Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
anusiak5 wrote:hej.dziewczyny znacie sie na poziomie insuliny gluozy i homa ir?
-
Teczova ale kibic spał w Twoim to jakim cudem?😀 czy to teź nie bylo Twoje?😂
Julia tak, detektor ladne się ogarnąl;)
Nikodemko lubie za Wasze pocieszanie z mężem
Meggs a Ty Kochana to uparta pesymistka po tatusiu czy mamusi? Kobieto,ja obie ciążę zdychałam! Od 6 tygodnia codziennie 24/7. I wiesz co? Za to co piszesz to zycze Ci wymiotów przez 2 miesiące,codziennie. Jedzenia kroplówek i zasypiania pod prysznicem. A do tego mdłosci od rana do nocy az bedziesz padać ze zmeczenia i wycienczenia. Moze wtedy sie ogarniesz z tym co mówisz.
A reszta niech przeżywa ciążę bezobjawowo sż do poroduLami, tęczova lubią tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Nie denerwuje się w sumie, bo na poprzednim USG to tętno było niższe. Wiem, że tak może się zdarzyć, nam też czasem tętno skoczy. Lekarz był pewien, że nic się złego nie dzieje, że to zespół wad, że byłoby widać, przezierność 0,9. No i parę dni temu wynik zgoła inny, tylko z racji tętna. Zalecił mi echo serca płodu na późniejszym etapie. Na pewno będę też słuchać u położnej.
-
rzepakowepole wrote:Dziewczyny, czy są wśród Was 31-33 latki, które są po prenatalnych? Chciałabym zapytać jakie macie ryzyka te oparte na wieku.
Ja robiłam prenatalne w dwóch miejscach (jedno za darmo, w Medicover, chciałam potraktować jako zobaczenie się z bobasem) i wyszły mi skrajnie różne.
Jestem rocznik 87 (urodziny mam w listopadzie) prentalne miałam w XII 2018 w wieku 31lat
trisomnia 21 1:559 (skorygowane 1:6978)
trisomnia 18 1:1349 (skorygowane < 1:20000)
trisomnia 13 1:4236 (skorygowane < 1:20000)
NT 1.0mm
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Julia za pierwszym razem z google sklepu musisz ściągnąć aplikacje (jest podane w ulotce) i ja miałam to szczęscie że nie musiałam nic logować tylko od razu mi weszło. Jak wsadzasz słuchawki to musisz kliknąć w aplikację i start i słuchasz
ja też ciemna masa a za pierwszym razem się udało
a zamawiałam z jakiejś apteki internetowej
-
Hej Dziewczyny ale sie rozpisalyscie no pieknie
Anionka Przedszkolanko Monia no i Meggs oczywiscie kciuki za jutrzejsza wizyty! Ktos jeszcze?
Beti Ty w koncu jutro jedziesz na podglad czy przelozylas na piatek?
Teczova ale sie usmialam czytajac o tym samochodzie!!! A ja Was podczytuje glownie w drodze do lub z pracy,czasem sie zagapie w metrze lub tramwaju i przejade przystanek lub dwa
Nikodemko, kochana spokojnie ten test moze swiadczyc o tym ze wlasnie bedzie owu. Super ze podzialaliscie dzis! Przeciez juz na ovu byly historie ciąż z pozniejszej owu! Ale niezaleznie od tego ze wierze w Twoja owu to nie przekladalabym chyba jeszcze hsg, moze umow sobie w innym miejscu inny termin i ktorys z tych dwoch odwolasz jak juz bedziesz pewna jaka sytuacja?
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
ahaaa,dziewczyny Kasia dzisiaj była na wizycie i ciąża starsza jest-termin na 30 pażdziernika ! Iiii wstępnie póki co córcia! to jak moje dziecie jutro będzie współpracować to i ja się dowiem
aaaaaaaa!
Wik89, blair., Lami, tęczova, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
anusiak5 wrote:glukoza 119,8 70=105
insulina 6,6 2,6=24,9
INSULINE masz 6.6 na czczo po 1 h 2.6? -
Wik89 wrote:Hej Dziewczyny ale sie rozpisalyscie no pieknie
Anionka Przedszkolanko Monia no i Meggs oczywiscie kciuki za jutrzejsza wizyty! Ktos jeszcze?
Beti Ty w koncu jutro jedziesz na podglad czy przelozylas na piatek?
Teczova ale sie usmialam czytajac o tym samochodzie!!! A ja Was podczytuje glownie w drodze do lub z pracy,czasem sie zagapie w metrze lub tramwaju i przejade przystanek lub dwa
Nikodemko, kochana spokojnie ten test moze swiadczyc o tym ze wlasnie bedzie owu. Super ze podzialaliscie dzis! Przeciez juz na ovu byly historie ciąż z pozniejszej owu! Ale niezaleznie od tego ze wierze w Twoja owu to nie przekladalabym chyba jeszcze hsg, moze umow sobie w innym miejscu inny termin i ktorys z tych dwoch odwolasz jak juz bedziesz pewna jaka sytuacja?
Pytalam sie wcześniej na ktorego masz hsg.Moze odp ale nie widzialam 😁Wik89 lubi tę wiadomość
-
A ja wracam od dzisiaj do euthyroxu.Jednak Letrox nie dla mnie.
Niestety na cukier na czczo to nie pomoglo☹
A czuje sie po nim fatalnie.Zmeczona na maxa i znowu mnie glowa swędzi.
No i na takiej dawce jak euthyrox czyli 37,5 mam gorsze wyniki.To pierdziele
Kurwa ja juz nie wiem co mam robic na ten cukier pierdzielonyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 19:39
-
Tęczowa MISTRZ 😂 zdecydowanie powinnaś zostać uhonorowana orderem najwiernieszej forumowiczki 🏅💜
Beti endo powiedział mi, ze jod nie spowodował mi nadczynności, ale sobie na pewno nim dołożyłam. Mam nie supelementować jodu. Łykam Thyrosan.
Nikodemko super, że było ❤
Alex prześliczny bąbel 👶 jeju jak mnie rozczulają takie maciupkie kruszynki, mogłabym patrzeć bez końca 😊
Przedszkolanko ja też po ciuchuteńku liczę na poznanie płci 🤗 oby się nasze kruszyny nie pozakrywały za bardzo
Meggs uszy do góry :* ja nic a nic nie czułam na początku, w 6 subtelnie się zaczęło coś dziać, wiem, że to mała pociacha dla Ciebie, ale serio to, że nic nie czujesz nie jest wyznacznikiem niczego złego. Anionka też objawowo z tego co pamiętam
Rzepakowe ja mam 32, jak chcesz, mogę i ja Ci napisać w piątek, ale u Ciebie różnica szokprzedszkolanka:), tęczova lubią tę wiadomość
-
Blair Pola dzisiaj się tak wymęczyła,że serce mi pękało..co już nie robiłam by jej ulżyć w tym kaszlu.. była tak padnieta ,że przytulila się i usnęła o 19.. oby jutro było lepiej..
Pestko jutro przełomowy dzień tu na forum już od ranaTy o której masz?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:25
Pestkaa, przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Dzięki dziewczyny, widzę, że u Was bliżej to ryzyko 600 niż 400, nie wiem, skąd to się wzięło. Biegająca, Ty masz 477, ja jestem rocznikowo 33 lata, ale dopiero we wrześniu. Może to patrzy na wiek wg daty urodzenia a nie rocznika i w tę parę dni przeskoczyłam w jakiś kolejny próg... Innego wytłumaczenia nie mam..
No a że te ryzyka skorygowane są takie różne to tylko z tętna wynika. O 10 wyższe i jaka różnica ogromna. Jest to dla mnie niepojęte i tylko pokazuje, że o ile wartość ryzyka nie jest powyżej powiedzmy 1:100, to w zasadzie nic to nie oznacza. Przy oczywiście założeniu dobrego NT.
Nie miała baba problemu, poszła na drugie badanie... Już wiecie, czemu ciążę u położnej prowadzę? Po wizycie u niej nie mam takich jazd