CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:No mnie zastanawia, dlaczego kobiety w ciazy denerwują się na tesciowa ale ich własne matki sa zawsze okej.
Gusia proszę o wyjaśnienie tej zagadki
Mnie denerwują tak samo,moja mama nawet bardziej i wiecej bo częściej z nią rozmawiam. Różnica jest taka,że swojej mamie od razu wygarne i powiem co mnie denerwuje i czego ma nie robić/gadać i wiem że nie rzuci jakimś głupim fochem za to tylko przyjmie to przeprosi i gadamy dalej.
Do teściowej się jednak hamuje,bo nie mam super relacji z nią ale wiem jaki ma charakter oraz ze względu na mojego A. który mnie o to prosił bo wie że potrafię być bardzo nie miła jeżeli coś mi nie pasuje i obiecał że to on się będzie nią 'zajmował' w takich sytuacjach. -
A ja się Wam mogę pochwalić, że jestem o tyle (może głupio to zabrzmieć) W dobrej sytuacji, że nie mam teściowej z piekła rodem, mama mojego męża zmarła, kiedy on miał 7 lat, ale w zamian dostałam zajebistego teścia, który robi za tą rolę podwójnie. Serio, nie znam nikogo tak pozytywnego, cieszącego się z każdego dnia i każdej głupoty i przede wszystkim docenającego drugiego człowieka. Ze świecą takiego szukać i wiem, że jak przyjdzie nam poprosić o pomoc nad dzieckiem to będzie on w pierwszej kolejności nawet przed moją mamą, której w sumie do bycia "babcią" nie po drodze i jakoś tak w relacjach też nam bardzo nie po drodze.👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Moja koleżanka to ma taką mamę,która nawet wnuka nie odwiedzi chociaż mieszka dwa osiedla dalej bo musi siedzieć z psem czy tam kotem w domu. Nie weźmie wnuka na spacer,nie odwiedzi bo zwierzaka musi pilnować. Jak dla mnie to ona zwyczajnie sfiksowala i ma jakieś lęki dlatego nie wychodzi. No ale sam fakt,że tamtej przykro bo zero kontaktu na drodze babcia-wnuk
-
asiun wrote:Dzięki dziewczyny!
Wracam do domu, całe szczęście to nie wody, a mocz 🤦🏼♀️ w szpitalu znowu przy ataku kaszlu poszło ze mnie.
Szyjka długa, twarda. Wody AFI 15,8.
Z Julkiem wszystko dobrze, waży 599 gram.
Jutro mam iść znowu na osłuchanie do rodzinnego.
Kamień z serca.
świetne wieści! 🤞🙏
Dobrze że pojechałaś sprawdzić, lepiej raz za dużo niż za mało2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
No ja też mam blisko teściów w sąsiednim miasteczku kilkanaście minut autem od nas a przyjeżdżają ze 4-5 razy w roku. Jakoś inaczej sobie wyobrażałam relacje z nimi w pierwszej ciąży czy po porodzie, ja się wychowałam w rodzinie gdzie każdy się rwał do opieki nad kuzynostwem itd, tak raczej na kupię, moja mama z rodziny wielodzietnej, ale już to zaakceptowałam i mam totalny spokoj z tym. kilkanaście razy w roku my tam wpadniemy, raz od wielkiego dzwonu jak naprawdę nie mam co zrobić z dziećmi teściowa mi na chwilę z nimi zostanie, tzn 2 razy w ciągu 4 lat 😅 ale nie jest jakoś toksycznie, to mili ludzie, tylko jakoś właśnie wolą żyć w swoim świecie i nie są tacy żeby przyjechać albo coś zająć się dziećmi. Wolę to akceptować
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:24
-
I witam się w poniedziałek 🙋♀️
Dzisiaj jak na złość - musiałam wstać wcześniej bo mam fryzjera, a pogoda jest taka paskudna, jak w listopadzie i bym pospała dłużej 🥱 Taka mgła, że ledwo widać coś...
Stresuje się tym fryzjerem. Pierwszy raz od dwóch lat będę coś robić, a chcę przyciemnić włosy i się boję, że będę żałować 😆🙈
Miłego dnia dziewczyny!2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Asiun, to teraz już tylko życzymy szybkiego powrotu do zdrowia! Dobrze, że sprawdziłaś co się dzieje, zawsze to mniej zmartwień.
Kkk77, ja nie narzekam na ilość snu, ale bolą mnie biodra w nocy. Niezależnie od boku na którym śpię. Wczoraj wstałam jak w skowronkach i poleciałam robić naleśniki, za to dzisiaj najchętniej wyłączyłabym budzik i spała do 10.
Kasia, daj znać co ci powiedzieli. Trzymamy kciuki, żeby nic się nie działo.
Szkodnik, ja też Baranmocno rodzinna, ale też wybuchowa i walczy o swoje i swoich
Z teściową nauczyłam się hamować, ale poziom tolerancji dla mojej mamy ostatnio mocno spadł. Szkoda że u mnie to tak nie działa jak opisywałyście.
-
Karola3xJ:D wrote:No mnie zastanawia, dlaczego kobiety w ciazy denerwują się na tesciowa ale ich własne matki sa zawsze okej.
Gusia proszę o wyjaśnienie tej zagadki -
Już jestem, czekam. Trochę słabo na tej Karowej, bo są okienka jak na poczcie, cała sala ludzi czekających i trzeba głośno mówić co ci jest, żeby Pani za okienkiem usłyszała. 🙄
Z tymi mami to ja widocznie jakaś dziwna jestem, bo moja mama mnie potrafi wkurzyć jak nikt, a co powie teściowa to po mnie spływa 🫠 -
U mnie tesciowa i mama poki co na równi - bardzo pozytywnie, jedyne co mnie wkurza to że najchętniej kazałyby mi leżeć i nie kiwnąć palcem całą ciążę jakbym była obłożnie chora 😂
O Revolutionary, ja też dzis dzien fryzjera a nie byłam od lipca tak ze nawet paskudna pogoda mnie dzis nie zniechęca 😁 -
kasssia wrote:Już jestem, czekam. Trochę słabo na tej Karowej, bo są okienka jak na poczcie, cała sala ludzi czekających i trzeba głośno mówić co ci jest, żeby Pani za okienkiem usłyszała. 🙄
Z tymi mami to ja widocznie jakaś dziwna jestem, bo moja mama mnie potrafi wkurzyć jak nikt, a co powie teściowa to po mnie spływa 🫠
No ale to jest zdrowsze z tą mamą, bo przeniesienie emocji na kogoś innego to zawsze mechanizm obronny
Okienko w szpitalu brzmi śmiesznie trochę 😅 -
We mnie śląska krew też płynie, ale ja akurat potrzebowałam czasu żeby przerobić jakieś wszelkie zalecialosci z wychowania z domu. Teraz już umiem walczyć o swoje jak trzeba.
Mojej mamie od momentu jak pojechałam na studia stawiałam mocne granice - bo weszłaby mi na głowę uważając że to co ona uważa jest jedyne i prawilne. Ale widzę ogromną zmianę w tej kwestii i ani nam się nie wtrącała z weselem, ani z mieszkaniem, ani w małżeństwo. Teraz widzę że chciałaby trochę swoich matczynych mądrości posprzedawać ale że nie są na czasie to ma z tym problem. Ale to jej problem nie mój. -
kasssia wrote:
Z tymi mami to ja widocznie jakaś dziwna jestem, bo moja mama mnie potrafi wkurzyć jak nikt, a co powie teściowa to po mnie spływa 🫠
Mam dokładnie tak samo 😂 nie ma drugiej osoby, która podnosi mi tak ciśnienie jak moja mama 🙄 jeszcze do niej nie dociera nic za bardzo. Jak powiem coś ostrzej to się obrazi na dzień, góra dwa, po czym się zachowuje jakby nigdy żadnej rozmowy nie było i wraca do normalności 🤷♀️. Moja teściowa jest dużo bardziej zdystansowana, zachowawcza, a moja mama to najchętniej by Ci na głowę weszła jakby mogła.
-
Wg dziewczyny mam trochę ból głowy z fotelikiem samochodowym
Już byliśmy zdecydowani na Avionaut Pixel Pro 2.0 na tej bazie obrotowej, pytałam pani w 8 gwiazdkach czy ma wszystkie testy - zapewniała że ma. Mój błąd że się dokładniej nie wczytalam, okazuje się że nie było badane w ADAC dla tego modelu..
i teraz nie wiem co robić
Czy wziąć starego Avionauta na zwykłej bazie, miał wtedy 4 ocenę w ADAC na 5, więc dobrą i jest tak samo lekki. Czy kombinować dalej. -
To u mnie mama jest bardzo wyrozumiała, nie wtrąca się. Ale zdarzy mi się czasem jej postawić w czymś granice i widzę, że ją to dobija i zdarzało się, że płakała bo tak bardzo brała to do siebie co wpływało na moje poczucie winy. Na szczęście już to mocno przepracowałam z Nią, że to że stawiam granice nie oznacza, że ją odtrącam. Także potwierdzam Gusia, ze to najtrudniejsza relacja 🙈
@asiun super, że wszystko dobrze 🥰 -
Elza1234 wrote:Wg dziewczyny mam trochę ból głowy z fotelikiem samochodowym
Już byliśmy zdecydowani na Avionaut Pixel Pro 2.0 na tej bazie obrotowej, pytałam pani w 8 gwiazdkach czy ma wszystkie testy - zapewniała że ma. Mój błąd że się dokładniej nie wczytalam, okazuje się że nie było badane w ADAC dla tego modelu..
i teraz nie wiem co robić
Czy wziąć starego Avionauta na zwykłej bazie, miał wtedy 4 ocenę w ADAC na 5, więc dobrą i jest tak samo lekki. Czy kombinować dalej.
Nam też powiedzieli w piątek, że ma testy, a wiem, że ich nie ma 🤷♀️ teoretycznie sam fotelik testy przeszedł, jeszcze nie odbyły się testy na bazie obrotowej. Raczej nie spodziewają się złego wyniku, ale też mnie zdziwiło, że w 8 gwiazdkach mówią że testy wszystkie ma. -
Anabbit wrote:Nam też powiedzieli w piątek, że ma testy, a wiem, że ich nie ma 🤷♀️ teoretycznie sam fotelik testy przeszedł, jeszcze nie odbyły się testy na bazie obrotowej. Raczej nie spodziewają się złego wyniku, ale też mnie zdziwiło, że w 8 gwiazdkach mówią że testy wszystkie ma.
Tylko co zrobić jak nie będzie.. trochę jestem nimi zawiedziona, bo wszyscy tak polecają te 8 gwiazdek i sama obsługa była super. A tu taki kwiatek.
Inny model Avionauta przeszedł dobrze testy, plus wiadomo maxi cosi - ale tu mnie odrzuca waga, bo ja mam tak słabe ręce że sobie sama nie poradzę. -
Moim zdaniem stara baza i nowy avionaut też spoko opcja. Choć ja mam starego i bardzo go lubię, więc brałabym i tak. No ale wiadomo, Wasze decyzje
My mamy łącznie trzy stare bazy avionauta 🤣🤣🤣 no ale tak to jest jak się skacze z dwójką dzieci między dwoma autami