X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:47

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Zaraz ide do apteki. Ten cykl i tak juz stracony ale moze jak zaczne brac od dzis to kolejna owulka bedzie juz lepsza i nie bedzie potrzebny Clo. Boje sie troche takiej stymulacji bo gin powiedziala ze jakis czas temu miala trojaczki po stymulacji. Wiadomo ze jesli nie bedzie innego wyjscia to zgodze sie na wszystko...

Jesli uznacie ze sie przenosicie to cos wymysle ;)
    Hehe moje pierwsze pytanie na usg brzmialo "jedno?" :)

e.wela, Lady Savage lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Doskanale Cie rozumiem... A samolocik ? Gdzie lezy u Ciebie na rękach glowka w dół i niestety nosisz... ?
    Ja juz wszystko wyprobiwalam najlepiej sprawdza sie spacer, ale nie zawsze mozna wyjsc z nim, np o 1 w nocy albo wdeszcz czy wichury, nie cierpie pisac z telefonu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka i jak?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie wrocilam do domu. Wizyta w porzadku. Najpierw mnie zbadal ginekologicznie. Na wzierniku troszke sluzu podbarwionego krwia, ale jak to powiedział nie ma jej na szczescie duzo, bardziej takie slady. Pozniej usg. Na poczatku pojawil sie sam pecherzyk - ma obecnie 19mm, za chwile pokazal sie
    pecherzyk zoltkowy. Szukal i szukal dalej pod roznym katem i znalazl maly zarodek :) ma malenstwo obecnie 2mm i przez momencik widzielismy pulsujaca kropeczke :)

Nie wiadomo skad te plamienie. Nie ma na szczęście zadnych krwiakow, kosmowka bez cech odklejania.

Mam duzo odpoczywac, nie dzwigac. Zwiekszyl mi dupahaston na 3x1 i do tego dodal luteine 2x1.

Kolejna wizyta 9 kwietnia i jak bedzie wszystko w porzadku zalozymy karte ciazy :)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki!!

Anutka, yvonneSW, Margolciak, Kara93, Lady Savage, moniczko., kaka470, AiCha4811, Annie1981, spioch2, evve_2.0, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny wlasnie wrocilam do domu. Wizyta w porzadku. Najpierw mnie zbadal ginekologicznie. Na wzierniku troszke sluzu podbarwionego krwia, ale jak to powiedział nie ma jej na szczescie duzo, bardziej takie slady. Pozniej usg. Na poczatku pojawil sie sam pecherzyk - ma obecnie 19mm, za chwile pokazal sie
    pecherzyk zoltkowy. Szukal i szukal dalej pod roznym katem i znalazl maly zarodek :) ma malenstwo obecnie 2mm i przez momencik widzielismy pulsujaca kropeczke :)

Nie wiadomo skad te plamienie. Nie ma na szczęście zadnych krwiakow, kosmowka bez cech odklejania.

Mam duzo odpoczywac, nie dzwigac. Zwiekszyl mi dupahaston na 3x1 i do tego dodal luteine 2x1.

Kolejna wizyta 9 kwietnia i jak bedzie wszystko w porzadku zalozymy karte ciazy :)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki!!
    Brawo :)
    Powiem Ci ze u mnie dopiero przy plamieniach w 20 tc 4 z kolei lekarz znalazl przyczyne... Slinie ukrwiona szyjka macicy i pekaja mi naczynka np przy dluzszej wizycie w toalecie czy kichaniu... Mam nadzieje ze u Ciebie rownie blachy powod chociaz kazda taka syguacja przyprawia niemal o zawal :)

P.s. piekny suwaczek ciazowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:53

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Baryłka Nowa

Wysłany: 28 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    A kolki to nie sa do 6 tygodnia zycia dziecka tylko ? Lena nke miala to nie wiem dokladnie ale jakos tak czytalam
    Kolki kończą się zwykle bliżej 6 miesiąca niż 6 tygodnia:)

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, cieszę się! A chodzisz do Sliża? U niego będziesz prowadziła ciążę? :) Który to TC dokładnie?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już widzę cudny suwaczek :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:47

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a miała któraś z Was doświadczenie z podawaniem dziecku syropu Debridat na ulewanie/refluks? Jak efekty? Nam pediatra przepisała i tak się zastanawiam...

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dawno nie pisałam i nie czytałam, kilka stron się cofnęłam i widze wspaniałe wieści - gratuluję Figa, Spioch i Agulineczka :* spokojnych ciąż :D <3
    Tak na świeżo - Agulineczka ja też miałam plamienia na początku, praktycznie od 7 tygodnia się zaczęły i na duphastonie ustały po kilku dniach, postaraj się nie nakręcać bo jak któraś z dziewczyn napisała to przypadłość bardzo wielu kobiet. Moja koleżanka w 8 tygodniu bodajże nie plamiła a jej chlusnęło jakby okres miała - myślała, że stało się najgorsze, a dziś tuli 3 miesięcznego synka :)

spioch2 lubi tę wiadomość

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka bardzo się cieszę że wszystko dobrze odpoczywaj :-) no i czekamy razem z Tobą do kolejnej wizyty

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko, tak bylam na wizycie w ginemedica u dr Sliza i u niego chce prowadzic ciążę. Cudowny, cieply czlowiek. Dziękuję za polecenie.

Niestety z lekiem nie pomoge. Synek sporo ulewal, ale byl przy tym takim grzeczniutkim dzieckiem, nie wykazywal żadnych oznak, ze cos mu dolega, dlatego nic nie stosowalismy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o grupę na fb to jestem za, jeśli mnie przyjmiecie ;) Bo byłam na sierpniówkach i też się często nie udzielałam - nie każdy pół dnia spędza przed kompem, więc "nie załapałam się" do ich grupy gdy przeniosły się na inne forum... Jak milejdi nie bardzo lubię tu pisać bo wszyscy to mogą czytać :/ No i fb częściej odpalam ;)
    Anulka - Majeczka jest cudna <3
    Moniczko - ja też nie pomogę, my dawaliśmy tylko kilka razy Sab Simplex bo Lenka chyba miała kolkę, a ulewała w normie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 15:36

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka dzieki za uspokojenie. Ja siw przestraszylam, bo pierwsza szczesliwa ciaze mialam praktycznie ksiazkowa, zadnych plamien czy dziwnych boli brzucha. Niestety po dwoch kolejnych stratach zaczynam panikowac. Przestraszylam sie tym bardziej, ze plamienie jest rozowe, a nie brazowe, jakie najczesciej wystepuje.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Roslinka dzieki za uspokojenie. Ja siw przestraszylam, bo pierwsza szczesliwa ciaze mialam praktycznie ksiazkowa, zadnych plamien czy dziwnych boli brzucha. Niestety po dwoch kolejnych stratach zaczynam panikowac. Przestraszylam sie tym bardziej, ze plamienie jest rozowe, a nie brazowe, jakie najczesciej wystepuje.
    Tak jak u mnie... Pierwsza ciaza ksiazkowa... A teraz jakies cyrki...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Milejdi bardzo dziekuje za odp. Czyli wychodzi na to ze poprzedni gin wprowadzil mnie w blad i przez rok ludzilam sie ze jakos sie uda bo przeciez owulki sa. Aaa szkoda gadac :(

E.wela to nie do konca tak, ze wprowadzil w blad. Dziewczynom się udaje i na progu 10 zajsc w ciaze i ja donosic, to jest bardzo indywidualne. Natmiast zapewne są jakieś badania, ktore pokazuja jak statystycznie to sie to przedstawia i przy prog ponad 15 szanse na ciaze wzrastaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 16:41

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka uffffd ! Super!
    Śpiochu u mnie żadnych objawów nie było :-*
    Margolciak rozwazalam ale nie jestem az tak odważna żeby prac kupki. Leń ze mnie. Wolę jednorazowki i szybko z nich wyjść mam nadzieję

spioch2 lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. Bardzo dobre wieści. Tak się cieszę, że widziałaś zarodek. Pokaż nam fotkę jak masz :)
    Jaki masz TP?

Moniczko. A próbowałaś BioGai na ulewanie? U nas bardzo pomogło. Te syropy mnie nie przekonywały, bo zagęszczając treść żołądkową, mogą wpłynąć na apetyt dziecka, a co za tym idzie na laktację.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ