do wózka bo dwa mi dali w zestawie a jeden mam z innego wózka.
Dawajcie namiary gdzie zmawialyście materace do gondoli....
A to się da zamówić materac do gondoli?
Przecież każda jest inna, ma inny owal.
Ja zamawiałam tylko do dostawki. -
Ja nie piorę nawet ubranek po kimś w swoim proszku tylko w Lovela 90 stopni. To też jest w końcu detergent, tylko hipoalergiczny 😅 ewentualnie daje odplamiacz Lovela. No i pierwsze pranie robię przed porodem właśnie w 90 a potem już w 60 stopniach na codzień. Nie mam liotosci nawet dla sweterków, ale o dziwo wszystkie jeszcze są w miarę po tych kilku praniach na 90.
Tanashi współczuję, mam nadzieję, że się nie zarazicie. Ja dziś chill na kanapie, bo mnie pobolewa dół brzucha. Mąż zaoferował, że weźmie dzieci do kościoła sam, żebym sobie odpoczęła. Podoba mi się ten pomysł, nie będę ukrywać.
Co do materaca do gondoli, nie pomogę, bo u nas nadal fabryczny. Jedynie muszę kupić nowe prześcieradło. Mam na oku taki piękny fiołkowy kolor z Pooffico prawda ma wymiary 5 cm mniejsze niż gondola bebetto, ale piszą na stronie producenta, że też pasuje do tych większych, więc zamawiam sobie w tygodniu i też planuje w marcu zamówić części do laktatora. To zostaną mi w sumie pieluszki i kilka leków z apteki - będziemy gotowi
No i wiadomo tony prania 🤣👌
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:09
-
Serio nie zmieniacie tych gównianych materacyków z gondoli?
Ja zamówiłam z allegro, od producenta . Pisałam tylko czy będzie pasować. I pasował. Nie ma tego w archiwum allegro ,pewnie już będzie ciężko mieć taki spasowany. No nic,kupię na wymiar i tyle. Syn nienawidził wózka to nie spędzał w nim czasu ale w córce cała nadzieja i wolę żeby miała jakość pod plecami. Te materacyki co dają do wózków to gorsze jak te z dostawek mam wrażenie -
Co do prania to już pisałam kiedyś że ja piorę w kapsułkach persil z sanytolem,żeby to odkażać a później piorę w białym jeleniu albo innym dzidziusia czy bobini. Lovela mam wrażenie niszczy ubranka,robią się takie matowe (?) ,wyplowiałe (?) i szybciej się kulkują. Czasem jak chce żeby coś dzidziusiowo pachniało to piorę ręcznie w mleczku loveli
W ogóle byłam w szoku ile teraz kosztują kapsułki z persil. 99 zł za chyba 55 sztuk. Pogięło ichWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:40
-
Karola3xJ:D wrote:Serio nie zmieniacie tych gównianych materacyków z gondoli?
Ja zamówiłam z allegro, od producenta . Pisałam tylko czy będzie pasować. I pasował. Nie ma tego w archiwum allegro ,pewnie już będzie ciężko mieć taki spasowany. No nic,kupię na wymiar i tyle. Syn nienawidził wózka to nie spędzał w nim czasu ale w córce cała nadzieja i wolę żeby miała jakość pod plecami. Te materacyki co dają do wózków to gorsze jak te z dostawek mam wrażenie
mój chyba nie był aż tak gówniany. no i była w tej gondoli może max 3h dziennie na spacerze, więc bez przesady...
ciekawe jakie materace będzie miała gondola Bugaboo Bee, mam nadzieje, że też spoko.
-
kasssia wrote:mój chyba nie był aż tak gówniany. no i była w tej gondoli może max 3h dziennie na spacerze, więc bez przesady...
ciekawe jakie materace będzie miała gondola Bugaboo Bee, mam nadzieje, że też spoko.
Tanasi współczuję chorego chłopa. Mi syn wstal chory. Ma zdecydowanie krtaniowy wdech . Zapodałam mu mucosolvan i nebulizacje ze sterydu -
Moja druga córka w gondoli jedynie spała jak byłam na zewnątrz. W ogóle nie chciała jeździć. Z poduszkami antywstrzasowymi, nawet kołderką miękką, no po prostu nie, różnych sposobów próbowałam. Więc mój wózek nadal jak po jednym dziecku ten 2 w 1. Ale nie powiem, chciałabym, żeby teraz malutka była bardziej wózkowa. To trochę ułatwia 😅
Ja nie zauważyłam, żeby Lovela mi niszczyła ciuszki. Jedynie te z pepco i sinsaya jak dostawałam od kogoś to robiła się twarda bawełna po paru praniach, ale te co sama kupowałam z innych sklepów raczej są nadal w dobrym stanie te małe. Wiadomo, większe dzieci już bardziej brudzą i te ciuchy się szybciej niszczą, ale te pierwsze nadal u nas są spoko mimo prania w Lovela właśnie. Ja jeszcze dosypuję sodę tą do prania zazwyczaj. Nie używam też żadnych płynów do płukania itp. Nie wiem czy to ma jakiś związek 🤯
Wgle ceny detergentów w Polsce to jest jakaś tragedia jak słucham od rodzinki czy koleżanek. Ja kupuje sobie ulubiony płyn w Niemieckim markecie za 11 euro taki duży, co wystarcza na 70 prań, no bo mieszkam przy granicy i odkąd zaczęłam tu mieszkać już zupełnie nie mam potrzeby kupować płynów do płukania czy jakiś perełek zapachowych czy innych bo te pranie jest dla mnie zupełnie inne… Więc to na pewno plus życia w tych dziwnych dla mnie nadal nieraz stronach 😅 -
Tanashi oby Młody szybko wydobrzał!
Cel - ostatecznie Egipt, na tą lokalizację mnie stać, żeby sie wykąpać w ciepłym morzu, bylam 2 razy, znam hotel. Biorę sanprobi od kilku tygodni, wykupiłam dobre ubezpieczenie, jadę z mamą, która dostała od onkolożki zielone światło, ja też dostałam od gin. Ostatni raz byłam nad ciepłym morzem 7 lat temu, robię sobie prezentAlex_92, przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Trzymajcie mnie bo coś rozniosę zaraz.
Teście mieli przyjechać między 12 a 13. Zapukali w drzwi o 11. Do tego teść jakiś chory 😡 A teściowa już od wejścia bez pytania do mojego brzucha i głaszcze,całuję. Mój nie mąż mówi do niej że co Ty robisz,zabierz ręce,bo wie że ja akurat należę do osób które nie lubią jak ktoś bez pytania nagle atakuje mój brzuch.Ale ona jakby głucha,nie dociera nic... 😵💫 Nie rozumiem dlaczego ludzie tak robią. Niech jeszcze chłopa po jajkach pogłaszcze i pogratuluje 🙄 Oczywiście na wyjście jeszcze uraczyła mnie komentarzem,że w brzuchu gruba nie jestem,ale wszerz mi poszło. Jakby nie znała mnie to by nawet nie pomyslala że ja w ciąży jestem. Mój A. sie zdenerwował i troche ją opieprzył że co ona gada przeciez widać gołym okiem jaki brzuch urósł,ale ona dalej swoje 😐 Godzinę tylko byli ale wkurwili jak nie wiem co... -
eeemakarena, Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Truskawka współczuję nerwów. Ciąża i pierwsze miesiące macierzyństwa to czas, gdzie trzeba wiele zasad i granic wyznaczyć… Nawet jak trudno i ktoś głupio spojrzy albo skomentuje, bo niektórzy by na głowę weszli albo właśnie nerwy potem zszargane.
-
Gusia_ wrote:Truskawka współczuję nerwów. Ciąża i pierwsze miesiące macierzyństwa to czas, gdzie trzeba wiele zasad i granic wyznaczyć… Nawet jak trudno i ktoś głupio spojrzy albo skomentuje, bo niektórzy by na głowę weszli albo właśnie nerwy potem zszargane.
Już im mówiliśmy wcześniej jakie zasady i granice stawiamy po porodzie,to przyjęli to ze spokojem. Nie spodziewałam się że takie zachowanie i komentarze usłyszę teraz. W szoku byłam. Mam nadzieję że wystarczyło jak mój A. dosadnie to skomentował i więcej się to nie powtórzy. -
Alex_92 wrote:
Ja bym to traktowała tylko jako podpowiedź, bo są dzieci zmarzluchy i dzieci, które lubią spac jak mają chłodniej. Przykładowo: moja starsza córka teraz w tym samym pokoju śpi pod kołdrą, kocem i na długi rękaw, a druga tylko w piżamie na długi i zwykle rozkopana😅 i tak miały od dziecka, jedna płakała jak nie miała skarpet i nie była opatulona, druga od początku zimnolubna i dwa lata zasypia zupełnie bez przykrycia, bo nie umie zasnąć jak ma choćby kocyk na sobie 🤷♀️Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Już im mówiliśmy wcześniej jakie zasady i granice stawiamy po porodzie,to przyjęli to ze spokojem. Nie spodziewałam się że takie zachowanie i komentarze usłyszę teraz. W szoku byłam. Mam nadzieję że wystarczyło jak mój A. dosadnie to skomentował i więcej się to nie powtórzy.
Pewnie też potrzebują się odnaleźć w nowej sytuacji, ale macie prawo bronić swoich ustaleń. Przecież nie możesz być potem wściekła za każdym razem jak was odwiedza, bo psychicznie coś takiego naprawdę ciezko udźwignąć. Współczuję niedzieli, serio -
Truuskaawka wrote:Trzymajcie mnie bo coś rozniosę zaraz.
Teście mieli przyjechać między 12 a 13. Zapukali w drzwi o 11. Do tego teść jakiś chory 😡 A teściowa już od wejścia bez pytania do mojego brzucha i głaszcze,całuję. Mój nie mąż mówi do niej że co Ty robisz,zabierz ręce,bo wie że ja akurat należę do osób które nie lubią jak ktoś bez pytania nagle atakuje mój brzuch.Ale ona jakby głucha,nie dociera nic... 😵💫 Nie rozumiem dlaczego ludzie tak robią. Niech jeszcze chłopa po jajkach pogłaszcze i pogratuluje 🙄 Oczywiście na wyjście jeszcze uraczyła mnie komentarzem,że w brzuchu gruba nie jestem,ale wszerz mi poszło. Jakby nie znała mnie to by nawet nie pomyslala że ja w ciąży jestem. Mój A. sie zdenerwował i troche ją opieprzył że co ona gada przeciez widać gołym okiem jaki brzuch urósł,ale ona dalej swoje 😐 Godzinę tylko byli ale wkurwili jak nie wiem co...
Współczuję, niewiele rzeczy wzbudza we mnie taki dyskomfort jak dotykanie po brzuchu 😵💫 Jeszcze jak ktoś zapyta, tylko dotknie i zabiera ręce to oki, ale jakieś macanie, głaskanie, całowanie to dla mnie too much. Na szczęście u mnie w rodzinie tylko jedna osoba zawsze się wyrywa do tego i zawsze ją omijam 😅Truuskaawka lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Pewnie też potrzebują się odnaleźć w nowej sytuacji, ale macie prawo bronić swoich ustaleń. Przecież nie możesz być potem wściekła za każdym razem jak was odwiedza, bo psychicznie coś takiego naprawdę ciezko udźwignąć. Współczuję niedzieli, serio
Dziękuję 😌 Mój A. w ramach ukojenia nerwów zaproponował żeby wyjść na miasto coś zjeść zamiast gotować ☺️
A jeszcze najlepszy tekst teścia- Jakby był syn to byłoby przedłużenie rodu... No może z drugim się uda. 😵💫 -
Truuskaawka wrote:Dziękuję 😌 Mój A. w ramach ukojenia nerwów zaproponował żeby wyjść na miasto coś zjeść zamiast gotować ☺️
A jeszcze najlepszy tekst teścia- Jakby był syn to byłoby przedłużenie rodu... No może z drugim się uda. 😵💫
Ludzie są czasami straszni 🤦🏽♀️ jakie tekstyTruuskaawka lubi tę wiadomość