czy test moze pokazywac wynik negatywny, a ciaze wykazal dopiero wynik bety?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
moze tak byc. ponoc zdarzaly sie takie przypadki. ale jednak testy sa po to aby wykryc wlasnie beta hcg, to samo co z krwi. ja zrobilam test 4dni przed spodziewana @ i pokazal kreske blada bardzo...3 dni przed @ juz byla lepsza... a w dzien @ to juz byla mega widoczna. jak jest ciaza to beta hcg rosnie..musi..inaczej jest np. samoistne poronienie... a jezeli wszytsko przebiega ok to musi test ciazowy raczej wykazac. ja w dzien spodziewanej @ mialam juz bete powyzej 1000...takze niemozliwe aby nie pokazał
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zdecydowanie może się tak zdarzyć. Mojej siostrze długo po terminie spodziewanej miesiączki (ile dokładnie to teraz nie powiem, musiałabym najpierw ją zapytać, co by w błąd nie wprowadzić) testy domowe wychodziły negatywne, dopiero beta pokazywała, że jednak ciąża jest.
sylvucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsta wrote:Zdecydowanie może się tak zdarzyć. Mojej siostrze długo po terminie spodziewanej miesiączki (ile dokładnie to teraz nie powiem, musiałabym najpierw ją zapytać, co by w błąd nie wprowadzić) testy domowe wychodziły negatywne, dopiero beta pokazywała, że jednak ciąża jest.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniaBania wrote:U mnie pozytywny test ciazowy wyszedl dopiero po 3 tygodniach od daty spodziewanej @. Przez te trzy tygodnie wszystkie testy, a zrobilam ich z 10, wychodzily negatywne... Takze wszystko jest mozliwe...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoże te testy wychodzą negatywnie pomimo ciąży z tego powodu, który znajduje się w instrukcji testu:
"W obecności bardzo wysokich poziomów HCG (>500,000 mIU/ml) może pojawić się wynik fałszywie ujemny w wyniku zjawiska "strefy brzeżnej". Jeśli nadal podejrzewa się ciążę, wystarczy rozcieńczyć próbkę w stosunku 1:1 wodą demineralizowaną i ponownie ją przebadać."
Nie wiem, co o tym myśleć, ale jeśli będę w ciąży i nie będzie mi szkoda kasy na test, może sprawdzę -
nick nieaktualnydzis rano robilam test. osatni okres 25 grudnia (leciutko plamilam krew byla 26). dzis rano robilam test- przed 7. w nocy o 2 wstawalam na siku.test byl negatywny ale dopiero po 10 sie przyjzalam i jest cien cienia drugiej kreski. po 7 pojechalam do ginekologa dal skierowanie na bete. zrobie dopiero we wtorek. w pon caly dzien jestem w pracy.