CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ruchy też często czuć, czy leżę czy stoję w kolejce po pączki🍩🍩🍩🤣 nie ma póki co jakichś stałych godzin🤔🤔
Ostatnio lubi się rozciągać i czuję jak leży poprzecznie koło kości miedniczych i jak by mi w biedro chciał wleźć🥴🥴 przyjemne to to nie jest🥺🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:25
-
Karola3xJ:D wrote:W sumie to nie. No może za wyjątkiem POZ bo dostal antybiotyk. A kardiolog,alergolog i poradnia psychologiczno pedagogiczna to jakiś żart. W PPP kupa papierków, oni mi dadzą milion orzeczeń łącznie z tą " ustawa za zyciem". Ale żeby go zapisać na jakąś terapię albo coś to nie. Te poradnie to sa tylko od wystawiania dokumentów chyba
Znasz temat leczenia od podszewki, więc nie powinnaś być zaskoczona. -
Dzisiaj chyba odblokowałam nowe dolegliwości ciążowe 😵💫 Wyszłam na spacer do paczkomatu i myślałam że nie dojdę. Na trasie 800m w jedną stronę musiałam zrobić cztery przystanki na ławce bo tak zaczęło mnie ciągnąć,boleć kłuć- nie wiem jak to nazwać nawet- w podbrzuszu i po bokach. Jak tylko usiadłam to przestawało a jak zaczęłam iść to znowu wracało. Do tego wszystko tam na dole napuchło i zdrętwiało jak po naprawdę dobrej grze wstępnej 🙈
Co do ruchów to również czuję je niżej i czasami gdzieś z boku. -
SZKODNIK wrote:Znasz temat leczenia od podszewki, więc nie powinnaś być zaskoczona.
-
magdalena321 wrote:A macie może coś albo sposób albo jakiś kosmetyk na rozjaśnienie blizn? W sensie takich jak np po trądziku czy wyciskaniu syfkow i rozdrapywaniu tego? Mam takich kilka na ramionach i buzi i jak nie przykryję tego korektorem albo podkładem to kiepsko..
Moja córka też ma na czole przy lini włosów ślady i ogólnie dużo nowych jej się robi wyprysków i boję się że też jak będzie to wyciskała dalej i rozdrapywała strupki to zostaną jej brzydkie ślady po tym tak jak mi ☹️ w lecie jak się opalę to pewnie tego nie będzie widać i w miarę czasu jak skóra będzie się złuszczać ale teraz wygląda to po prostu źle a ja nie lubię się malować podkładami 😢
Maść contratubex dobrze działa, ale nie wiem czy można ją w ciąży.
-
Właśnie złożyłam wózek, no rewelacja! Jestem zachwycona jego wyglądem i tą strukturą materiału 😍
Nie mogę się doczekać już tych letnich spacerków, wszystkiego 🥰 aż się łezka w oku kręci bo człowiek się nie spodziewał że jeszcze go to spotka, że jeszcze się doczeka i spełni się to marzenie 🥹🥲
Fotelik też super, jak nówka, adaptery 2 rodzaje. Te dodatki do wózka też mega wszystko zadbane w komplecie, pachnące nie śmierdzące fajkami ani nic.
Odetchnęłam z ulgą choć sprzedająca mi go Pani absolutnie nie sprawiała wrażenie żeby było coś nie tak, wręcz byłam pewna że jest uczciwa ale wiecie niekiedy coś przechodzi jakimiś zapachami mimo wszystko ☺️SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Miśka00 wrote:Tak się zastanawiam czy tylko ja jeszcze nie mam ogarniętej położnej i wózka 🤭 wstępnie mam wybraną ale jeszcze nie dzwonilam bo stwierdzilam że za szybko a właśnie skończyłam 24tc
Ja też nie mam położnej, nie wiem nawet jak jej szukać. Na necie za bardzo nie ma opinii, ja nie jestem zapisana w żadnej tutejszej przychodni, bo na co dzień używam Luxmed. Wstyd się przyznać, ale nawet się nie orientowałam nigdy, gdzie mam najbliższą przychodnię NFZ 🙄 -
Ja czuję ruchy w różnych dniach różnie.
Tydzień temu miałam takie parę godzin, że nie czułam i się niepokoiłam, a na wieczór miałam tańce i podskoki w brzuchu.
Dziś tak samo, czułam rano ale nie miałam czasu się na nich skupić potem popołudniu po paczku jakiś raz a potem jakieś 2,3h kompletnie nic mimo wypicia soku leżenia itp. Przestraszyłam się ale mąż potem porozmawiał z Małą i się trochę poruszała na szczęście- tuż przed obiadem po którym sama ledwo się ruszam 🤣
Mam wrażenie, że ona nie lubi wcale się przejadać. Jak zjem lekko lub rano wstaję i jestem tylko po wodzie to się ładnie rusza.
Chyba przed 28 tyg w ogóle ruchy mogą być nieregularne? Bo nie ukrywam dziś już kminiłam, czy mam jechać na IP i jeżeli tak po ilu godzinach. Czy to za wcześnie na takie rozkminy? Ktoś już pytał lekarza?
Do tego dziś miałam jakiś nerwowy dzień od rana jak Wam pisałam, może to też ma wpływ. Dużo tego wszystkiego i czuje takie psychiczne zmęczenie
Jutro echo i urodziny męża, zaraz się zbieram po jakieś drobiazgi bo jako główny prezent zamówiłam tort z takimi śmiesznymi misiakami które lubimymam nadzieję że fajny zrobią
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:16
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Ja czuję ruchy w różnych dniach różnie.
Tydzień temu miałam takie parę godzin, że nie czułam i się niepokoiłam, a na wieczór miałam tańce i podskoki w brzuchu.
Dziś tak samo, czułam rano ale nie miałam czasu się na nich skupić potem popołudniu po paczku jakiś raz a potem jakieś 2,3h kompletnie nic mimo wypicia soku leżenia itp. Przestraszyłam się ale mąż potem porozmawiał z Małą i się trochę poruszała na szczęście- tuż przed obiadem po którym sama ledwo się ruszam 🤣
Mam wrażenie, że ona nie lubi wcale się przejadać. Jak zjem lekko lub rano wstaję i jestem tylko po wodzie to się ładnie rusza.
Chyba przed 28 tyg w ogóle ruchy mogą być nieregularne? Bo nie ukrywam dziś już kminiłam, czy mam jechać na IP i jeżeli tak po ilu godzinach. Czy to za wcześnie na takie rozkminy? Ktoś już pytał lekarza?
Do tego dziś miałam jakiś nerwowy dzień od rana jak Wam pisałam, może to też ma wpływ. Dużo tego wszystkiego i czuje takie psychiczne zmęczenie
Naprawdę nie można wymagać że będą się ruszać na zawołanie, bo my tak oczekujemy
Widzę, że jedna tu się stresuje bo się za dużo rusza, druga że za mało. Ciężko wam dogodzić
Ruchy można liczyć wg wszelkich książek po 30 tyg. i to nie tak że ma się ruszać ciągle. Jesz coś, pijesz sok, kładziesz się i masz liczyć żeby w ciągu 2 h było 10 ruchów.Werzol lubi tę wiadomość
-
Jak odróżnić złe bóle od dobrych?
Mam takie okresowe jakby. W nocy też już był epizod. Teraz od 16 bóle. Najpierw miałam twardy brzuch potem zmięknął. Do tej pory miałam twardnienia podbrzusza to takie stawianie się bez bóli. Wziąć sobie ze dwie nospy zwykłe? Bo taką mam. Nie wiem kiedy powinno się panikować. Nie umieram z bólu. Jutro mam wizytę. Chciałabym do niej dotrwać.💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Cel95 wrote:Ja czuję ruchy w różnych dniach różnie.
Jutro echo i urodziny męża, zaraz się zbieram po jakieś drobiazgi bo jako główny prezent zamówiłam tort z takimi śmiesznymi misiakami które lubimymam nadzieję że fajny zrobią
Zdecydowanie za wcześnie na takie rozkminy. Nawet pod koniec ciąży to nie jest tak, że dziecko się rusza co 5 minut non stop 😅 Jak czujesz po tym 30 tygodniu około 10 ruchów w ciągu dnia to nie ma się o co martwić. Przy czym no tak jak mówi Elza, dziecko może spać w danej chwili, więc to też nie jest tak że będzie cały dzień tak samo aktywne. Mój aktualnie głównie się rusza pod wieczór, w ciągu dnia czuję jakieś pojedyncze puknięcia.Elza1234, Cel95 lubią tę wiadomość
-
Ja akurat jak pracuje to jestem w takiej półleżącej pozycji i jak się zorientowałam że 3h tak z przerwami już siedzę i nic a przecież wleciał np sok to przy moim dzisiejszym nastroju łatwo było się zdenerwować👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
magdalena321 wrote:Kurczę może się skuszę na coś z wit C ale bardziej chyba miejscowo bo kiedyś pamiętam kupiłam w rossmanie chyba coś z garniera drogie jak cholera z wit C i mnie normalnie poparzyło/wysypało na twarzy w taki grysik. Cała czerwona twarz myslalam ze zwariuję. Ale nie wiem czy wina była tego tylko czy coś musiało z tym nie zagrać 😟
-
Miśka00 wrote:Tak się zastanawiam czy tylko ja jeszcze nie mam ogarniętej położnej i wózka 🤭 wstępnie mam wybraną ale jeszcze nie dzwonilam bo stwierdzilam że za szybko a właśnie skończyłam 24tc
Ale sie ogarnie.
Magdalena321 poka zwstaw
-
Cel95 wrote:Ja akurat jak pracuje to jestem w takiej półleżącej pozycji i jak się zorientowałam że 3h tak z przerwami już siedzę i nic a przecież wleciał np sok to przy moim dzisiejszym nastroju łatwo było się zdenerwować
Po drugie jutro masz przecież wizytę, więc serio, wdech i wydech i się zrelaksuj. Pamiętaj że twoje dziecko to już odrębny byt, który niestety nie będzie robił nic na zawołanie naszeCel95 lubi tę wiadomość
-
I co więcej dzisiaj mam spotkanie organizacyjne w szkole rodzenia, ale jest ona w innym mieście, więc teraz będę musiała podpisać deklarację na inne miasto a potem na szybko szukać kogoś w moim, bo domyślam się że nikt ze szkoły nie przyjedzie do innego miastaOna: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
koktajlowa wrote:Jak odróżnić złe bóle od dobrych?
Mam takie okresowe jakby. W nocy też już był epizod. Teraz od 16 bóle. Najpierw miałam twardy brzuch potem zmięknął. Do tej pory miałam twardnienia podbrzusza to takie stawianie się bez bóli. Wziąć sobie ze dwie nospy zwykłe? Bo taką mam. Nie wiem kiedy powinno się panikować. Nie umieram z bólu. Jutro mam wizytę. Chciałabym do niej dotrwać.
U mnie bóle też często wiążą się z jakąś niestrawnością, gdzieś te jelita muszę mieć dziwnie poupychane. -
Elza1234 wrote:Tak jak mówię, dziecko w tym momencie śpi około 18/20 h na dobę
Po drugie jutro masz przecież wizytę, więc serio, wdech i wydech i się zrelaksuj. Pamiętaj że twoje dziecko to już odrębny byt, który niestety nie będzie robił nic na zawołanie nasze
Moje nie śpi mam wrażenie w ogóle 😆 a jak śpi to chyba wtedy kiedy ja w nocy śpię, jak tylko się przebudzę albo obróce to ona też się budzi a w ciągu dnia to serio nie ma chwili żebym jej nie czuła. Czuję cały czas, jedynie jak jestem w ruchu w sensie pieszo do sklepu, chodzę, cos robię to wtedy może ją „kołysam” i śpi 🤗