Domowe testy na płec :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie..
soda: dziewczynka
kalendarz chiński: dziewczynka
test:
70% - dziewczynka
30% - chłopczyk
Na badaniu w 13tc lekarka powiedziała, że stawia na dziewczynkę ciekawe czy się sprawdzi..
Jutro mam wizytę u swojego lekarza to może coś powie a jak nie to muszę czekać na połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:21
-
u mnie wyszło :
61% że dziewczynka
39% że chłopak
dziewczynkę już mam Mąż chciałby ród przedłużyć hehe... więc chce chłopca i Ja też czuje że będzie chłopiec na początku nie chciałam chłopca bo trochę mnie przeraza synek no i nie mam imienia a córka zawsze marzyła o siostrzyczce ale teraz liczy się dla nas to ze będzie dzidzia "niespodzianka" i ZDROWA przede wszyskim -
Chinka mająca 25 lat, zapłodniona w 10 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę.
A w procentach wyszło mi
Na 26% będzie to chłopczyk.
Na 74% będzie to dziewczynka.
czuję chłopca, ale podświadomie chcę dziewczynkę, lekarz nic nie widział ostatnio, więc na razie żyjemy w niewiedzy -
nick nieaktualnyU mnie mimo, że po połówkowym dalej nie wiadomo kto będzie. Ale ostatnio od pewnej starszej Pani usłyszałam o kolejnym 'przesądzie'. Zapytała mnie gdzie czułam pierwsze ruchy. Ponoć po prawej to dziewczynka, a po lewej chłopiec. Ja czułam zdecydowanie po prawej. 'Przesąd' ten sprawdził się u moich dwóch znajomych więc może coś w nim jest:) Ale...z chińskiego mi wychodzi chłopiec, z testu który wrzucałyście też więc się nie nastawiam:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Odświeżam temat Test z sody wskazuje na dziewczynkę, obrączka także Według chińskiego kalendarza " Chinka mająca 28 lat, zapłodniona w 9 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę. "
Mam już dwóch synów, więc bardzo by mnie to cieszyło -
nick nieaktualny
-
Witam.
Podbijam temat, gdy już jakiś czas temu wpadłam w necie na artykuł dotyczący planowania płci dziecka. Jakos podchodzę do tego sceptycznie, ale zżera mnie ciekawość jak to wychodzi w praktyce. Podzielcie sie ze mną swoim doświadczeniem, jak to u Was wygląda czy teoria się sprawdziła czy to mit. Wklejam artykuł dotyczący planowania płci:
Po pierwsze musimy mieć świadomość, że dużo zależy od momentu, w którym dochodzi do zapłodnienia. Dlatego przed planowanym poczęciem warto stworzyć kalendarz płci i dokładnie obserwować moment owulacji. Plemniki, które próbują dotrzeć do komórki jajowej dzielą się na dwa rodzaje - niosące chromosom męski i damski. Te pierwsze są bardzo szybkie, ale żyją krótko. Natomiast drugie poruszają się wolniej, za to potrafią dłużej przetrwać. Żeby spłodzić dziewczynkę należy więc współżyć przed jajeczkowaniem (optymalnie 40. h przed) - plemniki niosące chromosom damski będą miały większą szansę dotrzeć do komórki jajowej. Jeśli natomiast zależy nam na chłopcu, trzeba poczekać do samego szczytu owulacji - szybkie plemniki męskie mają wówczas przewagę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły skuteczność tej metody planowania płci - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.
Czytaj wiecej: Jak zaplanować płeć dziecka? 5 metod planowania płci dziecka - Dzidziusiowo.pl
-
tak czytam Wasze wpisy i sobie przypomnialam ze mnie kiedys zazepila na ulicy cyganka i wziela moja dlon i powiedziala widze 4 dzieci dziewczynka za 4 lata dziewczynka po roku chlopiec i za dwa lata dziewczynka dziewczynka pomyslalam kurde wariatka ale uwaga mam dwie dziewczynki z odstepem 4 lat i uwaga jestem w ciazy nieplanowanej czyli bedzie rok odstepu narazie sie sprawdza ale 4 dzieci to ja nie chce
Cassie lubi tę wiadomość