X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
Odpowiedz

🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾

Oceń ten wątek:
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mart, kciuki za wizytę 🤞🏼🤞🏼🩷

Dzięki, za opis własnych początków RD 🤗  

Beezi, I. chyba najbardziej mnie zaskoczył, no swój chłop!👌🏼😃Czy na katarze się zakończyło?

BuBu, z leżenia to właśnie podciąga głowę i łopatki (na jedną lub drugą stronę), na kolanach, kanapie dochodzi już do angażowania brzucha, potrafi sama dojść do pozycji "chybłej siedzącej" i trzeba ją łapać - chciałaby żeby ją tak pół dnia siedząco trzymać, ale nic z tego 🙂‍↔️

Agentka, a coś Ty?! Zupełnie nic się nie stało przecież, ja nie czuję się urażona w żaden sposób 😉🙂‍↕️

Jo_ana, trzymam kciuki za USG 🤞🏼🤞🏼🤩 Pomalutku z tymi tabletkami, najważniejsze żebyś się dobrze czuła i normalnie funkcjonowała ❤️

Już nie mogę się doczekać kogo tam skrywacie dziewczyny - Cukruś, Jo_ana🤭

Cukruś, gratulacje pozytywnych wyników badań 🥳 Z dostawką nie pomogę chyba za bardzo, bo kupiłam na Vinted - Kidwell Alula - używamy na parterze na co dzień, fajnie jeździ, na okres ten letni bardzo cenię sobie, że ma moskitierę, a na wyjeździe sprawdziło się mocowanie pasami do łóżka👌🏼 No i najważniejsze przy refluksie, indywidualne ustawienie wysokości każdej strony.

Weekend byłyśmy prawie cały same z dziewczynkami. Jedna odpaliła znów bunt, druga czwarty skok 🫠To zależne od siebie czy co?🙈😂 Dochodzą kolejne umiejętności i przy okazji Mała przerabia kocie tony 🤭🐱

Ktoś jeszcze wizytuje w tym tygodniu oprócz Mart i Jo_any?👀 Zosis? 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 18:11

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Czy u któregoś z Waszych bobasów wystąpił brak kup po szczepiace na rota?
    Od szczepienia Marianka nic nie zrobiła, nawet bąka z kleksem, dzisiaj dopiero 3 dzień, ale zaczynam się niepokoić...wiem, że u dzieci kp kupa może być jeszcze rzadziej no ale stresuje się 😅
    U nas po pierwszym rota 💩po kilku godzinach, po drugim - na drugi dzień.
    Neonatolog, na której polegam, przy moim użalaniu się na brak 💩 podsumowała, że przy KP dzieci mogą robić nawet w odstępie 2 tygodniowym, na co śmiechłam 🙊 bo ja sobie tego nie wyobrażałam zupełnie🙂‍↔️
    Więc zaznaczyła, że to musi być spokojny brzuszek,jeśli nie jest to wspomagamy. Ł.jak nie zrobiła w 2 dni to trzeci dzień był przepłakany, a na 4 już pomagałam. Pomógł nam Kolzym, ale w pewnym momencie przestał. Kiedy mieliśmy wykupić receptę na lek na dojrzewanie jelit, wyszło to napięcie OB i nagle zaczęła się wypróżniać po intensywnych ćwiczeniach z fizjo, a teraz jest już zupełnie odblokowana 🤷🏼‍♀️

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
‹‹ 47 48 49 50 51
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ