X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko nic nie jest za często! Nam się 2x udało właśnie przy codziennych seksach 😋

Niezapominajko a jak Ty się czujesz? Jak Twoje kłucia ?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanko... jak dowiedzialyscie sie o ciazy to odrazu poszlyscie na zwolnienie czy pracowalyscie/pracujecie?

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, ja bardzo szybko poszłam, Tzn wiele okoliczności mi sprzyjało - święta i przymusowy urlop w ferie zimowe. Na początku bardzo się gryzłam, czy na to się decydować, bo oficjalnie od skończonego 11 tygodnia, teraz - absolutnie nie żałuję. Koleżanka z pracy jak dowiedziała się w 8tc o ciąży wzięła na bok i zapytała czy wyszło tak o, spontanicznie, czy długo się staraliśmy. Bo ona o pierwsze dziecko starała się 4 lata i poszła od razu po pozytywnym teście, bo nie wybaczyłaby sobie, że tyle starań, łez i coś mogłoby się stać przez stres.
    Czytałam, że wiele kobitek po ivf idzie od razu - Malinowa, jeśli ginekolog dzisiaj nie zaproponuje zwolnienia, podejdź do internisty, powiedz, że masz żołądkową grypę. Teraz Ty i bąbel/bąbelki jesteście najważniejsi!!! Za wiele Cię to kosztowało wszystkiego - przede wszystkim niematerialnych, a emocjonalnych rzeczy, ale nie oszukujmy się - materialnych też!

Malinowa91 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa ja poszłam jakoś po 6 tyg jak był zarodek z serduszkiem. Pracuje z odczynnikami chemicznymi i u mnie nie było innej opcji. Gin powiedziała ze absolutnie na prace w takich warunkach sie nie zgadza. Ale z tym sie liczyłam. Potem krwiak więc w ogóle musiałam mało co robić. Do pracy raczej pewne ze juz w ciazy nie wroce.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa gratulacje!! Super wiadomość oby dziś się potwierdziła! Apropo zwolnienia ja się nie wypowiem bo się dowiedziałam o ciazy i dzień później podpisałam umowę hehe ale na zwolnienie i tak musiałam iść ale bezpłatne ;) ja uważam ze zależy od pracy jeśli fizyczna lub jakas "niebezpieczna" to tak, w innych wypadkach jak się dobrze czujesz to lepiej chodzić , szybciej czas zleci, głupie myśli bie przychodzą do głowy, No i dla mnie tez jest ważny kontakt z ludźmi, w domu trochę wariuje ;) trzymam kciuki za dzisiejsza betę!

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko tez kciuki za wizytę , ale w drodze do ginekolog azrób nam ta przyjemność i kup test i daj nacieszcyc Oko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 07:16

Wik89 lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek kochana wspolczuje przezyc i trzymam kciuki zeby kropek pieknie sie rozwijal 💓

Nikodemko haha ja dzis wlasnie wstalam o 4:40 ale nie robilismy nic romantycznego tylko rozliczalismy podatki z mezem hahha (wcozraj wieczorem byla zablokowana strona, ktora jeszcze nie rozliczyla go polecam nie czekac do wieczora bo znowu moze byc przeciazenie) a na 6 mialam pociag bo dzis w delegacji. No i wchodze tutaj z nadzieja na info od Soneczko a tu dalej niepewnosc hahaha Sloneczko daj chociaz znac po wizycie jak tam :) ale bol plecow to chyba dobry znak!🌸

madziorek86 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek współczuje Ci sytuacji z IP ! Miałam prawie identyczna tylko u mnie było wielkie krwawienie, ze mu cały fotel zalało a ze jeszcze serduszka nie było tylko zarodek to stwierdzil ze poronienie ja prawie tydzień żyłam w tym zawieszeniu. Powinni ich przeszkolić z przekazywania wiedzy czy wystawiania diagnoz, na tym etapie nie może jednoznacznie stwierdzić wiec powinien powiedzieć , ze trzeba poczekać te kilka dni a w tym czasie na wszelki wypadek leżeć i odpoczywać...

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj zaczął się 19 tydzień :) jeszcze 3 tygodnie do wizyty 😂 I może będę wiedzieć kto tam siedzi.

Dziewczyny z łożyskiem na przedniej ścianie kiedy poczuliście ruchy? Ja w pierwszej ciazy dopiero po 22 tyg i to tez delikatne. Teraz czasem (2 razy dziennie poczuje jakieś pukanie/ bąbelki od środka ale nie wiem czy to już to...

• Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nasikałam porannym sikiem na sodę. I zrobiłam dwie wersje - jak wsypuję sodę do moczu i jak mocz wlewam do sody. I po wsypaniu sody do moczu zero reakcji, po wlaniu moczu na sodę jakieś mini bąbelki i wierzch pokrył się mini warstewka piany (ale mini). I teraz jak byście to zinterpretowały? Te bąbelki nie robią się czasem od mechanicznego wlania moczu na sodę? Czy będę mieć gender? 😋

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, wlewa się mocz do sody. Poczekaj kilka dni i powtórz 😉 Może się zacząć klarować chłopak, ale mogłaś po prostu jeść coś wczoraj co zmieniło pH moczu.

Biegająca Mama - gratuluję 19 tygodnia 😊 Ja równo 2 tygodnie temu pierwsze "bąbelki" poczułam z łożyskiem na przedniej ścianie. Ale także że już nie pomylę to od 2-3 dni, czyli powiedzmy skończony 21 tydzień. Ale jeszcze nie ma mowy o zobaczeniu ruchów na brzuchu. Jest też ich bardzo mało i tylko jak leżę. To jest powiedzmy z 4-5 puknięć w przeciągu godziny- dwóch rano i wieczorem.

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Buhahaha Meggs ja sikalam na sodę i wskazało na babeczke a mam syna 😂
    Biegająca 5 miesiąc zaczynasz 😊😊
    A mnie rano powitalo chwilowe wypięcie maluszka,aż brzuch sterczał 😀

Meggs, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Mam takie pytanko... jak dowiedzialyscie sie o ciazy to odrazu poszlyscie na zwolnienie czy pracowalyscie/pracujecie?
    Ja pracowałam do połowy ciąży, ale ja też mam spoko pracę i jak się źle czułam to szłam o 13 do domu i już.
    Generalnie odkąd się dowiedziałam o ciąży to pracowałam głównie z takim zamiarem, żeby spokojnie w listopadzie i grudniu wszystko zamknąć i w grudniu i styczniu ogarnąć wszystko na pierwszą połowę roku żeby ułatwić im pracę. Tak zrobiłam i do czerwca mają wszystko ogarnięte, potem muszą sobie radzić.

Uważam tak jak Lami, idź jeśli masz jakiekolwiek wahania, czy zostawanie w pracy będzie okej :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuję, odezwę się po :)

Lami, tęczova, Malinowa91, Cytrynowy sok, Wik89, Pestkaa, Arashe, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kciuki za betę Malinowej i wizyty - AniOnka, Magda i Sloneczko!✊

Ani0nka, Malinowa91, Wik89, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa wszystko zależy, jaką masz pracę :)

Ja musiałam być na zwolnieniu pierwszy trymestr. Lekarz nie pozwolił mi inaczej ze względu na poronienie w poprzedniej ciąży. Przez plamienia na początku też kazał mi oszczędzający tryb życia wdrożyć i raczej leżący.

Natomiast od kwietnia wróciłam do pracy, ale na mniej godzin niż wcześniej (mogłam sobie to zmniejszyć) i cieszę się, bo świrowałam trochę w domu :/ mi było ciężko siedzieć w domu na zwolnieniu, moje samopoczucie leciało bardzo w dół. Czas się dłużył niemiłosiernie i miałam depresyjny nastrój.

Zobaczę, jak się będę czuła, ale póki co 5 miesiąc się zaczął i jest git :D więc może do 7 miesiąca jeszcze popracuję :D na plus, że dorabiam więcej kasy jeszcze na wyprawkę, bo na zwolnieniu bieda :)

Malinowa91, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Ja poszłam najpierw na urlop 2tygodniowy,żeby wyszarpać wczasy pod gruszą 🙈 bo inaczej to świadczenie by mi przepadło a wiadomo zawsze to jakaś kasa.
    Po urlopie od razu l4. Bardziej mi się opłaca bo odpadają dojazdy i l4 wlicza też weekendy więc przelew jest ciut wyższy.
    No a pozatym mam z kim w domu siedzieć :)

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, ale masz dzien pelen wrazen, tym bardziej trzymam za Ciebie kciuki :) Chociaz mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala isc na ta rozmowe tylko na bete :d

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj 😊

Ja musiałam zaczac dzien od apapu bo obudziłam się z takim bólem głowy ze masakra 🙁

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś późno wizytę wiec dam zaznać wieczorkiem co tam u mojego Alusia słychać 😘

Cytrynowy sok, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ