Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajko, jesteś wystraszona, wypłacz ten strach i głowa do góry, wszystko będzie dobrze, zaraz będziecie w domku 🤗🤗🤗
Wczoraj jak przeczytałam o tych siniakach to miałam pisać, ale na drugiej stronie była informacja o szpitalu. Nina tak gdzieś po dwóch tygodniach od urodzenia dostała kilka plamek na nóżce i jedno większą zaczerwienienie od urodzenia na wysokości pieluszki, położna za każdym razem oglądała i tylko komentowała "do obserwacji, zobaczymy następnym razem" na którejś wizycie powiedziała, że nie chciała martwić, że to były naczyniaki, te z nóżki się wchłonęły, a ten pod pępkiem się rozrósł niestety. Na początku był zaczerwienieniem, myślałam, że to od wywijania pieluszki pod pępkiem i ucisku przez rzepy, a później dostał kilka czerwonych plamek i one raz bledną, a później znowu zaogniają, taki już mocniejszy kształt uzyskał dopiero w 8-9 tygodniu no i chyba zostanie z Nisią na zawsze. Więc delikatnie smaruj Zosię balsamem i niech się wchłania. Ja rozprowadzałam balsam na rękach i dotykałam skórę, bez rozsmarowywania, czasami sobie myślę, że może tylko przez te masaże brzucha przy kolkach może tego na brzuszku jakoś pobudziła i zaczęły te naczynka pękać, no ale idąc tym tropem pewnie popadłabym w paranoję, że dziecko krzywdzę.
Niech w każdym razie szybko znika i jak najszybciej cieszcie się nowym rokiem 😘
Wikusiu, ale Ty się zrobiłeś okrąglutki ♥️♥️♥️
Talku, kciuki 😘talku, Meggs lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami jeśli to naczyniaki to nawet do kilku lat się mogą wchłonąć moja siostra miała z tyłu głowy, tak pod włosami jak się zgina szyja. I Laura też ma. Jak się złości czy jest jej ciepło to wtedy się robi bardziej czerwone. A czasem znika i znowu się pojawia. Miała też mini na powiece i już zniknął.
Beti tak naprawdę z fotelem to musisz usiąść i sprawdzić czy dla Ciebie wygodny. Ważne żeby plecy proste były. My kupiliśmy zwykły fotel taką kostkę z oparciem i podłokietnikami, kiedyś wam fotkę wstawiałam. I jest wygodnie. A ostatnio ciągle na leżąco i tak karmię bo na siedząco panna się wścieka, chyba za szybko jej leci. A ona lubi sobie tego cycka miętosić
Szczęściaro mi aż krwawiły sutki po szpitalu, strupy mi wysysała ;/ wyłam i karmiłam. Dużo lanoliny, wietrzenie. Ewentualnie kompresy Multi mam dużo osób mi polecało ale mi bardziej zwykła lanolina podpasowalaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niezapominajko, uff. Najwazniejsze, ze to nie meningo! Ja jak Jurek jest juz po C i B to wreszcie odetchnelam.
Lami, tak jak Alex mowi, naczyniak moze sie jeszcze wchlonac
Wikusiu, wojowniki, piekny jestes i duzy!💙Meggs lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dr Magdo ty będziesz wiedziała, jak to jest z tymi meningo? My mamy 3 dawki.po 3 miesiącu pierwszą miałyśmy, teraz w lutym drugą i po roku 3. I myślałam że to B i C jest w tym. A wszędzie mam zapisane że bexero. Mogę później ją też na C zaszczepić czy jak?
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Lami jeśli to naczyniaki to nawet do kilku lat się mogą wchłonąć moja siostra miała z tyłu głowy, tak pod włosami jak się zgina szyja. I Laura też ma. Jak się złości czy jest jej ciepło to wtedy się robi bardziej czerwone. A czasem znika i znowu się pojawia. Miała też mini na powiece i już zniknął.
Beti tak naprawdę z fotelem to musisz usiąść i sprawdzić czy dla Ciebie wygodny. Ważne żeby plecy proste były. My kupiliśmy zwykły fotel taką kostkę z oparciem i podłokietnikami, kiedyś wam fotkę wstawiałam. I jest wygodnie. A ostatnio ciągle na leżąco i tak karmię bo na siedząco panna się wścieka, chyba za szybko jej leci. A ona lubi sobie tego cycka miętosić
Szczęściaro mi aż krwawiły sutki po szpitalu, strupy mi wysysała ;/ wyłam i karmiłam. Dużo lanoliny, wietrzenie. Ewentualnie kompresy Multi mam dużo osób mi polecało ale mi bardziej zwykła lanolina podpasowala
Dla mnie chyba na ta chwile najbardziej wygodne te z ikea sa ale zrypali kolory tych foteli i nic mi nie pasuje...
W agacie kiedys byly fajne /wygodne ale tez zaczeli udziwniac i te ktore na sklepie sa to mega niewygodne
Ja w ogole ostatnio sie zalamalam bo mnie sie NIC nie podoba Nie moge z niczym ruszyc w pokoju
Szukalam mebli ale jak mi sie łóżeczko podoba to juz np szafa z zestawu nie
A znowu boje sie kupic z roznych zestawów bo moze byc inny odcien bieli
Wiem,wiem z dupy problem hah ale ja juz tak mam
Jak cos kupuje to lubie byc zadowolona a nie na sile.Dlatego zaczelam wczesniej szukac
Szperam tez po olx -e za wozkiem.Bo chcialam taki jaki chcialam tylko uzywany...Juz niekoniecznie taki sam kolor jak chcialam.ALe te co mnie interesowaly to ludzie chyba na glowe upadli...Uzywany wozek chca sprzedac za 500 zł mniej niz nowy.Co przy takich cenach to nie robi zadnej roznicy praktycznie.Ogolnie jak patrze na olx za ile ludzie rzeczy sprzedaja to mnie smiech ogarnia np ostatnio karuzela do lozeczka 99 plus koszt przesyłki.Ta sama na allegro 115 z przesyłka ...
Takze ja mam wlasnie takie szczescie do kupowania -
Meggs sliczny
Ale do kogo podobny hmmm to nie wiemMeggs lubi tę wiadomość
-
Szcześciaro ogromne gratulacje!!! Piekny sylwestrowy prezent😍
Dziewczyny ja dzis tylko na chwile wpadlam, chcialam Wam zyczyc wszystkiego dobrego w nowym roku i w nowej dekadzie, spelnienia wszystkich marzen 😘
Wikuś boski 😍
Moj maz ma za 3 tyg operacje! Czas szybko leci. Zmotywowana przez Was a najbardziej przez coacha None 😁 zdecydowalam sie dzis na kknkretna klinike i jutro dzwonie nas umowic na wizyte na za 3 miesiace (odczekamy troche po operacji)
😘blair., alex0806, Lami, Słoneczko123, Ani0nka, Nona, Beti82, przedszkolanka:), talku, tęczova, Malinowa91, Cabrera, Szczęściara, Nikodemka, Biegającą-mama, Dośka, Meggs, Arashe lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Szczęściaro, muszę to napisać póki jesteście w szpitalu, koniecznie sprawdźcie wędzidełko! Tym bardziej jeśli odczuwasz dyskomfort. ❤️
Wikuś jeju i kto by powiedział, żeś Ty się pospieszył jak jesteś taki duży i mądre masz spojrzenie 😍😍😍Szczęściara, Meggs lubią tę wiadomość
-
Alex u mnie są czerwone i szczypia.. Ponoć młody za plytko lapie ale jak się przysie to ciężko mu zabrać pierś..
A powiedzcie mi jak to jest z tym mlekiem z każdym dniem jest go więcej?? Na razie to u mnie siara ale jest też karmiony mlekiem i zjada z piersi i jeszcze 20 ml tamtego mleka.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Szczesciaro ja Miałam mleko dopiero w 5 dobie. Musiałam ją wcześniej dokarmiać, miała zoltaczkę. To pojawi się z czasem jak musisz to dokarmiaj. Cycuś jeden i drugi po kilka minut i później butla. Ja takie mikro ilości dawałam w butli i rozkręciła się laktacja
Szczęściara lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Wiki ekstra zleci tak jak starania,ciąża..
Dla staraczek ukazało mi się przed chwilą
https://mamotoja.pl/marzysz-o-dziecku-badacze-odkryli-jak-szybko-zajsc-w-ciaze,starania-o-dziecko-artykul,26581,r1p1.html
Wikusiu przystojniaku 😍😍
Niezapominajko jestem z Wami myślami;*
Monia co U Was?Nona, Wik89, Meggs lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajko - uff. Zaraz bedziecie w domu, odpoczniesz psychicznie. Szpital zawsze jest dolujacy, a co dopiero z dzieckiem...
Wik - super, po operacji zaczniecie „na nowo”, obydwoje z usunietymi problemami
Meggs - ale Wikuś się zmienił! To juz nie bobo, a chłopczyk. Nie do poznaniaWik89, Meggs lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Dr Magdo ty będziesz wiedziała, jak to jest z tymi meningo? My mamy 3 dawki.po 3 miesiącu pierwszą miałyśmy, teraz w lutym drugą i po roku 3. I myślałam że to B i C jest w tym. A wszędzie mam zapisane że bexero. Mogę później ją też na C zaszczepić czy jak?
schemat B po 3 mies jest 2+1i tak jest już zawsze, niezależnie od wieku.
Meningokoki C (Nimerix) po 3 mies są też 2+1, a po roku tylko jedno wkłucie. Nimerix to tak naprawdę: A, C, W135, Y.
Ja bym nie dawała po roku z tego względu, że najwięcej zachorowań jest do roku.
Ja szczepiłam Jurka najpierw C potem B (kolejność nie ma znaczenia, podaje moją po prostu) i czekałam na schemat 2+1, bo młodsze dzieci mają 3+1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 05:54
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
B po dwóch latach są dwie dawki tylko. Szczepcie poki czas, bo jak maluchy pójdą do żłobka, to mogą ciągle chorować i się mega szczepienia przesuwają. Ja miałam szczepić Bexsero około roku a dopiero podaliśmy drugą dawkę na koniec roku.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny