X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko nic nie jest za często! Nam się 2x udało właśnie przy codziennych seksach 😋

Niezapominajko a jak Ty się czujesz? Jak Twoje kłucia ?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanko... jak dowiedzialyscie sie o ciazy to odrazu poszlyscie na zwolnienie czy pracowalyscie/pracujecie?

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, ja bardzo szybko poszłam, Tzn wiele okoliczności mi sprzyjało - święta i przymusowy urlop w ferie zimowe. Na początku bardzo się gryzłam, czy na to się decydować, bo oficjalnie od skończonego 11 tygodnia, teraz - absolutnie nie żałuję. Koleżanka z pracy jak dowiedziała się w 8tc o ciąży wzięła na bok i zapytała czy wyszło tak o, spontanicznie, czy długo się staraliśmy. Bo ona o pierwsze dziecko starała się 4 lata i poszła od razu po pozytywnym teście, bo nie wybaczyłaby sobie, że tyle starań, łez i coś mogłoby się stać przez stres.
    Czytałam, że wiele kobitek po ivf idzie od razu - Malinowa, jeśli ginekolog dzisiaj nie zaproponuje zwolnienia, podejdź do internisty, powiedz, że masz żołądkową grypę. Teraz Ty i bąbel/bąbelki jesteście najważniejsi!!! Za wiele Cię to kosztowało wszystkiego - przede wszystkim niematerialnych, a emocjonalnych rzeczy, ale nie oszukujmy się - materialnych też!

Malinowa91 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa ja poszłam jakoś po 6 tyg jak był zarodek z serduszkiem. Pracuje z odczynnikami chemicznymi i u mnie nie było innej opcji. Gin powiedziała ze absolutnie na prace w takich warunkach sie nie zgadza. Ale z tym sie liczyłam. Potem krwiak więc w ogóle musiałam mało co robić. Do pracy raczej pewne ze juz w ciazy nie wroce.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa gratulacje!! Super wiadomość oby dziś się potwierdziła! Apropo zwolnienia ja się nie wypowiem bo się dowiedziałam o ciazy i dzień później podpisałam umowę hehe ale na zwolnienie i tak musiałam iść ale bezpłatne ;) ja uważam ze zależy od pracy jeśli fizyczna lub jakas "niebezpieczna" to tak, w innych wypadkach jak się dobrze czujesz to lepiej chodzić , szybciej czas zleci, głupie myśli bie przychodzą do głowy, No i dla mnie tez jest ważny kontakt z ludźmi, w domu trochę wariuje ;) trzymam kciuki za dzisiejsza betę!

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko tez kciuki za wizytę , ale w drodze do ginekolog azrób nam ta przyjemność i kup test i daj nacieszcyc Oko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 07:16

Wik89 lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek kochana wspolczuje przezyc i trzymam kciuki zeby kropek pieknie sie rozwijal 💓

Nikodemko haha ja dzis wlasnie wstalam o 4:40 ale nie robilismy nic romantycznego tylko rozliczalismy podatki z mezem hahha (wcozraj wieczorem byla zablokowana strona, ktora jeszcze nie rozliczyla go polecam nie czekac do wieczora bo znowu moze byc przeciazenie) a na 6 mialam pociag bo dzis w delegacji. No i wchodze tutaj z nadzieja na info od Soneczko a tu dalej niepewnosc hahaha Sloneczko daj chociaz znac po wizycie jak tam :) ale bol plecow to chyba dobry znak!🌸

madziorek86 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek współczuje Ci sytuacji z IP ! Miałam prawie identyczna tylko u mnie było wielkie krwawienie, ze mu cały fotel zalało a ze jeszcze serduszka nie było tylko zarodek to stwierdzil ze poronienie ja prawie tydzień żyłam w tym zawieszeniu. Powinni ich przeszkolić z przekazywania wiedzy czy wystawiania diagnoz, na tym etapie nie może jednoznacznie stwierdzić wiec powinien powiedzieć , ze trzeba poczekać te kilka dni a w tym czasie na wszelki wypadek leżeć i odpoczywać...

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj zaczął się 19 tydzień :) jeszcze 3 tygodnie do wizyty 😂 I może będę wiedzieć kto tam siedzi.

Dziewczyny z łożyskiem na przedniej ścianie kiedy poczuliście ruchy? Ja w pierwszej ciazy dopiero po 22 tyg i to tez delikatne. Teraz czasem (2 razy dziennie poczuje jakieś pukanie/ bąbelki od środka ale nie wiem czy to już to...

• Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nasikałam porannym sikiem na sodę. I zrobiłam dwie wersje - jak wsypuję sodę do moczu i jak mocz wlewam do sody. I po wsypaniu sody do moczu zero reakcji, po wlaniu moczu na sodę jakieś mini bąbelki i wierzch pokrył się mini warstewka piany (ale mini). I teraz jak byście to zinterpretowały? Te bąbelki nie robią się czasem od mechanicznego wlania moczu na sodę? Czy będę mieć gender? 😋

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, wlewa się mocz do sody. Poczekaj kilka dni i powtórz 😉 Może się zacząć klarować chłopak, ale mogłaś po prostu jeść coś wczoraj co zmieniło pH moczu.

Biegająca Mama - gratuluję 19 tygodnia 😊 Ja równo 2 tygodnie temu pierwsze "bąbelki" poczułam z łożyskiem na przedniej ścianie. Ale także że już nie pomylę to od 2-3 dni, czyli powiedzmy skończony 21 tydzień. Ale jeszcze nie ma mowy o zobaczeniu ruchów na brzuchu. Jest też ich bardzo mało i tylko jak leżę. To jest powiedzmy z 4-5 puknięć w przeciągu godziny- dwóch rano i wieczorem.

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Buhahaha Meggs ja sikalam na sodę i wskazało na babeczke a mam syna 😂
    Biegająca 5 miesiąc zaczynasz 😊😊
    A mnie rano powitalo chwilowe wypięcie maluszka,aż brzuch sterczał 😀

Meggs, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Mam takie pytanko... jak dowiedzialyscie sie o ciazy to odrazu poszlyscie na zwolnienie czy pracowalyscie/pracujecie?
    Ja pracowałam do połowy ciąży, ale ja też mam spoko pracę i jak się źle czułam to szłam o 13 do domu i już.
    Generalnie odkąd się dowiedziałam o ciąży to pracowałam głównie z takim zamiarem, żeby spokojnie w listopadzie i grudniu wszystko zamknąć i w grudniu i styczniu ogarnąć wszystko na pierwszą połowę roku żeby ułatwić im pracę. Tak zrobiłam i do czerwca mają wszystko ogarnięte, potem muszą sobie radzić.

Uważam tak jak Lami, idź jeśli masz jakiekolwiek wahania, czy zostawanie w pracy będzie okej :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuję, odezwę się po :)

Lami, tęczova, Malinowa91, Cytrynowy sok, Wik89, Pestkaa, Arashe, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kciuki za betę Malinowej i wizyty - AniOnka, Magda i Sloneczko!✊

Ani0nka, Malinowa91, Wik89, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa wszystko zależy, jaką masz pracę :)

Ja musiałam być na zwolnieniu pierwszy trymestr. Lekarz nie pozwolił mi inaczej ze względu na poronienie w poprzedniej ciąży. Przez plamienia na początku też kazał mi oszczędzający tryb życia wdrożyć i raczej leżący.

Natomiast od kwietnia wróciłam do pracy, ale na mniej godzin niż wcześniej (mogłam sobie to zmniejszyć) i cieszę się, bo świrowałam trochę w domu :/ mi było ciężko siedzieć w domu na zwolnieniu, moje samopoczucie leciało bardzo w dół. Czas się dłużył niemiłosiernie i miałam depresyjny nastrój.

Zobaczę, jak się będę czuła, ale póki co 5 miesiąc się zaczął i jest git :D więc może do 7 miesiąca jeszcze popracuję :D na plus, że dorabiam więcej kasy jeszcze na wyprawkę, bo na zwolnieniu bieda :)

Malinowa91, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Ja poszłam najpierw na urlop 2tygodniowy,żeby wyszarpać wczasy pod gruszą 🙈 bo inaczej to świadczenie by mi przepadło a wiadomo zawsze to jakaś kasa.
    Po urlopie od razu l4. Bardziej mi się opłaca bo odpadają dojazdy i l4 wlicza też weekendy więc przelew jest ciut wyższy.
    No a pozatym mam z kim w domu siedzieć :)

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, ale masz dzien pelen wrazen, tym bardziej trzymam za Ciebie kciuki :) Chociaz mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala isc na ta rozmowe tylko na bete :d

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj 😊

Ja musiałam zaczac dzien od apapu bo obudziłam się z takim bólem głowy ze masakra 🙁

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś późno wizytę wiec dam zaznać wieczorkiem co tam u mojego Alusia słychać 😘

Cytrynowy sok, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ