Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
Odpowiedz

🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾

Oceń ten wątek:
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90
    Zgadzam się co do joty- rodzeństwo to skarb. Ja pewnie mam zasoby do kochania nawet i dwójki więcej 😃 Raz tu napisałam, że wybrałam rodzicielstwo bliskości, ale to ono wybrało mnie. Robić dobrze albo wcale, więc teraz mam czas dla Ani i nie chcę go spędzać w klinice, żyć wysiadywaniem jajek i miotać przekleństw nad negatywnymi testami.
    Cudownie byłoby zapączkować jak to natura wymyśliła, ale to byłoby już naprawdę za dużo szczęścia jak na jedną podstarzałą Amunicję 😮‍💨
    Dużo mocy na nadążanie za Lusindą, skoro już działa w trybie Kamikadze to co to będzie jak zacznie chodzić 🌪️

Angi90 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i Czołem ! 🙋🏻‍♀️ (kluski z rosołem) 😉
    Wpadam przywitać się w nowym roku (z lekkim opóźnieniem), wielokrotnie czytałam na bieżąco co u Was ale nie zawsze składało się z odpisywaniem 🧐

Widzę, że motywy na roczki już na horyzoncie (owocowe brzmią świetnie! 🤤) czy są jeszcze jakieś pomysły? 🙃 Chętnie poczytam, powoli w głowie tworząc plan drugich (! 😳) urodzin dla mojej panny Lilianny 🙃

Brzuchatki nie puszczam za Was kciuków widząc, że do powitania nowych dinusow dzielą już tylko tygodnie 🤩☺️

Zuziu witaj na świecie 🎉💐
    Wszystkiego Najpiękniejszego ❤️

Wypadałoby się trochę usprawiedliwić z nieobecności i posypać głowę popiołem ale działo się u Nas naprawdę dużo 😵‍💫🌪️
    Mąż dostał przeniesienie więc najpierw żyliśmy trochę na odległość, co nie sprawdzało Nam się zupełnie 🤷🏻‍♀️ później zmieniłam pracę, sprzedaliśmy wymarzoną działkę, kupiliśmy w innym regionie, przetrwaliśmy cały proces biurokracji z pozwoleniem na budowę 🤦🏻‍♀️. I jak już zaczęło się stabilizować to okazało się, że wiosną ma wracać na swoją macierzystą jednostkę 🤡
    Więc karuzela zaczęła kręcić się na nowo 🤡
    P.S macie jakieś złote rady na etap stanu surowego? 🧐

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Wpadam zamknąć pierwszy miesiąc,
    zapisując do przedszkola Pierwszego 🦕 w 2026 roku 🤗💗

Marti, jeszcze raz serdeczne GRATULACJE Mamo 💐 Witamy Cię, Zuziu wśród Dinusiów, rośnij pięknie i zdrowo dla swych Rodziców i Brata 🩷
    Cudownego życia po tej stronie brzuszka 🌞

Cukruś, jak sytuacja u Ciebie?😶‍🌫️🍀

To co, teraz czekamy na Ciebie i akcję u Jo_any🫢
    Jeju, dziewczyny! Jak to szybko zleciało!🥹🙆🏼‍♀️

eM🌺 Skarbie jak się czujesz? Wybraliście już imię dla Księżniczki?🪷

Amunicja, co do rodzeństwa... Absolutnie nie ingeruję w niczyje decyzję czy też światopoglądy. Chciałabym Ci tylko powiedzieć, że jeżeli jeszcze raz zechcecie zawalczyć o kolejne, małe Słoneczko to absolutnie nie będzie to "kosztem" Ani, to będzie [pośrednio]"dla" Ani.
    Oh Jesu, uwierz tylko... jak radosne i przeszczęśliwe może być Dziecko, mając Rodzeństwo... 🥹

Wybaczcie Piękne!
    Nie mam czasu na bycie na bieżąco i w ogóle na forum/on-line, ponieważ nie jest to przestrzeń, gdzie buszuje moja Mała Kamikadze 🙈
    Mam 👀 w 🍑, rzadko w 📳

Całuję Was wszystkie! 😘
    Jakby co, wiecie gdzie szukać ☺️

Cisza i spokój 🫣😂 chociaż już mam pojedyncze skurcze jak na miesiaczkę i spojenie ciągnie, aplikacja do skurczy już ściągnięta. Mąż od piątku już na miejscu. Przez jakieś 2 miesiące, do porodu będzie pracował zdalnie a od porodu już w całości dla nas, także może się zacząć dziać 😂

Angi90 lubi tę wiadomość

Po 2 latach starań i diagnostyki START IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

14.02.2026 (38+3 tc.) nasz cały świat 🩵💙
    age.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Migotko z każdym Twoim wpisem tak mi smutno, że przyszło Ci się mierzyć z takimi trudami macierzyństwa 🥺 nawet sobie nie wyobrażam jak trudne to musi być, no bo jak to dziecko nie chce jeść, przecież niemowlęta głównie jedzą i śpią, aż ciężko mi sobie wyobrazić ile to wszystko stresu musi Cię kosztować. Mam nadzieję, że z rozszerzaniem diety pójdzie łatwiej i Hanusia z niejadka zrobi się smakoszką, tych pysznych zupek i kaszek które będziesz jej serwować, trzymam za Was kciuki dziewczyny i wysyłam uściski 🫂

Oj tak, doświadczenie bardzo trudne jak na początek macierzyństwa 🫠
    Też nie miałam pojęcia, że niemowle może nie jeść... o tym na szkole rodzenia nie mówili 😅🙈
    Ciężko jest ale Hania jest tak urocza, że tylko na nią spojrzę i się rozpływam 🥰
    Wierzę, że jeszcze będzie normalnie i z łyżeczką będzie łatwo i przyjemnie.

Wypatruje wieści od Curuś i Joana 👀
    Niech Wasze maluszki jedzą, rzygną i zjedzą znów ❤️

👱‍♀️ 28 🧔‍♂️ 35 👶 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹

19.08.2025 (40+3) SN na świat przyszła Hania 🌸
    2900g i 50cm spełnionego marzenia ✨️🦕

age.png

Czeka 1❄️
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Dobry wieczór!
    A cóż tu moje nie senne oczy widzą...tyle slodyczy na wieczór grozi zbyt wysokim cukrem 🥰

@Zosis buziaki dla dziewczynek, spełniłaś moje mini marzenie w posiadaniu mama dwóch dziewczynek! Jestem ciekawa jak Basia sie sprawdzi w roli dumnej starszej siostry! Jak wykończenie domku? Zakonczonczone?😊 Kącik Agatki gotowy?

@Cukruś! O jejku...to juuuż?!?!?! Kciuki wobec tego, aby w 37+0!!!! U nas B. Doczekał 😊 Wszystko gotowe?

@Sandra usmiech Marianki sugeruje, ze bedzie moec apetyt na dalsze próby degustacji 😊

@Amunicja jak ten rok zleciał intensywnie! Czy motyw na roczek juz snuje się w Twojej głowie? Zdradź rąbka wiedzy!
    Czy planujecie rodzeństwo? 😁

@Migotka...ty wiesz, ze tej Naszej słodyczy kibucuje z pozbyciem się rurki...usmiech mamusiowy, zdania nie zmienię 🤗

Dobrego tygodnia Dziewczyny! 😘😘

Co tam u reszty słychać? ☺️

Obawiam się, że Basia będzie raczej bardzo zazdrosną siostrą. 🫠 Póki co dumnie przytula brzuszek. Wykończenie domu... wykańcza nas. Finansowo i psychicznie. Stary ambitnie twierdzi, że do pojawienia się Agatki zrobi dwa pokoje na górze w miarę na gotowo, ale czarno to widzę. I w mojej głowie układam scenariusz na życie we czwórkę jednak na parterze tylko. Zobaczymy. Miejmy nadzieję, że te obawy się nie spełnią. Psychicznie jestem dojechana w każdym razie przez to i trochę innych problemów, bo Finansowo szorujemy po dnie. Czekam na moment, kiedy jakaś gwiazda się w końcu dla nas odmieni w tym aspekcie. 🫠 Za to fizycznie... Mogłabym być w ciąży cały czas! 🤣 33tc, a ja ciągle nie wierzę, ze w niej jestem... 😅

20260121-140334.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 21:24

gattina, Beezi, siesiepy, jo_ana, Angi90 , Amunicja, Lipcowa, Mart768 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrus, Jo_ana, kciuki niezmiennie trzymam za Was, donoszone ciąże i bezproblemowe porody. 🤞 Nie śpieszcie się, bo chyba ja jestem następna w kolejce. 🫣

Migotka, przykro mi czytać Twoje wpisy. Żadnego dziecka nie powinna spotkać taka historia. Tym bardziej po tak zaawansowanych staraniach. Czołga Was ten początek. Oby RD poszło gładko i było remedium na Wasze problemy. 🤞🤞

KarolinaAnastazja, właśnie, Amunicja dobrze rzecze, opowiadaj, jak palmy sobie radzą w tę pierwszą od lat prawdziwą zimę! Nas dosłownie zasypało!

Amunicja, pamiętaj, że miłość się mnoży, gdy się ją dzieli. 😉 Na pewno nie zabraknie jej dla Anulki, niezależnie od Waszej decyzji. Czy Ty już myślisz o powrocie do pracy nasza Bizneswoman?

Bubu, gdzieś mi mignęła informacja, że Franio rozpoczyna żłobek. To już się dzieje, czy jeszcze jesteście w blokach startowych? Jak nastawienie?

Siesiepy! Jesteś?! Opowiadaj, co u Ciebie!

jo_ana lubi tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis a na kiedy masz termin? 🫣

Po 2 latach starań i diagnostyki START IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

14.02.2026 (38+3 tc.) nasz cały świat 🩵💙
    age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Zosis a na kiedy masz termin? 🫣

30.03, ale coś mi mówi, że w tej dacie to już jakiś czas będziemy wszyscy razem. 🫠 I nie, nie jest to lekarz.

👩‍🦰35 🧔39
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🫶 mnie też tu dawno nie było, ale podczytywałam co u was.

Angi, u nas intensywnie 🙈 staramy się wykończyć dom przed porodem, a czasu jak na lekarstwo. Ale mam nadzieję, że uda się wszystko pospinac, że fachowcy, się wyrobią, że mąż ogarnie resztę na czas, bo też bardzo dużo robi sam.
    Ja się czuję generalnie dobrze. Naprawdę nie mogę narzekać jeśli chodzi o ciążę. Zaczęły się jakieś typowe dolegliwości trzeciego trymestru (o szok, jak to zleciało!) - tu mnie boli, tu ciągnie, ale nie jest najgorzej 🙂 walczyliśmy z grypą, na szczęście mnie ominęła! Nie wiem jakim cudem, ale za to od wczoraj męczę się z potwornym bólem zatok. Także, co się odwlecze to nie uciecze, chorowanie mnie nie ominęło tak do końca 🫣
    Jeśli chodzi o imię, to jeszcze na 100% nie jest powiedziane, ale z dużym prawdopodobieństwem będzie Sara 🙂

Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

👩'95 👨'94
    👦08.2020 👼07.2022👦02.2024

⏳01.2025 starania o 👶
    ⏸️18.08.2025 (10dpo)
    🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
    🤰21.08.25 - beta - 55,4
    🤰23.08.25 - beta - 148
    🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
    🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
    🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
    🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
    🤰21.10.25 - prenatalne, 7 cm zdrowy dzidziuś 👶
    🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
    🤰10.12.25 - córeczka 🥹🌸
    🤰16.12.25 - połówkowe - 418g dziewczynki 🦋
    🤰11.02.26 - 28+6 - 1500g 🦋
    🤰24.02.26 - USG III trymestru ❤️

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja jestem, żyję i czytam.

I kibicuję po cichu każdej, czy to Migotce i Hani w ich niespodziewanych trudach, czy to Zośce, która wyprzedza mnie o 2 tygodnie, czy to Cukrusiowi i Asi w ich ostatnich chwulach w dwupaku. <3

Styczeń był u mnie ciężki - dużo badań, lekarzy wszelkiej maści i inne (kontrole, kontrole, kardiologi, urofizjo, immunolodzy, 3x gin się złożył, endokryno, badanka krwi co tydzień niemal, egzamin do tego, sesja, szczepienia i położna). W dodatku trochę szczepienie na RSV mnie rozbiło i kilka dni byłam taka tylko do "spania i jedzenia", ale już jest ok. :D
    Młody rośnie jak na drożdżach, karmiony heparyną już 0,8. Miał tydzień temu 1800g. Grzebie mi stopami pod żebrami i to strasznie dziwne uczucie, w nocy z wrażenia podskakiwałam.

Zima trochę nam daje w kość, nie wyślę męża w te arktyczne mrozy na poddasze, żeby kładł wełnę i ocieplał. Więc zapowiada się, że Kubę powitamy na początku w naszej sypialni, bo pokój się prawdopodobnie nie zwolni na czas, zwłaszcza, że znowu zapowiedzieli kolejną faję mrozów w okolicach tłustego czwartku i walentynek, niekończąca się historia.
    Ale jestem o to spokojna, przeorganizowałam już miejsca w szafach, przez co zwolniłam metry kwadratowe w garderobie na komodę z przewijakiem i rzeczy bobasowe. W połowie lutego chciałabym spakować torbę i do końca lutego kupić komodę, żeby móc zacząć prać na potęgę. :)

Lipcowa jaki kołowrotek, niesamowite. Człowiek próbuje się dostosować a tu bum. Złote rady na tym etapie? Hmm przez te x lat technologia też poszła do przodu. :p Ale może tak: jak chcecie kominek to już na etapie fundamentów musi być uwzględniony i fajnie od razu zrobić dolot powietrza z zewnątrz. My nie zrobiliśmy, ale na szczęście komin Schiedla jaki mamy pozwala nam czerpać powietrze z zewnątrz przez... samego siebie. Zgodne ze sztuką to nie jest, ale działa pięknie i to nie tylko u nas. Joł. Aha no i myśmy używali folii kubełkowej na fundamenty (na styropian Aqua, który kładliśmy na dysperbit) ale latem mężu uznał, że on całą folię zerwie i ociepli fundament styrodurem i otynkuje, a ochroni go plandeką jakąś którą przysypie kamyczkami. Jak powiedział, tak zrobił. Co jest lepsze - nie mam pojęcia. Folię kubełkową trochę ciężko jest ładnie potem obrobić. No i gniazdka. Już poplanujcie co, gdzie, jak i kiedy, żeby było ergonomiczne i ok, żeby potem nie kuć w tynkach. Warto z cegle/pustaku zrobić rowki na kable instalacji elektrycznej, wtedy nie odznaczają się pod farbą jaśniejszymi pasami. Trochę więcej roboty z tym jest i brudu, ale faktycznie u nas nie widać po farbie, gdzie nam te kable idą, a u teściów i wszystkich innych od razu. :p I wysokość okien - my zrobiliśmy i tak trochę wyżej niż "standardowo", ale potem się okazało, że jak chcemy blat kuchenny zlicować z oknem, to i tak nie możemy zrobić go na takiej wysokości jak chcemy i mieliśmy limit podniesienia. No nie pomyśleliśmy o tym wcześniej to mamy. I rolety jeśli chcecie zewnętrzne, to jeśli mają być podtynkowe, to zostawcie miejsce na skrzynkę nad oknem podczas murowania.

Lipcowa lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis jaki uroczy brzuszek i Basia Słodziak 🥰 na pewno będzie kochaną starszą siostrą 🤩
    Dużo nerwówki na końcówce ale pamiętaj, że wszystko co złe jest przejściowe 🍀

eM bardzo ładne imię 🙃
    Nie wiem czy już opowiadałaś - jak przyszłe rodzeństwo na powiększony skład? 🙃

Siesiepy oj ta zima w tym roku nie odpuszcza 🥶 z utęsknieniem wyglądam wiosny ale coś szybko nie zapowiada się 😶
    Widzę, że organizacja i opanowanie na najwyższym poziomie 💪🏻 Twoja ciąża ucieka mi tak szybko, nie mogę uwierzyć, że już niedługo Kubuś będzie po drugiej stronie brzucha ! 🤩
    Dziękuję za wszystkie rady - zapisałam 💪🏻

Migotka jak u Was sytuacja? 🧐

Sandra jakiś czas temu minęło mi tu zdjęcie M. - cudna lala 🤩

Czy u Was też znowu zima w natarciu? 🥶 🌨️

Zosis, eM 🌺 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia
    33 tydzień. JAK?! skoro dopiero co tu wjechało zdjęcie maleńkiej pięknookiej Basi w wózku na leśnej ścieżce. Cieszę się, że ciąża Ci służy- ja kochałam ten stan.
    Jeszcze niech Ci się tylko ocieli jakaś złota rybka „kufereczek stóweczek daj Boże”
    Zosis wrote:
    Amunicja, pamiętaj, że miłość się mnoży, gdy się ją dzieli. 😉 Na pewno nie zabraknie jej dla Anulki, niezależnie od Waszej decyzji. Czy Ty już myślisz o powrocie do pracy nasza Bizneswoman?

Oj miłości nie zabraknie, Ania mnie bardzo rozwinęła na polu uczuciowości i empatii. Jestem tą jedną przytulaśną mamulką z wielkim cycem, nie wybieramy się do żłobka i ogólnie żyjemy w bardzo bliskiej symbiozie dlatego tak mi się nie podoba pomysł „wycierania klamek” u ginekologów kiedy ona jest jeszcze taka maleńka 🥰 Rodzeństwo- chętnie, starania z pomocą medyczną- a idź pan w ch*j.
    Co do pracy, to ja jestem czynna zawodowo od maja 😀 Głównie z domu i wieczorami kiedy mała śpi, czasem muszę wyjść do swojego miejsca pracy, ale jako małżeństwo freelancerów układamy to sobie tak żeby mała cały czas miała rodzica pod ręką.

Siesiepy
    Moim skromnym zdaniem noworodek w sypialni rodziców ma same plusy dodatnie 🙂

eM
    Przykładam Ci ciepły ręcznik na czoło. Zdrówka!

eM 🌺 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨

• migotka_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, u nas bez zmian 🤷‍♀️
    Rd nie idzie, Hania nie otwiera buzi, chyba że sama trzyma łyżeczkę. Ewentualnie zlizuje.

Do sondy przywykłam. Jedne mamy karmią piersią, inne butelką, a ja strzykawką 😅
    Odliczam do turnusu.

👱‍♀️ 28 🧔‍♂️ 35 👶 🐈
    01.2023 starania 🍀
    Immunologia🚨

6❄️

💊immunosupresja
    5dpt ⏸️🥹

age.png

Czeka 1❄️
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka
    Hania ma już jakiś ząb? Może jak jej urośnie, to ona zaczai że ma coś takiego jak jama ustna i że można tego używać nie tylko do śmiechu i płaczu. Coś na zasadzie dostymulowania tego obszaru? Ja zaczęłam rd jakoś około 6,5 miesiąca, bo dopiero wtedy Ania zaczęła się interesować jedzeniem i zaglądać mi do talerza, wcześniej wcale. Może Hani też potrzeba na to czasu.
    Przytulam Cię wirtualnie, Dzielna Dziewczyno.

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨

• migotka_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Migotka
    Hania ma już jakiś ząb? Może jak jej urośnie, to ona zaczai że ma coś takiego jak jama ustna i że można tego używać nie tylko do śmiechu i płaczu. Coś na zasadzie dostymulowania tego obszaru? Ja zaczęłam rd jakoś około 6,5 miesiąca, bo dopiero wtedy Ania zaczęła się interesować jedzeniem i zaglądać mi do talerza, wcześniej wcale. Może Hani też potrzeba na to czasu.
    Przytulam Cię wirtualnie, Dzielna Dziewczyno.
    Nie ma zęba i nie wygląda na to, żeby coś się tam działo w najbliższym czasie.
    Hania nie jest gotowa, nie wykazuje zainteresowania, jeszcze mały bąbel. Zaczekam i spróbuję za jakiś czas, a na razie rd przez sonde 🙈
    Dziękuję za przytulasa ❤️

👱‍♀️ 28 🧔‍♂️ 35 👶 🐈
    01.2023 starania 🍀
    Immunologia🚨

6❄️

💊immunosupresja
    5dpt ⏸️🥹

age.png

Czeka 1❄️
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:

eM bardzo ładne imię 🙃
    Nie wiem czy już opowiadałaś - jak przyszłe rodzeństwo na powiększony skład? 🙃

Czy u Was też znowu zima w natarciu? 🥶 🌨️

Dziękuję, mi się bardzo podoba. Mała Sarcia 🥹 a dorosła Sara 🥰 I uważam, że pasuje do naszych chłopców. Mąż nie do końca przekonany, ale też nie jest na nie. 🙈 Jeśli chodzi o reakcje chłopców, to Starszy się bardzo ucieszył. Nie może się doczekać, kiedy malutka się urodzi i będzie mógł ją tulić 🥹Młodszy zaś myślę, że nie do końca ogarnia 🙈 mówi, że w brzuszku jest dzidiza, ale uważam, że nie jest w stanie jeszcze ogarnąć, że to maleństwo z brzucha, będzie tu za chwilę z nami 🙈

Co do zimy to u nas mrozy non stop, ostnio kilka dni na poziomie -25 st 🥶🥶🥶

👩'95 👨'94
    👦08.2020 👼07.2022👦02.2024

⏳01.2025 starania o 👶
    ⏸️18.08.2025 (10dpo)
    🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
    🤰21.08.25 - beta - 55,4
    🤰23.08.25 - beta - 148
    🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
    🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
    🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
    🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
    🤰21.10.25 - prenatalne, 7 cm zdrowy dzidziuś 👶
    🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
    🤰10.12.25 - córeczka 🥹🌸
    🤰16.12.25 - połówkowe - 418g dziewczynki 🦋
    🤰11.02.26 - 28+6 - 1500g 🦋
    🤰24.02.26 - USG III trymestru ❤️

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosis @Amunicja

Zaskocze Was jak powiem, ze u mnie sniegu jak kot napłakał albo i wcale?
    Nie ma u nas zimy w tym roku kompletnie. Raz czy dwa snieg palmy przypruszyl ( poszliśmy na żywioł i nie zabezpieczyliśmy ich).
    B. Dostał sanki i był na nich moze 2 razy 😶‍🌫️

No i domowiliśmy 5 metrowego Daktylowca. Z nim już bedzie trichę zabawy bi wytrzymuje max -5*C 🫠

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    @Zosis @Amunicja

Zaskocze Was jak powiem, ze u mnie sniegu jak kot napłakał albo i wcale?
    Nie ma u nas zimy w tym roku kompletnie. Raz czy dwa snieg palmy przypruszyl ( poszliśmy na żywioł i nie zabezpieczyliśmy ich).
    B. Dostał sanki i był na nich moze 2 razy 😶‍🌫️

No i domowiliśmy 5 metrowego Daktylowca. Z nim już bedzie trichę zabawy bi wytrzymuje max -5*C 🫠
    Chętnie Ci oddam troszkę śniegu ❄️
    W Trójmieście śniegu i lodu nie brakuje. Morze zamarzło, Motława zamarzła, a chodnikiem z wózkiem nie da się przejść, więc z Hanią czasem jesteśmy zmuszone przejść ulicą 😅
    Nie pamiętam takiej zimy 🙈

👱‍♀️ 28 🧔‍♂️ 35 👶 🐈
    01.2023 starania 🍀
    Immunologia🚨

6❄️

💊immunosupresja
    5dpt ⏸️🥹

age.png

Czeka 1❄️
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro jadę na założenie balonika i startujemy z preindukcją 😬 nie mogę uwierzyć, że to już… proszę o pozytywne myśli i modlitwy.
    Zaczynam się stresować 😵‍💫

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
    19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
    27+0 1180 g 🐹
    29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca
    33+0 2261 g 🐼
    35+0 2965 g 🐻
    37+1 3500 g 🐮

Nasza córeczka jest już z nami 💖
    age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana kciuki za Was 🤞❤️
    Nie mogę uwierzyć, że już będziesz miała swoją córeczkę jutro po drugiej stronie brzucha! 🥹❤️

jo_ana lubi tę wiadomość

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06 - NATURALS ⏸️ 😭🤞Cudzie trwaj! 🪄✨🩷
    preg.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ