X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Beti pokaż wykres w takim razie :D :D

8412bfa38a1f.jpg

Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:24

❤💙❤💙
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zwierze się Wam, że widzę taką różnicę w wyglądzie spermy mojego M., że nastraja mnie to pozytywnie. Taka biała i gęsta, że szok. Oby coś tam w niej było - to okaże się pod koniec sierpnia :D ale mam wielka nadzieję, że tak :D

Nikodemka, Lami, przedszkolanka:), Pestkaa, Niezapominajka2, Beti82, Dośka, Słoneczko123, tere-fere, Szczęściara, OlivkowaMama, Meggs, blair., Biegającą-mama, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, może zróbcie sobie listę kilku imion i jak zobaczysz malucha to dopasujesz:)

Matko ja wczoraj miałam wieczorem takie rewolucje żołądkowe że myślałam że urodzę. Brzuch bolał jak na biegunkę ale tak strasznie że aż mnie wykręcało. Do tego krzyż aż pulsował i brało mnie na wymioty. Tak kilkanaście sekund i puszczało, chwila przerwy i znowu fala. Myślałam że to bóle porodowe w pewnym momencie. Siedziałam w wc ponad 2 godziny i dopiero jak wzięłam no spę to coś poszło lekko i przeszło. I później w środku nocy znowu mnie przeczyściło ale już z mniejszym bólem. Przedwczoraj też miałam biegunkę. Obawiam się że to jakieś oczyszczenie przed porodem albo coś. Bo miałam wcześniej kamienne zaparcia dosłownie...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeczytałam wszystko, co pisałyśmy wczoraj. Wszytko musi się poukładać. Jakaś zła fala przeszła. Bardzo każdą przytulam. Wszystkie przykre sytuację niej znajdują dobry finał.

Beti, czekamy, jutro i pojutrze wszystko się rozwikła.

Meggs, współczuję przeżyć, mam nadzieję, że szybko przejdzie i dojdziesz do siebie.

U mnie niestety trauma została, jestem 4 lata po wypadku jako pasażer, gość wyjechał nam z podporządkowanej, lecieliśmy gdzieś 100, wywaliło nas w powietrze, a później dachowalismy kilka razy, ostatecznie skończyliśmy w rowie. To cud, że na takiej ruchliwej drodze, jednej z najczęściej używanych w kierunku Karpacza i Szklarskiej Poręby, nie zgarnęliśmy innych aut po drodze i nie zrobił się karambol. Auto kolegi totalnie do kasacji, ja siedzialam z tyłu, a dach w miejscu obok dotykał siedzenia. Nade mną wgniótł się trochę, ale mnie i tak grawitacja zwinęła w kulkę, także nic mi w głowę nie zrobil. Poza złamanymi żebrami, obojczykiem i mostkiem i gigantycznymi wybroczynami na ciele przez całą drogę pasa bezpieczeństwa, nic mi się stało. A i tak byłam najbardziej poszkodowana, ale pamiętam radość faceta który do nas biegł pierwszy i krzyczał do ludzi, że wszyscy żyją 😁 Do dzisiaj autem sama nie jeżdżę i no niestety jestem najgorszym pasażerem. Cały czas gadam zwolnij, uważaj, nie wyprzedzaj, ten typ jedzie dziwacznie i nie ma opcji, żebym przymknęła oczy, zdrzemnęła się, a jak jedziemy tamtą trasą to już całe 2 godziny mam szczękościsk i całe spocone i zimne ręce.
    A najśmieszniejsze jest, że mój mózg od początku wiedział, że będzie to traumatyczne przeżycie i nie zostawił mi wspomnienia samego uderzenia i dachowania. Jak próbuje to sobie przypomnieć, to widzę obraz jak jadę wozem zaprzężonym w konie między wysokimi zbożami i one bardzo szumią od wiatru 😁

Od wczoraj wypiłam nie wiem z 4 litry wody. Cały czas chce mi się pić. W nocy wstawałam z 4 razy cała wysuszona. Wg teorii zasłyszanej od Domi chyba coś zaczyna się kroić. Od 3 dni kilka razy w ciągu dni mam na wkładce fragmenty bardzo gęstego śluzu. Czop może się usuwać fragmentami? Mam tylko nadzieję, że mała poczeka grzecznie do poniedziałku. Wczoraj doszliśmy do wniosku, że nie damy rady przenieść się do domku, zabraknie nam dwóch tygodni. Jest trochę smutno, ale tak będzie bezpieczniej dla malutkiej. Jest mi cholernie przykro, bo przyjeżdża pomagać tylko mój tato i szwagier - on raczej żeby coś podtrzymać, ale to bardzo ważne teraz, jak ja jestem mniej użyteczna. Mojego męża bracia i ojciec mają w dupie. To jest bardzo przykre. Tym bardziej, że mój kilka lat temu pomagał starszemu bratu cały dom wybudować i ten się tak zarzekał, że ma dług wdzięczności. Tylko zarzekał się zanim kupiliśmy dom. Przyjechał do nas raptem 4 razy, i to jeszcze od 13 do 20, więc sory, ale żadna to robota w 7 godzin, zanim się przebierze i w ogóle. Dzisiaj mają przyjechać teściowie i absolutnie nie goszczę ich niczym. Pojedziemy do domku, ja przebieram się w ciuchy i będę przy nich kończyć to, co mam do roboty. Niech mi tylko rzucą testem, że nie powinnam się przemeczać, to kopnę ich w dupę. Oni oczywiście cały czas mówią, że po co się tak zaharowujemy, że mamy gdzie mieszkać. Super, że się troszczą, nie sztuką jest mieć gdzie mieszkać, mogę sobie jeszcze jedno mieszkanie nawet wynająć. Tylko weź tu człowieku wszytko utrzymaj. Jesteśmy z dwoma kredytami, z opłatami podwójnymi. Przepraszam za smęcenie. Ale jest mi smutno, że Ninka najpierw będzie przyzwyczajać się do jednego, a później znowu zostanie przeniesiona w inne miejsce. I jest mi smutno, że nie było mi dane tak naprawdę tej ciąży celebrować. Że został tydzień, a ja nie miałam czasu, żeby zrobić coś dla siebie, żeby poczytać książki, leżeć z maseczką wieczorami, prosić o masaż pleców, bo dzień w dzien do północy coś robimy, a dnia następnego do 16 albo piorę, albo prasuje albo pakuję albo leżę plackiem, bo jestem po prostu zmęczona.

Już nie pisze nic 😋

Wik89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Ja chyba skapituluję z tym Julianem...
    M nic innego nie chce 😒 Nie słucha moich propozycji, zbywa mnie...
    Kurde, zaraz 9ty miesiąc zaczynam, chcę się przyzwyczaić do imienia zanim urodze!
    Nie podoba mi się tak jak Franek czy Szymek, bo mi się przez Julie takie strasznie niewieście wydaje, ale w sumie całej rodzinie się podoba...

No i wczoraj wieczorem M mi przypomniał, że ja byłam taka uparta przy Basi 😓 On nie chciał, ja się uparłam, zaczęłam tak gadać do brzucha, dzieci podchwyciły i nie miał wyboru 😂

Ech... Co myślicie?
    Julian ładne imię! :D

Ale Tobie się przede wszystkim też musi podobać :D

Ja wzięłam listę imion z gusu i czytałam po kolei imiona mojemu, które mi się podobały aż wybrał jakieś z tych, co mi się podobało ;) ale ten rytuał musiałam powtórzyć co najmniej kilka razy :D

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - ja jestem nieobiektywna, bo mi sie podoba Julek, ale mojemu mezowi totalnie nie, wiec odwrotnie jak u Was :) My sie w ogole nie dogadujemy w kwestii imion. Ostatnio wynegocjowalam Wiktora, ale cholera wie czy zaraz mu sie nie odwidzi.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Julek teź podoba 😍 i Poli! A mojemu kojarzy z kolegą z pracy😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, współczuję bólu ;( nie znam się, ale może to znak, że bobas ćwiczy, przygotowuje się do sprawnej akcji porodowej ;)

Beti no śliczny ten sapdek 7dpo....!

Kark, miałam studenta Juliana, takie imie oryginalne i to jest fajne! Ale przyznam, że parę razy przez pomyłkę nazwałam go Juliuszem ;)
    Pogadaj do niego dzis jak do Juliana i zobaczysz, czy się przekonasz czy nie :)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas od początku mój Wiktoria i Wiktoria. Jeszcze dziecka nie było i miała być Wiktoria. Mi za choinkę nie podoba się. Więc mówiłam, że może Wiktor. Ale jak miał być chłopiec to Wiktor już mi się też nie podobał 😂 Moje typy dziewczęce były Nina, Pola, Nela i Lila. Moi rodzice jak usłyszeli Pola, to też miłość. Ostatnio teściom powiedzieliśmy to oni też o Pola Pola jak ładnie i mielibyście inicjały takie same i tak do was pasuje, bo cholender pasuje ta Pola.

No ale będzie kompromis i Nina Wiktoria, chociaż chce jak najdłużej zwlekać z rejestracją w urzędzie, wziąć małą do domu i jeszcze jej się poprzygladac z każdej strony, czy to aby na pewno Nina 😂
    Jak będzie kiedyś druga dziewczynka to Pola albo Nela.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Kark, może zróbcie sobie listę kilku imion i jak zobaczysz malucha to dopasujesz:)

Matko ja wczoraj miałam wieczorem takie rewolucje żołądkowe że myślałam że urodzę. Brzuch bolał jak na biegunkę ale tak strasznie że aż mnie wykręcało. Do tego krzyż aż pulsował i brało mnie na wymioty. Tak kilkanaście sekund i puszczało, chwila przerwy i znowu fala. Myślałam że to bóle porodowe w pewnym momencie. Siedziałam w wc ponad 2 godziny i dopiero jak wzięłam no spę to coś poszło lekko i przeszło. I później w środku nocy znowu mnie przeczyściło ale już z mniejszym bólem. Przedwczoraj też miałam biegunkę. Obawiam się że to jakieś oczyszczenie przed porodem albo coś. Bo miałam wcześniej kamienne zaparcia dosłownie...
    Alex może organizm się przygotowuje do porodu. W sumie to już 36ty tydzień, więc niewiele zostało :)

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:57

Beti82 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Alex może organizm się przygotowuje do porodu. W sumie to już 36ty tydzień, więc niewiele zostało :)
    No właśnie wydaje mi się że to trochę za szybko... tym bardziej że w środę wszystko długie i pozamykane było ;) ale po wczorajszym wieczorze kończę pakować torbę do szpitala żeby było wszystko gotowe

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No właśnie wydaje mi się że to trochę za szybko... tym bardziej że w środę wszystko długie i pozamykane było ;) ale po wczorajszym wieczorze kończę pakować torbę do szpitala żeby było wszystko gotowe
    Może to tylko zbieg okoliczności i coś Ci zwyczajnie zaszkodziło :)
    Ale torbę lepiej mieć spakowaną :) niech stoi i czeka, a w razie czego będzie gotowa

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:24

❤💙❤💙
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje dziewczyny tylu przykrych sytuacji na drogach 😔 najwazniejsze że wszystkie jesteśmy całe i zdrowe.

U nas dzisiaj akcja odgruzowywanie graciarni , która za parę miesięcy ma być pokoikiem Wiktorka. Jutro przyjezdza transport i wynoszą te wszystkie graty i meble, więc dzisiaj segregacja, porządki, rozkręcanie mebli. Masa roboty. Masa śmieci się uzbierała tam przez te kilka lat... 🙄

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs hah te graciarnie są najlepsze, też taką mamy i mam nadzieję, że szybko będziemy musieli opróżniać ;) troche ponad rok tu mieszkamy a juz jest duzo gratow :D
    powodzenia! za chwile bedziecie miec piekny pokoik dla Wiktorka :)

Meggs lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • blair. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:50

• blair. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:51

Beti82 lubi tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    U mnie tak samo w tym cyklu, wczoraj jeszcze była słaba kreska, dzisiaj 13 dni po zastrzyku już biel. Niestety w moczu utrzymuje się dłużej :/
    No ten 13 jakis taki pechowo przełomowy :/
    Jutro tez jeszcze sikniesz?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ