X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Domowe testy na płec :)
Odpowiedz

Domowe testy na płec :)

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg chińskiego Weronika powinna być chłopcem :) Maleństwo w brzuchu też, ale lekarz skłania się ku dziewczynce :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tych kalendarzy chinskich wychodzi z jednego dziewczynka z drugiego chłopiec . z sody wychodzi dziewczynka . w czwartek mamy usg wiec zobaczymy :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    U mnie z tych kalendarzy chinskich wychodzi z jednego dziewczynka z drugiego chłopiec . z sody wychodzi dziewczynka . w czwartek mamy usg wiec zobaczymy :)
    Daj znać potem kto w tobie siedzi

bontbhr.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jest dziewczynka ! więc soda się sprawdziła :)

kark, monalisa, leniuta29 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel raz jeszcze gratuluję ;)

kambel lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie..

soda: dziewczynka
    kalendarz chiński: dziewczynka
    test:
    70% - dziewczynka
    30% - chłopczyk

Na badaniu w 13tc lekarka powiedziała, że stawia na dziewczynkę :) ciekawe czy się sprawdzi..

Jutro mam wizytę u swojego lekarza to może coś powie a jak nie to muszę czekać na połówkowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:21

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kalendarza wychodziła dziewczynka a wczoraj lekarz powiedział że będzie synuś aaaaaaa będziemy mieli chłopca nie mogę w to uwierzyć - jezu jak się cieszymy, w domu mamy córeczkę- bardzo chcieliśmy syna.

AngelQa, kambel lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję synusia :-)

My musimy poczekać na 25.02 a już na 100% powinniśmy wiedzieć na połówkowym 17.03 :-)

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wyszło :

61% że dziewczynka
    39% że chłopak

dziewczynkę już mam :) Mąż chciałby ród przedłużyć hehe... :) więc chce chłopca i Ja też czuje że będzie chłopiec na początku nie chciałam chłopca bo trochę mnie przeraza synek no i nie mam imienia a córka zawsze marzyła o siostrzyczce ale teraz liczy się dla nas to ze będzie dzidzia "niespodzianka" i ZDROWA przede wszyskim

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chinka mająca 25 lat, zapłodniona w 10 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę.
    A w procentach wyszło mi
    Na 26% będzie to chłopczyk.
    Na 74% będzie to dziewczynka.

:) czuję chłopca, ale podświadomie chcę dziewczynkę, lekarz nic nie widział ostatnio, więc na razie żyjemy w niewiedzy :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mimo, że po połówkowym dalej nie wiadomo kto będzie. Ale ostatnio od pewnej starszej Pani usłyszałam o kolejnym 'przesądzie'. Zapytała mnie gdzie czułam pierwsze ruchy. Ponoć po prawej to dziewczynka, a po lewej chłopiec. Ja czułam zdecydowanie po prawej. 'Przesąd' ten sprawdził się u moich dwóch znajomych więc może coś w nim jest:) Ale...z chińskiego mi wychodzi chłopiec, z testu który wrzucałyście też więc się nie nastawiam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się to u Was sprawdza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według testu
    Na 31% będzie to chłopczyk.
    Na 69% będzie to dziewczynka.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli z ruchów mam wrozyc to czulam po lewej wiec moze się uda i bedzieten synuś :) maz mowi ze chłopak, dzieci też mówią ze będzie brat wiec zobaczymy

bontbhr.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego chińskiego wychodzi mi dziewczynka, ale od początku mam przeczucie i to 100% że to chłopak... a kobieta jak coś czuje to nie ma bata we wsi

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat :) Test z sody wskazuje na dziewczynkę, obrączka także :) Według chińskiego kalendarza " Chinka mająca 28 lat, zapłodniona w 9 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę. "
    Mam już dwóch synów, więc bardzo by mnie to cieszyło :D

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:24

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg sody i chińskiego u mnie dziewczynka ;) A w rzeczywistości okaże się gdzieś za 2 miesiące :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Podbijam temat, gdy już jakiś czas temu wpadłam w necie na artykuł dotyczący planowania płci dziecka. Jakos podchodzę do tego sceptycznie, ale zżera mnie ciekawość jak to wychodzi w praktyce. Podzielcie sie ze mną swoim doświadczeniem, jak to u Was wygląda czy teoria się sprawdziła czy to mit. Wklejam artykuł dotyczący planowania płci:

Po pierwsze musimy mieć świadomość, że dużo zależy od momentu, w którym dochodzi do zapłodnienia. Dlatego przed planowanym poczęciem warto stworzyć kalendarz płci i dokładnie obserwować moment owulacji. Plemniki, które próbują dotrzeć do komórki jajowej dzielą się na dwa rodzaje - niosące chromosom męski i damski. Te pierwsze są bardzo szybkie, ale żyją krótko. Natomiast drugie poruszają się wolniej, za to potrafią dłużej przetrwać. Żeby spłodzić dziewczynkę należy więc współżyć przed jajeczkowaniem (optymalnie 40. h przed) - plemniki niosące chromosom damski będą miały większą szansę dotrzeć do komórki jajowej. Jeśli natomiast zależy nam na chłopcu, trzeba poczekać do samego szczytu owulacji - szybkie plemniki męskie mają wówczas przewagę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły skuteczność tej metody planowania płci - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.

Czytaj wiecej: Jak zaplanować płeć dziecka? 5 metod planowania płci dziecka - Dzidziusiowo.pl

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam Wasze wpisy i sobie przypomnialam ze mnie kiedys zazepila na ulicy cyganka i wziela moja dlon i powiedziala widze 4 dzieci dziewczynka za 4 lata dziewczynka po roku chlopiec i za dwa lata dziewczynka dziewczynka pomyslalam kurde wariatka ale uwaga mam dwie dziewczynki z odstepem 4 lat i uwaga jestem w ciazy nieplanowanej czyli bedzie rok odstepu narazie sie sprawdza ale 4 dzieci to ja nie chce

Cassie lubi tę wiadomość

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ