X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przyznam,ze juz dlugo nie daje wit d ;/ dupa blada ze mnie.W grudniu mial badanie wit d i prawidlowy poziom i po tym wszystkim ciagle mi sie zapominalo i tak do dzisiaj nie dostaje kurde musze z lekarka pogadac o tym ;/

Mari podziwiam bieg Twój :) Silna kobieto :)

Ja rozmyślałam dzisiaj i u nas czas na zmiany.Mam dość tego złego snu małego.Czas szukać przyczyny . Jutro badania kupy i moczu.Czas zmienić rytual nocny ,nie pytajcie jaki był do tej pory ,bo masakra jak se to dziś uświadomiłam ;/ .Podam prędzej mleko a nie jak zawsze chwilkę przed zaśnieciem . Zmiany w diecie.Musze skonczyc z tymi slodkosciami dla malego. Czas zaczac wspomagac jego rozwoj , nowe ksiazki kolorowanki znikopis ,ksiazki na dobranoc.
    W nastepnym tygodniu wybiore sie do pediatry i sprobuje tez jakieś rady zaciągnąć co do badań czy coś...
    Z małym dzieje się coś złego te nocne krzyki może to zęby może wrazenia z dnia emocje a może coś złego ciągle gazy ciągle jakieś skręty brzucha ciągle płacze i grymasi, źle śpi.Przecież nie daje mu pizzy do jedzenia ,ociekającego tłuszczem mięsa czy tabliczki czekolady na raz .Wszystko zaczęło się po roczku ;/ musimy działać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 11:23

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa witamine d daje tak jak mi na ostatniej kontroli ortopeda powiedzial- na przemian 400 i 800 jednostek. w takiej fazie wzrostu jak teraz u naszych maluchow lepiej jednak jak jest wiecej niz za malo. a jakos nie wierze, ze przebywajac na swiezym powietrzu, nawet caly dzien dziecko jest w stanie wyprodukowac tyle tej wtaminy ile potrzeba. no nie wiem...

sama tez powinnam lykac, tym bardziej, ze opalanie wszelkie u mnie odpada :/ no ale ciagle o tym zapominam...

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te chcialam wyslac smsa dzis, a dwojka to moja ulubiona cyfra, acz w horoskopach mowia mi, ze 4, a ja jej nigdy nie lubilam.
    Siedze wlasnie w banku ale potem nie wiem co bede robic, mala ma byc w zlobku ddo po 14, bo maja dzis teatrzyk..

Moze ten balkon lepiej ogarne i znowu popiore..
    Za duzo kasy w tym miechu na mala wydalam :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, miałam ju kiedys pytać... Macie dla maluchów znikopisy? Czy rysują na kartkach zwykłych czy jeszcze wcale tego nie robią?
    Dzis małż ma kupić taki znikopis, mam nadzieje ze Ani podpasuje, bo jak na razie to porysowała ołówkiem białe drzwi pokojowe :) o tyle dobrze ze łatwe do usunięcia :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara- moj nie ma, ale widze, ze lubi sobie pomazac olowkiem po kartce. musze mu w koncu kredki kupic.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas po weekendzie smutna rzeczywistość. Malz w pracy a ja do 20 sama z młodym. Uważam, że macierzyński powinien być przez rok dla obojga rodziców.
    W sobotę byliśmy na basenie. Tomasz się oswaja z wodą :) chociaż chyba bardziej z hasłem i tłumem dzieciaków. W niedziele grill u znajomych tylko że mały nie przyzwyczajony tak siedzieć na dworze to spał tyko na rękach przy cycu. Ahhh co raz mocniej marzy mi się domek z kawałkiem ogródka. Tylko czemu to tyle kosztuje :(

Teraz mały ma trzecia drzemkę, wstal 7:30 ale smoczkuje się na cycu wiec i tak nic nie zrobie.

Od piątku ćwiczymy bobathami. Mały poza asymetria ma nadmierne napięcie obręczy barkowej i słabe mięśnie brzucha. A wszystko to przez złe noszenie i podnoszenia. Ehhh dużo pracy przed nami, ale chociaż po 2 dniach zaczyna trzymać głowę :)

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 244,500 mlU/ ml :)

LaRa, marissith, Smoczyca1, Summerka, Blondik, Izoleccc, konwalianka, beszka, Biedroneczka83, Lili83, WróżkaZielona, Nieukowa, Krokodylica, MANIEK, Arienna lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa: nie wiem co znaczy taki wynik bety, ale po uśmiechu rozumiem, że dobrze, więc gratuluję :)
    rośnijcie zdrowo, no i bardzo nudnej ciąży życzę...

Ja zrobiłam sobie ciasto naleśnikowe właśnie, bo stwierdziłam, że to taniej niż kupić gotowe

lokata założona, ale oczywiście hasło do bankowości elektronicznej mi nie działa .. ;(
    więc nie sprawdzę czy kasa którą przelałam poszła do mnie czy do jakiegoś gościa na Tajwanie ;p

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 5 mlU/ml oznacza ciążę :) u mnie wynik mieści się i w 4 tygodniu i 5 tygodniu ciąży :) bardzo się cieszę :)

zgredka, Izoleccc, Biedroneczka83, Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kstjaa, gratulacje! Spokojnej ciazy;)

Zgredko, podziwiam, ze Ci sie chce...;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi: że co mi się chce? naleśnika?
    a kurde nigdy nie robię, tak mnie dziś naszło,
    ale ciasta wyszło na więcej (no i muszę czekać na wyjście z psem i po małą aż się zrobią)
    wrr
    w między czasie umyłam leżak z balkonu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to taka cisza od 14? Hę? Patryk i Tymek umyci, jeden już w łóżeczku walczy, drugi ogląda pingwinów. Patryk nie wygląda na śpiącego.. A i znowu kaszle, oby nic się z tego nie wyklucza. . Dziś były takie wiatry i tak dziwna pogoda..

Beszko, powoli do tego dąże.. mąż mnie też naciska. To ranne ssanie to tylko przyzwyczajenie, bo tam nic nie ma.. Zresztą w ciągu dnia też już flaki..

Gratuluję Katja, o to chodziło.

Dziewczyny, mam pytanie.. Powychodzilo mi teraz sporo tluszczakow i właśnie pieprzykow na twarzy i głowie, no wkurza mnie to.. Do kogo i i co tym nie zrobić?

Edit : Patryk śpi, Tymek też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:29

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nic się nie dzieje, a sama sobie odpowiadać nie będę
    ja robię kolejny moduł ze szkolenia e-learningowego

moja śpi: chłop wpadł po 19 uśpił małą i poleciał grać w piłkę

potem będę czytać gazetę albo książkę

Konwalianko: pewno wstępnie do dermatologa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, jeśli prywatnie to dermatolog lub chirurg kosmetyczny. Jeśli na NFZ to najpierw internista i da skierowanie bądź do dermatologa bądź do chirurga. Ja mam ostatnia "wycinkę" 30.06.
    Wiec przekładam starania o miesiąc, bo wtedy nie dostanę znieczulenia, a wypalanie bez znieczulenia to ńie dla mnie.

Ania tez juz śpi. Ja pakuje ciuchy juz za małe do worka próżniowego, Bujak i autko chodzik, bo jadą jutro do babci. Po babcie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Zośka jeszcze nie spi ale widze ze niebawem padnie :)
    Konwi tak chyba najpierw do dermatologa...oby chłopaki szybko zasnęli :)
    Katja gratuluje!!!❤️
    Summi ale ta operacja to powiększenie czy podniesienie? Bo tez se tak myśle ze bym chętnie zrobiła cos ;)
    Izolec gratki Tomaszkowych postępów :)
    Co do mazania to Zośka ma takie małe świecowe i "rysuje" na kartkach :)
    Moj nadal walczy zawiesza karnisze...
    Fakt ta pogoda dzisiaj ciulowa niby ciepło ale wiatr taki jakiś zimny!
    No moj szkrab spi a ja m jak miłość oglądam ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią, więc i ja uderzam w kime.. Patryk zaliczył już jedną pobudke.. Wiecie, ja jestem kopnięta.. Gdy on się budzi, to ja już milion domysłów.. Ze brzuch boli, ucho, gardło.. Zakaszlal a ja ze rozwija się choroba.. Męczy mnie to już..

Zgredko, szalejesz z tymi kursami.

Dzięki za odp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:34

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka podczytałam Was w ciągu dnia na tel ale już nie pamiętam co komu. :)

Młoda nie dawaj słodyczy bo maluch może mieć problem po tym z zaśnięciem.

Katjaa świetne wieści. :)

Ale jestem dzisiaj już totalnie zmęczona, chyba powinnam już pójść spać. Miałam jeszcze zrobić kilka rzeczy ale raczej to zleję.

• beszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, ja mam tak samo ;) wlasnei wszystko ogarnelam i tez uciekam spac zaraz. Jutro ciezki dzien

Powodzenia z odstawieniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:41

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, ja na razie nie piersi, a nos i uszy, aczkolwiek pózniej chyba podniesienie piersi.

Zuzka zasnęła o 18, wiec, zeby nie siedziała do rana - obudziłam ja o 20, wiec do 21.20 - całe m jak miłość - wyła i tylko na rekach...
    Trzymajcie kciuki, jutro szczepie Toske...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopniete jesteście, ja jeśli już to tylko plastykę brzucha bym robiła, a to i tak po znajomości, kroić sie nie pozwolę, ja cc nie robię że względu na strachu przed znieczuleniem..

Mam syndrom wicia gniazda, ale póki co skupiam się na małej (zamówiłam tyle ubranek, że powinni mnie zatluc, pod koniec miesiąca będę żreć tynk)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ