🌞 CZERWIEC 2027 ☀️🌻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! ❤️ Ale historia, faktycznie od początku sporo zawirowań 🙈 Trzymam ogromne kciuki, żeby teraz wszystko już szło w dobrym kierunku i żeby w piątek pokazał się piękny zarodek z serduszkiem ✊❤️🍀 Termin na pograniczu maja i czerwca, więc zdecydowanie pasujesz do nas 😄🥰 A historia z przyjaciółką poznaną tutaj 11 lat temu, która została Twoją świadkową, jest naprawdę piękna ❤️ Oby teraz Ovu przyniosło Ci kolejne cudowne znajomości 🥰przedszkolanka:) wrote:Cześć dziewczyny

Na ten moment jeszcze nieśmiało,bo zawirowanie to drugie imię mojej ciąży,ale staram się być dobrej myśli bo ostatnim biochemie
Po krótce ; moim pierwszym objawem było ... Opuchnięte dziąsło i stan zapalny przy ósemce 🙈 pamiętałam ten ból sprzed 7 lat w ostatniej ciąży ,męczyło mnie 9 miesięcy i po porodzie jak ręką odjął. Oczywiście przez 7 lat ósemki się nie pozbyłam bo czasu brak no i wróciło prawdopodobnie na implantację 😁 pierwsza beta 11 dpo 34.1 , druga 122 i progesteron 69.9 !!, później krwawienie po wizycie , krew w macicy ale pęcherzyk niby 10 mm .. na ostatniej wizycie beta 4934 i prog 58 (spadł a tu już luteinę biorę ) , pęcherzyk 8.2 mm i krwiak obok .. oczywiście jak najwięcej leżę i czytam całe forum ,różne przypadki.. dzisiaj beta 14011 i prog znowu spadł na 44 . W piątek wizyta i mocno wierzę ,że będzie zarodek i serduszko.. wg .OM to będzie 6+5 , ale wiem że owulację miałam dopiero w 19 dc ,więc będzie poślizg . Termin wstępny na 30.05 - 2.06 ale czuję ,że maluszek będzie czerwcowy jak tatuś 😁
A prócz tego to jestem już mamą zbuntowanej 11 latki i 7 latka , oddałam pierwsze lata tylko dzieciom i nigdy nie przypuszczałam ,że jeszcze zapragnę jednego malucha ,ale wyszłam drugi raz za mąż w lipcu i niech się dzieje ...
Fajnie tu wrócić , od 11 lat mam przyjaciółkę ,która poznałam właśnie na ovu i w tym roku mi świadkowała ♥️
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Ja najchętniej to bym cały czas spała 😂🙈 Kompletny brak sił, do tego bolą mnie piersi i co jakiś czas czuję takie ciągnięcie w podbrzuszu ❤️ Zdecydowanie energia gdzieś mnie opuściła 😅🥱Sara10 wrote:A jak się czujecie dziewczyny? Macie jakieś objawy, czy czujecie się dobrze?
U mnie objawy przychodzą falami. Kilka dni czuję się bardzo dobrze i martwię się czy to rzeczywiście ciąża.
Potem kilka dni jest mi niedobrze, potem kilka dni boli mnie brzuch. A potem znowu nic. I weź tu nie zeświruj xD -
Nicola22 ovu to na prawdę super miejsce i mam nadzieję,że wszystkie tu do czerwca (i dłużej )będziemy dla siebie wsparciem ♥️
Co do objawów to ja czuję piersi (raz mocniej a raz sprawdzam czy bolą ;p ) zmęczenie ,bez drzemki ciężko 🙈 i od 2 dni mnie muuuuli..
Nie narzekam bo z córką 3 pierwsze miesiące to połowa w szpitalu pod kroplówką tak wymiotowałam... Z synem było lżej bo 'tylko' mdliło . -
Nicola22 wrote:Cześć! ❤️ Fajnie, że wyszłaś z ukrycia i do nas dołączyłaś 🥰 Termin 1 czerwca zapisujemy ❤️ Początki potrafią nieźle dać w kość, oby to gorsze samopoczucie szybko trochę odpuściło 🙈❤️ A którego dokładnie masz pierwsze USG? 😊 To od razu zapiszemy Cię na naszej liście wizyt
Usg mam 13 października, dokładnie 7tydz.
Nicola22 lubi tę wiadomość
-
💐 Cześć, witam nowe dziewczyny! Nudnych ciąż dla wszystkich. ☺️
💐 Nicola, kolejną wizytę na NFZ mam 14.10, a do tej lekarki z wtorku wracam 20.10.
Co do objawów u mnie, to na bank szybciej się męczę. Dużo spaceruję i moje standardowe tempo już wywołuje zadyszkę. A co to będzie później? 🙈
Miewam też dni kiedy mnie odcina i mogłabym spać na stojąco. 😏Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
• W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026) -
DopisałamSzept_Flory wrote:💐 Cześć, witam nowe dziewczyny! Nudnych ciąż dla wszystkich. ☺️
💐 Nicola, kolejną wizytę na NFZ mam 14.10, a do tej lekarki z wtorku wracam 20.10.
Co do objawów u mnie, to na bank szybciej się męczę. Dużo spaceruję i moje standardowe tempo już wywołuje zadyszkę. A co to będzie później? 🙈
Miewam też dni kiedy mnie odcina i mogłabym spać na stojąco. 😏
Szept_Flory lubi tę wiadomość
-
Pamiętajcie że w drugim trymestrze wraca energia a zmęczenie odchodzi
to będzie też najlepszy czas na ogarnianie wyprawki itd bo w trzecim trymestrze z kolei zmęczenie wraca a brzuch już zaczyna przeszkadzać w niektórych czynnościaxh 😅
przedszkolanka:), Nicola22 lubią tę wiadomość
MTHFR heteri
PAI-1 homo
Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.
💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna
❤️16.01.2026 r. Sara, 3428g, 53cm, 10pkt -
Piszecie o objawach - jestem ciekawa czy są tu też dziewczyny które nie mają żadnych objawów lub mają ich bardzo mało?
U mnie dziś 6+2, i poza tym, że szybciej robię się głodna i piersi w dotyku są nieco bolesne (głównie z rana) - to w zasadzie brak objawów. Wizyta dopiero za tydzień i moje myśli ciągle krążą wokół tego czy na pewno wszystko jest dobrze 🤔Starania od 12.2025
01.2026 cb ❤️🩹
w klinice od 06.2026
10.08.2026 - I IUI + fertile chip ❌️
17.09.2026 - ⏸️ 10 dpo; 🧪bhcg 14,47 mUI/ml ; prog 11,80 ng/ml 🤞
19.09.2026 - 12 dpo; 🧪bhcg 83,24 mUI/ml ; prog 26,70 ng/ml 🙏
21.09.2026 - 14 dpo; 🧪bhcg 304,72 mUI/ml, prog 33,20 ng/ml - zostań 🥹
01.10.2026 - 5+2 🩺 pierwsze usg; pęcherzyk ciążowy 7,15mm, początek pęcherzyka żółtkowego
👱♀️34
MTHFR A1298C heterozygotyczny
PAI-1 homozygotyczny
Gen protrombiny G20210A heterozygotyczny
Sono hsg (lipiec 2026) - obustronna drożność ✅️
regularne cykle ✅️
owulacja ✅️
HOMA-IR ✅️
Suplememtacja; leki: acard 150, po owulacji neoparin 0,4 i cyclogest 400mg
👱♂️35
lekka IO (glucophage 1000)
Dfi 30%
Żpn III stopień (embilizacja 21.08.2026)
morfologia 3%
pozostałe wyniki ✅️
suplementacja z dużą ilością antyoksydantów -
lucy_here wrote:Piszecie o objawach - jestem ciekawa czy są tu też dziewczyny które nie mają żadnych objawów lub mają ich bardzo mało?
U mnie dziś 6+2, i poza tym, że szybciej robię się głodna i piersi w dotyku są nieco bolesne (głównie z rana) - to w zasadzie brak objawów. Wizyta dopiero za tydzień i moje myśli ciągle krążą wokół tego czy na pewno wszystko jest dobrze 🤔
U mnie praktycznie zero objawów. W każdwj ciąży wcześniej były, szczególnie zmęczenie i spanie non stop. Teraz nic, dzisiaj 6+6 🙈
lucy_here lubi tę wiadomość
-
A u mnie: ból piersi, szczególnie w nocy, nad ranem, do tego stopnia, że jak kołdrę ułożę „nie tak”, to się budzę. Średnio śpię, a zawsze było bezproblemowo. Dodatkowo czuję się taka napuchnięta,a przez to wielka… ciągnie mnie w dole brzucha, czasami kłuje. Czasami również mdli. No i węch wyostrzony maksymalnie. Dzisiaj, poza bólem piersi, innych objawów nie było… więc dzień udany, mimo, że intensywny.
A jak jest „miło”, to też zastanawiam się, czy wszystko jest dobrze 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:13
-
Cześć dziewczyny, ja bardziej z wątków o staraniach z pomocą medyczną, ale sumie możliwe że zagoszczę na chwilę tutaj.
Starania o rodzeństwo, na razie wygląda ok na 6+1, termin wychodzi na 2.06
U mnie małe objawy jak w poprzedniej, ale ciąża ciąży nierówna więc zobaczymy co będzie dalej. Z doświadczenia ani objawy ani brak objawów o niczym nie świadczą.
Nicola22 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
07.21 cp
02.22 I ET-biochem,
04.22 II FET-8tc 💔
03.23 III FET 6tc 💔
Eurofertil
05.24 IV FET 10dpt 110, 12dpt 330, 14dpt 1100
01.2025 ❤️ na świecie
09.26 V FET 10dpt 270, 12dpt 730 16dpt 4700
24dpt ❤️ -
Cześć! ❤️ Witamy Cię w naszym gronie 🥰 Obyś zagościła u nas już na całe 9 miesięcy! ✊🍀 Super, że na ten moment wszystko wygląda dobrze ❤️ Termin 2.06 zapisujemy 🥰 A masz już umówioną wizytę u lekarza?Mysza01 wrote:Cześć dziewczyny, ja bardziej z wątków o staraniach z pomocą medyczną, ale sumie możliwe że zagoszczę na chwilę tutaj.
Starania o rodzeństwo, na razie wygląda ok na 6+1, termin wychodzi na 2.06
U mnie małe objawy jak w poprzedniej, ale ciąża ciąży nierówna więc zobaczymy co będzie dalej. Z doświadczenia ani objawy ani brak objawów o niczym nie świadczą. -