X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy to prawdopodobieństwo ciąży ?
Odpowiedz

Czy to prawdopodobieństwo ciąży ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie stres w każdym etapie życia tak działa. A po pierwszym razie okresy mi się trochę poprzestawiały i nie było to nic złego. Zabezpieczajcie się i wszystko będzie ok :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • martiiii Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie. Dostałam właśnie okres wcześniej niż przewidywany.

W sumie wyglądało to tak że dziś 2h temu wszystko jeszcze bardziej mnie bolało (łamało w kościach jak podczas grypy) i owe plecy wraz z okolicami pochwy bolało. ok. godzine temu lub mniej zaczął się okres i już trochę mniej boli w okolicach pochwy póki co. Zazwyczaj miałam tak że piersi miałam bardziej czułe po okresie niż w jego trakcie, ale dwa dni temu gdy brałam prysznic wieczorem poczułam że mam bardziej wrażliwe piersi.
    Gdy wrócę do domu będę w stanie ocenić czy okres jest obfity tak samo jak zwykle czy mniej/wiecej.

Czyli możliwe że też owe zmiany zaszły jak powiedziała koleżanka / Pani wyżej.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres może sie normalnie pojawić na poczatku ciazy. Test, kosztuje 10,-, możesz kupić nawet w Rossmannie jak wstydzisz sie w aptece kupować. Albo niech bzykant amator po test leci. I bdziesz wiedzieć na 100%. I gumki kosztują niewiele drożej, litości, jestesmy w XXI wieku, czego was w szkole uczą? Samo współżycie bez zabezpieczenia zobowiązuje Cie do wykonania testu jesli jesteś odpowiedzialną kobietą, nieważne czy doszłaś czy nie, czy były dni płodne czy nie, czy masz 17lat czy 20. I tez wyprowadzę Cię z błędu bo chyba o tym tez w szkole nie uczą - podczas miesiączki, poza dniami "teoretycznie" płodnymi też mozna zajść w ciążę i tez jak wyjmie nim sie spuści. Kurde, współżyje od 16roku życia ale takich pomysłów nigdy nie miałam, zawsze były gumki i jakaś wyobraźnia.
    Pierwszy raz - niewiele trzeba żeby podejść do tego odpowiedzialnie. A okres to nawet z nerwów mogl sie przesunąć - ja na maturę "zatrzymałam" okres z nerwów, bo najpierw cos sie robi niefrasobliwie a potem po nocach paznokcie sie obgryza.
    Co do miesiączek, w takim wieku są zmiany hormonalne, zdarzają sie nieregularne, ja w wieku lat 19 miałam krwotok (podejrzewali mnie o poronienie, mimo ze zarzekałam sie ze nie współżyje, lekarze dopiero uwierzyli jak beta wyszla 0) i inne zawirowania hormonalne a pozniej sie wyprostowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:27

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Karolcia91 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisały koleżanki. W ciążę można zajść nawet jeśli u chłopaka nie wystąpił wytrysk. W jego cewce pojawia sie tzw preejakulat, który zawiera plemniki.
    Polecam w przyszłości po prostu nie ryzykować. U tak młodej osoby jak Ty cykle cały czas mogą być nieregularne, owulacja moze nastąpić w każdym momencie, faza lutealna moze trwać krócej niż by mogło się wydawać.
    W razie wątpliwości zrób po prostu test - albo taki zwykły z apteki/ drogerii, a jeśli chcesz mieć 100% pewność przejdź się do laboratorium i zrób BHCG- koszt ok 35 zł.
    Nie ma co się sugerować ewentualnymi objawami. Ja do 6-7 tygodnia ciąży nie miałam żadnych objawów. Dowiedziałam się, bo po prostu staraliśmy się o dziecko i w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test.

Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
    0d1y3e3kskzr7fqw.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej na przyszłość po prostu się zabezpieczyć i nie panikować. A w razie co, wykonać test, bo zadne objawy nie przysądzą o ciaży na 100%. Sama pomimo ciąży wyczekanej i wystaranej długo, przez zamieszanie w cyklu i zabiegany tryb życia o ciąży dowiedziałam się w 6 tygodniu, a objawy przyszły dopiero w 8.

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ