CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:U mnie trochę przeszkadza, młody za każdym razem leży twarzą w łożysku xD więc nie widać jego buzi niestety na ten moment. Pozostaje nadzieja, że jak się obróci w dół, to będzie widać
-
Karola3xJ:D wrote:Nowak a jak u Ciebie dzisiaj?
Posiew ok
Ale
Właśnie pytałam na obchodzie, dopóki coś się dzieje z macica to nic nie robią, bo skracanie szyjki jest wtórne do skurczy i jak założą szew to on się i tak rozerwie jak będą dalej skurcze. Powiedział, że na początku przyszłego tygodnia napewno coś postanowią z szefem kliniki… -
U mnie też ostatnio sporo się dzieje w brzuchu, są dni że ma fazy spokoju i ruchów a są dni gdzie mam wrażenie kręci się cały czas .
A powiedzcie mi bo się zorientowałam teraz w sumie dopiero, że zdecydowaną większość tych ruchów czuję poniżej linii pępka, a przy każdej kontroli ostatnio wychodzi na USG że maluch ma nogi powyżej. I tak zaczynam się zastanawiać czy to ok, że czuje te ruchy tylko tak nisko? Jak Wy to odczuwacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:02
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieci też się tak mocno w ostatnim czasie uaktywniły? Moja dosłownie w tydzień 🫣 non stop się przesuwa, wierci, przemieszcza mam wrażenie, wczoraj bardzo intensywnie aż do samej nocy szalała i w nocy też ale to pewnie przez tą ilość cukru a dziś znowu tak bardzo się wierci. Chyba nie ma co się tym martwić? Ja już mam wizję oczywiście jakiegoś zaplątania w pępowinę itd 😵💫
Taaak, u mnie od kilku dni jest masakra 😅 ona się non stop wierci, czasem nie jestem w stanie już usiedzieć w jednej pozycji i muszę pochodzić. Nad ranem potrafi mnie wybudzić. Brzuch non stop się trzęsie, ale oczywiście gdy biorę telefon żeby nagrać, to zastyga 😅. Swoją drogą mąż jest już w stanie od kilku dni posłuchać przez brzuch bicia serca jak uda mu się namierzyć plecy małej. Ostatnio gdy próbował ją znaleźć, dostał solidnego kopniaka w ucho 😆 -
Herbaciana wrote:U mnie też ostatnio sporo się dzieje w brzuchu, są dni że ma fazy spokoju i ruchów a są dni gdzie mam wrażenie kręci się cały czas .
A powiedzcie mi bo się zorientowałam teraz w sumie dopiero, że zdecydowaną większość tych ruchów czuję poniżej linii pępka, a przy każdej kontroli ostatnio wychodzi na USG że maluch ma nogi powyżej. I tak zaczynam się zastanawiać czy to ok, że czuje te ruchy tylko tak nisko? Jak Wy to odczuwacie?
Ja też odczuwam kopnięcia poniżej linii pępka i to sporo niżej, przeważnie w szyjke i pecherz 😅
@asiun Gratulacje!!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:14
asiun lubi tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Jezu co za dzień... najpierw z rana siostra poprosiła żebym z jej młodym (14 lat) poszła na szczepienie za nią, bo ona się wyrwać nie mogła z pracy. Więc dzida na szczepienie, później do paczkomatu po sukienkę, okazało się że trochę za luźna w ramionach, więc znalazłam krawcową u nas i dzida do niej. Jeszcze po drodze do mamy wjechałam po halkę pod sukienkę, bo trochę mi majtki prześwitywały, później szybko do tej krawcowej. Ale super, powiedziała że zrobi mi co trzeba i ją trochę skróci na środę, więc gites 🙏 Później znów z psem... Dopiero niedawno usiadłam i pączka z pistacją zjadłam.
Nie wiem czy mam siły na robienie tych faworków jeszcze... 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:22
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
kasssia wrote:🤣
Posiew ok
Ale
Właśnie pytałam na obchodzie, dopóki coś się dzieje z macica to nic nie robią, bo skracanie szyjki jest wtórne do skurczy i jak założą szew to on się i tak rozerwie jak będą dalej skurcze. Powiedział, że na początku przyszłego tygodnia napewno coś postanowią z szefem kliniki… -
A macie może coś albo sposób albo jakiś kosmetyk na rozjaśnienie blizn? W sensie takich jak np po trądziku czy wyciskaniu syfkow i rozdrapywaniu tego? Mam takich kilka na ramionach i buzi i jak nie przykryję tego korektorem albo podkładem to kiepsko..
Moja córka też ma na czole przy lini włosów ślady i ogólnie dużo nowych jej się robi wyprysków i boję się że też jak będzie to wyciskała dalej i rozdrapywała strupki to zostaną jej brzydkie ślady po tym tak jak mi ☹️ w lecie jak się opalę to pewnie tego nie będzie widać i w miarę czasu jak skóra będzie się złuszczać ale teraz wygląda to po prostu źle a ja nie lubię się malować podkładami 😢 -
Asiun, gratulacje!
Magdalena, jak u mnie ruchy zaczęły być bardziej intensywne to też na początku się bałam czy coś się nie dzieje. Później zaczęłam to łączyć z porami mojego jedzenia albo z burczeniem z głodu, no i dodatkowo jak się kładęAle teraz też już jestem spokojniejsza jak te ruchy są, wcześniej stresowałam się co wizytę
Annabit, właśnie czytałam ostatnio że wchodzimy w ten czas, że można posłuchać bicia serca 😍
Kasia, kurczę nie myślałam wcześniej o tych skurczach przy szwie… mam nadzieję że się wycisząasiun lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:A macie może coś albo sposób albo jakiś kosmetyk na rozjaśnienie blizn? W sensie takich jak np po trądziku czy wyciskaniu syfkow i rozdrapywaniu tego? Mam takich kilka na ramionach i buzi i jak nie przykryję tego korektorem albo podkładem to kiepsko..
Moja córka też ma na czole przy lini włosów ślady i ogólnie dużo nowych jej się robi wyprysków i boję się że też jak będzie to wyciskała dalej i rozdrapywała strupki to zostaną jej brzydkie ślady po tym tak jak mi ☹️ w lecie jak się opalę to pewnie tego nie będzie widać i w miarę czasu jak skóra będzie się złuszczać ale teraz wygląda to po prostu źle a ja nie lubię się malować podkładami 😢 -
Katikat wrote:Niby serum z witaminą C rozjaśnia ale nie powiem Ci czy działa bo ja nie mam śladów.
Kurczę może się skuszę na coś z wit C ale bardziej chyba miejscowo bo kiedyś pamiętam kupiłam w rossmanie chyba coś z garniera drogie jak cholera z wit C i mnie normalnie poparzyło/wysypało na twarzy w taki grysik. Cała czerwona twarz myslalam ze zwariuję. Ale nie wiem czy wina była tego tylko czy coś musiało z tym nie zagrać 😟 -
Herbaciana, ja też często czuje nisko. Czasem bardzo nisko jakby w samym dnie xD
asiun gratulacje!
Ja miałam nie jeść pączków, ale po ciężkim dla mojej głowy spotkaniu z położną mąż mnie zabrał po pączki bez cukruciamk
U położnej ogólnie bardzo fajnie, pozytywna babka - ale przetrzymała mnie tam 2godziny, ledwo wstałam z fotela potem hahah
Dowiedziałam się trochę o porodzie itd itd
i bardzo dużo o rodzinie, pracy i takie tam hahaha
Nie no ale odczucia mam pozytywne, po prostu natłok informacji mój mózg już tyle nie przetwarza
A no ale rozwiała moje wątpliwości co do lekarza ze szpitala z innego miasta, w którym planuje rodzić i do którego miałam się zapisać też na wizytę " jak dla mnie to jest kretyn i idiota"
tak więc nie umówię się do niego już na pewno
(i chyba kupuje sobie opinie na znanym lekarzu, bo ma ich mnóstwo i wszystki na jedno kopyto)
aaale udało się mi się umówić na wizytę do ordynatora oddziału w naszym mieście - podobno ogarnięty gość, niech też tam zerknie czy wszystko ok
asiun lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:Herbaciana, ja też często czuje nisko. Czasem bardzo nisko jakby w samym dnie xD
asiun gratulacje!
Ja miałam nie jeść pączków, ale po ciężkim dla mojej głowy spotkaniu z położną mąż mnie zabrał po pączki bez cukruciamk
U położnej ogólnie bardzo fajnie, pozytywna babka - ale przetrzymała mnie tam 2godziny, ledwo wstałam z fotela potem hahah
Dowiedziałam się trochę o porodzie itd itd
i bardzo dużo o rodzinie, pracy i takie tam hahaha
Nie no ale odczucia mam pozytywne, po prostu natłok informacji mój mózg już tyle nie przetwarza
A no ale rozwiała moje wątpliwości co do lekarza ze szpitala z innego miasta, w którym planuje rodzić i do którego miałam się zapisać też na wizytę " jak dla mnie to jest kretyn i idiota"
tak więc nie umówię się do niego już na pewno
(i chyba kupuje sobie opinie na znanym lekarzu, bo ma ich mnóstwo i wszystki na jedno kopyto)
aaale udało się mi się umówić na wizytę do ordynatora oddziału w naszym mieście - podobno ogarnięty gość, niech też tam zerknie czy wszystko ok
Mówisz o Panu L. G.?
Rozgadana ona jest okrutnie, ale skoro pozytywnie to najważniejsze 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:58
-
Karola, ale załatwiliście chociaż co trzeba ?
Odnośnie alkoholu to ja też mam ochotę na sam jego smak 🤣🤣🤣.
Herbaciana, ja też czuję ruchy nieraz bardzo nisko, a ostatnio czułam jakoś dziwnie dość wysoko po boku.
W temacie ruchów to właśnie tak jak Ty Magdalena też już się zaczęłam martwić co Witek tam wyprawia.
Rano każdego dnia ma zajęcia 🤣, wczoraj aqua aerobic, dziś boks, jutro pewnie akrobatyka.
W ciągu dnia też bardzo dużo się rusza, ale to już pewnie kwestia wielkości naszych bombli.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:15
-
SZKODNIK wrote:Karola, ale załatwiliście chociaż co trzeba ?
Odnośnie alkoholu to ja też mam ochotę na sam jego smak 🤣🤣🤣.
Herbaciana, ja też czuję ruchy nieraz bardzo nisko, a ostatnio czułam jakoś dziwnie dość wysoko po boku. -
Gusia_ wrote:Herbaciana ale chodzi ci o to, że leży głowa w dół? Moja leży bokiem i czuje ruchy po bokachOna: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring