CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina, myślę, że małymi kroczkami dotrwasz bo już dlugo dajesz radę. Już 25 tydzień u Ciebie także za 2 tygodnie masz już ten czas uważany za pierwszy bezpieczny dla Maluszka, viability week
SZKODNIK, amoze, Paulinaaa_ lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Paulinaaa_ wrote:Aaa jakoś tak w dołku ostatnio szczerze mówiąc
byłam wczoraj na pierwszej kontroli u lekarza po wyjściu ze szpitala. Najpierw jak rozmawiałyśmy
to wizyty miały być co 2tyg i mówiła żebym sobie w domu trochę pochodziła. A potem zrobiła usg i jednak wizyta na pewno za tydzień i leżeć tylko.. Szyjka trzyma się tylko na tym szwie, praktycznie jej nie ma, lejek cały czas duży.
Strasznie mnie to wszystko jakoś dobiło, rozmowy, że każdy dzień jest sukcesem itd I ja to wiem, walczę o każdy dzień, ale tak bardzo bym chciała donosić ciążęA lekarze raczej nie są zbyt pozytywnie nastawieni i to się odbija mocno na mnie i moim mężu
Więc staram się nadrabiać optymizmem jak mogę, ale czasami ciężko 🙈
Paulina, leż w domu i pachnij ❤️ do przodu 💪 walczycie o wielką wygraną.Paulinaaa_ lubi tę wiadomość
-
Paulina, wiem, że się bardzo martwicie. Każdy dzień jest sukcesem, każdego dnia przybliżacie się do bezpiecznego terminu, nie traćcie optymizmu!
My wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i puszczali nam film z porodu. Tak się popłakałam, że cieszyłam się, że nam przygasili światło do oglądania i mniej mnie widać 😅 Coś absolutnie wzruszającego, oczywiście nie był to pierwszy poród, który oglądałam na filmie, ale teraz to jest już tak, że widzi się siebie w takiej sytuacji za te parę tygodni...
Dzisiaj czeka mnie po pracy wycieczka do innego miasta, żeby spotkać się z koleżankami z poprzedniej pracy, nie mogę się doczekać
A Wy co dzisiaj porabiacie?amoze lubi tę wiadomość
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
🩺 05.03.2025
🧬 07.04.2025
-
Szarotka, ja mam dziś dzień wysyłki i odbioru paczek z vinted 🤣 w tym tygodniu zamawiałam wyprawkę dla siebie, muszę odebrać i wyprać dwie sukienki ciążowe na wiosnę i lato które upolowałam+ poduszkę karmiuszkę, którą też kupiłam 80 zł taniej 😎 Może się wybiorę też na plac zabaw z młodą, chociaż ta mgła i brak słońca nie zachęca.
-
Szarotka12 wrote:Paulina, wiem, że się bardzo martwicie. Każdy dzień jest sukcesem, każdego dnia przybliżacie się do bezpiecznego terminu, nie traćcie optymizmu!
My wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i puszczali nam film z porodu. Tak się popłakałam, że cieszyłam się, że nam przygasili światło do oglądania i mniej mnie widać 😅 Coś absolutnie wzruszającego, oczywiście nie był to pierwszy poród, który oglądałam na filmie, ale teraz to jest już tak, że widzi się siebie w takiej sytuacji za te parę tygodni...
Dzisiaj czeka mnie po pracy wycieczka do innego miasta, żeby spotkać się z koleżankami z poprzedniej pracy, nie mogę się doczekać
A Wy co dzisiaj porabiacie?
Ja siedzę dziś z pasierbicą, mamy w planie jechać kupić prezent dla jej koleżanki, bo popołudniu idzie na urodziny.
Szczerze to myślę, że to będzie szczyt moich wyczynań.
Do tego obiad, jakieś pranie i dętka 🤣🤣🤣 -
Paulinaaa wszystkie trzymamy mocno za Ciebie kciuki, zmartwienie to emocja bardzo naturalna w takim momencie, ale postaraj się, gdy będzie Ci czasem za ciężko wyobrazić sobie, że strzepujesz te emocje jak liść z ramienia. Wiem, że wydaje się to dośc infantylne, ale mi to czasem pomaga. Zaszliście już bardzo daleko w tej ciąży, najważniejsze, abyś odpoczywała i była pod stałą opieką lekarza.
Paulinaaa_ lubi tę wiadomość
👱🏻♀️34👦🏻40
8-6-25 💗 Lotte
-
PS nam dzisiaj przywożą kuchnię a w poniedziałek będą montować, aż nie wierzę, że po tylu latach gnieżdzenia się w jednym pokoju będę mogła wypierdzielić te stare meble. Kolejną rzeczą jaką zrobię to wyczyszczenie łóżka karcherem parą wodną, aby zdezynfekować te wszytkie lata gotowania w jednym pokoju🤡
amoze lubi tę wiadomość
👱🏻♀️34👦🏻40
8-6-25 💗 Lotte
-
eeemakarena wrote:Tak, dokładnie o nim 😂
Chciałam do Skarżyska, ale coś czuję że u mnie się rozwiąże szybciej i albo zacznę krwawić albo coś się wydarzy i będę pędzić byle bliżej, czyli na Jozefow 😅😅
Moja znajoma chodziła do niego przez pół ciąży i się przeniosła do Warszawy. Na początku była zadowolona, teraz okazuje się, że nie dopilnował kilku rzeczy, które przy bliźniakach powinny być zrobione.
Pozdrowienia z krzywej cukrowej 🥴najbardziej nie lubię tego siedzenia.przygodami66, amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Ja już pod gabinetem
SZKODNIK lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kurczę ja muszę dzwonić do firmy która zajmuje się praniem tapicerek meblowych, dywanów itd, bo chciałabym po świętach tak w sumie przed porodem zamówić ich do domu żeby wyprali nam całą dużą kanapę w salonie i wzięli dywan do prania. Przy tym brudnym non stop psie jest wszystko usyfione nie mówiąc już że odkurzam jak głupia codziennie i szlag mnie trafia 😵💫
Zaczynają się u mnie nieprzespane noce, łapię się na tym że coraz częściej kręcę się z boku na bok, przebudzam, rano wstaje już 6.30 bo mój wewnętrzny biologiczny budzik nie chce się przestawić na dłuższe spanie nawet w weekend. Masakra 😟 -
Powodzenia na krzywych, wizytach i dalej trzymam kciuki za Wasze szyjki. Tak jak piszecie wyżej - każdy dzień przybliża do bezpiecznego spotkania z dzieckiem. Musi być dobrze, poziom pecha w tym wątku został już dawno wyczerpany. Teraz tylko same dobre energie i manifestacje, jeśli ktoś w to bardzo wierzy :p ja tam wierzę, jak mi źle to odpalam kadzidełko z bergamotki i próbuje się wyciszyć. Nie zawsze pomaga, ale przeważnie jest ok
Miłego dnia 🍓przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Cel ode mnie też kciuki!
Nineq a Tobie współczuję tego siedzenia. Też nie lubię. Mnie to czeka za tydzień 🫣 i już mi się nie chce 😅
Co do prania tapicerek, my w tym roku zainwestowaliśmy w odkurzacz piorący, bo dwa razy w roku braliśmy firmę i już nam się to przestało opłacać. Wiosna mąż musi ogarnąć kanapę i krzesła tapicerowane w kuchni i salonieale już to raz robił, więc sobie poradzi na pewno. Tylko niech zrobi się cieplej.
Też miałam ciężką noc. O drugiej obudziły mnie dwa bolesne skurcze brzucha, poród od razu mi się przypomniał. Z pół godziny nie mogłam zasnąć… teraz mi tego pół godziny brakuje do lepszego funkcjonowania 😅 -
Ja również pozdrawiam z krzywej. Po wypiciu moment kryzysu był, uderzenie gorąca i zmulenie, ale przeszło. Jeszcze godzinka i 20 minut siedzenia …
Cel dawaj znać jak tam, chociaż jestem pewna, że wszystko oki. ☺️przygodami66 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Karola a ostatecznie tego karchera przemysłowego stwierdziliśmy że może droższy ale będzie na lata no i wcześniej albo mąż prał tym albo firma dwa razy w roku więc już też wiedzieliśmy jak działa itd.