Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yasmin, maz niech Cie przemasuje
ja dostałam dzis dwie torby ciuszków dla malca, i zaraz zaczne prezgladac co mam i ilei co ewentualnie dokupić (ginka mi mowila wczoraj zeby nie kupowac duzo w rozm 56 bo szybciutko wyrosnie )
Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Małż wróci dopiero po 22 z pracy...
Ale fajnie z tymi ciuszkamija też czekam na dary
coś tam już mam ale niemalże biłam się po rękach w sklepach bo nie wiem co dostanę
Z tym 58 to prawda. Położna twierdzą że z za dużymi ciuszkami malec sobie świetnie radzi ale z za małymi to już gorzej. A szyyyyybko rosną to fakt. Zobaczysz co masz i najwyżej jeden komplecik wizytowy - w sensie schludny (do lekarza itp) malutki kupisz
-
Smoczyca1 wrote:A swoją drogą to ja już powinnam szukać położnej???? Kiedy dziewczyny to robicie bo Kotka jakoś tak szybko czy mi się wydaję?
Tzn i tak zacznę po nowym roku bo teraz i tak mam leżeć do świąt to nie będę nigdzie latać.
U mnie jest wysyp dzieci. Ja juz zlobka tez szukam, serio. -
Tutaj też jest wysyp. Przynajmniej na śląsku... przez to szybciej do domu ze szpitala wróciłam bo rodzące opanowały wszystkie oddziały. Porodówkę, patologię i ginekologię
ponoć od nowego roku otwierają nowy pawilon, bo w szkole rodzenia mają przepełnienie na luty i marzec a przecież nie każda cieżarna do szkoły chodzi
wierzę CI z tym złobkiem. Ja będę miała mamę to pomocy na szczęście
-
To moje pierwsze dziecko i tak mieszkam w Poslce, do szkoły rodzenia przy oddziale położniczym miałam zacząć chodzić od 11 grudnia ale niestety przez tą szyjkę muszę przełożyć na po świętach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:42
-
No to Smokuś, w nowym roku zaczniesz, spokojnie... Tam może Ci przedstawi,ą jakąś fajną położną albo inne rozwiązanie. Masz czas. One nie mają limitu miejsc (z tego co wiem). Ale jak masz się lepiej poczuć, to zadeklaruj sobie jakąś. Może z pobliskiej przychodni? A w nowym roku znów 2 razy mozesz zmienić. A najlepiej zapytaj położnych u swojego gina o zasady i deklaracje. Ale masz jeszcze czas
-
Cóż poproszę koleżankę z którą miałam chodzić do szkoły rodzenia żeby zaklepała mi miejsce, a przed świętami mam wizytę u ginki to się jej wypytam co i jak. A żłobek hmm u mnie jest tylko jeden w okolicy ale cóż jeśli się nie załapię tam to będę zmuszona iść na wychowawczy, albo znajdę jakąś miłą starszą panią do opieki albo całkiem zrezygnuję z pracy.
-
To się cieszę
zawsze do usług
Noooo naprawdę fajnie te filmiki zrobili. A kąpiel jest praktycznie identyczna jak u nas w szkole rodz. się uczyliśmy. Będziesz wiedziała jak się do tego zabraćW sieci jest sporo "takich" filmików, ale te wydają mi się najbardziej profesjonalne i podobne do tego czego mnie uczyli, więc tym się będę kierować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:58
-
Smoczyca1 wrote:Wiesz co ja i tak jestem przerażona tą opieką nad noworodkiem
Niby ginka mi powiedziała że to samo przyjdzie i matka krzywdy dziecku nie zrobi ale jednak się boję...ale filmiki faktycznie fajne i pani też
Zobaczysz, niebawem będziemy uczyć inne jak to poprawnie robić
Odmeldowuję się. Poczytam książkę. Looknę tutaj nieco później paaaaSmoczyca1 lubi tę wiadomość
-
przejrzałam wszystko i posegregowałam rozmiarami i rodzajem ciuszków, a najbardziej ucieszył sie mój czworonożny synek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:35
zgredka, Krokodylica, Malenq, cati, Nieukowa, beszka, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Buciki, czapeczka, śpioszki z finezyjna falbanką ( wyglada jak sukienka) i spodnie
Rozmiar troszkę duży bo od 6-9 msc ale to szybko zleci
A ciuszków tyle, ze sama nie wiem czy coś dokupywacna zdjęciu wszystkiego nie widać ale jest tego sporo
Krokodylica lubi tę wiadomość