X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
Odpowiedz

🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾

Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 11 września, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za recenzję swoich wózków, tak jak Bubu napisałaś, zdecyduję jak faktycznie dotknę tego wózka i się nim przejadę, ale na ten moment wiem, venicci wygląd top. Może powiem niezbyt popularną opinię, ale cybexy mi się nie podobają 🙈
    W sumie to nie wiem na razie czy szukać wózka z dużą gondolą czy nie. Chociaż pewnie lepiej mieć większą niż mniejszą. W moim przypadku niby przy cukrzycy może być duży dzidziuś a z drugiej strony mam wysokie ryzyko zahamowania wzrostu także 50 na 50 😅

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Po 2,5 roku nasz cały świat ❤️

preg.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 11 września, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś a przypomnij na kiedy masz termin? Ja miałam gondolę do 9,5 kg. Iga co prawda mała, ale jak będziesz miała duże dziecko to w razie czego można je przenieść na leżąco do spacerówki na wiosnę.

Angi przepraszam, nie chciałam żebyś się źle poczuła- ale tak zabrzmiało jakby sobie już siedziała a no różne cuda się dzieją 😅
    Ja przed 6mz rozszerzałam dietę, bo Iga w miarę mało przybierała w tamtym okresie. Tak na 5,5 zaczęliśmy- na początek marchewka w sloiku, chwilę później kaszki.
    Pierwsze 2-3 tygodnie u nas na kolanach, a później już ładnie się trzymała w krzesełku z dodatkowym wypełnieniem. I jak już w nim normalnie siedziała to już typowo kawałki dostawała- warzywa, miękkie owoce, gotowane klopsiki, jajko itd.

Bubu po zdjęciach rzeczywiście wygląda że ćwiczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 16:51

Angi90 lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 11 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, żyjemy, żyjemy, od poniedziałku w żłobku, od dzisiaj znowu jakiś delikatny glut 🫠 Wszystkiego najlepszego dla Was na kolejne lata ❤️

Cukruś, ja mam Espiro yoga, jest super, szczególnie przez regulację rączki i adaptery podwyższające, ja jestem dość wysoka i złoto jak nie trzeba się schylać. Drugi wózek mamy Joolz aer i mimo kilku minusowymi tak kocham, nadal wygląda dobrze, a zwiedził z nami kawał świata. (I zwiedzi kolejny jak się nic nie wydarzy 🫢🤞) Trzymaj się z tą insuliną i nowe dawaj cukrzycy ❤️ u nas mimo zahamowania wzrastania Bąbel tak nadrobił, że i tak wyrósł z gondoli 😉

Sandra, Bąbel wszczepiony na wszystko - meningokoki dostał zaraz w 2 miesiącu życia, obydwie szczepionki razem, te podstawowe mieliśmy jak Wy 5w1, potem na roczek dostał ospę, WZW A i niedawno zaczęliśmy kleszczowe zapalenie mózgu. Po niczym się nie działo nic poza gorączką.

Bubu, ja te rozwojowe widełki naprawdę traktuję z dużą rezerwą, Bąbel przez 7 miesięcy życia leżał na plecach i nie chciał robić nic innego, brzuszek to była największa kara, zaczął się obracać koło 7 miesiąca, a potem tak ruszył, że w ciągu 1,5 miesiąca usiadł, czworakował i wstał, na roczek zaczął chodzić. 🤷🏻‍♀️

BuBu90 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 11 września, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi wszystkiego dobrego z okazji rocznicy 🌸🌼☀️

U nas z rozszerzaniem diety czekalam do momentu, az Bejba bedzie w stanie w miare stabilnie siedziec posadzona w krzesełku, no to bylo faktycznie cos kolo 6 miesiaca. Zaczelam od brokula w sloiczku chyba z gerbera, ale zaraz dostalam zrype od mojej mamy, ze takie wzdymajace na poczatek 🙈 no i pozniej bawilam sie w pieczenie batatow pokrojonych w jakies slupki, babcie gotowaly te zupki niemowlece itd a Bejba zupelnie nie chciala tego jesc. Dopiero jak zobaczyla i popróbowała moje dorosle spaghetti bolognese to ruszyla z kopyta z tym jedzeniem.

A jesli chodzi o młodszą Bejbę to podgląd bedzie w poniedzialek, takze prosze pol kciuka za wizyte :) w przyszlym tygodniu czeka mnie tez krzywa cukrowa, ale ja to akurat lubie 😅

Angi90 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️33 🙋‍♂️ 45

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)

25.04.25 - II
    TP 30.12.25 :D
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 11 września, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Cukruś a przypomnij na kiedy masz termin? Ja miałam gondolę do 9,5 kg. Iga co prawda mała, ale jak będziesz miała duże dziecko to w razie czego można je przenieść na leżąco do spacerówki na wiosnę.

Angi przepraszam, nie chciałam żebyś się źle poczuła- ale tak zabrzmiało jakby sobie już siedziała a no różne cuda się dzieją 😅
    Ja przed 6mz rozszerzałam dietę, bo Iga w miarę mało przybierała w tamtym okresie. Tak na 5,5 zaczęliśmy- na początek marchewka w sloiku, chwilę później kaszki.
    Pierwsze 2-3 tygodnie u nas na kolanach, a później już ładnie się trzymała w krzesełku z dodatkowym wypełnieniem. I jak już w nim normalnie siedziała to już typowo kawałki dostawała- warzywa, miękkie owoce, gotowane klopsiki, jajko itd.

Bubu po zdjęciach rzeczywiście wygląda że ćwiczy ;)

Na 25.02, ale poród na bank będzie wcześniej przez cukrzycę

✨️ IVF ✨️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 11 września, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Mart skok wiary rozwalił mnie na łopatki 😂 dobry tekst, zapamiętam go! 🤭
    A jak ogólnie się czujesz? 😊
    Szykują Wam się magiczne święta 🥰

KarolinaAnastazja współczuję bardzo, nie zostało nic innego jak przetrwać 🤞🏻 duuuzo cierpliwości i siły, te trudności miną 🍀 daleko lecicie? 😊

Bubu szkoda 😬 a jakieś żele ? Ewentualnie syrop przeciwbólowy. 🍀

Dziewczyny macie jakieś protipy odnośnie projektowania kuchni żeby była jak najbardziej funkcjonalna? 🧐 Albo ogólnie jakieś porady odnośnie budowy domu - może coś zmieniłybyscie albo wręcz przeciwnie nie wyobrażacie sobie bez tego funkcjonowania? 🧐
    I czy któraś z Was ma ala szklana ścianę przy wyjściu na taras - jeśli tak to jakie wymiary? 😊

Lipcowa ja mam Hs'a 5m30cm 😁

Obowiązkowo meble dobierz do swojego wzrostu i męża. Ja mam niestandardowe bo 103cm z blatem :)

Lipcowa lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 11 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Sandra, jak Marianka?🍀

Migotka, przykro mi, że musicie się bujać z tym ustrojstwem, ale tłumacz sobie, że to dla jej dobra i im ładniej wytrzymacie w nim tym szybciej się go pozbędzie ze swojego żyćka 🤞🏼poza tym teraz Hani nie będzie to aż tak przeszkadzało, jakby to miało być np za miesiąc 🫂

Lipcowa, doczytałam, cieszę się bardzo, że zadbałaś o siebie 🫂 Dziękuję 😘 Recepta na długi staż małżeński jest jedna - wcześnie wyjść za mąż 🤣 A na udane małżeństwo? Jakbym miała to określić w jednej pigułce - codziennie, wzajemnie dodawać sobie skrzydeł 🪽 A dziś przeczytałam: " Najwyższy stopień małżeńskiej dojrzałości - DWIE KOŁDRY". Mamy dwie kołdry 😆 Mąż jest z zawodu kucharzem, on nauczył gotować mnie, a potem zabroniłam mu szukać przyszłości w gastronomii 😜
    Po szczepieniu wczoraj nie był przyjemny dzień, tak jak pisałam, płaczki, ból (zachowanie wskazywało na brzuch), lekka temperatura, krótkie drzemki, ale na noc padła o normalnej porze, wstała o 6 na cycka i śpi sobie dalej, póki co bez temperatury.

Cukruś, dziękuję 😘 Dobrze, że dobrze 🙃 Ale Ty się nasiedzisz w tym szpitalu 🙈 Najważniejsze to przetrwać z tymi cukrami szczęśliwie do rozwiązania 🤞🏼Jak się czujesz w ogóle na tej insulinie? Kiedy gender reveal party? Zaczynasz wypraweczkę? 😁

Nowa_Ola, dziękuję 😘 Kupuj, to dobra inwestycja! Mojej koleżanki chłopak stał na parapecie przy otwartym oknie na 11 piętrze 😱 Kur@ nie wiem jak zachowała zimną krew 🙆🏼‍♀️

BuBu, Agentka, zareagowałyście tak jakbym napisała co najmniej, że "Luśka samodzielnie usiadła"🤣 Nieee no bez jaj 🤪 Może nie użyłam profesjonalnego słownictwa, bo się nie znam na nim 🤷🏼‍♀️ więc możecie poprawić jak to powinnam inaczej określić, dla innych, bo mnie na tym w sumie nie zależy, specjaliści niech się wyrażają profesjonalnie. Poza tym często piszę tu " w skrócie myślowym", bo inaczej moje wypociny będą zajmować całą jedną stronę forum 🙂‍↕️

Wezwałam ciotkę fizjo kiedy zaczęła robić "samoloty" i podciągać się do siadu, bo dla mnie obie sprawy dzieją się za wcześnie. Wyszło napięcie w obręczy barkowej. BuBu, Ty mi wtedy pisałaś, że samoloty to normalna, rozwojowa rzecz i ok, ale ona nie leżała normalnie na brzuchu, tylko cały czas samolot i samolot, na macie, na nas, na naszych kolanach, a to nie jest prawidłowe w tym czasie (odnoszę się indywidualnie do własnego dziecka). Po tygodniu ćwiczeń szyja jej "wyszła", rozluźniła te barki, a samolot robi, ale tylko kilka minut w formie treningu/zabawy albo kiedy się złości i chce już być z maty zabrana, i to jest teraz ok. Natomiast ta chęć "siadania" została. Chyba powinnam napisać, że robi "próby podciągania się do pozycji siedzącej". Z tym, że kilka razy spróbowała i jej się udało usiąść na moich kolanach, wyłącznie z asekuracją oraz z 1-2 sekundy na kanapie. To nie ma nic wspólnego z prawidłowym siadem przecież.
    Jest to troszkę problematyczne na tę chwilę, chce próbować non stop, jak tylko usiądę z nią to się podciąga, bocznie też (np przy karmieniu) albo jak jest położona na poduszce na kanapie (bo refluks), ciotka fizjo mówi, że wykorzystuje podparcie pleców i głowy jako trampolinę do siadu, więc z jednej strony - sama chce to może próbować, a z drugiej strony jak zaczyna dosłownie mnie do tego wykorzystywać (ciągnąć za rękę np) to muszę zmienić jej pozycję i tak pół dnia musimy chodzić, nie mogę siedzieć na kanapie/krześle/fotelu, bo wtedy ona nie toleruje pozycji półsiedzącej.
    Mam nadzieję, że teraz lepiej to określiłam 😁
    No i znów mówię, że porównuję [sama dla siebie] tylko swoje dziewczyny: Nutka podciągnęła się do siadu na moich kolanach pierwszy raz po skończonym 6 miesiącu, po miesiącu - sama usiadła na macie, a prawidłowy siad ogarnęła w 8 miesiącu. Nawet biorąc pod uwagę opinię lekarzy, że Luśka idzie +1 miesiąc do przodu to i tak na takie "siady" dla matki za wcześnie jest 🙆🏼‍♀️

BuBu, Franek nie siedzi jeszcze, ale też chodzi Ci o to, że nie usiadł sam, bo siedzi jak posadzisz go np na kolanach z podporem pleców lub w krześle do karmienia, co nie? Poza tym, nie próbował Ci siadać w ogóle wcześniej? Chodzi mi o próby, podciągania itp

KarolinaAnastazja, współczuję Wam przejść 🫂 Mam nadzieję, że wszystko Wam się uda 🤞🏼🤞🏼 Gdzie lecicie?😁 O ! A ten jeszcze roku nie ma a już będzie chodził!🙆🏼‍♀️ B to dla mnie też idzie jak burza 😱

Ciężarówki jak się czujecie u progu jesieni?🙃
    Mart, Gattina, Marti, Zosis, eM, Cukruś -Ty to kochasz, wiem 😁?

Jo_ana,Where are you?👀 Jak się masz? 🍀

Gattina, Ty za chwilę kończysz!😱

Marteczka, jak u Was żyćko kwitnie?🤗 Jak znosisz połóg, jak się czujesz psychicznie? Co u Mikołajka?🩵

Dziewczyny kiedy zaczynałyście pierwsze próby RD? Czekałyście równiutko na 6 miesiąc skończony? Pierwsza łyżeczka była podana dziecku na kolanach czy już w krzesełku? Zaczynałyście od Króla Brokuła 🥦 i Królowej Cukinii 🥒 czy może czegoś innego? Jak/kiedy/po czym stwierdziłyście, że dzieciaczek jest gotowy na RD? Chciałabym się zorientować 🫡

Dzień się rozpoczyna 🙂‍↕️Szkoda, że pogoda okropna, że nie wyjdziemy nawet na podwórko pospacerować 😐

Ciotka przecież B to struś pędziwiatr, on musi być WSZEDZIE 😁😁

My rd zaczynaliśmy od 5msc :)

Angi90 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 11 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dzięki dziewczyny za recenzję swoich wózków, tak jak Bubu napisałaś, zdecyduję jak faktycznie dotknę tego wózka i się nim przejadę, ale na ten moment wiem, venicci wygląd top. Może powiem niezbyt popularną opinię, ale cybexy mi się nie podobają 🙈
    W sumie to nie wiem na razie czy szukać wózka z dużą gondolą czy nie. Chociaż pewnie lepiej mieć większą niż mniejszą. W moim przypadku niby przy cukrzycy może być duży dzidziuś a z drugiej strony mam wysokie ryzyko zahamowania wzrostu także 50 na 50 😅

My mamy roana 2.0
    Najlepiej skoczyć do sklepu, potestowac co sie wizualnie sprawdza i brać 😊

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 11 września, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas RD zupełnie nietypowo, chociaż faktycznie chyba kilka dni przed skończeniem 6 miesiąca, Bąbel późno siedział stabilnie, coś koło 7 miesiąca zaczęliśmy dopiero sadzać w krzesełku (wcześniej sprawdzaliśmy dwa razy z fizjo i nie pozwoliła), wcześniej na kolanach. Jadł slabo, okazało się, że kompletnie nie lubi łyżeczki, za to kawałki kocha, więc w tym krzesełku od razu wcinał placki i paćkał ziemniaki z mięsem. Łyżeczkę załapał dopiero koło 9-10 miesiąca, słoiczki wpadały u nas okazyjnie na wyjazdach. A teraz pije zupę z miski, chociaż umie jeść łyżeczką, a widelcem je pierogi i parówki z ketchupem 🙈🤷🏻‍♀️ gardzi mięsem, kocha pomidory, borówki i ogórki kiszone. Nie narzekam, czasem je ładnie, czasem rzuca, okazało się też, że zupełnie nie da się już oszukać i jak jest kiełbasa czy parówka na stole to musi dostać 🙈

Angi90 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 12 września, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja dzięki za wskazówke 😊

Angi ja w RD nie umiałam dość długo, taka boidupa ze mnie była 🫢 zaczęliśmy jakoś właśnie od 6mca jak już siedziała stabilnie w krzesełku - pozatym Nasza pediatra strasznie naciskała aby do 6m.z była tylko na mleku. Zaczęliśmy od marchewki, później ziemniaka, później marchewka z ziemniakiem, brokuł itd itp 😊 wlatywały też słoiczki, gotowane przeze mnie zupy + zdrobnione mięso z kurczaka - aktualnie nie je jakoś fantastycznie ale radzi sobie, ma ulubione dania i przekąski 😊 szaleje za arbuzem, wędlinami, kopytkami z sosem, pulpetami, spaghetti i goframi lub naleśnikami 😂 no i ten polecony przez Ciebie chleb w jajku to był strzał w 10! 🚀🎯

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 12 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś to nawet licząc, że poród będzie w 38 tygodniu (bo tak gdzieś Polna zaleca przy cukrzycy) to jest połowa lutego, nawet jakbyś na 4-5 miesięcy musiała przenieść do spacerówki to akurat będzie pięknie cieplutko. Więc bym się nie sugerowała wielkością gondoli :)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 12 września, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś dziecko im dłużej w gondoli tym lepiej dla jego kręgosłupa. Miałam duży problem z tym żeby wsadzić już dziecko do spacerówki ale nie szło kontynuować spacerów bo w gondoli był ryk. Ja bym wzięła dużą gondolę (taką zresztą mam tylko mój gałgan na bunt na gondolę 🥴 no i jest duży 75 cm) bo tak jak mówię, dziecko do spacerówki powinno iść dopiero jak zaczyna siadać, mój nie zaczął i jest to mocno sprzeczne z moimi przekonaniami ale wolę wybrać mniejsze zło spacerówka vs brak spacerów. Konsultowałam też z fizjo i możemy wozić bo Franio jest stabilny już. No i przede wszystkim ma 7 miesięcy. Więc mam dziecko z połowy lutego i pojeździliśmy 6.5 miesiąca w gondoli 😉

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 12 września, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję znać doszły wyniki veracity, wszystkie ryzyka bardzo niskie ❤️ o płci dowiemy się na imprezce 20.09 ❤️

BuBu90, Beezi, gattina, Lipcowa, Marti27, Paprota9418, Mart768, Nowa_Ola, SandraH.97, KarolinaAnastazja, ChocoMonster, migotka_, Angi90 , moonflower lubią tę wiadomość

✨️ IVF ✨️
    2 FET 09/06/2025

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 12 września, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrus super ! ❤️
    Czekam na Twoją imprezkę jak na swoją 🫢

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Cukrus super ! ❤️
    Czekam na Twoją imprezkę jak na swoją 🫢

Ja już tak bardzo chce widzieć 🙈😂 to takie dziwne uczucie wiedząc, że ktoś już wie o tym co mam w brzuchu a my nie 😂

Mart768 lubi tę wiadomość

✨️ IVF ✨️
    2 FET 09/06/2025

preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 13 września, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u któregoś z Waszych bobasów wystąpił brak kup po szczepiace na rota?
    Od szczepienia Marianka nic nie zrobiła, nawet bąka z kleksem, dzisiaj dopiero 3 dzień, ale zaczynam się niepokoić...wiem, że u dzieci kp kupa może być jeszcze rzadziej no ale stresuje się 😅

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
    age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 września, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Czy u któregoś z Waszych bobasów wystąpił brak kup po szczepiace na rota?
    Od szczepienia Marianka nic nie zrobiła, nawet bąka z kleksem, dzisiaj dopiero 3 dzień, ale zaczynam się niepokoić...wiem, że u dzieci kp kupa może być jeszcze rzadziej no ale stresuje się 😅
    Ja to słyszałam, że u dzieci na mm kupa może być raz na tydzień, Ty że u dzieci kp 😅 ogólnie fakt jest taki, że u niemowląt z tą kupą jest loteria. Franio dopiero tak od 4 miesiąca zaczął w miarę regularnie robić kupę, wcześniej go było po kilka dni bez kupy, była kupa i znów bez kupy. Teraz też zdarzy się dzień bez kupy, czasem dwa. Tak to już jest z tymi maluchami. Szczerze? Po rota mogą być luźne kupy a może ich nie być. Jak się martwisz to możesz zawsze spróbować podać delicol (u nas pomagał), rurkę windi, masaże lub ostatecznie czopek glicerynowy tylko podziel na 4 części jeden czopek i skróć bo za duży jest taki czopek. Ale jeśli nie ma objawów bólowych brzuszka to bym czekała na kupę 😁

SandraH.97 lubi tę wiadomość

Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 14 września, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra u mojej kuzynki tak bylo - jej maluch tylko na kp, kupa raz na tydzien, dopiero po tygodniu wdrazali dzialania (albo jak juz widac bylo ze sie bardzo meczy). U nas mm i kupa kilka razy dziennie ^^ ale po szczepionce na rota faktycznie bylo tych kup mniej.

SandraH.97 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️33 🙋‍♂️ 45

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)

25.04.25 - II
    TP 30.12.25 :D
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 14 września, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a polecacie jakieś konkretne dostawki do łóżka?

✨️ IVF ✨️
    2 FET 09/06/2025

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 września, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dziewczyny a polecacie jakieś konkretne dostawki do łóżka?
    Ja mam chicco next to me forever i polecam z całego serduszka jeśli zależy Ci na dostawce na dłużej, Franio do tej pory śpi w dostawce i ma jeszcze mnóstwo miejsca 🥰

Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    age.png
‹‹ 47 48 49 50 51
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ