X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Domowe testy na płec :)
Odpowiedz

Domowe testy na płec :)

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg chińskiego Weronika powinna być chłopcem :) Maleństwo w brzuchu też, ale lekarz skłania się ku dziewczynce :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tych kalendarzy chinskich wychodzi z jednego dziewczynka z drugiego chłopiec . z sody wychodzi dziewczynka . w czwartek mamy usg wiec zobaczymy :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    U mnie z tych kalendarzy chinskich wychodzi z jednego dziewczynka z drugiego chłopiec . z sody wychodzi dziewczynka . w czwartek mamy usg wiec zobaczymy :)
    Daj znać potem kto w tobie siedzi

bontbhr.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jest dziewczynka ! więc soda się sprawdziła :)

kark, monalisa, leniuta29 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel raz jeszcze gratuluję ;)

kambel lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie..

soda: dziewczynka
    kalendarz chiński: dziewczynka
    test:
    70% - dziewczynka
    30% - chłopczyk

Na badaniu w 13tc lekarka powiedziała, że stawia na dziewczynkę :) ciekawe czy się sprawdzi..

Jutro mam wizytę u swojego lekarza to może coś powie a jak nie to muszę czekać na połówkowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:21

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kalendarza wychodziła dziewczynka a wczoraj lekarz powiedział że będzie synuś aaaaaaa będziemy mieli chłopca nie mogę w to uwierzyć - jezu jak się cieszymy, w domu mamy córeczkę- bardzo chcieliśmy syna.

AngelQa, kambel lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję synusia :-)

My musimy poczekać na 25.02 a już na 100% powinniśmy wiedzieć na połówkowym 17.03 :-)

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wyszło :

61% że dziewczynka
    39% że chłopak

dziewczynkę już mam :) Mąż chciałby ród przedłużyć hehe... :) więc chce chłopca i Ja też czuje że będzie chłopiec na początku nie chciałam chłopca bo trochę mnie przeraza synek no i nie mam imienia a córka zawsze marzyła o siostrzyczce ale teraz liczy się dla nas to ze będzie dzidzia "niespodzianka" i ZDROWA przede wszyskim

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chinka mająca 25 lat, zapłodniona w 10 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę.
    A w procentach wyszło mi
    Na 26% będzie to chłopczyk.
    Na 74% będzie to dziewczynka.

:) czuję chłopca, ale podświadomie chcę dziewczynkę, lekarz nic nie widział ostatnio, więc na razie żyjemy w niewiedzy :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mimo, że po połówkowym dalej nie wiadomo kto będzie. Ale ostatnio od pewnej starszej Pani usłyszałam o kolejnym 'przesądzie'. Zapytała mnie gdzie czułam pierwsze ruchy. Ponoć po prawej to dziewczynka, a po lewej chłopiec. Ja czułam zdecydowanie po prawej. 'Przesąd' ten sprawdził się u moich dwóch znajomych więc może coś w nim jest:) Ale...z chińskiego mi wychodzi chłopiec, z testu który wrzucałyście też więc się nie nastawiam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się to u Was sprawdza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według testu
    Na 31% będzie to chłopczyk.
    Na 69% będzie to dziewczynka.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli z ruchów mam wrozyc to czulam po lewej wiec moze się uda i bedzieten synuś :) maz mowi ze chłopak, dzieci też mówią ze będzie brat wiec zobaczymy

bontbhr.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego chińskiego wychodzi mi dziewczynka, ale od początku mam przeczucie i to 100% że to chłopak... a kobieta jak coś czuje to nie ma bata we wsi

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat :) Test z sody wskazuje na dziewczynkę, obrączka także :) Według chińskiego kalendarza " Chinka mająca 28 lat, zapłodniona w 9 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę. "
    Mam już dwóch synów, więc bardzo by mnie to cieszyło :D

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:24

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg sody i chińskiego u mnie dziewczynka ;) A w rzeczywistości okaże się gdzieś za 2 miesiące :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Podbijam temat, gdy już jakiś czas temu wpadłam w necie na artykuł dotyczący planowania płci dziecka. Jakos podchodzę do tego sceptycznie, ale zżera mnie ciekawość jak to wychodzi w praktyce. Podzielcie sie ze mną swoim doświadczeniem, jak to u Was wygląda czy teoria się sprawdziła czy to mit. Wklejam artykuł dotyczący planowania płci:

Po pierwsze musimy mieć świadomość, że dużo zależy od momentu, w którym dochodzi do zapłodnienia. Dlatego przed planowanym poczęciem warto stworzyć kalendarz płci i dokładnie obserwować moment owulacji. Plemniki, które próbują dotrzeć do komórki jajowej dzielą się na dwa rodzaje - niosące chromosom męski i damski. Te pierwsze są bardzo szybkie, ale żyją krótko. Natomiast drugie poruszają się wolniej, za to potrafią dłużej przetrwać. Żeby spłodzić dziewczynkę należy więc współżyć przed jajeczkowaniem (optymalnie 40. h przed) - plemniki niosące chromosom damski będą miały większą szansę dotrzeć do komórki jajowej. Jeśli natomiast zależy nam na chłopcu, trzeba poczekać do samego szczytu owulacji - szybkie plemniki męskie mają wówczas przewagę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły skuteczność tej metody planowania płci - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.

Czytaj wiecej: Jak zaplanować płeć dziecka? 5 metod planowania płci dziecka - Dzidziusiowo.pl

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam Wasze wpisy i sobie przypomnialam ze mnie kiedys zazepila na ulicy cyganka i wziela moja dlon i powiedziala widze 4 dzieci dziewczynka za 4 lata dziewczynka po roku chlopiec i za dwa lata dziewczynka dziewczynka pomyslalam kurde wariatka ale uwaga mam dwie dziewczynki z odstepem 4 lat i uwaga jestem w ciazy nieplanowanej czyli bedzie rok odstepu narazie sie sprawdza ale 4 dzieci to ja nie chce

Cassie lubi tę wiadomość

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ