X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, myślę, że małymi kroczkami dotrwasz bo już dlugo dajesz radę. Już 25 tydzień u Ciebie także za 2 tygodnie masz już ten czas uważany za pierwszy bezpieczny dla Maluszka, viability week

SZKODNIK, amoze, Paulinaaa_ lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Aaa jakoś tak w dołku ostatnio szczerze mówiąc :/ byłam wczoraj na pierwszej kontroli u lekarza po wyjściu ze szpitala. Najpierw jak rozmawiałyśmy
    to wizyty miały być co 2tyg i mówiła żebym sobie w domu trochę pochodziła. A potem zrobiła usg i jednak wizyta na pewno za tydzień i leżeć tylko.. Szyjka trzyma się tylko na tym szwie, praktycznie jej nie ma, lejek cały czas duży.
    Strasznie mnie to wszystko jakoś dobiło, rozmowy, że każdy dzień jest sukcesem itd I ja to wiem, walczę o każdy dzień, ale tak bardzo bym chciała donosić ciążę :( A lekarze raczej nie są zbyt pozytywnie nastawieni i to się odbija mocno na mnie i moim mężu :/
    Więc staram się nadrabiać optymizmem jak mogę, ale czasami ciężko 🙈

Paulina, leż w domu i pachnij ❤️ do przodu 💪 walczycie o wielką wygraną.

Paulinaaa_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dokładnie, leż i odpoczywaj, będzie dobrze. To Twoja pierwsza ciąża?

SZKODNIK lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trzymam kciuki mocno 🤞🏼 już bliżej niż dalej, wyleż się teraz i nadrobisz latem :) ❤️

preg.png
  • Szarotka12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, wiem, że się bardzo martwicie. Każdy dzień jest sukcesem, każdego dnia przybliżacie się do bezpiecznego terminu, nie traćcie optymizmu!

My wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i puszczali nam film z porodu. Tak się popłakałam, że cieszyłam się, że nam przygasili światło do oglądania i mniej mnie widać 😅 Coś absolutnie wzruszającego, oczywiście nie był to pierwszy poród, który oglądałam na filmie, ale teraz to jest już tak, że widzi się siebie w takiej sytuacji za te parę tygodni...

Dzisiaj czeka mnie po pracy wycieczka do innego miasta, żeby spotkać się z koleżankami z poprzedniej pracy, nie mogę się doczekać :)

A Wy co dzisiaj porabiacie?

amoze lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    31.01. 347g
    06.02. 360g

🩺 05.03.2025
    🧬 07.04.2025

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka, ja mam dziś dzień wysyłki i odbioru paczek z vinted 🤣 w tym tygodniu zamawiałam wyprawkę dla siebie, muszę odebrać i wyprać dwie sukienki ciążowe na wiosnę i lato które upolowałam+ poduszkę karmiuszkę, którą też kupiłam 80 zł taniej 😎 Może się wybiorę też na plac zabaw z młodą, chociaż ta mgła i brak słońca nie zachęca.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Paulina, wiem, że się bardzo martwicie. Każdy dzień jest sukcesem, każdego dnia przybliżacie się do bezpiecznego terminu, nie traćcie optymizmu!

My wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i puszczali nam film z porodu. Tak się popłakałam, że cieszyłam się, że nam przygasili światło do oglądania i mniej mnie widać 😅 Coś absolutnie wzruszającego, oczywiście nie był to pierwszy poród, który oglądałam na filmie, ale teraz to jest już tak, że widzi się siebie w takiej sytuacji za te parę tygodni...

Dzisiaj czeka mnie po pracy wycieczka do innego miasta, żeby spotkać się z koleżankami z poprzedniej pracy, nie mogę się doczekać :)

A Wy co dzisiaj porabiacie?

Ja siedzę dziś z pasierbicą, mamy w planie jechać kupić prezent dla jej koleżanki, bo popołudniu idzie na urodziny.
    Szczerze to myślę, że to będzie szczyt moich wyczynań.
    Do tego obiad, jakieś pranie i dętka 🤣🤣🤣

preg.png
  • Kozina01 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wszystkie trzymamy mocno za Ciebie kciuki, zmartwienie to emocja bardzo naturalna w takim momencie, ale postaraj się, gdy będzie Ci czasem za ciężko wyobrazić sobie, że strzepujesz te emocje jak liść z ramienia. Wiem, że wydaje się to dośc infantylne, ale mi to czasem pomaga. Zaszliście już bardzo daleko w tej ciąży, najważniejsze, abyś odpoczywała i była pod stałą opieką lekarza.

Paulinaaa_ lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 💗 Lotte

preg.png
  • Kozina01 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS nam dzisiaj przywożą kuchnię a w poniedziałek będą montować, aż nie wierzę, że po tylu latach gnieżdzenia się w jednym pokoju będę mogła wypierdzielić te stare meble. Kolejną rzeczą jaką zrobię to wyczyszczenie łóżka karcherem parą wodną, aby zdezynfekować te wszytkie lata gotowania w jednym pokoju🤡

amoze lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 💗 Lotte

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Tak, dokładnie o nim 😂

Chciałam do Skarżyska, ale coś czuję że u mnie się rozwiąże szybciej i albo zacznę krwawić albo coś się wydarzy i będę pędzić byle bliżej, czyli na Jozefow 😅😅
    Gdybym nie miala ciotki na Józefowie to pewnie też bym się tam zdecydowała.

Moja znajoma chodziła do niego przez pół ciąży i się przeniosła do Warszawy. Na początku była zadowolona, teraz okazuje się, że nie dopilnował kilku rzeczy, które przy bliźniakach powinny być zrobione.

Pozdrowienia z krzywej cukrowej 🥴najbardziej nie lubię tego siedzenia.

przygodami66, amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.instagram.com/bababoomloughton?igsh=MXdzdWo4MDV6MXl1bQ==

Babka na tym profilu pokazuje fajnie różne funkcje w wozkach/fotelikach itp

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pod gabinetem

SZKODNIK lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja muszę dzwonić do firmy która zajmuje się praniem tapicerek meblowych, dywanów itd, bo chciałabym po świętach tak w sumie przed porodem zamówić ich do domu żeby wyprali nam całą dużą kanapę w salonie i wzięli dywan do prania. Przy tym brudnym non stop psie jest wszystko usyfione nie mówiąc już że odkurzam jak głupia codziennie i szlag mnie trafia 😵‍💫

Zaczynają się u mnie nieprzespane noce, łapię się na tym że coraz częściej kręcę się z boku na bok, przebudzam, rano wstaje już 6.30 bo mój wewnętrzny biologiczny budzik nie chce się przestawić na dłuższe spanie nawet w weekend. Masakra 😟

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja już pod gabinetem
    Czekamy!

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja już pod gabinetem
    Kciuki ✊🙂

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • amoze Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na krzywych, wizytach i dalej trzymam kciuki za Wasze szyjki. Tak jak piszecie wyżej - każdy dzień przybliża do bezpiecznego spotkania z dzieckiem. Musi być dobrze, poziom pecha w tym wątku został już dawno wyczerpany. Teraz tylko same dobre energie i manifestacje, jeśli ktoś w to bardzo wierzy :p ja tam wierzę, jak mi źle to odpalam kadzidełko z bergamotki i próbuje się wyciszyć. Nie zawsze pomaga, ale przeważnie jest ok :)

Miłego dnia 🍓

przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    26/02 - 834g 🌸
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ode mnie też kciuki!

Nineq a Tobie współczuję tego siedzenia. Też nie lubię. Mnie to czeka za tydzień 🫣 i już mi się nie chce 😅

Co do prania tapicerek, my w tym roku zainwestowaliśmy w odkurzacz piorący, bo dwa razy w roku braliśmy firmę i już nam się to przestało opłacać. Wiosna mąż musi ogarnąć kanapę i krzesła tapicerowane w kuchni i salonie :) ale już to raz robił, więc sobie poradzi na pewno. Tylko niech zrobi się cieplej.

Też miałam ciężką noc. O drugiej obudziły mnie dwa bolesne skurcze brzucha, poród od razu mi się przypomniał. Z pół godziny nie mogłam zasnąć… teraz mi tego pół godziny brakuje do lepszego funkcjonowania 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia a jaki w końcu kupiliście

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pozdrawiam z krzywej. Po wypiciu moment kryzysu był, uderzenie gorąca i zmulenie, ale przeszło. Jeszcze godzinka i 20 minut siedzenia …

Cel dawaj znać jak tam, chociaż jestem pewna, że wszystko oki. ☺️

przygodami66 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a ostatecznie tego karchera przemysłowego stwierdziliśmy że może droższy ale będzie na lata no i wcześniej albo mąż prał tym albo firma dwa razy w roku więc już też wiedzieliśmy jak działa itd.

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 975 976 977 978 979
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ