Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › 🌞 CZERWIEC 2027 ☀️🌻
Odpowiedz

🌞 CZERWIEC 2027 ☀️🌻

Oceń ten wątek:
  • Nicola22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Na ten moment jeszcze nieśmiało,bo zawirowanie to drugie imię mojej ciąży,ale staram się być dobrej myśli bo ostatnim biochemie ;)

Po krótce ; moim pierwszym objawem było ... Opuchnięte dziąsło i stan zapalny przy ósemce 🙈 pamiętałam ten ból sprzed 7 lat w ostatniej ciąży ,męczyło mnie 9 miesięcy i po porodzie jak ręką odjął. Oczywiście przez 7 lat ósemki się nie pozbyłam bo czasu brak no i wróciło prawdopodobnie na implantację 😁 pierwsza beta 11 dpo 34.1 , druga 122 i progesteron 69.9 !!, później krwawienie po wizycie , krew w macicy ale pęcherzyk niby 10 mm .. na ostatniej wizycie beta 4934 i prog 58 (spadł a tu już luteinę biorę ) , pęcherzyk 8.2 mm i krwiak obok .. oczywiście jak najwięcej leżę i czytam całe forum ,różne przypadki.. dzisiaj beta 14011 i prog znowu spadł na 44 . W piątek wizyta i mocno wierzę ,że będzie zarodek i serduszko.. wg .OM to będzie 6+5 , ale wiem że owulację miałam dopiero w 19 dc ,więc będzie poślizg . Termin wstępny na 30.05 - 2.06 ale czuję ,że maluszek będzie czerwcowy jak tatuś 😁

A prócz tego to jestem już mamą zbuntowanej 11 latki i 7 latka , oddałam pierwsze lata tylko dzieciom i nigdy nie przypuszczałam ,że jeszcze zapragnę jednego malucha ,ale wyszłam drugi raz za mąż w lipcu i niech się dzieje ... ;)
    Fajnie tu wrócić , od 11 lat mam przyjaciółkę ,która poznałam właśnie na ovu i w tym roku mi świadkowała ♥️
    Cześć! ❤️ Ale historia, faktycznie od początku sporo zawirowań 🙈 Trzymam ogromne kciuki, żeby teraz wszystko już szło w dobrym kierunku i żeby w piątek pokazał się piękny zarodek z serduszkiem ✊❤️🍀 Termin na pograniczu maja i czerwca, więc zdecydowanie pasujesz do nas 😄🥰 A historia z przyjaciółką poznaną tutaj 11 lat temu, która została Twoją świadkową, jest naprawdę piękna ❤️ Oby teraz Ovu przyniosło Ci kolejne cudowne znajomości 🥰

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    17.09 ⏸️ + β 25, 19.09 🧪 β 57
    01.10 - pierwsze USG 🩺 pęcherzyk ciążowy + pęcherzyk żółtkowy
    preg.png
  • Nicola22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    A jak się czujecie dziewczyny? Macie jakieś objawy, czy czujecie się dobrze?
    U mnie objawy przychodzą falami. Kilka dni czuję się bardzo dobrze i martwię się czy to rzeczywiście ciąża.
    Potem kilka dni jest mi niedobrze, potem kilka dni boli mnie brzuch. A potem znowu nic. I weź tu nie zeświruj xD
    Ja najchętniej to bym cały czas spała 😂🙈 Kompletny brak sił, do tego bolą mnie piersi i co jakiś czas czuję takie ciągnięcie w podbrzuszu ❤️ Zdecydowanie energia gdzieś mnie opuściła 😅🥱

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    preg.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola22 ovu to na prawdę super miejsce i mam nadzieję,że wszystkie tu do czerwca (i dłużej )będziemy dla siebie wsparciem ♥️

Co do objawów to ja czuję piersi (raz mocniej a raz sprawdzam czy bolą ;p ) zmęczenie ,bez drzemki ciężko 🙈 i od 2 dni mnie muuuuli..
    Nie narzekam bo z córką 3 pierwsze miesiące to połowa w szpitalu pod kroplówką tak wymiotowałam... Z synem było lżej bo 'tylko' mdliło .

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Melisssa0 Nowa

Wysłany: 7 października, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola22 wrote:
    Cześć! ❤️ Fajnie, że wyszłaś z ukrycia i do nas dołączyłaś 🥰 Termin 1 czerwca zapisujemy ❤️ Początki potrafią nieźle dać w kość, oby to gorsze samopoczucie szybko trochę odpuściło 🙈❤️ A którego dokładnie masz pierwsze USG? 😊 To od razu zapiszemy Cię na naszej liście wizyt

Usg mam 13 października, dokładnie 7tydz.

Nicola22 lubi tę wiadomość

• Nicola22 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa0 wrote:
    Usg mam 13 października, dokładnie 7tydz.
    Dopisane :)

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    preg.png
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Cześć, witam nowe dziewczyny! Nudnych ciąż dla wszystkich. ☺️

💐 Nicola, kolejną wizytę na NFZ mam 14.10, a do tej lekarki z wtorku wracam 20.10.

Co do objawów u mnie, to na bank szybciej się męczę. Dużo spaceruję i moje standardowe tempo już wywołuje zadyszkę. A co to będzie później? 🙈
    Miewam też dni kiedy mnie odcina i mogłabym spać na stojąco. 😏

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
    • W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026)
  • Nicola22 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Cześć, witam nowe dziewczyny! Nudnych ciąż dla wszystkich. ☺️

💐 Nicola, kolejną wizytę na NFZ mam 14.10, a do tej lekarki z wtorku wracam 20.10.

Co do objawów u mnie, to na bank szybciej się męczę. Dużo spaceruję i moje standardowe tempo już wywołuje zadyszkę. A co to będzie później? 🙈
    Miewam też dni kiedy mnie odcina i mogłabym spać na stojąco. 😏
    Dopisałam :)

Szept_Flory lubi tę wiadomość

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie że w drugim trymestrze wraca energia a zmęczenie odchodzi ;-) to będzie też najlepszy czas na ogarnianie wyprawki itd bo w trzecim trymestrze z kolei zmęczenie wraca a brzuch już zaczyna przeszkadzać w niektórych czynnościaxh 😅

przedszkolanka:), Nicola22 lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna
    ❤️16.01.2026 r. Sara, 3428g, 53cm, 10pkt
  • Nicola22 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czekam na ten przypływ energii w drugim trymestrze, bo na razie najchętniej bym tylko spała 😂🙈

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    preg.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taaaakiego lenia ;p dzisiaj przy obiedzie mnie zmuliło 🤢
    Ale jutro wizyta , już przebieram nogami 🤞🤞

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • lucy_here Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o objawach - jestem ciekawa czy są tu też dziewczyny które nie mają żadnych objawów lub mają ich bardzo mało?

U mnie dziś 6+2, i poza tym, że szybciej robię się głodna i piersi w dotyku są nieco bolesne (głównie z rana) - to w zasadzie brak objawów. Wizyta dopiero za tydzień i moje myśli ciągle krążą wokół tego czy na pewno wszystko jest dobrze 🤔

Starania od 12.2025
    01.2026 cb ❤️‍🩹
    w klinice od 06.2026
    10.08.2026 - I IUI + fertile chip ❌️
    17.09.2026 - ⏸️ 10 dpo; 🧪bhcg 14,47 mUI/ml ; prog 11,80 ng/ml 🤞
    19.09.2026 - 12 dpo; 🧪bhcg 83,24 mUI/ml ; prog 26,70 ng/ml 🙏
    21.09.2026 - 14 dpo; 🧪bhcg 304,72 mUI/ml, prog 33,20 ng/ml - zostań 🥹
    01.10.2026 - 5+2 🩺 pierwsze usg; pęcherzyk ciążowy 7,15mm, początek pęcherzyka żółtkowego

👱‍♀️34
    MTHFR A1298C heterozygotyczny
    PAI-1 homozygotyczny
    Gen protrombiny G20210A heterozygotyczny
    Sono hsg (lipiec 2026) - obustronna drożność ✅️
    regularne cykle ✅️
    owulacja ✅️
    HOMA-IR ✅️
    Suplememtacja; leki: acard 150, po owulacji neoparin 0,4 i cyclogest 400mg

👱‍♂️35
    lekka IO (glucophage 1000)
    Dfi 30%
    Żpn III stopień (embilizacja 21.08.2026)
    morfologia 3%
    pozostałe wyniki ✅️
    suplementacja z dużą ilością antyoksydantów
  • Axana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy_here wrote:
    Piszecie o objawach - jestem ciekawa czy są tu też dziewczyny które nie mają żadnych objawów lub mają ich bardzo mało?

U mnie dziś 6+2, i poza tym, że szybciej robię się głodna i piersi w dotyku są nieco bolesne (głównie z rana) - to w zasadzie brak objawów. Wizyta dopiero za tydzień i moje myśli ciągle krążą wokół tego czy na pewno wszystko jest dobrze 🤔

U mnie praktycznie zero objawów. W każdwj ciąży wcześniej były, szczególnie zmęczenie i spanie non stop. Teraz nic, dzisiaj 6+6 🙈

lucy_here lubi tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • Aureola94 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie: ból piersi, szczególnie w nocy, nad ranem, do tego stopnia, że jak kołdrę ułożę „nie tak”, to się budzę. Średnio śpię, a zawsze było bezproblemowo. Dodatkowo czuję się taka napuchnięta,a przez to wielka… ciągnie mnie w dole brzucha, czasami kłuje. Czasami również mdli. No i węch wyostrzony maksymalnie. Dzisiaj, poza bólem piersi, innych objawów nie było… więc dzień udany, mimo, że intensywny.
    A jak jest „miło”, to też zastanawiam się, czy wszystko jest dobrze 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:13

⏸️ 23.09.26

preg.png
  • Mysza01 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja bardziej z wątków o staraniach z pomocą medyczną, ale sumie możliwe że zagoszczę na chwilę tutaj.
    Starania o rodzeństwo, na razie wygląda ok na 6+1, termin wychodzi na 2.06 :)

U mnie małe objawy jak w poprzedniej, ale ciąża ciąży nierówna więc zobaczymy co będzie dalej. Z doświadczenia ani objawy ani brak objawów o niczym nie świadczą.

Nicola22 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    07.21 cp
    02.22 I ET-biochem,
    04.22 II FET-8tc 💔
    03.23 III FET 6tc 💔

Eurofertil
    05.24 IV FET 10dpt 110, 12dpt 330, 14dpt 1100
    01.2025 ❤️ na świecie

09.26 V FET 10dpt 270, 12dpt 730 16dpt 4700
    24dpt ❤️
  • Nicola22 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza01 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja bardziej z wątków o staraniach z pomocą medyczną, ale sumie możliwe że zagoszczę na chwilę tutaj.
    Starania o rodzeństwo, na razie wygląda ok na 6+1, termin wychodzi na 2.06 :)

U mnie małe objawy jak w poprzedniej, ale ciąża ciąży nierówna więc zobaczymy co będzie dalej. Z doświadczenia ani objawy ani brak objawów o niczym nie świadczą.
    Cześć! ❤️ Witamy Cię w naszym gronie 🥰 Obyś zagościła u nas już na całe 9 miesięcy! ✊🍀 Super, że na ten moment wszystko wygląda dobrze ❤️ Termin 2.06 zapisujemy 🥰 A masz już umówioną wizytę u lekarza?

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    preg.png
‹‹ ‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ