Czy to prawdopodobieństwo ciąży ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. 6 stycznia pierwszy raz kochałam się z chłopakiem bez zabezieczenia i zdarzyło się nam to jeszcze dwa razy. W każdym z wypadku nawet nie byliśmy oboje blisko stanu orgazmu (z powodu braku czasu).
3 dni po naszej pierwszej miłości miałam okres który trwał tylko dzień krócej i był mniej obfity. Dzień po okresie miałam jeszcze bóle w okolicy jajników i nastepnego przestał, a trzeciego dnia po miałam nudności które też dosyć szybko przyszły po paru godznach.
W ciągu całego miesiąca zdarzyły mi się bóle jajników jeszcze 2 razy, ale zazwyczaj też krótko. Apetytu jakiegoś nie mam super większego, ostatnio mało jem i dodam że żyje w dużym bardzo stresie z powodu rodziców i szkoły której niezbyt lubie (ponieważ po prostu nie dogaduje się z większością znajomych z mojej klasy)
Dziś mnie boli w okolicy krzyża / dołu pleców od strony jajników i jedynie gdy siedzę jest dobrze. Mam nadzieję że jutro też przejdzie.
Ale czy te objawy moga oznaczać ciążę ? Moim zdaniem powinny się ciągnąć dniami niż tylko trwać godzinami, max jeden dzień.
Czytałam też że tuż po pierwszym razie organizm kobiety może się zmieniać, również jestem młoda nadal i to też moze mieć przyczyny ?
Dziękuje za odpowiedziWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 23:33
-
martiiii wrote:No jestem i nie będę tego ukrywała. Mam za niedługo 18 lat. Ale dlaczego akurat mówisz że jestem młoda ?
Tak, można zajść w ciążę i bez wytrysku, bo plemniki są też w płynie "przeczyszczającyjm" w penisie, który wydzielany jest mimowolnie. Objawy wczesnej ciąży są podobne do objawów okresu.
Aczkolwiek czemu piszesz na forum zamiast zrobić test ciążowy?
-
Szczerze mówiąc ? Dopiero dziś o tym pomyślałam. Wcześniej nie łączyłam tego z ciąża bo czasami bóle jajników się zdarzały, a nudności mogłam mieć z przemęczenia tamtego dnia. Dziś po prostu ten ból jest bardzo spory i jakoś w tym momencie o tym pomyślałam. Wiem że to dziwne. Aczkolwiek teraz nie będę leciała do apteki po test.
A kiedy czytałam o ciąży również dzisiaj to praktycznie każdą dziewczynę w okolicy 4tc bolały piersi / sutki bardziej wrażliwe. U mnie to jeszcze nie miało miejsca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 23:43
-
Orgazm czy jego brak mają się nijak do ewentualnej ciąży. Pierwsza sprawa- zabezpieczajcie się, bo inaczej co miesiąc będziesz ryczeć w poduszke i szukać diagnozy internecie ciąża czy nie ciąża. A po drugie zrób test. Ani google, ani żadne forum nie powie Ci czegoś w rodzaju: "to ciąża!" albo "nie to nie ciąża".
A z ciekawości, dlaczego nie zabezpieczacie się? W taki sposób, to prędzej czy później będzie wpadka.Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
martiiii wrote:Szczerze mówiąc ? Dopiero dziś o tym pomyślałam. Wcześniej nie łączyłam tego z ciąża bo czasami bóle jajników się zdarzały, a nudności mogłam mieć z przemęczenia tamtego dnia. Dziś po prostu ten ból jest bardzo spory i jakoś w tym momencie o tym pomyślałam. Wiem że to dziwne. Aczkolwiek teraz nie będę leciała do apteki po test.
Wiesz, żadna z Nas Ci z fusów nie wywróży czy ciąża czy nie. Każda ciąża wygląda inaczej, w jednych są krwawienia, w innych nie. Być może nic złego się u Ciebie nie dzieje. Jednym z objawów, który potwierdza większość kobiet to bardzo bolesne piersi, bardzo, zwłaszcza na samym początku ciąży. Aczkolwiek tak samo piersi mogą boleć na okres, albo u młodych osób z nieregularnymi cyklami - żaden to wyznacznik.
Kup test i tyle - potem daj znać co Ci wyszło
-
Mnie piersi bolały troche, tak jak nie raz na okres. Za to całe 2 pierwsze miesiące brzuch, jajniki bolały mnie jakbym za chwile miała dostać bolesny okres, tyle że on nie nadchodził. Ba, ja przez ten ból się bałam, że to będzie ciąża pozamaciczna, albo że coś jest nie tak i jednak bardzo szybką ją stracę. A to jak się okazało, było całkiem normalne. Brak mdłości też nie świadczy o ciązy. Ja miałam tylko trochę, a zaczęły się jakoś od 7-8 tygodnia. I poza bólem brzucha, (no i dodatnim testem) to ja się jakoś inaczej nie czułam.
-
No mnie piersi nie bolą. Brzuch też codziennie nie boli co pisałam wczesniej, tylko te parę razy na miesiąc.
A co do testu - to prawda że powinno się robić po okresie ? A nie na parę dni przed nim ? Gdzieś kiedyś słyszałam że przed samym okresem może wyjść fałszywy wynik (jeśli oczywiście takowy okres będe miała teraz)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 00:01
-
Test robimy w dniu spodziewanej miesiączki, lub kilka dni po. Jeśli zrobisz test przed okresem może wyjść fałszywie ujemny. To zależy też od czułości testu, od tego czy miesiączku są regularne. Wcześniej można wykryć ciąże za pomocą badania krwi- beta hcg jest obecne we krwi dużo szybciej, niż osiągnie wykrywalne stężenie w moczu.
-
A czy to możliwe że może być to również torbiel ? Moja mama miała usuwany, a zdarzają się przypadku gdy młoda dziewczyna także ma.
Tak sobie teraz pomyślałam ... gdy kochałam się z chłopakiem te dwa razy to zawsze gdy do końca go wkładał to czułam pewny ból (chociaż wiadomo przy pierwszym razie ból może być duży), aczkolwiek przy drugim razie nadal go czułam - a jego grzecznie mówiąc - członek nie jest jakiś super rozmiarów, tylko przeciętny. Może to ma jakiś związek też ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 01:05
-
To jeszcze ostatnie pytanie które zadałam na początku.
To prawda że przez pierwsze współżycie, oraz emocje z tym związane (oraz stres który zazwyczaj mam na codzień) może w moim ciele zmieniać się wszystko, łącznie z okresem i bólami ? Tak jak z powodu dorastania ciągłego