Detektor tętna płodu- za i przeciw
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam przyszłe mamy
Jak w temacie, prosiłabym o opinie głównie użytkowniczki detektorów, jak również o zdanie tych, które owego gadżetu nie używały, ale posiadają bezpośrednie opinie koleżanek.
Przyznam, że sama jestem właścicielką takowego detektora (AngelSound Mini). Pierwszy raz użyłam go w 12 tygodniu - tętno znalazłam, ale było to trudne. Od 13 tygodnia znalezienie tętna nie sprawia już większych trudności i nie trwa dłużej niż minutę. Nie mylę tętna własnego (dużo wolniejszego) od tętna maluszka ani tętna z "przeplywów", gdyż zawsze tak ustawiam detektor, ze słysze mocne "pukanie", bez szumów czy "chlupania". Nie mam potrzeby używania go codziennie.
Ku mojemu zdziwieniu lekarz prowadzący od razu odradził mi korzystanie z niego. Nie dlatego, ze mógłby byc szkodliwy, bo wg niego mozna takiego detektora używać bez wpływu na dziecko, ale ze względu na panikę w jaką mozna wpaść kiedy się tetna nie znajdzie, bo dzidziuś tak się obróci, ze będzie nieuchwytny.
A jakie są Wasze opinie i doświadczenia z detektorem? -
nick nieaktualnyto ja powiem tyle - w panikę to wpadłam jak na lekarki na nfz sprzęcie nie było słychać serca mojego dziecka... ale DZIĘKI BOGU miałam swój detektor w domu, więc od razu przyjechałam i bez problemu znalazłam serduszko dziecka...
Jeszcze ANI RAZU nie zdarzyło mi się żebym nie znalazła sama serca maluszka, także o panice nie ma mowy. Wręcz przeciwnie. Uspokajało mnie to przy plamieniach i krawieniach, przy bólach itd.
Teraz już raczej nie używam, bo czuję ruchy, kopniaki maluszka. Ale zanim tego nie czułam, to słuchałam serduszka co 2 dni i byłam zadowolona z zakupu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:10
aniafk lubi tę wiadomość
-
Ja również używałam i jestem zadowolona położna jednak odradzila mi go pod koniec ciąży. Powiedziała ze nie mam się nim sugerować gdy słabiej czuje ruchy bo to ze znajdę tętno to nie oznacza ze wszystko jest ok.
Wiec śmiało używaj sobie
Same przyjemności w słuchaniu tak malutkiego serduszka -
kambel wrote:Ja również używałam i jestem zadowolona położna jednak odradzila mi go pod koniec ciąży. Powiedziała ze nie mam się nim sugerować gdy słabiej czuje ruchy bo to ze znajdę tętno to nie oznacza ze wszystko jest ok.
Wiec śmiało używaj sobie
Same przyjemności w słuchaniu tak malutkiego serduszka
No własnie słyszałam, ze podstawa to ruchy dziecka i intuicja nawet jesli detektor wskazuje, ze wszystko jest ok. Ale teraz poki nie czuje jeszcze ruchów detektor bardzo mnie uspokaja. Nie wiem jak w poprzednich 2 ciązach nie sfiksowałam miedzy wizytami
-
Izzy wrote:Cześć
Czy możecie polecić jakiś konkretny model detektora? Zawsze to pewniejszy zakup jeśli ktoś wcześniej był już zadowolony.
Wiele razy mnie uspokoił i to począwszy od 2 trymestru a kończywszy na 37tc jak Maluch postanowił zażartować i przez całą noc nawet się nie przeciągnął
Z namierzeniem tętna nie miałam problemu, wszystko idealnie słychać, a i trudno pomylić tętno dziecka z własnymIzzy lubi tę wiadomość
-
Eklerka wrote:Ja kupiłam Angelsounds (z serduszkiem) i nie narzekam
Wiele razy mnie uspokoił i to począwszy od 2 trymestru a kończywszy na 37tc jak Maluch postanowił zażartować i przez całą noc nawet się nie przeciągnął
Z namierzeniem tętna nie miałam problemu, wszystko idealnie słychać, a i trudno pomylić tętno dziecka z własnym
Boje się tylko czy ogarne obsługę tego..haen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izzy, tam nie ma żadnej filozofii... Podłączasz słuchawki, przekręcasz pokrętło i przykładasz detektor do brzucha wysmarowanego żelem do usg (u mnie oliwka się nie sprawdziła) A potem to już tylko namierzanie
polkosia, new begin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny