Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Nieukowa, proszę:
NASA Headquarters
300 E. Street SW, Suite 5R30
Washington, DC 20546
(202) 358-0001 (Office)
(202) 358-4338 (Fax)
7:00 pobudka, ale wcześniej o 4:45 pobudka na noszenie i mleko. Wiec nie było zle.
Zgredko, No troszkę daleko do siebie mamy, ale może kiedys jakieś spotkanko zorganizujemy, np w Energylandii, oczywiście jak maluszki będą troszkę starszea czas leci
A jak coś to zapraszam do naszego zoozgadujemy sie z dziewczynami (Yas, Biedronka, Blondik) imbedzie wesoło
Dziewczyny, wiem ze juz miałam o tym nie wspominać, ale wprowadzam sie do szafy. Zaraz po śniadaniu
Miłego poniedziałku!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Joł,
Jestem. Nie wyrobię się kurza twarz. Niedługo lecę do Pl, no ale przygotowania idą średnio przy tym małym urwisie.
Przygarnijcie Go na kilka dni. Proszę, plissz, por favor.
Dobrego dnia!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
No ją chciałam do energilandii, bo dla kobiet w ciąży zniżka
Szał! Moja nadal śpi, ale u mnie w łóżku, więc nie mogę lecieć z psem, nie chce ryzykować jej przekładania, bo się obudzi pewno. Robię sobie herbatę i wracam do niej, będę tabletowac i czytać książkę -
Podajecie wit d? Nawet w takie słoneczne dni? W środę mamy szczepienie i spytam lekarki, bo właśnie wyczytałam, ze przez lato nie ma potrzeby. Ale czy to prawda?
Nieukowa, Btw, dlaczego chcesz syna w kosmos wysłać?
Katjaa, mam nadzieje,ze Beta i wizyta u dr Cie uspokoją -
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Wow, Mari szacun za bieganie
ja sie nigdy zebrac nie moglam, to nie ten sport. Ty karmisz.naturalnie? Jesli tak to jak to robisz, ze ci cycki nie odpadna w biegu?
Ari super ze egzamin do przodu
Orientuje sie ktos, czy jest moze jakis program badan nad niemowletami w stanie niewazkosci? Moze macie numer do NASA? Bo mam ochote wyslac moje dziecko w kosmos...
Hahaha Radzio w kosmosie, tego jeszcze nie grali
Nieukowa upycham w staniku sportowym, ale i tak zbieram już na dr Szczyta, zobaczycie mnie w tvn style (ale to po drugim dziecku, na które muszę czekać min rok, czyli cycki za jakieś 3 lata najwcześniej poprawię)
Kroko trzymam kciuki za Frania!!! dobra passa trwa
Zgredzia może uda się nam spotkać, ja bym bardzo chciała się z wami zobaczyć
Pozdro laski, u nas dzisiaj zimnoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Madzia ma 6 zębów i idą teraz chyba dolne dwójki. Marudzi, płacze, nie chce jeść i piastkami trze buzke. Za szybki chyba ma te zeby, co . wczoraj jej dałam nurofen i zjadła 200 zupki. Muszą jej te dziąsła solidnie dokuczac. Eh.
Jak jej minie okres marudy chętnie się w końcu spotkam z wami w parku, gofry chodzą mi po głowie. Heh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 08:49
-
nick nieaktualny
-
Hej hej
Katja kciuki zacisniete.
Nena, dawaj go do nas
Mari, brawo!
Zgredko, a Twoja mama pracuje? Nie chcialabys malej mamie podrzucic, albo pojechac z nia do mamy, zeby sobie troche odpoczac przed pojawieniem sie drugiego...z drugiej str.to ostatnie chwile sam na sam z malutka.
Ja Wam powiem,z e troszke zazdroszcze tych 2 kresek na testach i tych emocji (rzygania nei zazdroszcze). O nas reprodukcja zamknieta. Maz wiecej nie chce a i ja ostatnio padam
wiec tez nie chce :p
Konwi, no L zostal w domu. U nas 2 dni to nic neidadza. W przedszkolu jak rzygaja, to jakies 2 -3 tyg.to trwa. Teraz jest drugi tydzien i dopiero orzylazlo do naszego oddzialu. Masakra. W kazdym razie pojechalabym z nim na te godzinke, ale baby zapomnialy o jego urodzinach, mimo ze w czw.ustalalm z nimi wszystko. Trudno.
Co do grafiku, to to tylk czesc byla, bo potem wieczorne sprzatanie, podlewanie w ogrodiz eitp. Itakkazdy dzien. Ostatnio jakas wypalona jestem, tzn.mam pare dni takich jakby depresyjnych....potem ciut lepiej itp. Wakacji potrzebuje.
Co do H, to jak R kladzie ja soac, to spi lepiej. Budzi sie w nocy ale rzadziej,rano pobudka wczesnie i domga sie cyca oddac go nei chce, weic jest ryk jak chowac,
Jak ja ja klade, to budzis ei co chwile. Masakra.
Ostatnio non stop w ciagu dnia domaga sie piersi. Szybko jest zmeczon, czyli mneij energii...zeby ida.
U nas dzis ostatni dzien z temp.powyzej 20 st. Wiec po obiedzie idziemy an plaze
Teraz ide kawe wypic. L bawi sie prezentem, Hbunana w wozku spi a ja musze obmyslic program na spotkanie wakacyjne dla dzieci z klasy starszaka
Aaa Konwi, co do zabaw, to moj R mial caky program, ale dzieci nei chcialy sie bawic wg programu a grali w noge. -
Dobry
Katja kciuki za betę!!!! Daj znac
Lara ja daje ta mała 400 jednostek czy czego tambo my az tak po słońcu nie łazimy
Moja wstała przed 7 bo pies szczekał cholera wie na co!!!
Kroko kciukam jak wróżka czuje to cos w tym musi byc
Ari gratuluje!!!
Nowatorka zaglądaj
Beszko Ty to mistrzyni planowania jestes
Ja to w ogole mam daleko do was mam
Nieukowa ja juz myslalam ze ty jakieś doświadczenia chcesz robić tak całkiem całkiem serio z tym nasao ja głupia!!
U nas kuchnia bedzie w tym tyg teraz ślęczę i wybieram oświetlenie to jest masakra!!!! Wyro chciałam boskie czerwone z Brw ale za wysoki zagłówek
Miłego słonecznego dnia zyczeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejka,
Katjaa, kciuki za wizyte.
Kroko, ja tez, choć jestem z Wami krótko, zżyłam sie...pomyślcie, o ilu sprawach sobie mówimy? Btw, no i "jestesmy" razem niejako, w czasie najwiekszych zmian w życiu...pojawienie sie dzieci?!
Lara, energylandia super pomysł? Jak dzieciaki podrosną, możemy sie skrzyknąc, w miarę mozliwosci;) co do wit. D, to podobno od października do końca kwietnia sie podaje...ale ja Zuzi daje tran, a tam tez wit D...no i Tośce, ale takim maluchom to wiadomo..
Zgredko, no wladnie, a masz plan wpadać z dziećmi do R-mia, czy będziesz dwójkę tylko sama ogarniać- chłopa nue wliczam, wszak wiadomo jak to z nimi jest...?
Nenaa, dawaj do mnie Diega, z moja rozrabiara by sie dogadali;)
Mari, jesli u Szczyta, to najwcześniej za 6 lat...na sama konsultacje czeka sie 3 kata, a potem kolejne 3 na zabieg...ja umówiłam sie w maju 2013, a operacje mam w czerwcu 2017! (Wiem, ze to był żart, ale gdybys rozważała to wiesz...).
Beszko, mnie tez dopada momentami zniechęcenie/ znużenie? Nie wiem...tez bym gdzieś pojechała...a wczoraj doszliśmy do wniosku, ze zamykamy warsztat;) 3. dziecko, w naszym przypadku, to chyba nie najlepszy pomysł...choć żucie czasem zaskakuje;)
Konwi, ja tez w końcu zawsze sie godzę...
U nas względny spokój;) miłego dnia dziewuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:30
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co najbardziej interesuje moje dziecko na placu zabaw? Golebie. Chwile sie pobawi i zaraz pokazuje paluszkiem na zewnatzr i mowi gruuu gruuu i juz biegnie za furtke na trawnik zeby je gonic. Chyba pojutrze pojade z nim na wroclawski rynek, tam ich troche jest
Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Summerk, odnosnie warsztatu...moj maz to od roku wybiera sie na zabieg i wybrac sie nie moze a ja, teraz kiedy wiecej juz nie chce, boje sie seksic
meza ood sciana syawiac tez nie chce, bo wiadomo...zawsze to zabieg i sam musi zdecydowac.
Co do depresyjnego nastroju, to ja taka wrdna jestem, ze jak maz byl na kursie - kurs trwal do 15 a potem mial wolne i an obiadki sobie chodzil z ludkami itp. To ja zazdrosna blam okrutnie. Ni o niego,a le o to ze odpoczywa, ze je w knajpach z doroslymi w ciszy i w spokoju. Jedza bylam straszna. Przywiozl mi perfuma i zlsc orzeszlano ale nie jego wina. Przeciez z oracy go wyslali
Konwi, pisalas ze podJesz chlopcom prbiotyki. Jakie?
Smoczku pochwalisz sie kuchnia? Oswietlenie to masakra!
Nas czeka remont kuchni. W sumei jest ok, bo z 2008 roku, ale popzednia wlascicelka zbudowala szklarnie zamiast kuchni. Okna pootwierane, wiatrak wlczony a wysiedziec sie nie da -
Beszko, a jaki program, zdradz proszę.. nie mam pomysłu noo.. w zeszłym roku były zabawy ale jakoś kiepsko to wychodziło, bo to dopiero 4-latki były i nie wszystkie umiały przegrywać (mimo, że nie było jako tako przegranych, bo każde dziecko dostało nagrodę).. kupiłam już mazaki do malowania twarzy, zrobię piniatę i tyle pomysłów póki co.. w zeszłym roku były jeszcze tatuaże.. a u sasiadki było malowanie koszulek, ale nie chce tak zgapiać po sąsiedzku, tym bardziej, że ich dzieci bedą
co do probiotyków, to ja daję latopic - probiotyk dla alergików, Tymek czasem dostaje jeszcze acidolac
niefajnie w tym przedszkolu..
Kroko, to trzymam kciuki za Franka
Gratulacje ząbków u Madzi.. idzie jak burza, ale nie przejmuj się to indywidualna sprawa.. Tymek miał 1-wszego zęba w wieku 4 m-cy, Patryk 7-miu..nie ma reguły.. w każdym razie Tymek ma zdrowe zęby, nie ma się do czego przyczepić
Jak dzis noc Psotka?
Patryk uwielbia piaskownicę, Tymek nie lubiał.. mieliśmy i ją wywaliliśmy a teraz by sie przydała
Ja jak postanowiłam, tak zrobiłam.. o 3 była mała histeria, ale powiedziałam dość! nie dałam cyca, nie wyjełam w łóżeczka.. tylko podałam rękę.. o 3.40 to samo było.. o 4 też..i pozniej usnął do 6 spał.. o 6 dałam cycka, ale tam już naprawdę niewiele jest, zatem dziś ostawiam ostatecznie to karmienie.. wstaliśmy o 6.40. Do 22 Patryk obudził się 4 razy, póżniej spał ładnie. a spał od 19. Zęby jakby mniej już męczą.. uff
Summerko, ja nadal zapraszam do siebie,jak masz chęćTylko kiedy masz czas daj znac
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Mari, nie widm ile, bo u mnie cycki s drugiej kolejności...mysle, ze okolo 18 tys., ale na stronie jest cennik...
Beszko, dobrze Cie rozumiem, jak moj mauz jedzie w delegacje (ostatnio był w Brukseli, dzwoni do mnie na drugi dzien i mówi, ze sie wyspał w hotelu - myślałam, ze go zabije, zero wyczucia, to tez dopada mnie irracjonalna złość/zazdrość/ poczucie niesprawiedliwości, a z drugiej strony nie chciałabym sie zamienić z nim...to, chyba izolacja tak na mnid działa. I chociaz to dopiero za pol roku, juz sie stresuje jak ja oddam dziewczyny do żłobka, czy nie bedz chorować? Etc.
Ja tez daje probiotyk codziennie, dzięki czemu Zuza wreszcie sie załatwia...
Wiecie co? Idiotka ze mnie...wysyłam smsy na loterie ddtvn...głupie, nie?
EDIT: Konwi, oczywiscie...tylko teraz u mnie z czasem krucho, bo siedzę głownie u rodzicow - zawsze to pomogą przy dziewczynkach, a ja moge napić sie spokojnie herbaty. Ale musimy sie w końcu spotkaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:23
-
nick nieaktualnyJestem po ginie... wyniki mam o 13.30 a jak nie to jutro bety...
Ale sam gin widział ze jest fasol!!! Pokazywał mi taki mini punkcik bo ja go nie widziałam i mówi ze to właśnie ciąża! Za tydzień mam iść będzie lepiej widać. Powiedział że widać nawet już zmianę w błonie (chyba) byłam tak przejęta ze ledwo słyszałam.beszka, Summerka, Smoczyca1, Smoczyca1, Izoleccc, Blondik, konwalianka, marissith, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
W odpowiedzi:
Ja daje wit z dha caly czas, moja to tyle wychodzi na spacer co nic
Moja mama pracuje jako nauczyciel wiec przyjedzie do mnie, ale nie wyobrazam sobie, zeby chocby miesiac wytrzymala.
Do rmia bede przyjezdzac w miare mozliwosci, pewnie w wakacje tez do nich skocze..
Teraz do porodu nie chce sie ruszac, bo to wiadomo..a tam nie daj Boze rodzic.
Katja: mialam napisac, ze kciukam, ale widze juz po wizycie
Ja wlasnie w tramie jade do miasta otworzyc lokate w banku nowym, bo mi e mbanku zmienili oprocentowanie uwaga z promila na pol promila.. tego za wiele -
Konwi, napisze Ci jakos wieczorem, bo musze meza dokladnie wypytac. U nas nagrod n ma. Na koniec kazde dziecko dostaje torebeczke z jakimis slodyczami i wlasnie jest jakas zabawa w tym momencie, gdy ja dostaje. Rozdawanie prezentow tez odbywa sie poprzez zabawe - krecenie butla i na kogo wypadnie ten daje. U nas dzieci to lubia. Lanie si woda, rzucanie pilko, balony no i u nas zawsze an sali gimanstycznej, wiec latwiej bo slrzet jest
Konwi, czy juz konczysz kp?
Katja, gratki -
hejo dziewczynki!
Blondik- gratki kolejnych zabkow Madzi!
Ari- gratulacje zdolniacho! oby tak dalej
Konwi- trzymam kciuki za skuteczne odstawienie.
Nieukowa- dawaj do dwuosobowej kabiny razem z moim Frankiempoogladaja troche pył kosmiczny to im sie moze nastroj zmieni
Nenek- Diega tez zapraszam do kabiny. poleca we trojke, przemysla pare spraw i wroca z innym nastawieniem
Summerka- a wez, tez mam czasami irracjonalna chec wyslania smsa na jakis konkursa ze ostatnio mam szczescie w konkursach... ostatnio nawet w zdrapce 2 zeta wygralam. i zdrapka 2 zeta kosztowala. wiec sukces
:D
Smoku- trzymam kciuki za dobre wybory oswietleniowe.
Kotka- ojj, moj tez uwielbia golebie. piaskownica go na razie nie kreci, chyba ze znajda sie tam jakies kamyczki ktore od razu do buzi wedruja. i psy uwielbia!!!
a z tymi cycami to powiem Wam, ze ja z kolei mam duuuzo lepsze niz przed pierwsza ciazamoze wiecej tam sie tluszczyku pozbieralo i jakies takie bardziej foremne sie zrobily. noo swoja droga, nie karmilam Malego dlugo piersia, bo jakis miesiac, pozniej tylko odciaganie. ale teraz mam cyce cud malina
zawsze marzylam o takich
u nas ostatnio noce calkiem fajne, ale pewnie jak zawsze niedlugo sie to zmieni. strach sie cieszyc. moj mial miec dzisiaj wolne, ale jednak nie mawiec znow calutki dzien sama. no i ciagle mnie ta alergia meczy
oddychac nie moge, wszystko mnie swedzi, oczy pieka i spuchniete jakbym pol nocy przeplakala. ogole obraz nedzy i rozpaczy. a do tego wypryszczylo mnie totalnie. nigdy jeszcze tak zlej cery nie mialam
wiec moje poczucie wartosci spada na leb na szyje. czuje sie jakas taka gruba, obwisla i brzydka. ehh
dobrego dnia wszystkim!
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio czesto wysyłałam lottto, extra pensje i doopa blada
powiedziałam pasa, natomiast teraz w DDtvn powiedziałam pod nosem "2" No i była tam główna wygrana dnia dzisiejszego, No ale smsa nie wysłałam....wiec takie mam szczęście
Ania drzemka od 40 min, a ja w ciszy próbuje pakować szafę.