X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne czy test moze pokazywac wynik negatywny, a ciaze wykazal dopiero wynik bety?
Odpowiedz

czy test moze pokazywac wynik negatywny, a ciaze wykazal dopiero wynik bety?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uważacie dziewczyny? moze ktoras z was sie spotkala z takim przypadkiem?

• liri Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze tak byc. ponoc zdarzaly sie takie przypadki. ale jednak testy sa po to aby wykryc wlasnie beta hcg, to samo co z krwi. ja zrobilam test 4dni przed spodziewana @ i pokazal kreske blada bardzo...3 dni przed @ juz byla lepsza... a w dzien @ to juz byla mega widoczna. jak jest ciaza to beta hcg rosnie..musi..inaczej jest np. samoistne poronienie... a jezeli wszytsko przebiega ok to musi test ciazowy raczej wykazac. ja w dzien spodziewanej @ mialam juz bete powyzej 1000...takze niemozliwe aby nie pokazał

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze i nie jest to taki rzadkie :) czasem test dopiero po tygodniu od terminu miesiaczki wychodzi pozytywny, a beta juz wczesniej jest w stanie pokaza ciąze

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to możliwe, mi nie wyszedł test a beta była prawie 200

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi juz sie 3 tyg. @ spoznia, zawsze mialam 28-29 dni, robilam testy to tylko jeden wyszedl cien cienia ale po paru dniach powtórzyłam i negatywne wczorajszy tez negatywny

sylvucha lubi tę wiadomość

• Asta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie może się tak zdarzyć. Mojej siostrze długo po terminie spodziewanej miesiączki (ile dokładnie to teraz nie powiem, musiałabym najpierw ją zapytać, co by w błąd nie wprowadzić) testy domowe wychodziły negatywne, dopiero beta pokazywała, że jednak ciąża jest.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam, test pozytywny pokazal sie bardzo pozno, @sie spoznials a test byl negatywny....neta potwierdzila moje przeczucia :1)

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    Ja tak mialam, test pozytywny pokazal sie bardzo pozno, @sie spoznials a test byl negatywny....neta potwierdzila moje przeczucia :1)
    a pamietasz moze ile sie spozniał? i po jakim czasie Ci wyszedl test pozytyw?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Zdecydowanie może się tak zdarzyć. Mojej siostrze długo po terminie spodziewanej miesiączki (ile dokładnie to teraz nie powiem, musiałabym najpierw ją zapytać, co by w błąd nie wprowadzić) testy domowe wychodziły negatywne, dopiero beta pokazywała, że jednak ciąża jest.
    Była bym wdzieczna za informacje od siostry:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki wyraźny test wyszedł ok tygodnia po terminie @

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli spoznia ci sie okres juz 3 tygodnie to chyba najlepiej isc do ginekologa. W tym czasie juz powinno byc widac pecherzyk.

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pozytywny test ciazowy wyszedl dopiero po 3 tygodniach od daty spodziewanej @. Przez te trzy tygodnie wszystkie testy, a zrobilam ich z 10, wychodzily negatywne... Takze wszystko jest mozliwe...

0ylvqca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBania wrote:
    U mnie pozytywny test ciazowy wyszedl dopiero po 3 tygodniach od daty spodziewanej @. Przez te trzy tygodnie wszystkie testy, a zrobilam ich z 10, wychodzily negatywne... Takze wszystko jest mozliwe...
    a 2 wyrazne krechy Ci wyszły?

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2076 powinnaś udać się do ginekologa i nie zwlekać każda ciąża inna jest możesz mieć niskie stężenie hormonu w moczu i po prostu nie wychodzą ci testy ,lub też przesuniętą owulację miałaś

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak miałam,zrobiłam 2 testy różnych firm wynik negatywny.Dopiero jak poszłam do gina to potwierdził że jestem we wczesnej ciąży! :D
    także przypadki takie jak nawet wyżej piszą koleżanki to się zdarzają niestety :P

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej bratowej ani test ciążowy, ani badanie krwi nie wykryło ciąży. Dopiero usg :P

Bergo2 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam chyba z 10 testów i żaden nie wykazał ciąży :-) dopiero badanie beta hcg wykonane kilka dni po spodziewanym terminie miesiączki potwierdziło ciąże!

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może te testy wychodzą negatywnie pomimo ciąży z tego powodu, który znajduje się w instrukcji testu:

"W obecności bardzo wysokich poziomów HCG (>500,000 mIU/ml) może pojawić się wynik fałszywie ujemny w wyniku zjawiska "strefy brzeżnej". Jeśli nadal podejrzewa się ciążę, wystarczy rozcieńczyć próbkę w stosunku 1:1 wodą demineralizowaną i ponownie ją przebadać."

Nie wiem, co o tym myśleć, ale jeśli będę w ciąży i nie będzie mi szkoda kasy na test, może sprawdzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis rano robilam test. osatni okres 25 grudnia (leciutko plamilam krew byla 26). dzis rano robilam test- przed 7. w nocy o 2 wstawalam na siku.test byl negatywny ale dopiero po 10 sie przyjzalam i jest cien cienia drugiej kreski. po 7 pojechalam do ginekologa dal skierowanie na bete. zrobie dopiero we wtorek. w pon caly dzien jestem w pracy.

• Zebybylcud Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu ktoś?;)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ