X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam o te kolory do roana, mailowo już odpisali, ale jeszcze w sm teraz dali cynk, że za tydzień wlatuje im nowa kolekcja 🤪 także może poczekamy co tam będzie jeszcze ten tydzień

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dzisiaj nawet emaliowałam z 8 gwiazdkami i pan zasugerował, ze jak mogę poczekać do maja z kupnem to żeby poczekać, bo może na wiosnę będzie w testach.
    Tylko co zrobić jak nie będzie.. trochę jestem nimi zawiedziona, bo wszyscy tak polecają te 8 gwiazdek i sama obsługa była super. A tu taki kwiatek.
    Inny model Avionauta przeszedł dobrze testy, plus wiadomo maxi cosi - ale tu mnie odrzuca waga, bo ja mam tak słabe ręce że sobie sama nie poradzę.
    Pamiętam właśnie, że u Ciebie waga ma znaczenie. Na pewno na tej nieobrotowej bazie przeszedł testy, więc to bezpieczny wybór. No, ale rozumiem że pewnie wolałabyś obrotową.
    Kurczę trudna decyzja. Niby te testy robią dwa razy do roku i najbliższe będą w maju, ale ciekawe czy da się znaleźć informację czy planują wtedy testować Avionauta z bazą. A jest opcja skontaktowania się z producentem? Ja pisałam w piątek do maxi cosi w jednej sprawie i dziś dostałam odpowiedź, więc może tu zadziała podobnie.

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego u mnie avionaut odpadł, pomimo, że to dobry fotelik ale bez testów słabo. Podobno gdzieś na wiosnę ma mieć testy ale kiedy...to już ten maxi Cosi z taką wyciąganą wkładka co można odpinać i śmigać wydaje się lepszy, albo jeszcze poczekać na testy. Pytanie czy ktoś testował tego z wyciąganą wkładka i jak to się sprawdza w praktyce. Tyle, że z lalka 3kg fotelik 4kg, nie robił dla mnie takiej różnicy jak ten z lalka i fotelik 2 kg. To tak jak z wózkami każdy kupi taki, który będzie dla niego najlepszy albo postawi na bezpieczeństwo w testach albo na lekkość albo jeszcze inne aspekty. Aaa i mi też w avionaut ta rączka wydawała się taka jakby miała się rozpaść 🫣 ale to może takie wrażenie.

Co do rodziny to mam ciężkiego teścia ale ostatnio wylądował w szpitalu i 3 h podobno dzieliło go od śmierci. Rodzina jest najlepsza na zdjęciach ale lepiej jak jest w całości. W ogóle na początku ciąży łatwo było mnie wyprowadzić z równowagi, a teraz mam jakaś taką większa łagodność w sobie, nawet w wyrazie twarzy 😃 a też jestem ze Śląska. Nie wiem czy w ciąży są jakieś hormony, które powodują, że człowiek jakoś tak łagodnieje czy jak 🫣. A poza tym tak jak dziewczyny piszą stawianie granic i niedosłuch z mojej strony haha chyba najlepszy, bo ja wiem, że teściu czasem z głupoty różne rzeczy gada.

PS Kasia trzymamy kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:55

• kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniu. Wody ok, dziecko prawie 800g.

Tylko szyjka jeszcze krótsza, 2,5 cm, więc się skróciła znów o 1 cm przez 11 dni :/

pobrali posiew i w piątek mam przyjść i zostać na weekend jeśli posiew będzie ok to pessar albo szew albo leczenie infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:00

Maj.a, Biedronka@, przygodami66, Lauraa, KarolaKinga, Lola93, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia, oby wszystko było ok, dobrze, że się wybrałaś

Dziewczyny to który fotelik ma wszystkie testy już odhaczone?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kompletnie znowu nie przekonał ten maxi cosi wyciągany. Jakbym nosidełko dla lalki wyciągała.
    Ale dobry pomysł - napiszę do nich. To polska firma z siedzibą pod Częstochową. Może mi odpiszą

Anabbit, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Tylko szyjka jeszcze krótsza, 2,5 cm, więc się skróciła znów o 1 cm przez 11 dni :/

pobrali posiew i w piątek mam przyjść i zostać na weekend jeśli posiew będzie ok to pessar albo szew albo leczenie infekcji.

Szybko się skraca :( w poprzedniej ciąży też tak miałaś? :(

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia do dupy trochę z tą szyjką. Ale tym razem zakładasz ten pesar lub szew? Moim zdaniem w twoim przypadku to już nie żarty…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mnie kompletnie znowu nie przekonał ten maxi cosi wyciągany. Jakbym nosidełko dla lalki wyciągała.
    Ale dobry pomysł - napiszę do nich. To polska firma z siedzibą pod Częstochową. Może mi odpiszą
    Elza właśnie szkoda, że nie znamy nikogo kto tego maxi Cosi z wkładką testował w praktyce, bo się zastanawiałam czy starczyłoby mi cierpliwości przy tym odpinania i zakładaniu 🫣 ale jest to jakaś opcja.

• Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wg dziewczyny mam trochę ból głowy z fotelikiem samochodowym
    Już byliśmy zdecydowani na Avionaut Pixel Pro 2.0 na tej bazie obrotowej, pytałam pani w 8 gwiazdkach czy ma wszystkie testy - zapewniała że ma. Mój błąd że się dokładniej nie wczytalam, okazuje się że nie było badane w ADAC dla tego modelu..
    i teraz nie wiem co robić :/
    Czy wziąć starego Avionauta na zwykłej bazie, miał wtedy 4 ocenę w ADAC na 5, więc dobrą i jest tak samo lekki. Czy kombinować dalej.
    My wzięliśmy Nuna Pipa Next ma 4* w testach ADAC I jest raptem 300 gram cięższy niż Avionaut bo waży 2.8 kg. Jest dedykowana baza obrotowa do tego fotelika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:27

przygodami66, Elza1234 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne✊️✊️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Kurde blaszka :/
    Mi lekarz też mówił że jak zejdzie poniżej 2.5 cm to wysyła mnie do szpitala

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Musisz sobie wpisać ADAC zestawienie fotelików i tam szukać

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    My wzięliśmy Nuna Pipa Next ma 4* w testach ADAC I jest raptem 300 gram cięższy niż Avionaut bo waży 2.8 kg. Jest dedykowana baza obrotowa do tego fotelika.
    No tak, tylko ta baza obrotowa jest z 2024 i ja już nie widzę że ona brała udział w testach, bo testy to ten fotelik miał ale w 2020, więc na starej bazie
    Jezu idę sprzątać. Znowu mnie mózg boli od tych inf

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

To jest trudne pytanie bo nie wiadomo jaką konfigurację chcesz,co Ci pasuje do kanapy.

kasssia to dobrze ze pocieklo bo przynajmniej wykryli ta szyjkę.

Ja się nie zagłębialam w avionauta ale może być tak,że to co już dostało gwiazdki wyszło w nowej wersji ale na tej samej konstrukcji i może dlatego tak mówią. Nie wiem.czy to avionaut nie odpadł przez toksyczna tapicerkę i wypuścili nowego,żeby jeszcze raz zrobić testy. Ale poczytajcie bo może pomyliłam z innym fotelem.
    Ja synowi kupowałam fotelik graco bez testów adcac bo jego poprzednik ,na tej samej skorupie zdobył gwiazdki i super wyszedl na testach.

Ten maxi cosi z wyciągana wkladką to przeszedł bez echa,chyba nie było zainteresowania na rynku. Też nikogo nie znam kto by go miał. Znajomi lądowali albo z tymi nieszczęsnymi cybexami które sprzedawali po 2 miesiącach albo z maxi cosi pebble (i tu następuje ileś modeli).

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to raczej nie o avionucie słyszałaś, bo nigdzie nie ma takich informacji
    Wg nich właśnie ta nowa wersja jest na tej starej konstrukcji i jak to pan z 8 gwiazdek napisał „niewiele się różnią” - obstawiam że go wydali w wersji 2.0 żeby być konkurencyjnym na rynku
    Zobaczę co mi odpisze producent.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, czyli bardzo dobrze że poszłaś do szpitala! To tylko pokazuje, że zawsze warto się wybrać jak cokolwiek niepokoi. I super że od razu będzie działanie 💪

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No tak, tylko ta baza obrotowa jest z 2024 i ja już nie widzę że ona brała udział w testach, bo testy to ten fotelik miał ale w 2020, więc na starej bazie
    Jezu idę sprzątać. Znowu mnie mózg boli od tych inf
    Testy z 2022 roku są wg. ADAC
    https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/kindersitze/kindersitztest/marken/nuna/nuna-pipa-next-plus-base-next-id-760/

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

biopsja endometrium ✅️

18.10 5.2 mm+❤️
    27.03 III prenatalne✊️✊️

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Polubiłam za to że bajbik ma się dobrze😊
    Dla szyjki 🔴 czerwone światło! Trzymam kciuki żeby się już nie skracała✊️✊️

przygodami66 lubi tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

biopsja endometrium ✅️

18.10 5.2 mm+❤️
    27.03 III prenatalne✊️✊️

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znalazłam tą toksyczna tapicerke. Swandoo Marie ja miało. I maxi cosi pebble miało toksyczna metkę 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odpisali mi, że baza obrotowa nie była brana do ADAC, bo ta niemiecka firma ich po prostu nie wybrała i nie da się im po prostu wysłać modelu do oceny. Niemcy sami sobie wybierają co badają
    Ale jeśli okaże się że zwykła baza, nie obrotowa, która pasuje do 2.0 to ta z testów wcześniej to chyba zrobimy tak jak Ty Karola, bo 1.0 a 2.0 to jakaś kosmetyczna różnica, a sam fotelik 1.0 miał najwyższą ocenę w teście

Alex_92 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 948 949 950 951 952
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ