Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova to chyba po tej wczorajszej ulewie. Ale słuchaj, nasza Metropolia ma teraz brak jednej ciężarnej... To wiesz, musisz teraz wyrównać stan, a ja od Ciebie przejmę w okolicy kwietnia/maja/czerwca :D

tęczova lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova nie pitol o starym jajeczku tylko dzialaj. Pewnie mąż czeka a Ty na forum 😂 😂 miłego bzykanka..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, gdzie do cholery ten mąż?!

Wiki, inny cykl - dobry cykl! Niech narazie nie bolą 😘

Vian, zrobię co w mojej mocy, żeby z radością przekazać Ci brzuszek :) co do pozytywnego owulaka to niestety nie zawsze pik LH skutkuje owulacją.

Wik89 lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Tęczova nie pitol o starym jajeczku tylko dzialaj. Pewnie mąż czeka a Ty na forum 😂 😂 miłego bzykanka..
    Właśnie głupek poszedł do fryzjera. Jak można być tak bezmyślnym?! 😂 dziękuję 😘 nie mogę się nadziwić, że u Ciebie powoli półmetek! Jak dziś pamiętam TO testowanie :)

Szczęściara lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok. Mocz niby nie jest zly bo nie ma leukocytow wiec nie ma infekcji.
    Maly ulozony glowkowo, wazy 1515g , lozysko sie podnioslo.
    Nastepna wizyta 27.08. Szyjka dluga.

blair., Szczęściara, alex0806, tęczova, Wik89, Pestkaa, sunshine03, Niezapominajka2, OlivkowaMama, Meggs, Lami, madziorek86, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Arashe, Dośka, Słoneczko123, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova też pamiętam jak się Ciebie uczepiłam 😂😂 zawsze razem testowałyśmy. Teraz musi się udać. Zobacz co znalazłam dla Twojego dzidziusia.🤩🤩
    c53e34482279.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 13:28

blair., alex0806, tęczova, Wik89, Beti82, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Arashe, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • blair. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 01:06

tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super.. No mały nie taki mały.. 1,5 kg to już kawał chłopa☺️☺️

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Tęczova też pamiętam jak się Ciebie uczepiłam 😂😂 zawsze razem testowałyśmy. Teraz musi się udać. Zobacz co znalazłam dla Twojego dzidziusia.🤩🤩
    c53e34482279.jpg
    😍
    Jak dziecku dać na imię... Carbonara czy Pepperoni? ;)

blair., Szczęściara, Nikodemka, Pestkaa, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 18:04

Beti82, tęczova lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    😍
    Jak dziecku dać na imię... Carbonara czy Pepperoni? ;)
    Tęczova kochana umówmy się jak dziewczynka to Carbonara jak chłopiec Pepperoni hihi
    I ja Ci osobiście obiecuję jak zobaczę u Ciebie dwie krechy od razu rozpoczynam poszukiwania takiego wdzianka☺️☺️

blair., tęczova lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • blair. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 01:06

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki Margherita! 😊

Niezapominajka2, Wik89, Szczęściara, Beti82, tęczova, przedszkolanka:), Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za Mafioso 😎 Carbonara dla dziewczynki brzmi perfekcyjnie. Mysle, ze powinnas przed staraniami dostarczyc organizmowi solidna dawke pizzy. Najlepiej pol na pol Mafioso/Carbonara. To na pewno wspomoze zaplodnienie 👌

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluję udanej wizyty i synuś jaki dorodny już, fajnie :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie ile zdaze przed otrzymaniem pizzy😂

Julia juz czop?;o jej,mi odszedł jakos max 2 doby przed porodem ;p

Szzesciaro ja wyprawke od genetycznych pomalu co miesiąc coś😊

Blair jej zawsze szkoda czasu na spanie ,gdzie by nie byla😂 dzieci padają na plazy, mieście a ta nawet wieczorem nie chce!

Madziorek stooooo lat!!😚😚😚

Reszta pozniej,żrem pizze Pizzowa!😋😋

Szczęściara, tęczova, blair., madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 18:05

tęczova, Nikodemka lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahhaa może Tęczova będzie miała taką zachcianke żeby jeść pizzę i makaron 😂 😂 kto ciężarnej zabroni..
    Tęczova poprawie się ja już szukam wdzianka dla Twojego maluszka..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka to Vegetariana haha

Czekam na wyniki z żyły. Mają być jutro. Na czczo z palca 89, po 2h też z palucha wyszło 144 :/

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorku, nasza największą iskro optymizmu! Wszystkiego, co najcudowniejsze! 😘 Spełnienia wszystkich marzeń, zarażania ludzi taką pozytywną energią, której niezmierzone pokłady w Tobie drzemią, spokojnego oczekiwania na cud narodzin maleństwa 💗 Wszystkiego dobrego! 🎂🎂🎂

Dzisiaj troszkę niemrawo będę Was podczytywać, muszę odespać. I te wiadomość tworzę już z 3 godziny w związku z tym 😂 Wczoraj mała ze stresu nie robiła już swoich mini przytupów o 23. Zasnęliśmy po 2, a mój mózg nie ułatwiał. Śniło mi się, że siedzę z koleżanką na rynku i jakiś bandyta podbiegł do kobiety w ciąży i rozciął jej nożem brzuch. Więc szybko uciekłyśmy, wsiadłyśmy w jakąś taksówkę, i wchodzę do bramy do rodziców a tam pełno facetow i nie mogłam dojść do drzwi i cały czas bałam się, że wśród nich jest ten bandyta z nożem i za chiny nie potrafiłam ukryć brzucha. Obudziłam się o 3 i po spaniu. Spakowałam kolejne kartony, dzisiaj łazienkę (hehe, po co pakować żele do kąpania jak nadal nie mamy się gdzie kąpać? 😁). Jak mój chłop wstał rano mówi, że pojedziemy do tego szpitala, gdzie mamy blisko i gdzie raz z bólami brzucha byłam, a jeśli będzie dużo ludzi to najwyżej nie będę czekać i zawiezie mnie do rodziców. Zajechałam tam po 8, powiedziałam, że mam ospałe dziecko i się martwię. Podłączyli mnie pod ktg, a ona zaczęła wierzgać jak nigdy, waląc centralnie w te przypinki, aż uszy bolały, ale po 5 minutach wróciła do swojego rytmu i nie poruszyła się przez 40 kolejnych minut. Lekarz podszedł między innymi pacjentami i kazał ją przebudzić, no to położna potelepala mi brzuch z 5 razy i w końcu dorzuciła cukier do wody i wypiłam chyba z litr, poruszyła się kilka razy łaskawie, ale ja nawet tego nie czułam, tylko słyszałam. Później jak weszłam do lekarza to powiedziałam mu wprost, że ja się martwię, to ona pewnie też siedzi cicho, ale że nic mnie nie boli i że chyba będzie zły, że przyjechałam. On trochę pożartował, bo ja oczywiście w ryk, że chyba się z mężem pokłóciłam skoro oczy takie podkrążone, bo przy braku skopanych żeber przez dziecko, to powinnam być wypoczęta. Ostatecznie pogadaliśmy dużo, zbadał tylko szyjkę, na wszelki wypadek gdybym kłamała z tym, że nie rodzę. Powiedział że mnie mu szkoda, że się tak nakręciłam, ale nic nie zrobi, bo już patologie ciąży zamykają i nie ma przyjęć, poza tym ktg jest ok, nie ma żadnych skurczy i muszę na razie zacisnąć zęby i pić 2 filiżanki melisy, żeby się ogarnąć. Mam przyjechać jak szpital się otworzy 19 albo 20 sierpnia, jeśli oczywiście nic się nie będzie działo wcześniej. Że wtedy skieruje mnie na hematologie w celu kontroli i najpewniej zostanę w szpitalu na patologii ciąży, bo będzie luz z miejscami i coś się wymyśli. Generalnie powiedział, że dużo zależy od jutrzejszej wizyty u mojej hematolog i tego co wypisze. Miedzy wierszami zasugerował, że jeśli w zaleceniach nadal będę miała tylko sformułowanie "brak przeciwwskazań do porodu sn", to może się zdarzyć faktycznie tak, że przebimbam do połowy września, dlatego on wyśle mnie na tę hematologie w szpitalu. Dobrze było przez te godzinę posłuchać serduszka, to bardzo kojący dźwięk.
    Pestko, łączę się z Tobą totalnie z odczuciach. Fizycznie czuję się zajebiście, nie toczę się, chodzę normalnie, ani ciśnienie nie przekracza 120/80, a psychicznie jak wrak. Chciałabym już móc na nią popatrzeć, policzyć wszystkie paluszki.

Dzwoniłam dziewczyny od czwartku po kilku lekarzach, Zimmer, Fuchs, Kłósek, Pomorski, ktoś chyba jeszcze z Borowskiej, nawet po 3 razy udając kogoś innego i dopytując czy nie zwolniło się przypadkiem miejsce. Te nazwiska mi poleciły te właśnie dziewczyny, co na Borowskiej miały cc. Wszystko zajęte do drugiej połowy sierpnia, a nawet dalej. Dzisiaj i jutro daję sobie na wstrzymanie, muszę ochłonąć. Od czwartku dzwonię znowu i szukam dalej.

I dziękuję Wam za słowa otuchy 😘 Wiem, że zaraz wrócę do równowagi. Nie bierzcie ze mnie absolutnie przykładu z takm odlotem na inną planetę 😋 Po prostu każdej z Was życzę, żeby miała lekarza z dobrym sprzętem USG, wtedy jakoś chyba łatwiej.

madziorek86 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ