SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
Odpowiedz

🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾

Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 11 września, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za recenzję swoich wózków, tak jak Bubu napisałaś, zdecyduję jak faktycznie dotknę tego wózka i się nim przejadę, ale na ten moment wiem, venicci wygląd top. Może powiem niezbyt popularną opinię, ale cybexy mi się nie podobają 🙈
    W sumie to nie wiem na razie czy szukać wózka z dużą gondolą czy nie. Chociaż pewnie lepiej mieć większą niż mniejszą. W moim przypadku niby przy cukrzycy może być duży dzidziuś a z drugiej strony mam wysokie ryzyko zahamowania wzrostu także 50 na 50 😅

Po 2 latach starań i diagnostyki
    ✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Po 2,5 roku nasz cały świat 🩵💙

preg.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 11 września, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś a przypomnij na kiedy masz termin? Ja miałam gondolę do 9,5 kg. Iga co prawda mała, ale jak będziesz miała duże dziecko to w razie czego można je przenieść na leżąco do spacerówki na wiosnę.

Angi przepraszam, nie chciałam żebyś się źle poczuła- ale tak zabrzmiało jakby sobie już siedziała a no różne cuda się dzieją 😅
    Ja przed 6mz rozszerzałam dietę, bo Iga w miarę mało przybierała w tamtym okresie. Tak na 5,5 zaczęliśmy- na początek marchewka w sloiku, chwilę później kaszki.
    Pierwsze 2-3 tygodnie u nas na kolanach, a później już ładnie się trzymała w krzesełku z dodatkowym wypełnieniem. I jak już w nim normalnie siedziała to już typowo kawałki dostawała- warzywa, miękkie owoce, gotowane klopsiki, jajko itd.

Bubu po zdjęciach rzeczywiście wygląda że ćwiczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 16:51

Angi90 lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 11 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, żyjemy, żyjemy, od poniedziałku w żłobku, od dzisiaj znowu jakiś delikatny glut 🫠 Wszystkiego najlepszego dla Was na kolejne lata ❤️

Cukruś, ja mam Espiro yoga, jest super, szczególnie przez regulację rączki i adaptery podwyższające, ja jestem dość wysoka i złoto jak nie trzeba się schylać. Drugi wózek mamy Joolz aer i mimo kilku minusowymi tak kocham, nadal wygląda dobrze, a zwiedził z nami kawał świata. (I zwiedzi kolejny jak się nic nie wydarzy 🫢🤞) Trzymaj się z tą insuliną i nowe dawaj cukrzycy ❤️ u nas mimo zahamowania wzrastania Bąbel tak nadrobił, że i tak wyrósł z gondoli 😉

Sandra, Bąbel wszczepiony na wszystko - meningokoki dostał zaraz w 2 miesiącu życia, obydwie szczepionki razem, te podstawowe mieliśmy jak Wy 5w1, potem na roczek dostał ospę, WZW A i niedawno zaczęliśmy kleszczowe zapalenie mózgu. Po niczym się nie działo nic poza gorączką.

Bubu, ja te rozwojowe widełki naprawdę traktuję z dużą rezerwą, Bąbel przez 7 miesięcy życia leżał na plecach i nie chciał robić nic innego, brzuszek to była największa kara, zaczął się obracać koło 7 miesiąca, a potem tak ruszył, że w ciągu 1,5 miesiąca usiadł, czworakował i wstał, na roczek zaczął chodzić. 🤷🏻‍♀️

BuBu90 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 11 września, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi wszystkiego dobrego z okazji rocznicy 🌸🌼☀️

U nas z rozszerzaniem diety czekalam do momentu, az Bejba bedzie w stanie w miare stabilnie siedziec posadzona w krzesełku, no to bylo faktycznie cos kolo 6 miesiaca. Zaczelam od brokula w sloiczku chyba z gerbera, ale zaraz dostalam zrype od mojej mamy, ze takie wzdymajace na poczatek 🙈 no i pozniej bawilam sie w pieczenie batatow pokrojonych w jakies slupki, babcie gotowaly te zupki niemowlece itd a Bejba zupelnie nie chciala tego jesc. Dopiero jak zobaczyla i popróbowała moje dorosle spaghetti bolognese to ruszyla z kopyta z tym jedzeniem.

A jesli chodzi o młodszą Bejbę to podgląd bedzie w poniedzialek, takze prosze pol kciuka za wizyte :) w przyszlym tygodniu czeka mnie tez krzywa cukrowa, ale ja to akurat lubie 😅

Angi90 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️33 🙋‍♂️ 45

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)

25.04.25 - II
    TP 30.12.25 :D
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 11 września, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Cukruś a przypomnij na kiedy masz termin? Ja miałam gondolę do 9,5 kg. Iga co prawda mała, ale jak będziesz miała duże dziecko to w razie czego można je przenieść na leżąco do spacerówki na wiosnę.

Angi przepraszam, nie chciałam żebyś się źle poczuła- ale tak zabrzmiało jakby sobie już siedziała a no różne cuda się dzieją 😅
    Ja przed 6mz rozszerzałam dietę, bo Iga w miarę mało przybierała w tamtym okresie. Tak na 5,5 zaczęliśmy- na początek marchewka w sloiku, chwilę później kaszki.
    Pierwsze 2-3 tygodnie u nas na kolanach, a później już ładnie się trzymała w krzesełku z dodatkowym wypełnieniem. I jak już w nim normalnie siedziała to już typowo kawałki dostawała- warzywa, miękkie owoce, gotowane klopsiki, jajko itd.

Bubu po zdjęciach rzeczywiście wygląda że ćwiczy ;)

Na 25.02, ale poród na bank będzie wcześniej przez cukrzycę

✨️ IVF ✨️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 11 września, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Mart skok wiary rozwalił mnie na łopatki 😂 dobry tekst, zapamiętam go! 🤭
    A jak ogólnie się czujesz? 😊
    Szykują Wam się magiczne święta 🥰

KarolinaAnastazja współczuję bardzo, nie zostało nic innego jak przetrwać 🤞🏻 duuuzo cierpliwości i siły, te trudności miną 🍀 daleko lecicie? 😊

Bubu szkoda 😬 a jakieś żele ? Ewentualnie syrop przeciwbólowy. 🍀

Dziewczyny macie jakieś protipy odnośnie projektowania kuchni żeby była jak najbardziej funkcjonalna? 🧐 Albo ogólnie jakieś porady odnośnie budowy domu - może coś zmieniłybyscie albo wręcz przeciwnie nie wyobrażacie sobie bez tego funkcjonowania? 🧐
    I czy któraś z Was ma ala szklana ścianę przy wyjściu na taras - jeśli tak to jakie wymiary? 😊

Lipcowa ja mam Hs'a 5m30cm 😁

Obowiązkowo meble dobierz do swojego wzrostu i męża. Ja mam niestandardowe bo 103cm z blatem :)

Lipcowa lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 11 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Sandra, jak Marianka?🍀

Migotka, przykro mi, że musicie się bujać z tym ustrojstwem, ale tłumacz sobie, że to dla jej dobra i im ładniej wytrzymacie w nim tym szybciej się go pozbędzie ze swojego żyćka 🤞🏼poza tym teraz Hani nie będzie to aż tak przeszkadzało, jakby to miało być np za miesiąc 🫂

Lipcowa, doczytałam, cieszę się bardzo, że zadbałaś o siebie 🫂 Dziękuję 😘 Recepta na długi staż małżeński jest jedna - wcześnie wyjść za mąż 🤣 A na udane małżeństwo? Jakbym miała to określić w jednej pigułce - codziennie, wzajemnie dodawać sobie skrzydeł 🪽 A dziś przeczytałam: " Najwyższy stopień małżeńskiej dojrzałości - DWIE KOŁDRY". Mamy dwie kołdry 😆 Mąż jest z zawodu kucharzem, on nauczył gotować mnie, a potem zabroniłam mu szukać przyszłości w gastronomii 😜
    Po szczepieniu wczoraj nie był przyjemny dzień, tak jak pisałam, płaczki, ból (zachowanie wskazywało na brzuch), lekka temperatura, krótkie drzemki, ale na noc padła o normalnej porze, wstała o 6 na cycka i śpi sobie dalej, póki co bez temperatury.

Cukruś, dziękuję 😘 Dobrze, że dobrze 🙃 Ale Ty się nasiedzisz w tym szpitalu 🙈 Najważniejsze to przetrwać z tymi cukrami szczęśliwie do rozwiązania 🤞🏼Jak się czujesz w ogóle na tej insulinie? Kiedy gender reveal party? Zaczynasz wypraweczkę? 😁

Nowa_Ola, dziękuję 😘 Kupuj, to dobra inwestycja! Mojej koleżanki chłopak stał na parapecie przy otwartym oknie na 11 piętrze 😱 Kur@ nie wiem jak zachowała zimną krew 🙆🏼‍♀️

BuBu, Agentka, zareagowałyście tak jakbym napisała co najmniej, że "Luśka samodzielnie usiadła"🤣 Nieee no bez jaj 🤪 Może nie użyłam profesjonalnego słownictwa, bo się nie znam na nim 🤷🏼‍♀️ więc możecie poprawić jak to powinnam inaczej określić, dla innych, bo mnie na tym w sumie nie zależy, specjaliści niech się wyrażają profesjonalnie. Poza tym często piszę tu " w skrócie myślowym", bo inaczej moje wypociny będą zajmować całą jedną stronę forum 🙂‍↕️

Wezwałam ciotkę fizjo kiedy zaczęła robić "samoloty" i podciągać się do siadu, bo dla mnie obie sprawy dzieją się za wcześnie. Wyszło napięcie w obręczy barkowej. BuBu, Ty mi wtedy pisałaś, że samoloty to normalna, rozwojowa rzecz i ok, ale ona nie leżała normalnie na brzuchu, tylko cały czas samolot i samolot, na macie, na nas, na naszych kolanach, a to nie jest prawidłowe w tym czasie (odnoszę się indywidualnie do własnego dziecka). Po tygodniu ćwiczeń szyja jej "wyszła", rozluźniła te barki, a samolot robi, ale tylko kilka minut w formie treningu/zabawy albo kiedy się złości i chce już być z maty zabrana, i to jest teraz ok. Natomiast ta chęć "siadania" została. Chyba powinnam napisać, że robi "próby podciągania się do pozycji siedzącej". Z tym, że kilka razy spróbowała i jej się udało usiąść na moich kolanach, wyłącznie z asekuracją oraz z 1-2 sekundy na kanapie. To nie ma nic wspólnego z prawidłowym siadem przecież.
    Jest to troszkę problematyczne na tę chwilę, chce próbować non stop, jak tylko usiądę z nią to się podciąga, bocznie też (np przy karmieniu) albo jak jest położona na poduszce na kanapie (bo refluks), ciotka fizjo mówi, że wykorzystuje podparcie pleców i głowy jako trampolinę do siadu, więc z jednej strony - sama chce to może próbować, a z drugiej strony jak zaczyna dosłownie mnie do tego wykorzystywać (ciągnąć za rękę np) to muszę zmienić jej pozycję i tak pół dnia musimy chodzić, nie mogę siedzieć na kanapie/krześle/fotelu, bo wtedy ona nie toleruje pozycji półsiedzącej.
    Mam nadzieję, że teraz lepiej to określiłam 😁
    No i znów mówię, że porównuję [sama dla siebie] tylko swoje dziewczyny: Nutka podciągnęła się do siadu na moich kolanach pierwszy raz po skończonym 6 miesiącu, po miesiącu - sama usiadła na macie, a prawidłowy siad ogarnęła w 8 miesiącu. Nawet biorąc pod uwagę opinię lekarzy, że Luśka idzie +1 miesiąc do przodu to i tak na takie "siady" dla matki za wcześnie jest 🙆🏼‍♀️

BuBu, Franek nie siedzi jeszcze, ale też chodzi Ci o to, że nie usiadł sam, bo siedzi jak posadzisz go np na kolanach z podporem pleców lub w krześle do karmienia, co nie? Poza tym, nie próbował Ci siadać w ogóle wcześniej? Chodzi mi o próby, podciągania itp

KarolinaAnastazja, współczuję Wam przejść 🫂 Mam nadzieję, że wszystko Wam się uda 🤞🏼🤞🏼 Gdzie lecicie?😁 O ! A ten jeszcze roku nie ma a już będzie chodził!🙆🏼‍♀️ B to dla mnie też idzie jak burza 😱

Ciężarówki jak się czujecie u progu jesieni?🙃
    Mart, Gattina, Marti, Zosis, eM, Cukruś -Ty to kochasz, wiem 😁?

Jo_ana,Where are you?👀 Jak się masz? 🍀

Gattina, Ty za chwilę kończysz!😱

Marteczka, jak u Was żyćko kwitnie?🤗 Jak znosisz połóg, jak się czujesz psychicznie? Co u Mikołajka?🩵

Dziewczyny kiedy zaczynałyście pierwsze próby RD? Czekałyście równiutko na 6 miesiąc skończony? Pierwsza łyżeczka była podana dziecku na kolanach czy już w krzesełku? Zaczynałyście od Króla Brokuła 🥦 i Królowej Cukinii 🥒 czy może czegoś innego? Jak/kiedy/po czym stwierdziłyście, że dzieciaczek jest gotowy na RD? Chciałabym się zorientować 🫡

Dzień się rozpoczyna 🙂‍↕️Szkoda, że pogoda okropna, że nie wyjdziemy nawet na podwórko pospacerować 😐

Ciotka przecież B to struś pędziwiatr, on musi być WSZEDZIE 😁😁

My rd zaczynaliśmy od 5msc :)

Angi90 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 11 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dzięki dziewczyny za recenzję swoich wózków, tak jak Bubu napisałaś, zdecyduję jak faktycznie dotknę tego wózka i się nim przejadę, ale na ten moment wiem, venicci wygląd top. Może powiem niezbyt popularną opinię, ale cybexy mi się nie podobają 🙈
    W sumie to nie wiem na razie czy szukać wózka z dużą gondolą czy nie. Chociaż pewnie lepiej mieć większą niż mniejszą. W moim przypadku niby przy cukrzycy może być duży dzidziuś a z drugiej strony mam wysokie ryzyko zahamowania wzrostu także 50 na 50 😅

My mamy roana 2.0
    Najlepiej skoczyć do sklepu, potestowac co sie wizualnie sprawdza i brać 😊

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 11 września, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas RD zupełnie nietypowo, chociaż faktycznie chyba kilka dni przed skończeniem 6 miesiąca, Bąbel późno siedział stabilnie, coś koło 7 miesiąca zaczęliśmy dopiero sadzać w krzesełku (wcześniej sprawdzaliśmy dwa razy z fizjo i nie pozwoliła), wcześniej na kolanach. Jadł slabo, okazało się, że kompletnie nie lubi łyżeczki, za to kawałki kocha, więc w tym krzesełku od razu wcinał placki i paćkał ziemniaki z mięsem. Łyżeczkę załapał dopiero koło 9-10 miesiąca, słoiczki wpadały u nas okazyjnie na wyjazdach. A teraz pije zupę z miski, chociaż umie jeść łyżeczką, a widelcem je pierogi i parówki z ketchupem 🙈🤷🏻‍♀️ gardzi mięsem, kocha pomidory, borówki i ogórki kiszone. Nie narzekam, czasem je ładnie, czasem rzuca, okazało się też, że zupełnie nie da się już oszukać i jak jest kiełbasa czy parówka na stole to musi dostać 🙈

Angi90 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 12 września, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja dzięki za wskazówke 😊

Angi ja w RD nie umiałam dość długo, taka boidupa ze mnie była 🫢 zaczęliśmy jakoś właśnie od 6mca jak już siedziała stabilnie w krzesełku - pozatym Nasza pediatra strasznie naciskała aby do 6m.z była tylko na mleku. Zaczęliśmy od marchewki, później ziemniaka, później marchewka z ziemniakiem, brokuł itd itp 😊 wlatywały też słoiczki, gotowane przeze mnie zupy + zdrobnione mięso z kurczaka - aktualnie nie je jakoś fantastycznie ale radzi sobie, ma ulubione dania i przekąski 😊 szaleje za arbuzem, wędlinami, kopytkami z sosem, pulpetami, spaghetti i goframi lub naleśnikami 😂 no i ten polecony przez Ciebie chleb w jajku to był strzał w 10! 🚀🎯

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 12 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś to nawet licząc, że poród będzie w 38 tygodniu (bo tak gdzieś Polna zaleca przy cukrzycy) to jest połowa lutego, nawet jakbyś na 4-5 miesięcy musiała przenieść do spacerówki to akurat będzie pięknie cieplutko. Więc bym się nie sugerowała wielkością gondoli :)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 12 września, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś dziecko im dłużej w gondoli tym lepiej dla jego kręgosłupa. Miałam duży problem z tym żeby wsadzić już dziecko do spacerówki ale nie szło kontynuować spacerów bo w gondoli był ryk. Ja bym wzięła dużą gondolę (taką zresztą mam tylko mój gałgan na bunt na gondolę 🥴 no i jest duży 75 cm) bo tak jak mówię, dziecko do spacerówki powinno iść dopiero jak zaczyna siadać, mój nie zaczął i jest to mocno sprzeczne z moimi przekonaniami ale wolę wybrać mniejsze zło spacerówka vs brak spacerów. Konsultowałam też z fizjo i możemy wozić bo Franio jest stabilny już. No i przede wszystkim ma 7 miesięcy. Więc mam dziecko z połowy lutego i pojeździliśmy 6.5 miesiąca w gondoli 😉

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 12 września, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję znać doszły wyniki veracity, wszystkie ryzyka bardzo niskie ❤️ o płci dowiemy się na imprezce 20.09 ❤️

BuBu90, Beezi, gattina, Lipcowa, Marti27, Paprota9418, Mart768, Nowa_Ola, SandraH.97, KarolinaAnastazja, ChocoMonster, migotka_, Angi90 , moonflower, Pfry, Zielone.Słońce, eM 🌺, Ivanka93 lubią tę wiadomość

✨️ IVF ✨️
    2 FET 09/06/2025

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 12 września, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrus super ! ❤️
    Czekam na Twoją imprezkę jak na swoją 🫢

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Cukrus super ! ❤️
    Czekam na Twoją imprezkę jak na swoją 🫢

Ja już tak bardzo chce widzieć 🙈😂 to takie dziwne uczucie wiedząc, że ktoś już wie o tym co mam w brzuchu a my nie 😂

Mart768 lubi tę wiadomość

✨️ IVF ✨️
    2 FET 09/06/2025

preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 13 września, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u któregoś z Waszych bobasów wystąpił brak kup po szczepiace na rota?
    Od szczepienia Marianka nic nie zrobiła, nawet bąka z kleksem, dzisiaj dopiero 3 dzień, ale zaczynam się niepokoić...wiem, że u dzieci kp kupa może być jeszcze rzadziej no ale stresuje się 😅

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
    age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 września, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Czy u któregoś z Waszych bobasów wystąpił brak kup po szczepiace na rota?
    Od szczepienia Marianka nic nie zrobiła, nawet bąka z kleksem, dzisiaj dopiero 3 dzień, ale zaczynam się niepokoić...wiem, że u dzieci kp kupa może być jeszcze rzadziej no ale stresuje się 😅
    Ja to słyszałam, że u dzieci na mm kupa może być raz na tydzień, Ty że u dzieci kp 😅 ogólnie fakt jest taki, że u niemowląt z tą kupą jest loteria. Franio dopiero tak od 4 miesiąca zaczął w miarę regularnie robić kupę, wcześniej go było po kilka dni bez kupy, była kupa i znów bez kupy. Teraz też zdarzy się dzień bez kupy, czasem dwa. Tak to już jest z tymi maluchami. Szczerze? Po rota mogą być luźne kupy a może ich nie być. Jak się martwisz to możesz zawsze spróbować podać delicol (u nas pomagał), rurkę windi, masaże lub ostatecznie czopek glicerynowy tylko podziel na 4 części jeden czopek i skróć bo za duży jest taki czopek. Ale jeśli nie ma objawów bólowych brzuszka to bym czekała na kupę 😁

SandraH.97 lubi tę wiadomość

Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 14 września, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra u mojej kuzynki tak bylo - jej maluch tylko na kp, kupa raz na tydzien, dopiero po tygodniu wdrazali dzialania (albo jak juz widac bylo ze sie bardzo meczy). U nas mm i kupa kilka razy dziennie ^^ ale po szczepionce na rota faktycznie bylo tych kup mniej.

SandraH.97 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️33 🙋‍♂️ 45

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)

25.04.25 - II
    TP 30.12.25 :D
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 14 września, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a polecacie jakieś konkretne dostawki do łóżka?

✨️ IVF ✨️
    2 FET 09/06/2025

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 września, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dziewczyny a polecacie jakieś konkretne dostawki do łóżka?
    Ja mam chicco next to me forever i polecam z całego serduszka jeśli zależy Ci na dostawce na dłużej, Franio do tej pory śpi w dostawce i ma jeszcze mnóstwo miejsca 🥰

Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    age.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ