Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:Agulineczka. Trzymam kciuki za wizytę. Mam nadzieję, że leki pomogą na plamienie.
Daj znać co powiedział lekarz.
Lady Savage. Kolka? Ja polecam BioGaie na jelitka. U nas bardzo pomogła na refluks i płacz przy KP. Ma też udowodnione działanie na kolki.
Spioch. Piękna beta Objawy ciąży niestety nie mówią nic o zdrowiu płodu, więc nie panikuj -
LadySavage. Ale ulewanie nie ma nic do kolek. BioGaia przyspiesza dojrzewanie układu pokarmowego, więc jeżeli męczy go brzuszek to może pomóc.
SabSimplex z tego co wiem ma ten sam skład co Espumisan.
A jak Ty się czujesz? Twój nastrój może mieć na niego wpływ:
"Mózg kobiety dostraja się do mózgu dziecka i odwrotnie: mózg dziecka dostraja się do mózgu matki. Gdy matka jest spokojna, dziecko zwykle też jest spokojne. I odwrotnie. Im bardziej niespokojna, płaczliwa i drażliwa jest mama, tym bardziej niespokojne, płaczliwe i drażliwe jest dziecko. Kolki – często powstają właśnie na tle nerwowym i są objawem depresyjności mamy".
Anutka. Kolki są do 3-4 miesiąca, ale wiadomo, to jest indywidualne.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:LadySavage. Ale ulewanie nie ma nic do kolek. BioGaia przyspiesza dojrzewanie układu pokarmowego, więc jeżeli męczy go brzuszek to może pomóc.
"Mózg kobiety dostraja się do mózgu dziecka i odwrotnie: mózg dziecka dostraja się do mózgu matki. Gdy matka jest spokojna, dziecko zwykle też jest spokojne. I odwrotnie. Im bardziej niespokojna, płaczliwa i drażliwa jest mama, tym bardziej niespokojne, płaczliwe i drażliwe jest dziecko. Kolki – często powstają właśnie na tle nerwowym i są objawem depresyjności mamy".
Anutka. Kolki są do 3-4 miesiąca, ale wiadomo, to jest indywidualne.
To z tymi kolkami mnie zaskoczylas... Myslalam ze sa krocej. A z ta depresyjnoscia mamy w ciazy cos jest na rzeczy... Z Lena mialam spokojna ciaze i mloda nawet nke miala czkawek a teraz mam sporo nerwowki i mlody szaleje i vonajmniej 1p razy dziennie czka. Chuba czas na zapas zaopatrzyc się w kropelki -
Lady Savage wrote:Niko mi wlasnie jak Zuza nie ulewa, kilka razy zdarzyło się po szczepieniu rotarix, taką samą wodą mi ulewał, a tak to nie.
A propos szczepien. Jest teraz ta akvja na darmowe szczepienie na pneumokoki. Wiafomo ze to szczepienie koncowka serii z krotkim terminem waznosci. Maz chce szczepic Lene (ur 2015 to sie lapie) a ja jestem sceptyczna do szczepienia takimi końcówkami. Jakie macie zdanie ? -
e.wela wrote:Agulineczka trzymam mocno kciuki za wizyte. Nie denerwuj sie na zapas. Tak jak pisaly dziewczyny plamienia sie zdarzaja i nie musza znaczyc nic zlego.
Spioch jeszcze raz gratuluje :*
Milejdi gratuluje zdannych egzaminów. Podziwiam Cie ze w ciazy udalo Ci sie wszystko ogarnac i wcale sie nie dziwie ze jestes zmeczona. Macie jeszcze chwile zeby odpoczac
Jesli chodzi o wyniki meza, jest ok. Lekarz stwierdzil ze nie tam trzeba szukac przyczyny niepowodzen. Chyba znalezlismy ja u mnie. Badalam juz kilka razy progesteron 7dpo i wychodzi ze mam owulacje ale "mizerne" prog jest na poziome ok 11. Obecny gin od razu zwrocil na to uwage. Ze owulki mam bo sa potwiwrdzone monitoringiem, tyle ze jesli jest dobra owulacja to prog powinien byc conajmniej 15. Poprzedni gin nic nie mowil, powiedział ze owulacje sa wiec mamy sie starac i czekac.
Dzis bylam na kolejnym monitoringu, owulka byla wczoraj albo dzis rano. Za tydzien mam sprawdzic prog i jesli wynik bedzie znowu ponizej 15 gin od nowego cyklu chce wprowadzic stymulacje.
Wszystkie pozostale wyniki mam ok.
Spotkalyscie sie z czyms takim jak "slaba" owulacja? -
Annie1981 wrote:LadySavage. Ale ulewanie nie ma nic do kolek. BioGaia przyspiesza dojrzewanie układu pokarmowego, więc jeżeli męczy go brzuszek to może pomóc.
Anutka. Kolki są do 3-4 miesiąca, ale wiadomo, to jest indywidualne. -
Agulineczka bardzo mocno trzymam kciuki,mam nadzieję, że lekarz uspokoi. Ale wyobrażam sobie Twój stres teraz...
E.wela jak jak poszłam po 5 nieudanych miesicach do gin, to wlasnie zlecila mi prolaktyne, TSH i prog jako jedne z najczestszych przyczyn niepowodzen. Pamietam, ze powiedziala mi dokladnie, ze jak prog bedzie ponizej 15, to wprowadzi luteine, bo porzadna owulka to prog minimum wlasnie 15. Mi wtedy wyszly dobre te wartosci, no ale cytuje co zapamietalam.
Lady ciezko mi doradzic, kazde dziecko jest inne. Na pewno u takiego maluszka placz trzeba koic, i nie wykluczone, ze on po prostu potrzebujeduzo bliskosci. Ale ja tez pokombinowala i z biogaia i z jakas laktaza ewentualnie. A jak kupy, ok? Rozumiem, zenie ma podczas krzyku twardego, wzdetego brzuszka?
Spioch zycze Ci objawow, bo juz widzę, ze jestes typem jak ja, poki objawow nie.mialam, odczuwalam mega niepokoj, a prawda jest taka, ze wcale nie trzeba ich miec, patrz -> yvonne
Mnie od poczatku bardzo bolaly piersi i milam uczucie.pelnosci w brzuchu, ale to bylo za malo dla mnie bo tak mialam przed @ w 6 tygodniu zaczelo mnie mdlic i wtedy nie.mialam juz nawet sily sie martwic
Juz mi sie nie chce bykow poprawiac, no ale wlasnie, to.kolejny argument za fb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 11:51
spioch2 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Ewela. Jesteś za przeniesieniem forum na grupę zamknięta na FB?
Ja się spotkałam na forach ze słabą owulacja, ale już nie pamiętam szczegółów. Natomiast na podniesienie jakości jajeczka polecany jest ubiquinol (w skrócie Q10). Ja brałam podczas starań, bo bałam się o jakość jajeczka w moim wieku. Zaszłam po 1,5 miesiąca suplementacji dla siebie i męża. Może to przypadek, a może nie.
Tu możesz o tym poczytać:
http://www.jestemplodna.pl/jak-poprawic-jakosc-komorek-jajowych-jakosc-nasienia/
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
e.wela wrote:Czemu mialas wprowadzone CLO? bylo to poprzedzone badaniami? Tez mialas problem z progesteronem?
Gin kazala nam jeszcze dzis , ale powiem Wam ze odechcialo mi sie wszystkiego bo i po co skoro liche mam jajeczko
Gdy zostala zbita to lekarz powiedzial ze stymulujemy jajeczkowanie i dalej poszlo samo... -
Agulineczka całe szczęście że masz dziś lekarza. Trzymam mocno kciuki.
Spioch ja w pierwszej ciąży byłam jak yvonne, żeby nie rosnący brzuch to bym nie wiedziała że jestem w ciąży. Było super, żadnych dolegliwości. A teraz? Wymioty, zgaga, odbijanie, ból piersi i ogólnie ból wszystkiego. Ciesz się kobieto, beta prawidłowa więc jesteś po prostu szczęściarą. Nie ma co pragnąć objawów, bo to nic fajnego
Ewela też polecam Q10 na jakoś jajeczkowania. Niestety tak jest, że zanim trafimy na właściwego lekarza to może minąć dużo czasu jednak ważne, że coś się rusza
Lady może jakieś zawinięcie w kokon? Może zrezygnuj z nabiału i zobaczysz plus ta Biogaia? Chyba nie masz nic do stracenia.spioch2 lubi tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Ewela. Nie, to nie jest na receptę. Ja i mąż braliśmy cały cykl. Tu możesz kupić:
https://m.ceneo.pl/34253742
A może rozważysz założenie FB tylko na potrzeby grupy? To nie jest skomplikowane, nie musisz pod swoim prawdziwym nazwiskiem.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔