X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam położnej, zamierzam w przyszłym tygodniu na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia zapytać czy kogoś polecają 🤣 a jak nie to hipotetycznie mam namiar na jedną babkę.

Miśka00 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Jak odróżnić złe bóle od dobrych?

Mam takie okresowe jakby. W nocy też już był epizod. Teraz od 16 bóle. Najpierw miałam twardy brzuch potem zmięknął. Do tej pory miałam twardnienia podbrzusza to takie stawianie się bez bóli. Wziąć sobie ze dwie nospy zwykłe? Bo taką mam. Nie wiem kiedy powinno się panikować. Nie umieram z bólu. Jutro mam wizytę. Chciałabym do niej dotrwać.
    Ja bym wziela nospe,potas i magnez i wypiła dużo wody. Jak Ci nie przejdzie to drogę znasz

koktajlowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, nie pisało się nic na ktg od wtorku bodajże. Teraz mi już robią tylko tętno dziecka.

Tutaj mówią że moje odczucia są ważniejsze, bo na ktg nie wszystko widać. Ogólnie to wyznają zasadę że na tym etapie nie powinno być żadnych skurczy czy napięć ( jeśli tak to rzadko ale nie regularnie albo często) ani bólów.

Dostałam dzisiaj od sąsiadki pół pączka 🥰

Najgorzej teraz jest z welfronem. troche mnie bolał na lewej ręce i poprosiłam żeby mi przełożyli. I teraz boli jeszcze bardziej, do tego prawa ręka ciężko telefon trzymać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:48

preg.png
  • Miśka00 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Też nie mam położnej, zamierzam w przyszłym tygodniu na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia zapytać czy kogoś polecają 🤣 a jak nie to hipotetycznie mam namiar na jedną babkę.

A juz myślałam że tylko ja nie ogarnęłam bo jak czytam posty to naprawdę jestem w tyle z przygotowaniem a czas leci coraz szybciej 😁

• Miśka00 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja też nie mam położnej, nie wiem nawet jak jej szukać. Na necie za bardzo nie ma opinii, ja nie jestem zapisana w żadnej tutejszej przychodni, bo na co dzień używam Luxmed. Wstyd się przyznać, ale nawet się nie orientowałam nigdy, gdzie mam najbliższą przychodnię NFZ 🙄

Ja popytałam w rodzinie bratowa właśnie ma rodzic i poleciła mi swoją położną ale pytałam też dziewczyn na fb na grupie mamusiek z okolicy jakie mają opinie i ostatecznie się na nią zdecydowałam ale jeszcze nie umawiałam się

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak jak mówię, dziecko w tym momencie śpi około 18/20 h na dobę
    Po drugie jutro masz przecież wizytę, więc serio, wdech i wydech i się zrelaksuj. Pamiętaj że twoje dziecko to już odrębny byt, który niestety nie będzie robił nic na zawołanie nasze

No to jest ciekawe, że ktoś siedzi w brzuchu można stawać na głowie żeby te ruchy wywołać po czym odpuszczasz totalnie a dziecko decyduje się obudzić 🤪

Myślę że za dużo miałam dziś na raz stresu o różne osoby i sytuacje, na codzien tak na spokojnie sobie żyje, a teraz to właśnie przed jutrem się staram wyciszyć i zrelaksować

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do położnej idę się zapisać niedługo bo mi IKP nawala i nie mogę jej wybrać
    No ale tak czy siak wizyty z nią będę miała po porodzie, pisałam wam jak się moja przychodnia wypięła. A że mam dwie szkoły rodzenia w planach, w tym jedna na NFZ to już daje spokój :) Ale położna widziałam polecają u nas na grupach, także jak mi ikp dziś nie odpali to pójdę fizycznie wniosek złożyć

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam położną w swojej Przychodni ale też spotkania dopiero po porodzie. Chyba to tak działa że zgłasza się urodzenie dziecka i ona później umawia się na te wizyty domowe?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwonię do swojej położnej po wyjściu ze szpitala żeby przyjechała dzień czy dwa później, jak jej pasuje. No ale znam ją już kilka lat i przyjeżdżała do nas po dwóch porodach to też nie mam potrzeby się wcześniej kontaktowaćc w tematach porodowych też nie, no bo też już rodziłam :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No to jest ciekawe, że ktoś siedzi w brzuchu można stawać na głowie żeby te ruchy wywołać po czym odpuszczasz totalnie a dziecko decyduje się obudzić 🤪

Myślę że za dużo miałam dziś na raz stresu o różne osoby i sytuacje, na codzien tak na spokojnie sobie żyje, a teraz to właśnie przed jutrem się staram wyciszyć i zrelaksować
    Ty idziesz na rutynowe badanie a nie na rozprawę sądową. Może to hormony już robią robotę .

Elza1234, asiun lubią tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa co u Was ? (Dobrze pamiętam, że to Ty miałaś zakładany szew)

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Paulinaaa co u Was ? (Dobrze pamiętam, że to Ty miałaś zakładany szew)

Aaa jakoś tak w dołku ostatnio szczerze mówiąc :/ byłam wczoraj na pierwszej kontroli u lekarza po wyjściu ze szpitala. Najpierw jak rozmawiałyśmy
    to wizyty miały być co 2tyg i mówiła żebym sobie w domu trochę pochodziła. A potem zrobiła usg i jednak wizyta na pewno za tydzień i leżeć tylko.. Szyjka trzyma się tylko na tym szwie, praktycznie jej nie ma, lejek cały czas duży.
    Strasznie mnie to wszystko jakoś dobiło, rozmowy, że każdy dzień jest sukcesem itd I ja to wiem, walczę o każdy dzień, ale tak bardzo bym chciała donosić ciążę :( A lekarze raczej nie są zbyt pozytywnie nastawieni i to się odbija mocno na mnie i moim mężu :/
    Więc staram się nadrabiać optymizmem jak mogę, ale czasami ciężko 🙈

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy na krzywej cukrowej mogą założyć wenflon i pobierać krew przez niego? 🤔

Sama wizja badania mnie nie przeraża w ogóle, nie pierwszy raz, ale u mnie z tymi żyłami tak słabo… Wiem, że jak trafi się jakaś niedoświadczona pani pobierająca albo po prostu nie będzie miała dnia, to obie się zamęczymy z tym pobraniem krwi 3 razy.. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    W którym szpitalu planujesz poród?

Mówisz o Panu L. G.?
    Rozgadana ona jest okrutnie, ale skoro pozytywnie to najważniejsze 😅

Tak, dokładnie o nim 😂

Chciałam do Skarżyska, ale coś czuję że u mnie się rozwiąże szybciej i albo zacznę krwawić albo coś się wydarzy i będę pędzić byle bliżej, czyli na Jozefow 😅😅

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Aaa jakoś tak w dołku ostatnio szczerze mówiąc :/ byłam wczoraj na pierwszej kontroli u lekarza po wyjściu ze szpitala. Najpierw jak rozmawiałyśmy
    to wizyty miały być co 2tyg i mówiła żebym sobie w domu trochę pochodziła. A potem zrobiła usg i jednak wizyta na pewno za tydzień i leżeć tylko.. Szyjka trzyma się tylko na tym szwie, praktycznie jej nie ma, lejek cały czas duży.
    Strasznie mnie to wszystko jakoś dobiło, rozmowy, że każdy dzień jest sukcesem itd I ja to wiem, walczę o każdy dzień, ale tak bardzo bym chciała donosić ciążę :( A lekarze raczej nie są zbyt pozytywnie nastawieni i to się odbija mocno na mnie i moim mężu :/
    Więc staram się nadrabiać optymizmem jak mogę, ale czasami ciężko 🙈
    O kurcze :(

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dzień do dnia i się uzbiera na dziecko, które będzie mogło bezpiecznie się urodzić. Trzymamy kciuki tu wszyscy.

Weronka można pobrać krew z muflona ale tylko jak się go założy,na świeżo. Po godzinie już nie. Także muszą Cie dziabać

Paulinaaa_ lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nowak na porodówce,Paulina ze szwem bez szyjki...Jak mi Was szkoda😔

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do przodu 💪 jest o co walczyć

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
‹‹ 973 974 975 976 977
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ