X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mega dzień śpiocha. Matko łaskotki, rozrbieranie, cuda na kiju i nic. Śpi. Dopiero smyranie mokrymi chusteczkami cos tam ruszyło. Masakra , siedziałam i ryczyłam , dzisiaj mam kryzys normalnie. Do tego znowu mam zastój albo już zapalenie jednej piersi. Boli mega , ja czuje sie jak podziębiona , temp. podwyzszona. Jest szansa ze to samo minie? Czy konieczny antybiotyk? Chyba ze jestem faktycznie przeziebiona , chociaz nie wiem po czym jak w domu tylko siedze... bede sie schizowac teraz ze zaraze czyms maluszka 😔😭

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Madziorku, Tyvi Twój humor 😀 Nie no, tylko Monia tak sufity potrafi ogarnąć. Dobrze się się dobrze czujesz 😘 Pij dużo, jedz kisielki i bierz długie prysznice, ale nie za gorące. Tak sobie myślę, że wtedy wody napłyną 😉

Słoneczko, no to dobrze że wszystko dobrze.

Dodzwoniłam się do mojej pani hematolog, we wtorek wyznaczy mi termin do szpitala na resztę badań. Nie wiem czy jednodniowe przyjęcie, czy będę musiała zostać? Ale wszytko uda się na NFZ 👍

My dzisiaj szybkie randewu 👫, do kina na Przyjaciół. Mała akurat przed wyjściem jedzonko i spanko, bo dzisiaj bryka cały dzień, nie zorientuje się że zostanie z babcią na dwie godzinki.

Domi_tur, Słoneczko123, tęczova, madziorek86, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorellko a co u Ciebie?
    Najmłodsza jesteś tam? :)

Właśnie wróciłam myślami do 18 listopada kiedy to na teście ujrzałam delfina 😂😂 i tak mi się ciepło na sercu zrobiło. Jakaś taka spokojna byłam jak już ujrzałam 2 kreski o tą ciążę i małego Kropka, który teraz w egipskich ciemnościach śpi mi na rękach 😍 za rok robimy drugie, nie ma co 😂 o ile moja pęknięta szyjka będzie chciała współpracować

alex0806, madziorek86, Magda - mbc, Biegającą-mama, Arashe, Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:43

Słoneczko123, kozgo, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    U nas dzisiaj mega dzień śpiocha. Matko łaskotki, rozrbieranie, cuda na kiju i nic. Śpi. Dopiero smyranie mokrymi chusteczkami cos tam ruszyło. Masakra , siedziałam i ryczyłam , dzisiaj mam kryzys normalnie. Do tego znowu mam zastój albo już zapalenie jednej piersi. Boli mega , ja czuje sie jak podziębiona , temp. podwyzszona. Jest szansa ze to samo minie? Czy konieczny antybiotyk? Chyba ze jestem faktycznie przeziebiona , chociaz nie wiem po czym jak w domu tylko siedze... bede sie schizowac teraz ze zaraze czyms maluszka 😔😭

Meggs a jak u Was z żółtaczką? Dzieciaczki z nią mogą być ospałe, moja faktycznie była

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    Meggs a jak u Was z żółtaczką? Dzieciaczki z nią mogą być ospałe, moja faktycznie była
    Dośka mieliśmy kontrolę w poniedziałek i bilirubina była 11 więc w normie. U nas też kwestia wcześniactwa. Takie maluszki potrzebują jednak więcej czasu na rozkręcenie.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs jak maluch je Twoje mleko to niczym go nie zarazisz spokojnie.

Meggs lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, robcie, juz sie nie moge doczekac az wroca tu owulaki i testowanka obecnych mam :)
    Tylko jeszcze niech staraczki zamienia sie w mamy.
    Sloneczko - uff. To na pewno nic groznego.

Ja mam dzis fatalny dzien. W zyciu tyle nie przespalam, nie wiem co sie ze mna dzieje... Wczoraj i przedwczoraj skakalam z radosci, ze wszystko jest dobrze, dzis wzielam nospe, magnez i czekam az przestanie bolec mnie brzuch i krzyz. Az odwolalismy spotkanie ze stolarzem. Niech ten dzien sie skonczy...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorku, dobrze że masz tyle cierpliwości. Dobro maleństwa najważniejsze, niech siedzi w brzuchu jak najdłużej. Sprawdzają Ci poziom wód?

Słoneczko, dobrze że jesteś przebadana. A trochę ból odpuścił?

Piękne te Wasze dzieci. Cudeńka 😍😍
    Ale mojego M nie zachwycają... powiedział że nie podobają mu się takie noworodki. A potem dodał że nie są w jego typie urody. Czyż on nie jest cymbałem? No powiedzcie mi... Przecież to jest cud miód i orzeszki takie maleństwa.
    Jak się urodzi Stasiek i on mi tak powie+ hormony po ciąży, ból po porodzie to się to dobrze nie skończy 🤔🤔

Kark, dobre z tymi jajkami. No toż to są chłopy! Ale drożdżówki wyszły? ☺️

Nikodemko, ale boli Cię brzuch? Czy to bardziej psychiczne złe samopoczuciem? Ah te nasze huśtawki hormonów. Ja też mam lepszy i gorszy dzień, lepszy i znowu gorszy.

relgi09kukfprg92.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, mojemu małżowi nigdy nie podobały się noworodki. Jak urodził się Szymi, taki zapuchnięty Kurczak z czupryną to zakochany ciągle mi pisał jaki jest idealny 😂😍 swój to co innego, to krew z krwi a nie jakiś czerwony dziwny bobas!

Nikodemko ofkors wszystkie nasze staraczki będą już wtedy Mamami z bobasami albo wielkimi brzuchami. Nie ma innej opcji!

talku, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - boli mnie brzuch i przez to mam taki paskudny humor. Nie umiem tylko ocenic czy to bol krzyza promieniuje do macicy czy odwrotnie. Eh.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:12

talku lubi tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:12

talku, Domi_tur lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:03

Meggs lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku - boli mnie brzuch i przez to mam taki paskudny humor. Nie umiem tylko ocenic czy to bol krzyza promieniuje do macicy czy odwrotnie. Eh.

To leż dużo i odpoczywaj. Pij i bierz magnez z no spa.
    A nie przeciążyłas się dzisiaj?
    Bo mnie też boli brzuch ale byłam 8h w pracy a potem zrobiłam zakupy spożywcze...

Jutro będzie lepiej.

Beti, a Ty bierzesz magnez? Bo może uda Ci się zejść z luteiny do 2x100 + magnez i nie będziesz miała bóli brzucha

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - dowadniaj sie tam, nie mozemy sie doczekac zdjecia Lilianki, ale jakos wytrzymamy, niech jeszcze popływa w brzuszku :)
    Talku - no wlasnie nie... Ewentualnie za dlugo siedzialam w jednej pozycji przy komputerze, moze to to.
    Odpoczywajmy i oby jutro bylo lepiej.

No wlasnie nie wiem co z tym moim suwaczkiem. Wam sie ruszaja, a mi nie, mimo ze juz tyle razy wstawialam od nowa z roznych stron -_- Probuje wrocic do suwaczek.com

madziorek86 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Fiorellko a co u Ciebie?
    Najmłodsza jesteś tam? :)

Właśnie wróciłam myślami do 18 listopada kiedy to na teście ujrzałam delfina 😂😂 i tak mi się ciepło na sercu zrobiło. Jakaś taka spokojna byłam jak już ujrzałam 2 kreski o tą ciążę i małego Kropka, który teraz w egipskich ciemnościach śpi mi na rękach 😍 za rok robimy drugie, nie ma co 😂 o ile moja pęknięta szyjka będzie chciała współpracować

Jestem, czytam was w miarę na bieżąco :)
    Chociaż bywają dni, że nawet na to mi czasu brakuje :P

Ja jestem w czasie stymulacji... zobaczymy co się podzieję tym razem ;)

Lami, Domi_tur, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, to dobrze, że KTG prawidłowe. Oby tych wód Ci przybyło i żebyś wytrwała w dwupaku do bezpiecznego okresu albo i dłużej. Przesyłam dużo ciepłych myśli 😘

Nikodemko, na pewno jutro będzie lepiej. Ja zauważyłam, że jak za długo siedzę (tak jak dzisiaj w pracy) to też mnie zaczyna boleć brzuch. Pewnie gdzieś tam uciskam, młody zaczyna się wiercić.

relgi09kukfprg92.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, ból jaki był taki jest. Ale nic na to już chyba nie poradzę.

Madziorek, cieszę się, że z Wami wszystko w porządku 😊 Niech Lilianka jeszcze długo pobędzie u Ciebie 😘

Nikodemko, ten ból brzucha może być wlasnie od tego siedzenia. Moja gin powiedziała, żeby unikać długiego stania i siedzenia. Także odpoczywaj i rozkładaj sobie pracę przy komputerze na krótsze okresy ☺

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    To leż dużo i odpoczywaj. Pij i bierz magnez z no spa.
    A nie przeciążyłas się dzisiaj?
    Bo mnie też boli brzuch ale byłam 8h w pracy a potem zrobiłam zakupy spożywcze...

Jutro będzie lepiej.

Beti, a Ty bierzesz magnez? Bo może uda Ci się zejść z luteiny do 2x100 + magnez i nie będziesz miała bóli brzucha
    Talku biore magnez 2 x 100 to nie wiem czy wiecej moge 😕

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ