Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti hahah tak juz pisalam wczoraj
mam hsg w czwartek 4.04, juz sie troche stresuje, nie wiem zupelnie jak bedzie ze znieczuleniem..
Hmm ja sie musze zainteresowac ta tarcZyca i cukrem... Insuliny, glukozy chyba nigdy nie mialam badanej, zadnych badan w kierunku cukrzycy.. a tsh na poczatku staran 2,14, lekarze widzieli i nic nie zalecaja...no ale jak juz sie prawie rok staramy to chyba dobrze byloby powtorzyc to badanie hmmm. Teraz skupiam sie na hsg w drugiej kolejnosci pocisne ten tematII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Beti hahah tak juz pisalam wczoraj
mam hsg w czwartek 4.04, juz sie troche stresuje, nie wiem zupelnie jak bedzie ze znieczuleniem..
Hmm ja sie musze zainteresowac ta tarcZyca i cukrem... Insuliny, glukozy chyba nigdy nie mialam badanej, zadnych badan w kierunku cukrzycy.. a tsh na poczatku staran 2,14, lekarze widzieli i nic nie zalecaja...no ale jak juz sie prawie rok staramy to chyba dobrze byloby powtorzyc to badanie hmmm. Teraz skupiam sie na hsg w drugiej kolejnosci pocisne ten temat
Sprawdz sobie tsh jak bedzie na takim samym poziomie to nic bym z nim nie robila.
Glukoze z insulina tez warto zrobicWik89 lubi tę wiadomość
-
Anusiak, z serii "nie znam się, ale się wypowiem". Insulina chyba wydaje się być dobra, glukoza sama widzisz że wysoka. Być może kilka dni z rzędu jadłaś dużo rzeczy o wysokim indeksie glikemicznym. Spróbuj przez dwa tygodnie jeść wg cukrzycowej diety. Sprawdź sama glukozę czy spadła za dwa tygodnie, jak nadal wysoka to trzeba drążyć dalej. A moim zdaniem taki jeden wskaźnik na czczo guzik daje w diagnozie. Robiłabym i tak krzywą jeśli glukoza za 2 tygodnie byłaby wysoka.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Tęczova ja na antybiotyku i lepiej. Mam napady kaszlu,bólu ale ja tam przeżyję. Pola do tej pory tfu tfu! bez antybiotyku i mam nadzieję,że tym razem też się obejdzie bez.. póki co śpi,raz zakaszlała, oby chociaż noc była spokojna i odespała..
Brawo za trafienie do auta
Pestkoo to już lada chwilaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 20:42
-
anusiak5 wrote:nie beti to sa normy z labo.robione wyniki tylko na czco jeden pomiar
-
anusiak5 wrote:glukoza 119,8 70=105
insulina 6,6 2,6=24,9
Najlepiej jak zrobisz krzywe 3pktWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:02
Beti82 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Rzepakowe ja sie wogole nie znam na tych wynikach , po skorygowaniu każdego wyszło 1:<20000 i u ciebie tez chyba tak i na to sie chyba patrzy, a Ty pappa robiłaś? Ja jestem z marca wiec na badaniu już miałam 33 l
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:43
-
nick nieaktualny
-
dobra dziewczyny.a kto mi da skierowanie na krzywe?bo ta glukoze i insuline robiłam bo lekarka widzac w moich wynikach podwyzszona glukoze kazala zrobic poziom insuliny homa ir i dlatego zrobiłam ja z glukoza aby było z 1 pobrania do obliczen .nie wiem bo nie dopytałam czy to ma byc zbadane jak zrobiłam czy juz z krzywych.a w wywiadzie rodzinnym mam tez babcie z cukrzyca i mówi że jestem za młoda aby miec.ale badajac sama dla siebie widze ze cukier zawsze wysoko.słodyczy i napoji słodkich mało spożywam ale gubia mnie owoce słodkie bo uwielbiam
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:25
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Monia a dziś masz genetyczne? Powodzenia ❤️ Jaki plusik z tymi wizytami, że zaparcia przechodzą 😂
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
anusiak5 wrote:dobra dziewczyny.a kto mi da skierowanie na krzywe?bo ta glukoze i insuline robiłam bo lekarka widzac w moich wynikach podwyzszona glukoze kazala zrobic poziom insuliny homa ir i dlatego zrobiłam ja z glukoza aby było z 1 pobrania do obliczen .nie wiem bo nie dopytałam czy to ma byc zbadane jak zrobiłam czy juz z krzywych.a w wywiadzie rodzinnym mam tez babcie z cukrzyca i mówi że jestem za młoda aby miec.ale badajac sama dla siebie widze ze cukier zawsze wysoko.słodyczy i napoji słodkich mało spożywam ale gubia mnie owoce słodkie bo uwielbiam
Ja robilam wszystko prywatnie.Samo badanie na czczo jak dla mnie bez sensu.Bo u mnie np glukoza na czczo wychodzila ok a po 1h i 2h juz masakra w dól leciała.
Insuline mam podobno ok .Ale tez wazne jak rosnie