CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze 2 tyg do krzywej
Ale przez te wszystkie remonty dużo szybciej mi czas leci 🙈
Umówiłam się na czw do fizjo z tą rwą plus jeszcze z polecenia na 18.03 na masaż całego ciała u fizjo u takiej babeczki który ma specjalny fotel dla ciężarnych. Nawet głowę masuje także jaram się 😅 -
Anuncja wrote:
Myślę, żeby wcześniej pójść na L4. Jednak w mojej pracy wszyscy mają w dupie, że jestem w ciąży, eksploatują mnie ile wlezie i też usłyszałam kilka tekstów na poziomie tych co Kozina. Niby demokratyczna, pro rodzinna organizacja, ale jak jestem na L4 dostaję jakieś przemocowe wiadomości. Szkoda, myślałam, że będzie tam inaczej. Jak przez moj macierzyński nic się nie zmieni, odejdę stamtąd. Z drugiej strony kiedy wezmę l4, stracę dochód z mojej działalności, a tam jest spokojnie i ok. Więc mam rozkminę.
Jej, w takiej pracy to ja bym chyba poszła na L4 już dawno. Zresztą uciekłam z podobnej, która do pewnego momentu wydawała się spoko, ale jednym z pierwszych red flagów, był komentarz kierownika, że 'nie brzmię' jakbym była chora gdy wzięłam L4 na zapalenie pęcherza (no trudno chyba mówić przez nos z taką przypadłością). Z czego ja tam dosłownie uzbierałam z 10 dni L4 przez jakoś ponad 5 lat. -
Ja na krzywą pójdę w przyszłym tygodniu jakoś, myślę że w czwartek żeby mój był w domu w razie czego jakby mi było słabo po2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja idę w sobotę, więc w przyszłym tygodniu będzie na wątku się działo 😅 mąż mnie podrzuci i odbierze, ja po krzywej sobie nie ufam za kierownicą. A przy okazji zabierze dziewczynki do teściów co mieszkają w miasteczku.
Ponieważ męża wypłata wjechała, zamówiłam kolejne rzeczy z mojej krótkiej listy czyli części do laktatora i pieluszki. Jeszcze zamawiając dziewczynom po sukience dorzuciłam jeden ręcznik z kapturkiem nowy, a co 😅 Zostały mi już chyba tylko biustonosze do karmienia i apteka 🫣 i tony prania. Żeby tak to się samo mogło poprać wszystko te gondole, foteliki, dostawki 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:08
-
Kciuki za wizyty i krzywe!
Mnie wczoraj pokarało po pączkach od 16 zgaga non stop a zazwyczaj mam tylko przed snem...
Ma ktoś skodę octavie? Jaki do niej fotelik wzięliście? -
U mnie od marca zaczną się grubsze wydatki 😅 na pewno jedziemy po fotelik z isofixem, bo poprzedni mieliśmy bez isofixa + po dzieciach od męża brata i już w tym roku się przeterminował. Z grubszych wydatków zostaje jeszcze nosidełko kavka, szczepionka na RSV, laktator elektryczny i rzeczy apteczne. No i kiedyś w przyszłości komoda, a na razie maluch będzie stacjonował w mojej albo dzielił z siostrą 😝. Z drobiazgów dla siebie planuję dokupić jeszcze jeden ładny biustonosz do karmienia z Miracle Makers, otulacz cienki dla maluszka, bo nie mam takiego i jakąś cienką czapę, bo też nie mam nic dla młodego, zostały zimowe po córce 😅.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:17
-
Tanashi podziwiam, że montowałaś fotelik na pasy. Ja się zawsze bałam, że coś skopię, więc teraz mamy trzy bazy do avioanuta na przykład 🤣🤣🤣 zmieniam latem auto, ale na Forda, a mieliśmy dobierany do Forda - tylko innego modelu - więc nie będziemy musieli szczęśliwie nic kombinować.
Kosztu szczepienia na rsv jakoś nie wliczałam w koszta wyprawki nie wiem czemu 🤣🤷♀️ może powinnam 🫣 -
Gusia_ wrote:Tanashi podziwiam, że montowałaś fotelik na pasy. Ja się zawsze bałam, że coś skopię, więc teraz mamy trzy bazy do avioanuta na przykład 🤣🤣🤣 zmieniam latem auto, ale na Forda, a mieliśmy dobierany do Forda - tylko innego modelu - więc nie będziemy musieli szczęśliwie nic kombinować.
Kosztu szczepienia na rsv jakoś nie wliczałam w koszta wyprawki nie wiem czemu 🤣🤷♀️ może powinnam 🫣
Ja nie montowałam ani razu, osłabiał mnie ten temat, dlatego do 1. roku życia mąż nas woził na wszystkie szczepienia 🤣 Ja dopiero zaczęłam od drugiego fotelika ogarniać xD -
Dziewczyny a macie do polecenia ręczniki kąpielowe z kapturkiem? Coś słodkiego, ale w dobrej jakości. Mam gdzieś zescreenowany jakiś wafelkowy, bo któraś z Was wstawiała, to na pewno zamówię, ale jeszcze pewnie by się z jeden / dwa przydały. 😊
Albo może ogólnie jakieś stronki z rzeczami wyprawkowymi typu ręczniki, rożki, kokony itp. Część już pozapisywałam, ale może są jeszcze jakieś warte uwagi, o których nie słyszałam 😄 -
Gusia_ wrote:Tanashi podziwiam, że montowałaś fotelik na pasy. Ja się zawsze bałam, że coś skopię, więc teraz mamy trzy bazy do avioanuta na przykład 🤣🤣🤣 zmieniam latem auto, ale na Forda, a mieliśmy dobierany do Forda - tylko innego modelu - więc nie będziemy musieli szczęśliwie nic kombinować.
Kosztu szczepienia na rsv jakoś nie wliczałam w koszta wyprawki nie wiem czemu 🤣🤷♀️ może powinnam 🫣 -
Ja musiałam się sama bujać z dziećmi na wiele wyjazdów, niestety nie miałam opcji brać wszędzie męża 😅 ale byłam dumna z siebie ogarniając szczepienia z kilkumiesięcznym bobo i dwulatka. A bywało, że płakały obie 😅
Niestety szczepienie na rsv nie jest refundowane i nie jest tanie. Moja koleżanka ostatnio płaciła 1099 zł.
Annabitt wiesz co ja mam jeden z Pepco - ten kupiłam przy drugiej córce - jeden dostałam z Zary i jeden z babyfehn przy pierwszej od kogoś i ten z babyfehn był fajny miękki nawet przy drugim dziecku. Teraz taki też zamówiłam (w smyku są jak coś), bo jakoś mi pasował. Z Pepco natomiast jest największy i używa go jeszcze moja dwulatka rozmiar 92, więc najmłodsza nie ma na niego raczej szans już, starsza siostra się raczej nie podzieli w tym wieku 😅 no ale po tysiącu prań już nie wygląda jakoś super 😅 takze uprzedzam i tyle mogę napisać o ręcznikach 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:34
-
Gusia_ wrote:Ja idę w sobotę, więc w przyszłym tygodniu będzie na wątku się działo 😅 mąż mnie podrzuci i odbierze, ja po krzywej sobie nie ufam za kierownicą. A przy okazji zabierze dziewczynki do teściów co mieszkają w miasteczku.
Ponieważ męża wypłata wjechała, zamówiłam kolejne rzeczy z mojej krótkiej listy czyli części do laktatora i pieluszki. Jeszcze zamawiając dziewczynom po sukience dorzuciłam jeden ręcznik z kapturkiem nowy, a co 😅 Zostały mi już chyba tylko biustonosze do karmienia i apteka 🫣 i tony prania. Żeby tak to się samo mogło poprać wszystko te gondole, foteliki, dostawki 😅
Potem przelałam koleżance kasę za koc z la millou (moje marzenie, koc z tecze a ogarnęła mi zniżkę spora)
I dzisiaj zamówienie ze smyka - parę rzeczy większych
I tadam 1000 zł ni ma 🙈 a wczoraj mi wpadła wypłata -
Katikat wrote:A ja myślałam że rsv i krztusiec jest za darmo...
Krztusiec tak, ale rsv niestety nie, a to około 800-1000 zł. Niby coś przebąkiwali, że może zrobią 50% refundacji, ale na razie żadnych konkretów nie ma, więc szczerze wątpię, że do naszego terminu szczepienia coś się zmieni w tym temacie. Refundacja jest chyba dla wcześniaków, ale też ręki sobie uciąć nie dam. -
Katikat wrote:A ja myślałam że rsv i krztusiec jest za darmo...
Krztusiec jest za free i grypa -
Anabbit wrote:Dziewczyny a macie do polecenia ręczniki kąpielowe z kapturkiem? Coś słodkiego, ale w dobrej jakości. Mam gdzieś zescreenowany jakiś wafelkowy, bo któraś z Was wstawiała, to na pewno zamówię, ale jeszcze pewnie by się z jeden / dwa przydały. 😊
Albo może ogólnie jakieś stronki z rzeczami wyprawkowymi typu ręczniki, rożki, kokony itp. Część już pozapisywałam, ale może są jeszcze jakieś warte uwagi, o których nie słyszałam 😄 -
Elza1234 wrote:Rsv niestety jest płatny i kosztuje prawie 1000 zł
Krztusiec jest za free i grypa -
Gusia_ wrote:Z ikei mam te okrycia kąpielowe z kapturami dla większych dzieci i potwierdzam są grube takie mięsiste więc pewnie ręczniki też mają fajne
Później będę polować na ten z rekinem 😅
Jeszcze się pochwalę że po majówce jestem umówiona na sesję zdjęciową ciążową ♥️ moje małe marzenieNosa, Werzol, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Witajcie po Tłustym święcie
@Paulina, tylko sobie mogę wyobrazić jak masz dość tych rad w stylu "bądźcie optymistycznie nastawieni" itd, życzę Ci żeby sytuacja się uspokoiła na tyle, żebyś mogła odetchnąć. Trzymam kciuki, żeby szew mocno trzymał, przesyłam uściski!
@Kasssia dla Ciebie też uściski, trzymajcie się tam dzielnie!
@Cel super wieści! Pozytywne wiadomości po takim czasie oczekiwania, piąteczka za zdrowe serduszka naszych pociech
@koktajlowa jak już rozdaję uściski nadziei i energii to dla Ciebie też leci!
Przybijam piąteczkę z Revolutionary za dzisiejszą noc - obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć ponad godzinę, a jeszcze przyszedł mega głód, więc zjadłam serek grani, zrobiłam meliskę i poczytałam książkę do po 5, aż zasnęłam.
Mały ma ostatnio dużo ruchu, czuję, że się przesunął, bo wczoraj gmerał w okolicy pęcherza pół dnia... a kopniaczki poczułam aż w górnej części brzucha. Ogólnie były dwa dni spokoju, musiał się ustawić pleckami, bo czułam, ze się rusza, ale kopniaków nie czułam.
Mam jak i Wy jakiś osłabiony nastrój. Szybko się denerwuję, irytuję, jestem sfrustrowana i jakaś przybita przez tą pogodę. Na poprawę humoru kupiłam właśnie ręcznik dla małego z tej waflowej bawełny z Muminky i jeszcze jakiś zwykły bambusowy. Do tego puzzle piankowe w odcieniach brązu.
Było też pytanie o położną - nie mam jeszcze wybranej i jakoś mocno się tym nie przejmuję. Mam jeszcze na to czas. Nie przejmuję się, że jestem do tyłu z wyprawką. Wkurza mnie za to brak decyzji z wózkiem i po prostu sama coś wybioręChcę to mieć z głowy już, ale nie możemy podjąć decyzji, bo ja chcę wózka w jakimś kolorze innym niż czarny, beż czy granat lub szary. Mąż tego nie rozumie. Oczywiście liczy się dla mnie przede wszystkim jego funkcjonalność, tylko chcę wybrać coś, co mi się podoba. Czy to dziwne?
Cel95, koktajlowa lubią tę wiadomość