Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj spal do 4tej i budził się w nocy ale łatwo dawał się uspac
Przeprowadzam znowu plan zasypiania od terapeutki,moze pomoże bo po wyjeździe nam się wszystko rozjechali.
Proszę o więcej odpowiedzi na moje pytania
My też dziś na działkę rodziców.z tym ze to 2haWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 09:09
-
Moja obudziła się po 7, ostatnio śpi do rana w łóżku swoim. Budzila się parę razy, na jedzenie i zmianę pozycji,poza tym ok.
Ja dziś sama w domu, bo mój ma jakieś dodatkowe zajęcia na uczelni wrrr
My skoczymy z małą na miasto.
Teraz oglądam ddtvn
Lili: a to nie wcześnie na ból pleców? Kurcze myślałam, że dopiero jak dziecko jest większe ;(
Nowatorka: ja niestety nic o tym nie wiem -
Psotka maly kapie sie od 15-30min zalezy od dnia I humoru
Drzemki ma zasloniete okna ale ja zazwyczaj drzemie z nim a ja musze miec ciemno bo kiepsko z zasypianiem ale nie zrobi mu to problemu jesli bym odslonila to wiem. Wlasnie teraz np zasypia przy odslonietych uff bedzie drzemka
My mamy problem z nocami. Na prawde chcialabym znac przyczyne. Zachowuje sie jak by go diabel opetal. Jak ja mam go oduczyc spania z nami jak on tak kiepsko sypia. Nie chodzi o glod . Nagle zrywa sie z takim placzem jakby mu ktos krzywde robil na zywca ale oczy ma zamkniete szybko rzuca sie w jakies inne miejsce lozka I spi za chwile znowu krzyk rzuca sie np na moja poduszke I spi I tak cala noc. Koszmary? Dzien w dzien? A najlepsze ze tylko otworzy rano oczy kiedy juz wstanie nie te dziecko. Jest radosc skakanie okrzyki ,wszystko zle minelo. Zeby bola tylko noca? Brzuch tez? Moze on ma jakies pasozyty albo owsiki stad te biegunki I te zle noce? Kiedys tez budzil sie z placzem ale zazwyczaj raz I nie rzucal sie jak opetany na nas . Nienwiem do kogo sie zwrocic watpie w moja lekarkeale najpierw musze zrobic badanie kalu na pasozyty wirusy I moze w kierunku owsikow? Nie wiem jestem bezradna. Chcialabym kupic mu dorosle lozeczko nauczyc go spania bo wiem ze mogloby sie to udac ale z jego spaniem balabym sie a do turystycznego sensu nie ma bo co chwile sie budzi wstaje placze I nie ma opcji uspania.
Dzisiaj mam dola I zly dzien. Tz pojechal sobie do kolegi odsapnac I beda malowac sciany . Juz mu zapowiedzialam ze jajco mnie to obchodzi ma zawiezc dzieciaka po poludniu do jego rodzicow a my wychodzimy bo mam dosyc tego. Ciezki tydzienWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 09:18
-
czesc girls!
Nowatorka- ooo dawno Cie nie bylo! co do tego Twojego problemu, to nie mam pojecia. ale skonsultowac z ortopeda na pewno nie zaszkodzi, a jesli ma to byc wskazanie do cc, to faktycznie lepiej to wiedziec. a ginowi mowilas o tym?
Lili- buu wspolczuje tego bolu kregoslupau mnie to byla najgorsza dolegliwosc, jakos pod koniec 2 trymestru zaczal mnie wieczorami tak napieprzac krzyz, ze myslalam ze skonam. i zadnej pozycji nie moglam sobie znalezc. podobno dobre jest siedzenie na pilce takiej do fitnessu. a moze jakies cieple oklady termoforem? sama nie wiem...
Lara- milego odpoczynku na lonie naturyzazdro wlasnych truskawek!! z grzadki upiaszczone najlepsze!
Kotka- no wlasnie, moze tak po tych wyjazdach jego organizm reaguje? kurcze, jesli by go cos bolalo to na pewno nie budzilby sie ciagle o tej samej porze tylko o roznych. oby ta terapeutka cos poradzila...
ja dzis znow sama na chacie. moj wczoraj znalazl chwile zeby przyjechac do domciu zlozyc mi zyczenia i prezentaa od kilku dni umieram na alergie. pylki mnie wykoncza
( nie moge z domu wychodzic bo momentalnie oczy spuchniete, kichanie, lzawienie i generalna padaka. wie ktoras moze, czy w ciazy mozna wieksze ilosci wapna? bede dopiero we wtorek pytac na wizycie, a do tej pory sie wykoncze
noszz kuzwa mac!
-
A moja ma katar ponad miesiąc jak nie dwa biały szary zielonych no skąd to się bierze?
Wróżko, a Ty tym różowym kokonkiem na suwaczku wrozysz?
Aha u mnie kalr chiński nie sprawdził się w obu przypadkachWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 09:48
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Kotka- u nas zasypianie w dzien przy zaslonietych roletach. sama wole jak jest ciemno. slyszalam o tym, ze dziecko niby powinno rozrozniac spanie w dzien i w nocy, ale u nas sprawdza sie w ciemnosci i nie zamierzam tego zmieniac. nie widze celu tak naprawde. a kapiel pod prysznicem 5 minut i koniec
w wannie jakies 10 min.
Mloda- oj wspolczuje tego spania. ale moze faktycznie kupic nowe lozeczko i sprobowac zeby tam zasypial? takiego rzucania sie po lozku nie znam, byc moze faktycznie koszmary, albo przezywa wrazenia z dnia? a przed samym zasypianiem robicie odpowiednia atmosfere? moze faktycznie taki emocjonalny egzemplarz sie trafil. jesli zabki to raczej budzilby sie z placzem, tak samo brzuszek. no nie wiem... -
nick nieaktualnyHejka laski
nowatorka wrote:Hej ciotki ! Wybaczcie ze sie wtrace do watku. Nie wiem czy niektore z was mnie pamietaja z rozowej. Po 1 pozdrawiam wszystkie
po 2 moze uda mi sie wykorzystac wasze "doswiadczenie" w rodzeniu
. Otoz mam pytanko i moze ktoras z was zna odpowiedz albo byla w takiej sytuacji. Wiec jako noworodek mialam stwierdzona dysplazje bioder, bylam posladkowcem, nosilam frejke, nie mialam na to zadnej operacji i jakos potem w zyciu wogole mi to nie dawalo problemow. Ostatnio jakos przypadkiem sie dowiedzialam ze moze to byc wskazanie do cc. Wiecie cos na ten temat? Wizyte u mojego gina mam dopiero w 38 tyg. Moze sie przejsc do ortopedy skonsultowac to?
Idź do ortopedy, chociaż nie sądzę, żeby to był powód do cc. Ja miałam wskazanie od neurochirurga do cc bo miałam operację na kręgosłup bo bał się, że w trakcie porodu może być mi trudniej ale było spoko. Na wszeliki wypadek skonsultuj.
U nas masakra, przeziębiłam się, głowa mnie boli (zatoki), gile do pasaa dzisiaj mam bieg na dyszkę
nie wiem jak dam radę ;(
Nina z tatą jeszcze śpią...nowatorka lubi tę wiadomość
-
Wrozko wybacz ze dopiero teraz;)wszystkiego najlepszego!!!
Kotka kapiel to roznie od 15-30 min pod prysznicem to roznie zalezy od taty bo on Leo wtedy przejmuje ale tak ok 5 min
spanie przy zaslonietych roletach w dzien i w nocy
ani w 1 ani 2 ciazy takich bolow nie mialam nie wiem juz od czego brzuch mam maly wiec to nie od ciezaru:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 10:38
*******Gang18+*******B -
Katja- bo test sikany powinno sie robic w dniu spodziewanej miesiaczki, to tak czy siak teraz bledzioch wyjdzie
a tymi czulosciami to ja bym sie nie sugerowala, rozne firmy, rozne stezenie skladnika mimo wszystko. u mnie przez dlugi czas po miesiaczce blade wychodzily.
Zgredka- ano, dziewczynka do pary by byla fajna. ale nie obraze sie tez za chlopaka- to bardziej dla Franka. jakos mi tak dwoch biegajacych blondasow bardziej pasujena razie siurek maly jest, a co bedzie naprawde jeszcze sie okaze
jak Ty sie czujesz?
Lili- czasami u ciezarnych ujawnia sie rwa kulszowa. moze to to? -
A ja czuje sie git, nie to co tydzien temu jestem wlasnie z mala na rynku, pod parasolkami jem ciacho i pije kawe mrozona, mala spi w wozku. Pojechalam dac kolezance l4..staram sie czytac ksiazke, ale ucho chce podsluchiwac ludzi obok i slabo ze skupieniem
-
Hej, u nad cd masakry, więc nie ma sensu już opisywać.. Ja przeziębiona, katar i kaszel..
Młody na chyba jakiś skok, bo nie do wytrzymania jest, ciągle wymusza płaczem..
U nas kąpiel od 5 do 20 min , jeśli w wanience. Śpi w pokoju z podniesionymi roletami.
Katja, nie schizuj, to są tylko testy, może ważność też inna. Kiedy wybierasz się na betę?
Mari, szacun kobieto za biegmarissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eeee maly mi sie szeroko usmiechnal ja patrze a tam lewa czworka ma dziurke wiec lada chwila bedzie zabek. Prawa na razie bez dziurki.
Konwi zdrowia dla Was... wspolczuje marudzenia malego. Moj tez ciagle marudzi I placzliwy jest jak stara kozica heh zwalam ma te zeby
Katjaa lubi tę wiadomość
-
Dzieki za odpowiedzi. Ginekologowi kiedys tam wspomnialam ale z innego powodu, pytalam sie czy moge voltaren smarowac. A potem jyz nie mowilam bo mi to do glowy wczesniej nie przyszlo.
Marissith rozumiem ze w koncu rodzilas naturalnie?
Przejde sie do ortopedy na wszelki wypadek, tak zeby byc spokojniejsza
A u was widze ze watek aktywny jak zawsze, dzieciaki juz dawno urodzone a mamusie pozostaly forumowymi psiapsiolkamiZawsze tu wesolo u was
Ja ostatnio wiecej pisze na lipcowkach, na rozowej juz malutko bo wiem ze dziewczynom ktore sie dlugo staraja moze byc czasem przykro. Niemn8ej sledze watek na Ovu i trzymam za nie ciagle tak samo kciukasy
Milego weekendu ! -
Cholera moj stale na spotkaniu naukowym i mi mowi ze ma przerwe na papierosa, ja mu mowie, zeby se zrobil przerwe na pojscie do domu. Niech nie mysli, ze jutro bedzie robil swoje. Ja wyjde i mam w dupie, niech on dyzurujs. Oczy na zapalki zaraz bede miec. Musialam z drugiego spaceru wrocic bo juz zaczely sie oczy jej kleic. Na szczescie nie zdazyla zasnac, wiec za dwie h powinna normalnie zasnac..
Wrrr -
Hellol,
Kotko, Zuza kapie sie około 30 minut, ake czasem krócej, jesli juz chce wyjsc;) do drzemek nie zaciemniam, bo nie mam czym...
My dziś pojechaliśmy do tego lasu i na razie inspekcja ok, chyba kleszczy brak - uff. Toska dziś nieznośna, ale musze przyznać, ze teściowi chyba wzięli se do serca, bo byliśmy w knajpie i latali za Zuzja równo;)
Konwi, współczuje...
Wróżko, oj jak Cie rozumiem - ja tez juz umieram od alergii...;(
Nowatorka, witaj, niestety nie wiem czy to moze byc wskazanie, ake...zaglądaj do nas cześciej:))
Kroko, w wolnej chwili, Antosie urodziłam 39+3Krokodylica, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Właśnie uprasowalam ubranka dla małej i małego, uprasowalam 62, które mała zaczęła nosić jak miała 4 miesiące, a teraz wydają mi się malusieńkie, oj czuje, że koleś będzie gigantem..
Moja też kąpiel 5-20min w zależności od zachowania.. -
Jestem psdnieta dzisiejszym dniem, ale w sumie był fajny.. Patryk śpi od 19.45 ale obudził się już 4 razy, dodam że przy drugiej pobudce dałam nurofen.. Zatem, DLACZEGO się budzi?
Ciekawe Zgredko jak duży będzie.. W każdym razie i tak mniejszy niż Łucja teraz
Leżę na kanapie i oczy się zamykają..
AA dziś na noc mamy tylko jedno dziecko, Tymek poszedł na nocowanie do przyjaciółkiszybko się zaczyna , hehe
zgredka, marissith, Katjaa lubią tę wiadomość