Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No pochwalę sie wam dziewczyny ze plan porodu mam napisany. Jutro startuje z balonikiem do cwiczenia krocza. Jednym słowem przygotowania rozpoczęte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 18:40
Lady Savage, moniczko. lubią tę wiadomość
-
AiCha. Plan porodu poważna sprawa Mi to zajęło sporo czasu
Jeżeli mogę coś doradzić to weź pod uwagę również CC. Czasami się zdarza konieczność nagłej CC i kobiety są w szoku, bo kompletnie nie były przygotowane, a już na pewno nie wiedzą o co wtedy mogą prosić. To z obserwacji moich znajomych i wrześniówek.AiCha4811, moniczko. lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziękuję Annie za radę, wzięłam to juz wcześniej pod uwage bo taka sytuacja spotkała sporo moich koleżanek także przygotowujemy sie psychicznie na taką ewentualność.
Ps kolejną wizytę mam 29 listopada.
Apropos porodu to na ostatnich prenatalnych zmienił mi sie termin ma 31.12.2017 czyli ten slawetny sylwester wiem ze to loteria kiedy Leoś sie urodzi ale mozesz mi na pierwszej stronie wpisac tenże termin. Jest dla mnie śmieszny i fajny, przynajmniej bliżej nowego roku
Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem jak to jest , w koncu to nasze pierwsze dziecko, mianowicie czy to jest tak że ludzie coś wam przynoszą/kupują coś dla maluszka przy pierwszych odwiedzinach, czy wypada zrobić jakieś pepkowe i zaprosić pare ludzi czy raczej robi sie baby shower przed porodem ? Zastanawiam się bo mąż mnie spytał co potrzebujemy gdyby ktos pytal o prezent dla maluszka, i nie wiem czy mówił to myśląc o świętach czy właśnie o jakimś pepkowym, a nie bardzo wiem jakie są tradycje/zwyczaje z tym związane. Ja zawsze idąc do koleżanek które urodziły po prostu kupowałam cos dla malucha typu ładne bodziaki lub zabawkę, ale nie wiem czy dobrze robiłam, moze wypadało spytać rodziców czy czegoś maluszek potrzebuje. Co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 11:57
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Aicha, myślę, że każdy robi tak jak uważa. Zależy też od bliskości tej osoby, bo wiadomo, że coś innego kupi babcia, a jakaś dalsza koleżanka ja nie robię baby shower, ale jak ktoś z bliskiej rodziny będzie się pytał czego potrzebujemy to powiemy pewnie czego nam brakuje i kupi co uzna za słuszne.
AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam mieć ostatnią wizytę 7.11, ale 15.11 idę znowu, chyba zrobił mi się czyrak w pachwinach, na początku to była jakaś mała kulka wyczuwalna, która bolała jak chciałam wycisnąć, zaczęłam przemywać spirytusem, i po 2 dniach ma to z 2-3 cm i tak boli że masakra, nie wiem skąd mi się to świnstwo wzięło , mam nadzieję, że zdążę to wyleczyć do porodu, bo jak się okaże że tu potrzeba czegoś więcej i że cc to ja się chyba załamie, jezusicu, czego ja w tej ciąży nie miałam .
-
spioch2 wrote:Hejka. Ja dzis dostalam @ takze zaczynam kolejny cykl.
Brakuje mi już siły...
bardzo mi przykro, tulę Cię mocno , trzymam kciuki za prezent choinkowy, jakim była dla mnie Zuzia będzie śliczne sierpniowe dziecię -
Lady Savage wrote:Ja miałam mieć ostatnią wizytę 7.11, ale 15.11 idę znowu, chyba zrobił mi się czyrak w pachwinach, na początku to była jakaś mała kulka wyczuwalna, która bolała jak chciałam wycisnąć, zaczęłam przemywać spirytusem, i po 2 dniach ma to z 2-3 cm i tak boli że masakra, nie wiem skąd mi się to świnstwo wzięło , mam nadzieję, że zdążę to wyleczyć do porodu, bo jak się okaże że tu potrzeba czegoś więcej i że cc to ja się chyba załamie, jezusicu, czego ja w tej ciąży nie miałam .
Biedna współczuję... Może dadzą jakaś maść i przejdzie szybko. Oby!
-
E.wela bardzo to są trudne uczucia , twoja złość na narzekajaca koleżankę nie jest niczym nowym. Tez to przechodziłam, chyba każda staraczka to kiedys poczuła.
Który to wasz cykl? (Jeśli liczysz)
Mimo wszystko fajnie że zajrzalas do nas :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 21:33
-
MiLejdi. Yvonne. Powodzenia na wizytach dzisiaj
Yvonne. Dziś poznasz płeć? Nie mogę się doczekać
Za mnie też trzymajcie kciuki, bo dziś pierwsze szczepienia. Oby Emilka jak najmniej płakała.
Spioch. Przykro mi
E.wela. Oczywiscie, ze nie mamy za złe. Wpadaj do nas, nawet z takim humorem. Inne staraczki na pewno świetnie Cię rozumieją a mi pozostaje tylko jeszcze bardziej zacisnąć kciuki.
Twoja przyjaciółka wie jak długo się starasz i jak się z tym wszystkim czujesz? Jeżeli tak, to troszkę nietaktowne z jej strony opowiadać Ci takie rzeczy.
AiCha. Można pytać i nie, jak się idzie do kogoś odwiedzić dziecko. Ja np. jak szłam do koleżanki to nie zapytałam i kupiłam jakiś ciuszek. Jak szłam do siostry to zapytałam czego potrzebuje i poprosiła mnie, żebym kupiła pieluchy tetrowe, bo ma za mało. Także te prezenty też nie muszą być drogie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 05:53
yvonneSW, Anulka0407, mi_lejdi lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔