Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Najmlodsza🤞🤞🤞
Beti oglądasz M jak miłość?
Nona w dzień kobiet stawiasz koleżance wino -
Nona wrote:dziewcyzny a w pierwsza ciaze zaszlam w 3cs, zero wiedzy o mutacjach, zero lekow, jak to mozliwe?
Nona, odstawiasz wszelkie kombinacje witamin z grupy B
Bierzesz acard 150 caly cykl.
Badasz homocysteine i b12, kwas foliowy tez.
Zamawiasz dr Enzmann b12 lub b12 max (zalezy jaka wyjdzie wit.b i homocysteina)
No i ja bym brala 0.4 od owu, mam jeszcze 10sztuk na zbyciu. I mam kilka sztuk 0.6 a reszte musisz kombinowac.
Aa no i skoro Ty masz PAI homo, to Pola ma na pewno hetero.
Homo mamy po mamie i tacie hetero po którymś z rodziców.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 12:26
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nona wrote:Ok, acard biore. Zagadam z ginem czy cos wypisze teraz czy dopiero w ciazy...
Masz to samo co ja.
Heparyna najlepiej od owulacji
Albo chociaż 2x acardNona lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Talku - dziewczyny napisaly wszystko. Zrobilabym tak, jak radzi Nona. Starala sie wytrwac jak najdluzej i przede wszystkim skonsultowala z jakims naprawde dobrym specjalista. Jestes silna babka, przetrwasz wszystko! A co do cc, to ja mam moze troche inaczej, bo juz podczas staran wiedzialam, ze raczej nie urodze naturalnie, ale moim zdaniem celem tego wszystkiego jest urodzenie zdrowego dziecka, niewazne w jaki sposob.
Najmlodsza - co za cudne wiesci Ale bedzie piekne testowanie.
Beti - czy Ty oszalalas? Wygladasz tak zgrabnie, ze trzaskalabym sesje co miesiac! Szkoda, ze jestes tak daleko, bo bym Cie przekonala i do rozbieranej 😂
Beti82, Najmłodsza_staraczka, Magda - mbc, talku, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Nona, jakbyś chciała, to mogę Ci skombinować receptę na clexane chociaż lekarz powinien Ci dać
Nona lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
przedszkolanka:) wrote:Beti wczoraj tam wątek z ciąża widziałam i mi się tak z Tobą skojarzyl😂😂
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:rety, juz nie ogarniam, chcialabym zeby lekarz mnie pokierowal.
Wiem,ze bys chciala ,zeby lekarz ogarnial wszystko ale niestety...
O takiego to bardzo ciezko.Ja wiem,ze gdyby nie dziewczyny to pewnie jeszcze byc sie bujaja ze staraniami...
Zaden mi nie powiedzial ,ze mam zbadac homocysteine czy wit bNona, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda - mbc wrote:Nona, ja Cie tu poprowadzę, hahahaha
Dr MAgda najlepsza
Lekarz tylko do zrobienia usg i droznosciNona, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też jestem za pierwszą naklejką Beti.
Nona ja mam prawie całe opakowanie b complex metylowane bicaps jeśli chcesz to mogę Ci wysłać, wiruski gratis 🤩
Mam też do oddania jeden zawirusowany test ciążowy to jeśli ktoś chętny to wyślę 😄Nona, Beti82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza, super wieści! Jaki teraz plan? Naturalsik? ☺️😘
Wow, dziewczyny jaką Wy macie wiedzę i ogarniacie te wszystkie tematy mutacji, leków, dawek, co i kiedy. Podziwiam. I cieszę się, że taka tutaj jest kopalnia wiedzy.
Nona, a jak czujesz, któryś z tych doktorkow nie ogarnie tematu jak przyjdziesz ze wszystkimi badaniami?
Ja w sumie też nic nie zdążyłam zbadać podczas starań. Niby trwały rok, ale trafiałam na takich lekarzy że uciekałam szybko i nie stosowałam się do ich zaleceń. Potem trzy miesiące płodnej diety. Poprawiliśmy nasienie u M i odpuściliśmy temat wykończeni trochę tym rokiem. Plan był taki że od września zaczynamy z pełnym pakietem badań i nową energią a tu w czerwcu trochę z zaskoczenia dwie kreski. Ciekawe tak naprawdę co było przyczyną rocznych niepowodzeń i ile będziemy robić drugie. Ale już wiem, że z Wami tutaj ogarnę wszystko.
A mój chłop to jest jednak jakiś upośledzony emocjonalnie... Albo nie jest przyzwyczajony do takiej sytuacji kiedy ja potrzebuję trochę słów otuchy i wsparcia bo chyba przez 9 lat naszego związku nie było wiele takich sytuacji. Jak trochę pomarudziłam, że boli mnie dzisiaj, że czuje się jakaś rozjechana i niewyspana a na dodatek w Medicoverze awaria systemu i nie mogą przyjąć żadnych badań i czekałam 2h aż naprawią, no bo w moim przypadku to ja muszę dzisiaj oddać mocz i krew. A do tego jestem jakiś nieogar bo trzymałam ten mocz dwie godziny w torebce zamiast im oddać żeby trzymały może w niższej temperaturę, nie wiem. Bo pobrałam go o 5 rano a oddałam w sumie o 11. To w ogóle tam mogą wyjść bzdury...to ten mi napisał, żebym się nie użalała bo ludzie z głodu i chorób na świecie umierają... on razu zrobiło mi się lepiej, wiadomo... ja nie wiem co jest z tymi chłopami...
Dziękuję Wam za każde słowo wsparcia 😘😘
Będę często kontrolować wszytskie wyniki, żeby nie stracić kontroli. Dzisiaj już oddałam mocz i krew, czekam na wyniki. Gdyby coś wyszło w moczu to mam receptę na Augumentin. Brała któraś w ciąży? Czy to nie jest taki antybiotyk na wszytsko i na nic? Mogę iść jeszcze na szybką wizytę do jakiegoś gina jutro i podpytać czy mam go w ogóle brać hmmm
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny