Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aicha ślicznie wyglądasz, w ogóle śliczna dziewczyna jesteś
Zdrówko się przyda, trochę wizyt za mną i w końcu mam leki.AiCha4811 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Anulka kochana, z niecierpliwością czekam na Twoją fotkę :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
yvonneSW wrote:Dzięki. Robiłyście moze glukozę? Zastanawiam sie czy to naprawdę jest az taaakie slodkie. Pani z recepcji doradziła mi zeby wziasc cytrynę
Fakt jest słodkie, ale do przeżycia następnym razem też skorzystam z cytryny ( wtedy o tym nie słyszałam. Tu na forum się o tym dowiedziałam)
-
yvonneSW wrote:Dzięki. Robiłyście moze glukozę? Zastanawiam sie czy to naprawdę jest az taaakie slodkie. Pani z recepcji doradziła mi zeby wziasc cytrynę
-
yvonesw obnizenie poziomu prolaktyny powinno pomoc, najlepiej z endokrynologiem sprawe zalatwic glukoze ostatnio robilam (75 gram) chlodna woda plus cytryna ilosc wody ok 400 ml i bylo ok, ale ja umiem duzo slodkeigo zjesc
no dziewczyny 4 miesiac i +4kg za szybko to idzie ale jak tu nie jesc
jedna z wielu, dziekuje, oby leki szybko pomogły
ps kurcze bardzo ciekawe fakty w tej ksiazce ktora czytam, w polsce mamy pol roku na zmiane imienia dziecka w urzedzie jesli uznamy że źle wybralismy, a pępowiny nie powinno sie ucinać od razu (jelsi jest taka mozliwosc), dobrze poczekac chwile az sama zacznie tetnic, wtedy dziecko nie krzyczy tak mocno, jego pluca maja chwile dluzej na przyzwyczajenie do rozpręzania.
yvonneSW lubi tę wiadomość
-
Yvonne witaj glukoza bardzo slodka, ale nie ma tragedii. Ja nie jestem wielka fanka slodyczy i spokojnie znioslam wypicie tej mikstury
Aicha pięknie wyglądasz ja w pierwszej ciazy przytylam prawie 20kg ( a należę do szczupłych, nie majacych problemów z utrzymaniem wagi), ale dzieki karmieniu dosyc szybko sie ich pozbylam. Teraz waze kilogram mniej niz przed ciaza.
I muszę dodac, ze jadlam to na co mialam ochote, ale nie mialam jakis niezdrowych szczegolnych zachcianek i nie podjadalam w nocy. Po prostu jakos tak mi sie przytylo Także spokojnie kochana
Kaka czekamy na relacje z jutrzejszej wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 23:01
kaka470 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
To i ja się pochwalę zdjęciem , próbuje od wczoraj dodać i coś mi nie chciało wgrać , ale się udało. Zdjęcie robione w 14 tyg wydaje mi się że dość spory brzuszek , i zdecydowanie w pierwszej ciąży był mniejszy . Do osób szczupłych też nigdy nie należałam więc oto taki mój brzusio .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:56
Jedna_z_Wielu, Annie1981, Anulka0407, spioch, Lady Savage, Lola83, moniczko. lubią tę wiadomość
-
Kaka, brzuszek wspaniały
Miłego dnia dziewczynki :*kaka470 lubi tę wiadomość
-
Kaka brzuszek piekny, mi w pierwszej ciazy tez dosyc szybko rosl. Od 13 tyg ciezko bylo ukryc, ze jestem w ciazy. Mialam z kolei kolezanke w pracy u ktorej do 6 m-ca prawie nic nie bylo widac.
Na ktora masz wizyte?kaka470 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja glukozę piłam w UK i była pyszna, wcale nie słodka, ale tu jest inna niż w PL
Jedna_z_Wielu. Nie każde laboratorium pozwala wkropić cytrynę, niektóre twierdzą, że fałszuje wyniki, więc najpierw lepiej zapytać czy można
AiCha4811. Widziałam w planach porodu taką sugestię, żeby nie odcinać pępowiny od razu, ale nie wiedziałam dlaczego. Ciekawe co piszesz, pomyślę o tym.
Prowadzisz wykres na Belly? Tam pokazuje ile możesz przytyć, bo to jest indywidualne dla każdej kobiety. Ja np. nie powinnam za dużo, bo zaczęłam z nadwagą, ale ktoś kto jest szczupły może więcej przytyć.
kaka470. Piękny brzusio Faktycznie duży jak na 14 tc, ale to pewnie dlatego, że druga ciąża.
Powodzenia na wizycie i najlepszego z okazji imienin
kaka470 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie dziękuje bardzo
Jeśli chodzi o glukozę to już na samą myśl się boję a gdzie tu przeżyć to jeszcze raz , z Laurą podchodziłam 2 razy to była jakaś masakra , wymioty i słabo mi się robiło , za drugim podejściem miałam już przy sobie cytrynę i siedziałam cały czas na balkonie i wtedy udało się przetrwać , ale lekko nie było . -
Dziękuję Annie za wiadomość, tyle tu o tej cytrynie czytałam i nie widziałam żeby ktoś pisał, że nie było wolno.
Dobrze, że napisałaś bo w takim razie będę wcześniej pytać.
Bo do trzech miesięcy mnie to czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 11:54
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
A ja wciaz czekam na durna @. Chyba pierwszy raz w zyciu... myslalam, ze we wrzesniu zaczniemy starania, ale pewnie najwczesniej wyjdzie w pazdzierniku najgorsza jest wlasnie taka bezczynnosc kiedy pragnie sie dziecka, a nie mozna dzialac.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Annie prowadze kalendarz ale nie tak sumiennie, wage sobie wpisuje w wykres, dla mojej wagi przedzial do przybrania to 11-16 kg a tu juz 4 na koncie a podobno w III trymestrze sie tyje najwiecej, ja przed ciaza mialam BMI w normie ale od slubu przytyłam 6 kg wiec juz nie bylam szczupła a srednia, teraz mam ciągoty okropne na slodycze, obawiam sie ze bede wyglądac jak klucha a nie chudnę szybko, musze sie nagimnastykowac aby zrzucic kilka kilogramow , wczesniej bylam wysportowana, teraz kregoslup mi siadl i szczerze mowiac jestem zaniedbana fizycznie
a te informacje ktore podalam czerpie z poradnika praktycznego "pierwszy rok" wydanego w polsce. fajna lektura moze gdzies w uk dostaniesz, a Emilka bedzie zglaszana w urzedzie uk czy pl ? bedziecie sie dla niej starac o obywatelstwo polskie czy angielskie?
Agulinka bardzo Ci wspolczuje dziewczyny mowily ze czerwone wino i termofor na krzyz przyspieszaja @Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 12:04