Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo,
Smoczek, Smoczek, ja olałam sprawę - zechce - odda (choć ona tylko na noc...) ale w sali zabaw bym dziecka ze smokiem nie puściła - tyle zarazków...
Pielucha - no tak...ja, mając 3 lata szczalam w majty, choć wszystko rozumiałam i mówiłam pełnymi zdaniami, ot tak z przekory, wiec..,
Tez mam deprechę, w tym roku wszystko mi sie na łeb wali ;( -
Pogoda ńie sprzyja dobremu samopoczuciu, tez mam rożne chwile, momenty, ciężkie, przygnębiające.
Ania wstała o 15:30 wiec poszaleje pewnie do 22-23. A juz tak ładnie chodziła spać bo przed 21.
I tak jak wczoraj pięknie zjadła obiad tak dzis nic. Zero. Null. Ale moze to przez te przeziębienie?
Kartkoweczki, pamiętajcie o urodzinach Madzi. 17.10. Ja właśnie wypisuje i ma nadzieje jutro wysłać. -
No wlasnie na jutro dalam sobie deadline to wyslania, acz pogoda straszna i nie mam kiedy wyskoczyc a tylko zeby wrsucic bo i znaczek i all mam..
Dostalam wlasnie paczke od lili
Lili: Ty wariatko za duzo tych ubranek
A ja jeszcze u Konwi i Jussty zamowilamteraz mlody bedzie mial wiecej niz siostra
..
-
nick nieaktualny
-
Ja po ficie, tak jak mowilam, zrezygnowałam z mojego hardcorowego treńingu na rzecz "zdrowego kręgosłupa". Było, miło i przyjemnie, spokojnie a jednak nogi bolały. Na wstępie tylko powiedziałam o ciąży, a reszta ćwiczeń juz była pod jej okiem. Wiec bede chodzić dwa razy w tyg, w pon i sr. Powinno wystarczyć.
-
Ania nie śpi, malz z nia siedzi, czekam aż pójdzie spać bo razem chcemy zobaczyć Azja Express. C
Iekawa jestem co tam Renulka wymyśliła, bo zapowiedź była bardzo ciekawa. Póki co mam opóznienie 38 min.
Edit. Postanowiła jednak ze śpi. Uffffff
Czas na AE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 22:19
-
Aaa Smoku miałam Ci pisać.
Ja od soboty też już wyjęłam cieplejsze buty i kurtki dla mnie i dla Zuzy.
Dla Zuzki kupiłam buty zimowe w lidlu za 50zł i są naprawdę fajne. Tylko że ja kupiłam większy rozmiar 23 żeby były na zimę dobre. No a trzewiki z emela już za chłodne na teraz. I sobie przypomniałam że mam od bratowej buty ciepłe, wysokie primigi r. 22 po mojej bratanicy.są ekstra i rozmiar idealny na teraz. Niby używanych butów się dziecku zakładać nie powinno ale na miesiąc myślę że są akurat.
a primigi dobra i droga firma.
-
Cześć, Patryk znowu obudził się o 4.11..powiedziałam dość..zabrałam go do łóżka..wił się i płakał ale nie ugięłam się, wreszcie usnął i spał do 5.30, zawsze coś..
Kroko, trzymam kciuki abyś rozwiązała problemy z mężem, wiem, ze to trudne..sama ostatnio borykam sie z moimi..nie umiemy się dogadać w kluczowych dla mnie kwestiach ;/
Ja też staram się kupować nowe buty, ale nie dajmy się zwariować.. ja też mam kilka par butów po Tymku i no trudno..czasem zakładam Patrykowi. Kiedyś całe rodziny chodziły w jednej parze..ja chodziłam w butach po siostrach i nie mam żadnej wady postawy ani płaskostopia.. Tymek miał rewelacyjne buty a ma skłonność do koślawienia kolan..
Lara kurcze, współczuję Ci ze Ania tak późno zasypia.. może ona nie powinna już spać w dzień? albo śpi za długo? Ja wiem, ze u nas problemem jest fakt, ze Patryk śpi długo za długo w dzień.. od 11 do 14-15 ;/ dlatego budzi się o 4 rano, wczoraj go na siłę obudziłam o 14 ale przez godzinę później na rękach a humor do dupy.. dziś obudzę go najpóźniej o 14..a jak już sie przyzwyczai do tej godziny to będę go budzić o 15 min wcześniej.. A no i Patryk mimo wszystko zasypia o 20..
Ja mam tak masakryczne zakwasy, ze szok.. jednak trening crosowy to nie trening w domu.. dzis idę na tabatę..
a i Tymek obudził sie z katarem i zapchanym nosem, zatem tylko szykować sie jak Patryk a złapie.. dałam już wit c 1000 (obu), po wit D 2tyś j. i pyłku pszczelim..zaraz daje ten ochydny syrop i leki Tymka (stale przpisane przez alergologa przy infekcji), zastrzele sie..znowu czekają mnie nieprzespane noce..
Miłego dnia
Jutro Patryk kończy 20 m-cy, ale leci..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 07:32
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej,
U nas nadal kaszel i katar. Malz sugeruje powtórna wizytę u lekarza, bo jutro minie tydzień jak byłyśmy a poprawy nie ma.
Co do godzin zasypiania Ani to wszystko zalezy od tego o której ma drzemkę popołudniu. Jak śpi Max do 12-13 to pójdzie spać o 20-30 - 21. A ze wczoraj spała do 15:30 to i pora na sen przyszła pózniej. Dzis znów wstała o 7:30 wiec na drzemkę zbyt prędko nie liczę. No ale zobaczymy. Od 11 bede próbowała ja położyć.
Teraz lecimy na śniadanie.
No i oczywiście zdrówka dla maluchów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 08:05
-
hej hej!
u nas nocka dzisiaj taka se. Franek zasnal tak naprawde dopiero po 22! wspolczuje tym, ktorych dzieci tak zasypiajaa w nocy kilka pobudek z placzem. musialam latac do niego co troche, bo moj na wyjezdzie. a teraz nawet kawy sie napic nie moge, bo mi cukier skoczy... a po takiej nocy jest wysoki. ehh. bida Panie. a dzis kombinuje co bedziemy robic, bo pogoda znow dupna, ja juz sily coraz mniej i te spacery juz widac malego nie satysfakcjonuja
wczoraj bylam na wizycie sprawdzac serduszko Antosia i wyszlo, ze wszystko ok. wszystkie moje wyniki tez bardzo sie polepszyly- mysle, ze kwestia tej diety. aaa i okazalo sie, ze mam kolejny kg do tylu! czyli od poczatku diety schudlam 2kg. na szczescie malutki rosnie ladnie.
Lara- hmm, to chyba faktycznie poszlabym sprawdzic jesli to sie tyle przeciaga. a jak Ty sie czujesz?
Kroko- oj, przykro mi, ze tak to sie z malzem uklada. najgorsza jest nieobecnosc, ja tak mialam w wakacje kiedy moj bardzo duzo pracowal. tak jak mowisz, slomiana wdowa. ale teraz jakos sie poprawilo duzo. takie pierdoły jak przytulanie, mile slowa bardzo pomagaja. oby u Ciebie ten nastroj szybko sobie poszedl. poza tym pomysl, pogoda tez nie nastraja optymistyczniewszystko sie pewnie sklada na takie samopoczucie. polecam wieczorem zapalic swieczki, zrobic dobre jedzonko, jakas mila muzyka, moze film, moze goraca kapiel w pianie. zrob cos co lubisz. a kataru Zuzi wspolczuje
ja wlasnie dlatego boje sie tym sal zabaw, to zbiorowisko wirusow o tej porze. a nikt tam nie bawi sie w jakies odkazanie. czasami pojechalabym z Frankiem, bo juz mi go zal, ze ma takie nudne zycie. no ale wlasnie boje sie tych wirusiskow
Kotka- spoznione zyczenia rocznicowe! pieknie wygladaliscie
Nena- Wam tez! sto lat w zrozumieniu i miloscii trzymaj sie tam dzielnie.
Konwi- ehh, to ciezka nocke mieliscieja sie powoli zastanawiam, czy w ogole klasc Franka na drzemke. bo jak mam go polozyc o tej 14 to pozniej dupa
no ale jak on wstaje kolo 9? budzic, nie budzic? wez tu czlowieku badz madry. gdzie kupujesz pyłek pszczeli?
Smoku- super lozko i pokoik Zositez mamy lozko pod skosami, na zamowienie robilismy. minus taki, ze nisko bardzo i teraz ciezko mi wstawac
co z oczkami malej?
Summerka- zycze poprawy nastroju! lipny ten czas strasznie
Izolec- kurteczka ekstra! i bardzo fajne kolorki. ja sie mecze teraz z brzucholem, wiec juz nie bede inwestowac, ale na przyszlosc cos takiego wlasnie na jesien by mi sie przydalo. a co to za firma?
Dziewczynki, dajcie jakies pomysly na zabawy z dzieckiem w domu. zapowiada sie dluuugi dzien, a ja totalnie weny nie mampoza tym, ktora wlacza dziecku bajki jak cos musi zrobic? palec do budki! moze moje wyrzuty sumienia beda mniejsze
-
Hejo!!! Zoska wstała o 6
a zasnęła po 21 ehhhh a ja po północy cos nie mogłam zasnąć
My tez dzis do lekarza bo byłyśmy w piątek z wysypka i wlasciwie jest tylko minimalna poprawa
Kroko Zosce kupiłam zimówki 24 bo 23 to nosi z dobry miesiąc a i dobrze ze w zeszłym roku kupiłam spodnie zimowe na szelkach 86 wtedy były mega podwinięta a teraz idealne i kupiliśmy po sezonie a teraz w Smyku ok 150zlkupie na wiosnę większe
no i kurtka stara 80 ale jakas większa wiec bedzie miała na podwórek a nowka od święta
No wiec tego żeberka sie dusza zupę mam a Zosce moze naleśniki? Kto ma dobry przepis na naleśniki?
Zdrowia chorowitym!!!! ❤️ I miłego dnia
Wróżko włączam zdarza sie choc rzadkogratuluje dobrych wyników i serduszka Antosia!!!!
Wizytę u okulisty mamy dopiero 24.10. a skosy no zawsze problem ale my podnieśliśmy troche gore wiec mam 105cm pod skosemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 08:52
-
Hej hej
Konwi, oby. Zyego nic sie wiecej nie rozwinelo.
Lara, a mala ma jeszcze jkaies inne objawy ooza katarem i kaszlem?
Kroko, mam nadz.,ze sobie poukladacie wszystko z mezem.
U nas dzis pobudka o 4.30 atak kaszlu. Przez co H juz spi od 30 min. Katar jej splywa plus gardlo drapie i w efekcie mamy mega kaszel z odruchami wymiotnymi. W wozki spi wyzej, wiec lepiej. W lozeczku zjezdza w dol i wyedy sie zaczynaoby ten katar jej niedlugo przeszedlno i gardelko zeby juz lpeiej.
Ja tez kaszle okrutnie, wiec z butla wody chodze. Jak popijam to ki leoiej. Ten kaszel to taki od gardla...drapie i dlrapie.
Chloocy u tesciow -wow! Wzieli ichwczoraj na wycieczke do Bergen. Wrocili poznoi zadecydowali, ze chloocy na noc zostaja. A ze meza siostra teraz u nich mieszka z calal swa rodIna, bo nowy dom buduja w miejscu starego, to jeden z chlopcow plus dziadek poszli spac do kampera. A ze H jei spala, bo drzemke miala kolo 18, to podjechalismy zawiezcszczoteczki i pizamki. Chlopcy zachwyceni wycieczka. Tesciowa ma dzis bad.w szpitalu (cos sie z moim mezem umawiala, zeby ja za reke lrzyszedl potrzymac ;)a on cos niechetnie...i o wyniki chciala, aby sie doiwedzial wczesniej...ale on tez niechetnie - nie wiem co muze taki zimny do niej), wiec mowie zeby ich odiwezli przed jej wizyta w szpitalu. A ona ze nie, ze chca aby zostali dluzej, ale ze ma wpasc synowa z corkami i oni amja te wnuczki pilnowac, no ale tesc jest i moze chlopcow popilnowac, na co tesc, E on to nie, bo on musi budowy domusiostry pilnowac (asiostra w domu i jej maz tez, bo ferie maja). Mialam ochote zabrac chlopakow od razu, no ale tesciowa nalegala. Wiec maz umowil L z jego kolega dzisiaj na 13,takze maja ich kolo 12 odwiezc.
Fajnie ze chcieli och zabrac, ale jak dla nas to to takie bardziej na sile. Zich str.bylo, po tym jka maz im wygarnal w sierpniu. A na sile to ja nie chce, bo chlocy wczesniej czy pozniej wyczuja, ze to wymuszne a nie szczere. Niech se k....lepiej tej budowy pilnuja. Szkoda tylko, ze jka my budowlaismy i mieszkalismy na placu budowy z malymi dziecmi plus do pracy oboje chodzilismy, to w dupie mieli.
Nie wiem moze ja juz przesadzam i sie czepiam, ale wkurzylam sie.
-
Beszko, Ania ma katar, kaszel i chrypkę. Jesteśmy po pierwszej dzis dawcę syropu i witamin, oczywiście ńiechetnie ale poszło. Teraz po mnie zjeżdża heh
Podpinam sie pod pytanie Wróżki, jakie zabawy w taka pogodę? -
Hola, ja na poczcie, zapakowalam dzieco najpoerw zlobek znowu poczta teraz lidl i rossman na dokladke maly spi na szczescie
Skoro wyslalam ostatnia kartke mam pytanie do dziewczyn kartkowych: czy moge Wam wyslac.na drugie ur, a Wy mojemu mlodszemu na rok?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej
Dzisiaj normalnei stal sie cud. Zaczne od tego, ze wczoraj D obudzil si ekolo 6tej, wiec zapalilam swiatlo na koratarz i mala lampke u niego, dala mu mleko i poszlam do lozka. A on przez godzine lezal w lozku i gadal do siebie, ciagle costam pokrzykiwal i generalnei dobrze sie bawil. Dzisiaj zrobilam to samo z tym ze po pewnym czasie Domi...zasnal. Ja wiem, ze u was to normalne ze dzieci po mleku rano jeszcze spia ale D jeszcze nigdy tak nei zrobil
Dziewczyny, LARA i KONWI ja wam powiem jak kazala mi klasc dziecko terapeutka od snu. Drzemka 12:30/13:00 do max 15:30. Sen na noc po 5h od wstania z drzemki. Czyli ze jak wstanie o 15:30 to idzie spac o 20:30 a jak wstanie o 14tej to moze juz isc w kime o 19tej. U mnie sie wszystko sprawdza. Na tyle, ze jak sie zdazy, ze klade go spac pozniej na drzemke (po13:30) to jest masakra i D dlugo sie meczy zanim zasnie.
WROZKO ja bym budzila Franka najpozniej o 8 zeby potem go o 13tej polozyc na drzemke.
BESZKO-ale to i tak fajnei ze ich zabrali na wycieczke
ZABAWY? Dobra zabawa z rana na zmeczenie matrialu jest: Wyjsc na dwor na jakas godzinke, niech sie dzieciak wylata a potem na 20min do wanny z ciepla woda.
-
Beszko, ja też bym się mimo wszystko zdenerwowała..fajnie, jednak że chcą mimo to..ale jak długo? obawiałabym sie tego, że chłopcy się przywiążą, bo jednak zaczną spędzać czas z dziadkami a później.. będą cierpieć..może też myslę nad wyrost
zgredka, ja wyślę mimo to
zdrowia dla dzieciaków
my układamy klocki, bawimy się kasą, sprzątamy (haha, odkurzacz i młody ma zajęcie 20 min), jeździmy autkami, ukladamy kształty, oglądamy ksiązeczki, wyjmujemy pranie z pralki, wieszamy, on wyciera kurze, układa buty..Patryk nie ogląda bajek, bo nie lubi..czasem puszczę mu teledyski to może z jeden obejrzy i dalej w drogę..