X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko ale sie nameczycie:(buziaki dla H

u nas kupkania ciag dalszy:(
    moj ma jutro wizyte u lekarza w sprawie zabiegu chcialam z nim jechac ale musialabym wziac Leo i Sare wiec odpada:(a szkoda bochcialam posluchac szczegolow w ogole moj gin powiedzial ze to najlepsze rozwiazani w naszej syt 100% pewnosci ze nam sie juz nic nie przydarzy tesciowa i mama mowia ze to drastyczne rozwiazanie:\tesciowa mowi ze co w przypadku gdy mi sie cos syanie i moj pozna inna i ona by chciala z nim dziecko:/powiem szczerze ze takimi kategoriami to nie myslalam:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Konwi ja dawałam syrop islandzki a teraz daje sol baby tussi oba sa ziołowe ( sosna miód itd) podaje strzykawka bo łyżeczka pluła i płakała a tak to ja sadzam na kolanach i bez problemu zjada . Odciąganie gili na początku koszmar a teraz juz ok tez sadzam na kolanach i jest spokojna. Zawsze mowię co robie i co jej daje.
    Beszko współczuje, sączenia u Was nie każą odciągać gili? Pytam bo mi die wydaje ze jak duzo glutow to zaraz uszy sa zainfekowane. My tez mamy antybiotyk do nosa taki robiony w aptece smaruje nosek patyczkiem i faktycznie jest poprawa.

Izo wiem o czym piszesz ja tez w szoku byłam jsk szukałam żłobka z reszta pisałam tutaj ze b ciezko. W każdym razie powodzenia i oby sie jakieś wolne miejsce znalazło ( wielu rodziców rezygnuje ) takze nie trać nadziei.
    Z płyta nie pomogę bo sama nie wiem koleżanka zachwalała aeg, ja mam whirpool stara - działa juz bbb długo.. jak bede robić remont kuchni to bede szukać 5 palnikowej bo jednak 4 czasem mi mało.

Co do prezentów to dzieciom zawsze jest pomysł u nas gorzej z rodzeństwem ( oni wszystko maja a poza tym ja sie zawsze staram kupić cos super a dostaje książkę i to zupełnie nie w moim guście lub szalik również nie " mój" np kolor) mamie to chyba jakiś ciuch bo teraz schudła sporo, tacie jakiś bajer do auta. Teściowi tel z wielkimi cyferkami + zdjęcie jagody z sesji rockowej a teściowej tez zdjęcie i pewnie jakiś drobiazg. Największy problem mam z mężem :) ... acz mydle o iPadzie .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wspolczuje chorowitkom :(.

Mnie tez cos dopadlo. Normalnei jak blyskawica mnie trafilo. Jeszcze godzine temu bylo wszystko ok a tu nagle zaczelo drapac w gardle i jest coraz gorzej, nos zaczyna cieknac. Zrobilam sobie koktajl na przeziebienei i pije herbatke z lipy i bzu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kotka nie martw sie Domi sie przyzwyczai , moja w domu zupełnie w ciszy spi i usypia mi na rękach - kolanach a w żłobku spi po 1,5 do 2,5 godz i to nie w lozecxkuba na tych leżaczkach - kładzie sie i poprostu zasypia o !
    Nawet mój maz dzis stwierdził ze jak mnie nie ma to ona tak nie terroryzuje a jak ja jestem to non stop mnie ciągnie za palca i do kuchni zeby tam ja wziąć na ręce i sobie tak stać aaaa dzis krzyku po pachy było bo jak nic nie chce jesc to jej nie biorę i mowię ze nie idę i jest przedstawienie.
    Zabije sie,mąż tez cos sie zle czuje , mówi ze boli go podbrzusze od wczoraj ( nawet wrócił wcześniej z pracy co mu sie nigdy nie zdażyło) martwię sie teraz czy jakiejś bakterii nie ma.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)

Wchodzę na forum zadowolona z siebie że dużej przerwy nie zrobiłam a tu co? Chyba ze 2 tyg znowu :/ Patrzę a tu u Lary taki piękniusi suwaczek :D GRATULUJĘ i bezproblemowych jeszcze 8 mcy życzę :)

Widzę ze Was choróbska pod każda postacią... Nie będe już nawet wymieniać ale WSZYSTKIM dzieciaczkom zdrówka!!! A mamom siły i wytrwałości.

U nas bez chorób na razie. U mnie do rozwalonego kręgosłupa dołączyło spojenie :) tak że wesoło z poruszaniem się :D I tak fajnie ze dopiero teraz.W poprzedniej ciąży spojenie bolało już od bardzo dawna. Ale ma to chyba związek z położeniem dziecka. Kinga siedziała całą ciążę głęboko w środku, teraz dziecko wywaliło się na zewnątrz. Brzuch mam taki jak poprzednim razem do porodu :) a to połowa dopiero. Jutro połówkowe więc mam nadzieję poznać płeć osóbki zamieszkującej moje wnętrze :)

wiecie co? obcięłam włosy! Tak ja, która całe życie miała długie. Z długości do pasa zrobił się króciutki bob. Co więcej! Jestem baaaaaaaardzo zadowolona i muszę przyznać ze podobam się sobie. Nieco poważniej wyglądam nareszcie.

tak.... no to napisałam o sobie w skrócie. Postaram się teraz nadrobić to i owo

Buziak muach

Krokodylica, LaRa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: no ja o takiej opcji myslalam, nawet pytalam o to mojego..

Moja tak samo jak Manka w zlobku zasypia, pada i tyle, moze tam manwiecej rozrywki

Yas: ja tez najlepien czuje sie w krotszych, dlugich w ogole nie uznaje za fryzury, nawet bardziej kobieco w krotszych..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izo, nie strasz z tym żłobkiem - miałam nadzieje od marca oddać. I rozumiem to w prywatnych takie kolejki? Bo w państwowych to wiadomo, zreszta ich jak na lekarstwo...

Bedzko, biedna Hanusia, to mysi byc mega stres.

Konwi, a czemu tak duzo?

Lili? Argument teściowej mnie zabił- naprawdę...

No zdrowia, niech ten sezon sie skończy i przyjdzie mróz..,

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo hej!

melduje sie ledwo zywa. z rana pobieranie krwi, tak wiec pokluta jestem- juz nie dosc, ze w palce, to jeszcze wielki siniol w zgieciu łokcia. cukry powoli mi sie chyba stabilizuja, ale zaczynam miec juz troche dosc tej zdrowej diety :/ zjadlabym pączka, buu! a dzisiaj zrobilam wlasnorecznie maslo orzechowe- mega prosto sie robi no i sklad wiadomy :D taki to eko freak teraz ze mnie!

Psotko- tez sie zastanawiam jak bedzie z zasypianiem w zlobku, bo w domu ma zupelnie inne warunki :/ no i nie umiem go przestawic na zasypianie kolo 11, ale nic dziwnego skoro wstaje dopiero kolo 9 :/

Yasmin- poka na fejsie tego boba!

Manku- u nas to samo. ze mna wstepuje diabeł jakis w niego, a z innymi mega grzeczny :/ wspolczuje tego incydentu z pieskiem. no i trzymam kciuki za znalezienie dobrego lokum kancelarii :)

Lili- o matko, to tesciowa zaszalala z tym tekstem :/ nie ma jak optymizm i dobre slowo. ehh. wspolczuje tego kupkania :/

Izolec- jaka kurtke kupilas?

Lara- ja czasami tez podaje strzykawka po policzku. ale tak to tran łyka z lyzeczki, w ogole sie nawet nie krzywiac :D a odciaganie odkurzaczem- nie wyobrazam sobie teraz. na sam dzwiek odkurzacza jest histeria :/ zdrowka!

Blondik- oby zagoilo sie szybko...

Beszka- ehh, z tymi chorobskami :( biedna Hanulka, a z nia Ty.

Konwi- to bedzie uzywanie :D fajnie, ze seksik byl fajny :)

Biedro- powodzenia na ficie!

Zgredzia- mow no tutaj ile schudlas, bo z fb wyglada, ze sporo!

Smoku- halo halo, jak tam u Was? jak Zosia? jak Ty sie czujesz?

Nena- no ta to zaginela w akcji. dawaj no tu na forum! gdzies Ty?

Kroko- no heloł! Pani tez cos zniknela. odzywac sie mi tutaj!

ok. ja jutro badam na usg serce Antoniego. pozniej mam zamiar odwiedzic jakiegos sklepa, bo chodze jak dziad w trampolach jeszcze :/

spokojnej nocy wszystkim!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tesciowa dala czadu;)ale moj jej powiedzial ze wiecej dzieci nie planuje!!!moja mama mowi czy sie nie boje np gdyby jakis wypadek bylcos by sie dzieciom stalo:/ale tak to mozna gdybac bez konca!moj zestresowany wizyta hehehehe

Zgredka i co twoj na ta propozycjr?

Izo ty chyba pytalas o stolek my mamy z ikei jest super za naprawde niska cene!!!polecam stokke ma niania tez fajny no ale cena powala;)

wiecie cos z tym spaniem jest u niani Leo usypia sam w lozeczku w domu wije sie po lozku czasem godz zanim usnie:/w czw idzie 1 raz od czasu porodu ciekawe jaka bedzie jego reakcja ja stresuje sie bardzo:(

Wrozko ale masz przeboje z tym cukrem
    :(wspolczuje!kiedy Franek do zlobka idzie?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili- od listopada. powoli zaczyna mnie stres łapac. co prawda gondole, fotelik dla malego mamy, ale cale pranie, prasowanie, sprzatanie... przeraza mnie to :/

aaa i zapomnialam sie pochwalic! kupilismy spontanicznie na targach w hurtowni dzieciecej fotelik dla Franka :D 10 minut, przymiarka do samochodu i kupiony :) planowalismy Joie I-anchor, ale w koncu kupilismy Joie Spin 360. Jest cudowny! mega zadowolona jestem. jakosc, cena, no i najwazniejsze, ze tylem. Franek pierwszy raz od nie wiem jak dawna spal w foteliku! cud :D

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, czytam na bieżąco ale naprawdę nie miałam weny ostatnio pisać. Dziękuję za wszystkie życzenia urodzinowe.
    Obiecuję że jak się trochę ogarnę to napiszę więcej.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też także również, nie posiadam weny.
    Przesiliło mnie chyba przesilenie.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prywatnym u nas bez kolejki, ja mowilam o pbl..

Lili: u nas stanelo na tej wkladce, on powiedzial, ze na pewno nie bedzie chcial miec dziecka (jak sie ze.mna rozejdzie, a jak umre to mowi ze nie jest w stanie sobie tego wyobrazic, mowi, ze ma trojke i ma dla kogo sie poswiecic)..

Wrozko: nie wiem, nie waze sie, ale jutro moge to zrobic, tylko na tej focie tak wyglada, beben mam nadal wielki

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Lilki, ale przeciez w razie czego, jest to odwracalny zabieg ;) jak ktos sie uprze, ze chce dziecko.
    Moj tez byl zestresowany i nawet tesciow do dzieci zalatwil, aby z nim pojechac mogla hahahaha nawet w gab.przy zabiegu bylam, ale ja lubie oatrzec jak kogos kroja. Maz mowi, ze kekarzem powinnam byc...no nawet kiedys chcialam, ale rodzice ustudzili moj zapal ;)

Czekamy na wiesci z apteki, ze niwa recepta na lekarstwo przyszla. Dzwonilam do dok.i ma wystawic pomiedzy pacjentami przed lunchem

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :) choc u nas katar u Lilki wrr ale wpano wit c i bedzie ok

Yas kciuki z apołówkowe :)

Krokuś tulamy i wracaj :)

my dziś idziemy na warsztaty mamo to ja dla mam z dziećmi :) Zuzie odbiera dziadek :)

Lili hmm powiem ci chyba nikt nie mysli takimi kategoriami :/

Zgredzia chcesz gumki??? moge ci tez podesłać próbki hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czemu tak. Jakiś dół mnie złapał. W zasadzie miałam w planach od poniedziałku wynieść się z Zuzą z domu. Alw od poniedziałku mój przyłazi do domu po pracy, na razie dwa dni. Zobaczymy co z tego wyniknie.

W poniedziałek zabrałam Zuzię na basen. Wyszłam po 20 minutach. Był płacz i ryk. Nie spuszczałam jej z rąk ale i tak ryczała. Nie wiem jak ją przekonać. A może odpuścić? W piątek idziemy jeszcze raz ale z jej dwiema ukochanymi, starszymi kuzynkami. Jeśli przy nich się nie przekona to już nie wiem.
    W ogóle załamka, moje dziecko się wszystkiego boi. :( Rower kupiłam żeby ją wozić, to nie siadzie, krzyk i koniec. Teraz ten basen, też ryk. Za rok o tej porze trzeba już będzie ją prowadzać do przedszkola no i nie wiem jak to będzie jak ona taka bojba. :(

Wysłany: 12 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moja Zuza taka była i hmm duzo jej zostało do dzis ona tez na basenie ryczała mega :(
    https://zapodaj.net/154b42b952977.jpg.html

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj leje masakrycznie, niania chora, więc siedzimy z Zuzką w domu, może później zalecimy w tym deszczu do sali zabaw, żeby się w domu nie zanudziła. Miałam plany iść z nią do miasta na zakupy ale pogoda pokrzyżowała mi plany.

Ja byłam na wizycie u prof. 60 km od nas wtedy z tym bólem brzucha i powiedział mi wszystko to samo co mój dr co nie zmienia faktu że mój dr mnie wkurzył tym że mnie tak zlał.

Sorry że tak post pod postem i tylko o sobie ale piszę z tel.
    Postaram się wieczorem napisać coś więcej z kompa.

Yas powodzenia na wizycie. Daj znać kto tam mieszka u Ciebie. :)

Co do odciągania odkurzaczem u nas też był problem aż dałam Zuzi misia, odciągacz do ręki i sama odciągała to misiowi to sobie i jeszcze się śmiała jak jej się udało do nosa trafić i smarki wyjąć.
    Syropy tylko strzykawka i na siłę. Ona nic nie wypije. NIC. Ostatnio dałam jej pół łyżeczki tranu to w końcu dała się przekonać i wypiła, po czym miała odruch wymiotny i czekałam tylko aż wyrzyga. Problem jest ze wszystkimi lekami, syropami.

Nocki u nas nadal kiepskie, jak ja nie lubię jak Zuza ze mną śpi :/ nie wysypiam się a ona wciąż przyłazi do mnie do łóżka. Ile razy ją odloze do łóżeczka tyle razy wróci, jak bumerang. Cóż pozostaje mi to zaakceptować i czekać aż z tego wyrośnie.

Poza tym nie mogę narzekać, jest dość grzeczna i raczej się słucha. :) Zdarzają się napady histerii "nie wiadomo o co" ale niezbyt często. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro nie pocieszyłaś mnie. ;)
    A do przedszkola jak poszła? Był problem czy nie?

Wysłany: 12 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Krokus do przedszkola poszła pierwsze 2 tyg były kiepskie płacz i nie chciała sie ode mnie odklejać ale z dnia na dzien było lepiej :) i pokochała przedszkole teraz szkołe z tym nie ma juz problemu
    ale jak piszesz to jak bym o swojej Zuzi czytała z przyłazeniem do łóżka naszego ciągneło sie do prawie 6 roku zycia dopiero ok rok czasu śpi nieprzerwanie u siebie a tak przyłaziła do nas :/
    to taki charakterek niestety dacie rade moja już kocha basen ona musi sie do wszystkiego przyzwyczaić no i nie lubi zmian :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 2079 2080 2081 2082 2083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ