Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs wrote:Nikodemko cykl zrobił psikusa. Skad ja to znam... nie odpuszczajcie tylko teraz bo owu na pewno nadejdzie!
Alex piękny bejbik ❤ widok marzenie!
Ja chyba odpuszcze jutrzejsze usg. Bede czekac na okres. Serio nie umiem juz uwierzyć. Apetyt przepadł, humor parszywy i nowy wysyp pryszczy wiec wszystko jasne. Pms pelna para. Zaluje ze temp nie zmierzylam bo pewnie juz poleciala 🙁 i nie pocieszajcie mnie. Czuje po prostu ze to koniec.
Idziesz jutro tak jak nam powiedzialas ,ze idziesz i przynosisz zdj -
Jestescie kochane :* Teraz wpadlam na pomysl, ze moze pojde do lekarza, do ktorego chodzilam wczesniej, tam nie trzeba isc na wizyte, tylko recepty wypisuje polozna. Przejade sie jutro, jak sie nie uda, to bede sie do Was usmiechac!
Maz wrocil z pracy, wkur* mi troche minal, pokochalismy sie na pocieszenie, leze sobie „po” i zaczal bolec mnie brzuch, dosc mocno, moze zaczyna pekac.
Teczova, Szczesciara - W Was nadzieja na Prima Aprilis!
Meggs - moze byloby lepiej gdybys poszla na wizyte i zobaczyla na czym stoisz, nie warto dostarczac sobie takiego stresu, jesli jest mozliwosc, zeby sprawdzic co sie dzieje. Tule :*Arashe, tęczova, madziorek86, przedszkolanka:), Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Nikodemko o nie. Ale cykl zrobił Ci psikusa. Jeszcze owu nadejdzie. Tęczova nie zostawiaj mnie z testowaniem😔
Sunshine03 cudowne wieści. Odetchnij już😘
Alex piękne bobo. No jutro zapowiada się pełen wrażeń dzień. Kciuki za wizyty.
Meggs kochana trzeba Ciebie ustawić do pionu.. Nie odwołuj wizyty. Wszystko jest dobrze. Gdyby patrzeć tylko na objawy to co druga by skreślała swoje maleństwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 17:21
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dziewczyny, czy są wśród Was 31-33 latki, które są po prenatalnych? Chciałabym zapytać jakie macie ryzyka te oparte na wieku.
Ja robiłam prenatalne w dwóch miejscach (jedno za darmo, w Medicover, chciałam potraktować jako zobaczenie się z bobasem) i wyszły mi skrajnie różne. -
Rzepakowepole, u mnie 30 lat będzie 3 miesiące po badaniu, więc nie mieszczę się w Twoich widełkach, ale może się na coś przyda. Na podstawie samego wieku
Trisomia21 1:685
Trisomia18 1:1726
Trisomia13 1:5399Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 17:34
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dziś mi w ogóle wyszło 1:370 trisomii 13 a parę dni temu 1:<20000. Dacie wiarę? Tylko tętno się różni, bo dziś było bardzo wysokie - 176, a 166 na poprzednim. Lekarz powiedział, żeby się tym absolutnie nie przejmować. Generalnie wszystkie ryzyka wyszły znacznie wyższe, tylko z racji tego tętna. Już wiem, skąd się biorą te wszystkie fałszywie dodatnie prenatalne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 17:34
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:24
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Nikodemko lubię za to że byli i się nie poddalas! Sama mówisz że takiej krechy jeszcze nie miałaś, to ovu pełna para! Ja liczę, że to hsg po prostu nie będzie potrzebne. Już wiele razy zauważyłam, że jak się zaczyna starania to cykl się rozwala, ja tak miałam dwa razy, teraz się wydluzal a @ poprzedzalo plamienie, którego nigdy nie miałam, a w poprzedniej ciąży, dwa razy pod rząd miałam dluuugie cykle, z czego mój ciazowy miał ovu w 28 dc.
Trzymam kciuki mocno!
Meggs, właśnie powinnas moim zdaniem pójść i zobaczyć pęcherzyk, który Cię uspokoija też w tej ciąży szłam już na prenatalne jak na skazanie, bo nie dość że odwołali mi wizytę na którą czekałam 4 tyg. To jeszcze nic nie czułam, aż mnie przeczyscilo z nerwów jak się udało umówić i pójść szybko. A tam, zdrowy fikajacy maluch, którego od tamtej pory nie widziałam, czyli od 9 lutego.
Nie poddawaj się -
Rzepakowepole, czyli taki wyszedł wynik skorygowany? No, mało wiarygodne. Tak naprawdę z markerów USG biorą pod uwagę tylko przezierność i tętno. Wystarczy, że dziecko było bardzo ruchliwe i tętno skacze jak szalone. U mojego na samym początku badania wyszło tętno 180 prawie, ale jak sama się uspokoiłam i dziecko też to dwa następne pomiary 152 i 156.
Nie denerwuj się. Takie tętno to powinno być z 5 razy przez te 40 minut zmierzone, żeby było wiarygodne.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:Dziś mi w ogóle wyszło 1:370 trisomii 13 a parę dni temu 1:<20000. Dacie wiarę? Tylko tętno się różni, bo dziś było bardzo wysokie - 176, a 166 na poprzednim. Lekarz powiedział, żeby się tym absolutnie nie przejmować. Generalnie wszystkie ryzyka wyszły znacznie wyższe, tylko z racji tego tętna. Już wiem, skąd się biorą te wszystkie fałszywie dodatnie prenatalne...
taka rozbieżność...
Ja mam w tym roku 29, więc nie wiem, czy będziesz chciała porównywać wynik, ale u mnie ryzyka z 2 usg wyszły różne oczywiście, ale nieznacznie i oba w grupie pośredniego ryzyka, pappa pogorszyła tylko wynik, ale nadal było to pośrednie ryzyko -
Lami wrote:Rzepakowepole, czyli taki wyszedł wynik skorygowany? No, mało wiarygodne. Tak naprawdę z markerów USG biorą pod uwagę tylko przezierność i tętno. Wystarczy, że dziecko było bardzo ruchliwe i tętno skacze jak szalone. U mojego na samym początku badania wyszło tętno 180 prawie, ale jak sama się uspokoiłam i dziecko też to dwa następne pomiary 152 i 156.
Nie denerwuj się. Takie tętno to powinno być z 5 razy przez te 40 minut zmierzone, żeby było wiarygodne. -
sunshine03 wrote:jestem w ciężkim szoku
taka rozbieżność...
Ja mam w tym roku 29, więc nie wiem, czy będziesz chciała porównywać wynik, ale u mnie ryzyka z 2 usg wyszły różne oczywiście, ale nieznacznie i oba w grupie pośredniego ryzyka, pappa pogorszyła tylko wynik, ale nadal było to pośrednie ryzyko -
Meggs aż spojrzałam na Twoje wcześniejsze posty, żeby zobaczyć, czy coś się działo. Ogarnij się.
Ja też prawie nie mam i nie miałam objawów. Na Twoim etapie nic się nie działo. Później minimalne mdłości. Zero bólu piersi. W pierwszej ciąży to samo, urodziłam zdrowe dziecko. Ogarnij się, bo nawet jeśli coś się złego dzieje, to na pewno nie świadczy o tym brak objawów. Wiem, że te pierwsze tygodnie są trudne, jeszcze wiele rzeczy możesz usłyszeć, ba, jutro może być niewiele widać i to też o niczym nie będzie świadczyć.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:Mi chodzi tylko o to ryzyko podstawowe, z wieku, nie korygowane. Te też miałaś różne? U mnie na samej trisomii 21 było 1:630 około a dziś jakieś 1:420. A przecież lat mam tyle samo. Nic dziwnego, że potem to korygowane też wychodzi wyższe. Paranoja, mówię Wam.
Edit: ale zauważyłam, że na jednym mi wpisano wiek 29, a na drugim 28lat6 miesiecy, moze to ma znaczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 17:55
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:Nikodemko cykl zrobił psikusa. Skad ja to znam... nie odpuszczajcie tylko teraz bo owu na pewno nadejdzie!
Alex piękny bejbik ❤ widok marzenie!
Ja chyba odpuszcze jutrzejsze usg. Bede czekac na okres. Serio nie umiem juz uwierzyć. Apetyt przepadł, humor parszywy i nowy wysyp pryszczy wiec wszystko jasne. Pms pelna para. Zaluje ze temp nie zmierzylam bo pewnie juz poleciala 🙁 i nie pocieszajcie mnie. Czuje po prostu ze to koniec.będzie piękny pęcherzyk ciążowy
-
Meggs i co ci da to ze nie pójdziesz na wizyte. ? Dalsze nerwy i wmawianie sobie ze to koniec. A chyba kazda z nas miała taki moment uczucia konca.. Ja 2x na powaznie.
Naprawde idz na wizyte i sie uspokoisz bo teraz tylko szkodzisz maluszkowi.
A na objawy ciazy jeszcze wczesnie. Naprawde.
Wszystko jest dobrze, nie martw sie tak .