X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni tak, dzieciaki to wiadomo i tak goraprzentow;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzisiaj sie wyszalal na basenie. W aucie spal potem tylko 40min wiec do lozka poszedl juz o 19tej i padl bez szmeru zadnego, przekrecil sie na bok i juz chrapal.

Wspolczuje chorym! Nienawidze byc przeziebiona a co dopeiro choroba ciezsza bleee. Wiadomo, ze nikt nie lubi ale jakos to sie latwiej znosilo jak czlowiek byl mlodszy....Pociesza mnei fakt, ze dzieci to jakos chyba zawsze latwiej przechodza. Jak ja bylam chora jako dziecko to nigdy w lozku nie chcialam lezec tylko sie bawic i nie pamietam zebym sie jakos wyjatkowo meczyla z bolem gardla czy katarem. Wiec to takie pocieszenie.

Domi dzisiaj costam po niemiecku przebakiwac zaczal grrr ;). Ale ja mu za to wpoilam slowo "dzik", "dom" i "jajo".

A jesli chodzi o kibelek to ostatnio go posadzilam na nakladce i ogladalismy kolorowanke (moja ;D) gdzie czasem sa jelenie. No i on sobie to zapamietal i mi pokazuje na kibel teraz i krzyczy "jeleń!" i chce zeby go tam posadzic i ksiazke pokazywac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 19:55

Blondik, Summerka, Izoleccc lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jej Wy już takie przygotowane na święta a ja w lesie...
    te lale super.
    Padam powiem Wam że ta choroba Jagody mnie wykańcza...ma jeszcze lekki katar taki gęsty i kaszel mokry wiec zdecydowałam że jutro też zostaje w domu...masakra ani wyjść na spacer nie ma jak:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komwi, u nas nie usuwali tych zebow, a luzne tez nie byly. Po dluzszym czasie wypadly. Nowy wyrosl w drugim rzedzie. Teraz albo sie cofnie, albo aparat. Tutaj i tak wiekszosc dzieci nosi aparat, bo maja za free ;)

Ja Hance nic nie daje poza woda morska i kroplami na katar na noc. Mnie boli w klatce piersiowej jak kaszle a i H dzis duuuzo gorzej, wiec jak jutro bedzie kiepska forma u niej z rana, to do lekarza zadzwonie. Od czwartku juz sie meczymy, a wczoraj bylo duzo lepiej niz wczoraj.
    Starszak tez ma dzis temp, ale nie jaaks wysoka. Mlodszego b.boli gardlo. Wyszli na dwor na 1,5 godz.z kolega. Potem kolega mial ochote wpasc do nas na lunch (jego rodzice nie maja nic przeciwko, jesli nasze dzieci sa chore a on u nas przesiaduje), ale odmowilam, bo ja padalam a mala tylko na mnie wisiala.
    Jak R probowal sie nia zajac, to tylko mama mama i pisk. Pewnie dzis ja z nia bede spala a raczej "spala" ;)

Moje dziciaki wchodza do lazienki. Wiadomo..chlopaki juz duzi. Natomiast H bez nas tam przebywac nie moz, bo kocha szczotke do kibla ;) a my mamy kiepskie doswiadczenia z tak malym dIeckiem przebywajacym w wc bez nadzoru ;) Leon zjadl zel przyczepiony do muszli ;) takze ten ;)

Z prezentow na siweta (na mikoljaa nie robimy), to po powrocie z PL bede zamawiac przez internet. My sobie nie robimy. Maz dostal swoj prezent we wrzesniu, bo potrzebowal wczesniej - ipada, a ja dostalam iphona ;) te wczesniej, bo stary kiepkso dzialal. Chcemy jeszcze kupic cos podobnego do irobot, al einnej firmy. Za duzo sie klocimy, o to jego odkurzanie, kgore trwa tyle co kije sprzatanie calej chaty lacznie z odkurzaniem hahaha ale nie wiem.
    Chloocy miepi dostac nowe ps plus tv (mamy na dole pokoj, gdzie jest wszystko....biuro nasze, silownia, zabawki dl adzieci i kanapa z tv i tam chlopcy ogladaja bajki i film w weekend), ale i blizej zakupu, to starszak coraz wiecej watpilwosci jial czy chce (on w swietego juz nie wierzy, a my zabawek dl anich nie chcemy, bo maja za duzo). Wiec nie wiem co dostana. My na pewno kupimy nowy tv do tego pokoju...a oni nie wiem. Starszak moze nowe narty.

Hanka dostanie kuchnie (chyba te z ikea, bo szkoda kasy na inna,a nie wiem ile sie tym pobawi) plus jakies dodatki do niej. Od moich rodzicow zestaw lekarza z krainaekozabawek.pl mega mi sie podoba ;) i jakies puzzle itp. Od reszty nei wiem. Rower biegowy dostanie na 2 urodzinki.

Mamie jakis pakiet do lekarzy kupimy. Taty nie bedzie. Tesciom nie wiem. Rodzenstwu meza nie kupujemy. Dzieciom rodziny i naszych przyjaciol tez jeszcze nei wiem, ale na pewno zamowie przez internet (uwielbiam zakupy swiateczne, ale czasu brak). Bratu, bratowej i jej mamie, to nei wiem czy cos bedzimey kupiwac. Rok temu niby nie mielismy sobie robic prezentow, a i tak byly. Ja wole nie robic, bo nie wiem co. Potem jeszcze mam kilka cioc z rodzinami, kuzynow, kuzynek..to jaiies ksiazki. Dla siebie chce zamowic, to od razu dla kuzynek ksiazke julii rozumek. Nei wiem czy ktoras czytala jej bloga..?
    Ja to najbardziej lubie dla dzieci cos kupic na te swieta...o i dla mojej mamy. Jej radosc <3

Sorry ze tak nieskladnie i z bykami.

Aaa Manku, wspolczuje choroby. Mam nadz.ze mala jutro bedzie sie loeiej czula. Nocki sa najgorsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 20:46

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.ja nadal sie mecze :/ mala zasnela z 15min temu, a ta mala cholera nie chcw, musze lezec przy nim a ja chce spaaaac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudka po 5tej :/ zabije sie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no u nas znowu dzień się zaczął o 5.16..boziu, no nie wiem o co chodzi, bo wcześniej już budził się o 6 i myślałam, że może to dlatego, że w dzień spi i 3,5h, ale nie..wczoraj spał od 11 do 13, o 18 już był dętka, ale przeciagnęłam go do 19.40 i dopiero do mycia.. a spał znowu do 5.16..ech

Oglądał ktoś serial o Harley - Davidson? Naprawdę fajny..ja nie lubie takich filmów/seriali na faktach, ale ten mnie wciagnął.. to tylko 3 odcinki..wczoraj obejrzeliśmy ostatni, a później było przytulanko i pierwszy raz od dawna, takie "spontaniczne", naprawdę fajne.. bez takiego "przymusu" (dla mnie oczywiście)i czerpałam z niego garściami..

zgredko, a jak u Was noc?

Maniek Ty chyba polecałaś jakiś syrop na kaszel, jaka jest jego nazwa? Nie mogę znaleźć
    beszko, spore wydatki Wam sie szykuja.. a Leo, co? Bo on w wieku mojego Tymka..

Kotka, brawo dla Dominika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 07:38

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wasze maluchy tez tak histeryzują przy podawaniu syropu czy i nich leków? Omg, wymiękam.
    Wczorajsze użycie nose fridy to katastrofa, trzymaliśmy A we dwójkę i było cieżko. Taki maluch a ma tyle siły.
    Syropu pół na ubraniach i podłodze. Macie sprawdzone sposoby jak podać? Strzykawka?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja odciagam odkurzaczem i jest masakra, chociaz z czasem chyba sie przyzwyczil i sam sobie juz odciagal ale na konvowce, mniej juz glutow bylo, a syropu na kaszel nigdy jeszcze nie dawalam , te przeciwgoraczkowe w plynie pije normalnie ze smakiem wiec nie pomoge

Prezenty, prezenty, uwielbiam robic ;-) tylko zeby kasy starczylo

U nas pobudka przed 8 to ja lubie, nie spi w dzien juz kolejny raz, wiec zasypia i 20, ale w nocy wrzaski i krzyki, wiec nie ma jeszcze bajki

Zdrowia chorowitkom

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

U nas sraczkowo od niedzieli:(stoje i przewijam te kupy:/oby dzisiaj juz lepiej bylo!!!

Zgredko czy sroda ci odpowiada na dostarczenie paczuszki?nie odpisalas na maila:/

No co wy tak wczesnie z tymi prezentami;)ja nie wiem czy dozyje;)
    Lara sprobuj strzykawka;)

Mam pyt gin przepisal mi anty ktore mozna brac przy karmieniu coby nam sie nic nie przytrafilo zanim moj sie potnie czy ktoras miala?bo sa rozne opinie i sama juz nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:12

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Informuje, ze dzis w nocy spalam godzine (!!) nie wiem jakim cudem funkcjinuje dolaczajac moja chorobe do nicnej imprezy. Oj sorry, dwie spalam, bo jak mloda po godzinnej drzemce obudzila sie z rykiem o 5 to chlop ja przejal ;) taaa i sie kimnelam do 6

Jest leoiej. Po stolach jeszcze nie biega, tak jak wczesniej, ba! W ogole sie na nie nie wspina chwilowo (co za odmiana), ale bawi sie. Tylko nic nie chce jesc moja chudzina. Katar mniejszy, ufff kaszel tez...ale cos ja mega boli (obstawiam gardlo, bo wszystkich nas boli)...a ze ciagnie sie to od czw.z naglym pogorszeniem wczoraj, to wizyta u keko 14.10

Lili, ja bralam prze 1 dziecku. Wpadki nie bylo, ale trzeba bylo mega pilnowac godz.przyjmowania - codzienie o tej samej.
    A biegnke ma Leo i Sara czy tylko jedno? Zdrowka.

Konwi, nie wiemy co dl Leo, tzn.mialo nie byc zabawek, bo za duzo tego (chcemy czesc do przedszkola wywiezc albo do osrodka dla uchodzcow, bo mamy ze dwa pudla na strychu plus to co w pokojach), glownei to wiecej lego nie chcemy a on uwielbia lego i sam pieknie buduje. W kazdym razie wczoraj pow.E chce auto zdalnei sterowane. Maz sie ucieszyl (on uwiebia takie rzeczy), wiec znajac zycie pewie bedzie auto ;) dla duzego i malego hahaha

Lara, my Hance tylko wit.c podajemy no i tran. Bierze ladnie. Syrop pewnei dostanie, jesli by sie okazalo, E ma zapalenie oskrzeli lub jakas masakryczna ilsc, ale ona ladnie sama odkaszlala i dzis jest duuuuzo lepiej, wiec pewnie ne dostanieod lekarza. Raz brala antybiotyk na ucho, ale trz bylo ok. Teraz jest wieksza, wiec pewnie byloby gorzej.
    Co do fridy, to ona ostatnio taki katar to w grudniu miala, ale dawala sobie ladnie odciagnC. Teraz to koszmar byl. Histeri tak, ze razem z nia ryczalam. U nas kaza jak najmniej odciagac, wiec ja odciagam rano (jesli trzeba), przed drzemka (jesli jest porzeba) i na noc. I tylko do uczucia ulgi, czyli nie ciagne jakos mocno ;) zdrowka i dla Was

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    LarRa u nas jest tak. Ja mowie do malego ,ze damy syropek a ten spieprza do taty hahaha I juz wie co sie szykuje. Od poczatku nie chce normalnie pic syropu na kaszel. Probowalam z herbatka potem kieliszek kubeczek I inne cuda. No to strzykawka I heja. Kladziemy go maz trzyma rece I nogi a ja buzie sciskam poliki bo zaciska usta skubany I wlewam po troszku tak zeby sie nie udusil. Ucieka glowa no ale musze mu ja trzymac. Jest ryk zdarzy mu sie wyrwac to syrop laduje na nim :P . Dzisiaj juz nie dostal ,bo jest poprawa alw zmienil sie na mokry wiec ide z mezem na 12 go osluchac I zeby za wczasu dala cos na mokry takze hardkor czesc druga bedzie :P

Z frida jak tylko ja widzial mowil papa pokazywal I uciekal . Tez musialam na sile glowe trzymac mocno I sciagac...inaczej w zyciu by nie wyzdrowial. Tak jest poprawa. Czasem trzeba. Maluch nie zrozumie, ze to dla dobra jego..ehh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWI bo to czasem obojetne o ktorej dziecko idzie spac albo nawet jest na odwrot niz sie mysli czyli im wczesniej pojdzie tym pozniej wstanie :P

Moj wczoraj poszedl o 19:20 a wstal o 7:30 i to pewnei tylko dlatego ze maz go ubeiraniem sie do pracy obudzil.

LARA - moj lubi syropki ale odciagania to tez nie. Ja go klade na podloge, glowa miedzy nogi, jedna reka trzymam rece a druga odciagam.
    Za to uwielbia psik psik sola morska do noska ;D. Sam sie o to prosi hehe

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzisiaj pierwszy raz spi w zlobie! Oj ciekawa jestem jak to bedzie.
    Troche mi tego szkoda bo on w domu tak slodko zasypial i kimal do 3h wiec i tak wolne mialam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Patryk, zresztą jak Tymek wypije każde świnstwo..daje im teraz na kieliszku a później, jak naprawdę ochydne to zelka na przegryzienie.. np. syrop:miód, cytryna, czosnek, imbir, kurkuma, jest..obrzydliwy..ale piją rano i wieczorem. W szpitalu mówili właśnie w strzykawkę i po policzku, wtedy sie nie dusi i nie wypluwa, ale ja nie miałam potrzeby. Nos też już odciągamy bez problemu, sadzam go na kolanach bokiem, jedną rękę mam pod swoją ręką, drugą zasłaniam a głowę przytulam do ramienia..później juzż sam sobie robi:)

piję druga kawę..

zbeszko współczuję nocy..u nas suchy kaszel ciągnie się już od 2 tygodni, nie wiem czy też w końcu go nie wezmę do lekarza

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ilr zdazylyscoe napisac, potem sie do reszty odniose

Lili: a ja nie wiedzialam, ze to juz, nic tez o finansach nie pisalas, wiec nie wiem ile mam dac. Oczywiscie jestem caly czas e domu.

Teraz ide spac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja zawsze strzykawka daje syropki

Lili ja brałam po Zuzi ale fakt trzeba pilnować godziny przyjmowania

Zdrówka dla chorowitków

Brawo Psocia dla Dominika hehehe "jeleń" ale sie usmiałam :)

u nas tez Lilka woła "kopa" i robi albo pokazuje na pieluce ze zrobiła hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po drzemce, teraz zabawa, byle do 20.00.

Spróbuje z syropem popołudniu ta strzykawka.

Jestem głodna, idę posilić sie owocami.
    Po wczorajszym ficie stwierdziłam, ze nie dam rady. To co jeszcze niedawno nie sprawiało mi problemu, to juz wczoraj dostawałam zadyszki. Pozatym intensywność ćwiczeń i nacisk na brzuch były za duże, unikałam niektórych ćwiczeń, wiec bez sensu. Jutro idę na zajęcia pt "zdrowy kręgosłup" od razu w drzwiach mówiąc o ciąży, i niech mnie trenerka ma w opiece. Zajęć dla ciężarnych raczej nie utworzą (a jest nas 3) wiec albo zostają mi takie ćwiczenia albo szukanie innego klubu.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Hanka cala wysypana. Boje sie , ze to szkarlatyna :/ mize tez byc wysypka od goraczki, ale ma tez inne objawy (tylko jezyka nie mige spr.,bo nie chce pokazac). Teraz lezy na kanapie i chce aby ja masowac. Jak nie moja Hania. Dobrze, ze lekarza mamy na 14

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko, przy szkarlatynie to głownie język obsypany..a wokół ust jest biało?bo to też charakterystyczne.. a może to bostonka? Zdrowia

Lara, bardzo dobre podejście..

Mój jeszcze śpi..

ps. wytypowali nas to kampanii Skyn..omg teraz będzie trzeba je zużyć..

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 2077 2078 2079 2080 2081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ