X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia wrote:
    Są są… może to robi ten „śląsk” 😅😅😅

Zazdroszczę… ja kurde już jestem taka padnięta, że szok. Nie potrafię zasnąć, a jak zasnę to albo 10 razy WC w nocy albo się kręcę po godzinie z boku na bok 😤😤😤

Też obstawiam, że to śląsk, bo mam tak samo, wszyscy już wiedzą, że mnie się po prostu nie prowokuje, bo potem ciężko wyhamować 🤣 inna sprawa, że raczej każdy u nas ma na tyle rozumu w głowie, że nie podchodzi dotknąć, złapać czy cokolwiek, bo skoro normalnie bez ciąży tego nie robią, to w ciąży też nie na szczęście 🙈 + nie mam jakoś dużej rodziny, typu ciotki i ludzie, których się widuje raz w roku - u nas się po prostu nie widuje, chyba że na pogrzebach 🙈

Mam wrażenie, że śpię coraz gorzej. Poduszkami to się już obstawiam z każdej strony, bo inaczej wszystko mnie na brzuchu ciągnie, do tego krzyż czasem boli i czasem miednica, byle do środy, bo wtedy mam fizjo 😮‍💨😮‍💨 jak mi ktoś powie „wyśpij się na zapas” to dostanie w ryj.

Dostałam wczoraj ze 4 kartony ubranek, muszę to poprzebierać co się nadaje jeszcze do użytku, bo ilość jak na 5 dzieci 😅 ale dzisiaj jak wrócę z pracy to chyba tylko będę leżeć

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z krzywej 😬 Dostałam cytrynową i powiem Wam, że nastawiałam się na najgorsze, a to kurczę całkiem smaczne 🤣 Teraz tylko trochę mnie mdli i chce mi się pić czystej wody, ale nie jest źle!

Ktoś się kiedyś pytał jak to wygląda w luxmedzie - przyszłam na zwykłe „pobranie materiałów na czczo” ze skierowaniem, powiedziałam, że to krzywa i wszystko było ok

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że dużo tu wpływu Śląskiej krwi. Jak ktoś nie jest ze Śląska a ma takie zachowania to na bank ma przodka ze Śląska i geny😅
    Tu nawet kobiety mają jaja😅

Ja się w tygodniu zabieram za segregacje rozmiarow i pakowanie do opisanych worków. Także roboty na dwa dni bo to będę przykładać jedno do drugiego a nie patrzeć na metki.
    Cieszę się że mam wypraną ta gondolę do wózka bo śmierdziała jak z meliny (byla u ojca a ojciec amator trunków i papierosów). Ale ciężko to było wyprać bo trzeba to było wymoczyć a nie wyszystko dalo się rozłożyć więc będzie obciekać z wody ze dwa dni .
    Materace wyprałam w pralce i wysuszyłam w suszarce i są okej. Pachną praniem a nie meliną.
    Muszę napisać do serwisu o nowe koła do wózka bo tamte zajechane,swoje przeżyły. Wentylki mogą nie wytrzymać kolejnego dziecka przez częste pompowanie i spuszczanie powietrza (ach te zmiany terenu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:56

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim 😊

Asiun teraz już możesz spokojnie zdrowieć. Kup te papierki, żeby mieć w domu. Polecam każdemu bo nie ma rozkmin tylko człowiek bierze papierek i już zna ph.

Ja jestem z Krakowa, jestem miłym człowiekiem, ale jak ktoś mnie zaatakuje lub obrazi to wychodzi ze mnie znak zodiaku, skorpion. Jakby ktoś obraził moich bliskich to w sumie sama bym współczuła tej osobie, że akurat moich wybrała na celownik.

Teściów mam ze Śląska właśnie i są bardzo ok. Przykładowo poznałam męża ponad 9 lat temu (dycha coraz bliżej) akurat zostając wegetarianką. Jakoś po paru miesiącach mąż sam z siebie stwierdził, że mu smakują takie dania, tylko przy rybach został (ja je włączyłam tak z 3 lata temu).

Jego rodzice zamiast głupio komentować jak przyjechałam zrobili mi kilka potraw bez mięsa i dopytywali co lubię.

Ciocia zastawiła stół jak na wesele i oczywiście też spora część dla nas w wersji bez mięsa xD

Nie mam nikogo chamskiego w rodzinie 🤔 raczej tylko wsparcie, miłość

asiun, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Pozdrawiam z krzywej 😬 Dostałam cytrynową i powiem Wam, że nastawiałam się na najgorsze, a to kurczę całkiem smaczne 🤣 Teraz tylko trochę mnie mdli i chce mi się pić czystej wody, ale nie jest źle!

Ktoś się kiedyś pytał jak to wygląda w luxmedzie - przyszłam na zwykłe „pobranie materiałów na czczo” ze skierowaniem, powiedziałam, że to krzywa i wszystko było ok

Awokado, dzięki, oszczędzilas mi wycieczki do luxmedu. Wlasnie mam zwykłe umówione. A miałaś swoją czy dali cytrynową?

W ogóle fajnie, że już 23 tydzień. Coraz większe szanse dla maluchów z każdym tygodniem, a pod koniec kwietnia to może się już ktoś tu rozpakować bo już widzę na suwakach 24-25 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:57

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Awokado, dzięki, oszczędzilas mi wycieczki do luxmedu. Wlasnie mam zwykłe umówione. A miałaś swoją czy dali cytrynową?
    Jak byłam ostatnio na morfologii to zapytałam się, czy mogę przywieźć swoją cytrynową na takie badanie i panie mi powiedziały że absolutnie nie ma potrzeby, bo one mają tylko cytrynową, no i tak też było - dały mi cytrynową 😊

Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Asiun super ze wszystko git.
    Kassia paski sobie kup i badaj bo to jednak daje spokój.
    .

Kupię, ale dzisiaj idę do szpitala, bo mnie ten ból niepokoi no i ciągle mam wilgotno, mam nadzieję, że to od luteiny. Mam nadzieję też, że w pon rano nie będą mieli jakiegoś Sajgonu i nie spędzę tam całego dnia. Musze tylko córkę do przedszkola odprowadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:28

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie rodzin, mnie przy pierwszej ciąży czy po porodzie może coś tam nieraz zdraznilo, ale chyba bez przesady. No a teraz juz wszyscy sa dotarci, wiec nie ma raczej dziwnych akcji. Nawet moja mama, która jest trochę nachalna i zaglaskalaby na śmierć mnie przestała wkurzać, ma swoją relację z dziećmi, one to kochają jak są w centrum uwagi, więc mnie też to nie rusza. Psychologicznie w ciąży się uaktywniają nie do końca uświadomione mechanizmy i wspomnienia z pierwszego okresu życia człowieka i mogą wychodzić różne takie animozje do rodziców (czy teściów, na których łatwiej się wściekać niż na swoich rodziców jednak i przenosić na nich pewne sprawy). No i myślę, że coś w tym jest, że każde kolejne dziecko uczy większego luzu i spokoju. Przynajmniej u mnie tak to zadziałało 😅

A ja z natury choleryczka🤣🤣🤣

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie zastanawia, dlaczego kobiety w ciazy denerwują się na tesciowa ale ich własne matki sa zawsze okej.
    Gusia proszę o wyjaśnienie tej zagadki

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja też myślę że dużo tu wpływu Śląskiej krwi. Jak ktoś nie jest ze Śląska a ma takie zachowania to na bank ma przodka ze Śląska i geny😅
    Tu nawet kobiety mają jaja😅

Ja się w tygodniu zabieram za segregacje rozmiarow i pakowanie do opisanych worków. Także roboty na dwa dni bo to będę przykładać jedno do drugiego a nie patrzeć na metki.
    Cieszę się że mam wypraną ta gondolę do wózka bo śmierdziała jak z meliny (byla u ojca a ojciec amator trunków i papierosów). Ale ciężko to było wyprać bo trzeba to było wymoczyć a nie wyszystko dalo się rozłożyć więc będzie obciekać z wody ze dwa dni .
    Materace wyprałam w pralce i wysuszyłam w suszarce i są okej. Pachną praniem a nie meliną.
    Muszę napisać do serwisu o nowe koła do wózka bo tamte zajechane,swoje przeżyły. Wentylki mogą nie wytrzymać kolejnego dziecka przez częste pompowanie i spuszczanie powietrza (ach te zmiany terenu)

Hahaha popieram z tym Śląskiem! Ja jestem ze Śląska a jeszcze mam z drugiej strony korzenie góralskie spod Tatr także nooo 🫣😜

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hahaha popieram z tym Śląskiem! Ja jestem ze Śląska a jeszcze mam z drugiej strony korzenie góralskie spod Tatr także nooo 🫣😜
    To Ty w ogóle jesteś jesteś mieszanką ze stali

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście też względnie oki, moja mama ma zapędy na wtrącanie się, ale trochę hamuje ją to, że mieszkamy daleko 😅 Jak miałam trzymiesięczne bobo i pojechałam do nich na tydzień to dużo psychicznie mnie kosztowało wieczne wysłuchiwanie o diecie matki karmiącej (a nie pomagało to że córka miała wtedy już naprawdę turbo kolki i krzyczała od rana do wieczora), więc jeszcze mama podnosząca ciśnienie to było ostatnie czego potrzebowałam. Ale też wiem że u niej to wynika z dobrej woli, nie żeby mi dopiec czy coś tylko naprawdę się martwi, wiem, że jej syn też miał turbo kolki no i chce w ten sposób pomóc, to mi się pomaga hamować żeby na nią nie naskoczyć za bardzo 😅. Poza tym jest super babcia, szanuje nasze decyzje, jak prosimy żeby nie włączali telewizora jak przyjeżdżamy to nie włączają itd., słodyczy też nie kupowali na moją prośbę, no w tym roku pierwszy raz mama się pokusiła o kinderki, ale i tak długo wytrzymała, a moja córka na szczęście ma nadal wyrąbane w czekoladę, więc zjedliśmy sobie z mężem 😝

Teściowa też złota kobieta. Mimo że mieszkamy razem to naprawdę się nie wtrąca w nic, a zawsze pomoże jeśli o coś poproszę.

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

U mnie podobnie, urodziłam się na Śląsku, a dziadkowie po stronie mamy pochodzili z gór:)
    Czyli mix wybuchowy, do tego zodiakalny baran.

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no właśnie bo tu działa przeniesienie. Wszystkie żale i złości co mamy do swojej mamy (a matka-córka najtrudniejsza relacja na świecie) przenosimy na teściową. Bo na matkę tak trudno się złościć. W końcu to matka. Jesteśmy wychowani w kulturze lojalności. Ale na teściową się wściec jak nie wiem dużo łatwiej, więc działa przeniesienie tych wszystkich emocji, nawet nieświadomych. Btw. pisałam o podobnych tematach magisterkę 🤣 ale bardziej tam się skupiałam na tym czy obraz ciała jaki ma matka jakoś wpływa na postrzeganie siebie i depresyjnosc ich córek :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi tydzień to dużo wytrzymałaś, ja z moją mamą max urlop 4 dni i to jak ona się zajmuje moimi dziećmi i jest zajęta 🤣 jest kochana, ale właśnie to ten nadopiekuńczy tym co by zaglaskal xd a dziewczynki wniebowzięte mając taką babcię 🤷‍♀️ na szczęście kuma, żeby nie kupować słodyczy i że dzieci bez ekranów na codzień i w takie rzeczy się nie wtrąca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:48

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cel95 napisałam na priv :)

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola no właśnie bo tu działa przeniesienie. Wszystkie żale i złości co mamy do swojej mamy (a matka-córka najtrudniejsza relacja na świecie) przenosimy na teściową. Bo na matkę tak trudno się złościć. W końcu to matka. Jesteśmy wychowani w kulturze lojalności. Ale na teściową się wściec jak nie wiem dużo łatwiej, więc działa przeniesienie tych wszystkich emocji, nawet nieświadomych. Btw. pisałam o podobnych tematach magisterkę 🤣 ale bardziej tam się skupiałam na tym czy obraz ciała jaki ma matka jakoś wpływa na postrzeganie siebie i depresyjnosc ich córek :)
    Ciekawe jak moja psychika,wychowana w patologicznej rodzinie. Jako dla dorosłej osoby wiele rzeczy jest tak mało istotna ,że nie wkurzam się na bliskie osoby o byle bo nie warto . Na obcych też się nie wyżywam. Ale reaguje jak mi coś nie pasuje od razu. Nie czekam. Kulturę wtedy chowam do szafy..

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no to raczej zdrowo funkcjonujesz 😅 ja te sten typ, co się o głupoty nie piekle, ale jak ktoś mnie wpieni to się odzywam 🤷‍♀️

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi tydzień to dużo wytrzymałaś, ja z moją mamą max urlop 4 dni i to jak ona się zajmuje moimi dziećmi i jest zajęta 🤣 jest kochana, ale właśnie to ten nadopiekuńczy tym co by zaglaskal xd a dziewczynki wniebowzięte mając taką babcię 🤷‍♀️ na szczęście kuma, żeby nie kupować słodyczy i że dzieci bez ekranów na codzień i w takie rzeczy się nie wtrąca :)

Moja też trochę w tym kierunku, "Boże dziecko na samych skarpetkach biega" i te klimaty 🤣 ale chyba już po trzech latach przestało ją to szokować i zaakceptowała 😅 na pewno byłoby więcej spin jakby widziała że pozwalam 1.5 roczniakowi wchodzić na zjeżdżalnie bez asekuracji itd., więc pod tym względem dobrze że mieszkają trochę dalej, czego oczy nie widzą... 😅

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Kupię, ale dzisiaj idę do szpitala, bo mnie ten ból niepokoi no i ciągle mam wilgotno, mam nadzieję, że to od luteiny. Mam nadzieję też, że w pon rano nie będą mieli jakiegoś Sajgonu i nie spędzę tam całego dnia. Musze tylko córkę do przedszkola odprowadzić.
    To czekamy na info.

preg.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ