X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)

Kroko, co stary odstawia? Ze sie z domu chciałaś wynieść? Co do basenu hmmmmmm moze i masz racje ze z kuzynkami bedzie lepiej, ale weź ze sobą jakies zabawki kąpielowe Zuzi, wtedy bedzie sie czuła jakoś pewniej, tak mi sie wydaje. Trzymam kciuki za owocne basenowanie, i pamiętaj, nic na sile. Najpierw posadź ja na brzegu basenu, niech sobie pochlapie nożkami, powrzuca zabawki.
    Moja tez ciagle płacze, bo nie potrafi sie inaczej porozumieć skoro ńie mowi.

Yas, kciuki za połówkowe, daj znać po badaniu. Pokaz sie w nowej fryzurze.

U nas katar na całego, aż bańka sie robi z jednej dziurki, właśnie jesteśmy świeżo po odciąganiu nosefrida i był szał. Sama nie jestem w stanie jej utrzymać. Od rana krzyk, bo tu syrop, tu odciąganie... Fuck, katar powinien sie kończyć a on sie nasila. Dodatkowo im wiecej płacze tym wiecej leci. Pochlastam Się.

Wróżko, fajnie ze udało sie kupić wymarzony fotelik, i ze jesteś zadowolona, to najważniejsze :)

Nena, :*

A Smok? W swojej smoczej jamie sie zbunkrowala. Masz juz te łóżko? Pochwał sie, fakt ze ja juz zamówiłam ale pooglądać mogę :)
    Blondik, Ty tez pokaz. No i pokoiki dziecięce chciałabym podejrzeć.

Zastanawiam sie jak zrobic Ani pokój, bo oprócz kolorystyki ścian to wena mnie opuściła. Jest to jedyne pomieszczeńie ktore ńie wiem do końca jak ma wyglądać.

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KROKO to zaloz szczebelki do lozeczka :D. Po co wyjelas ;)?
    Z basenem nei pomoge bo moj to czub i wchodzi sam do najglebszego basenu ale moja siostrzenica miala tak jak Zuza, pameitam jak sie strasznei darla i tzrymala mamy, darla si enawet w wannie, tak wody nei lubiala. Od przedszkola chodzi na basen i teraz juz plywa jak zawodowiec :). Tak wie cmoze poprostu odpusc narazie.

LILI dam ci zlota rade ;D. Haha ty masz 3ke wiec sie znasz chyba jednak lepiej ale moze tej metody nei znalas :P. Mojego meza kolega z pracy mowil, ze jak jego dzieci szaleja w lozkach i nei chca spac to wchodzi ostro do pokoju i krzyczy od progu ze "spac!". Nie jakos agresywnei ale dobitnie. Mowi, ze zapada cisza i dzieci raz dwa ida spac :P. Moj jak sie tak kotwasi w lozeczku dlugo to tez do niego glosno mowie "Domi idzie spac!" (ja leze kolo lozeczka jak on zasypia ale sie nie odzywam do poki nei zasnie). I powiem ci, ze czesto to skutkuje. Nagle zapada cisza. Bo on poprostu jak sie zapeli w tym swoim sapaniu i kreceniu po lozku to nie moze przestac a ja go wyrywam poprostu z tego transu i Domi idzie spac :P.

Walcze z przeziebieniem, chyb anawet w miare skutecznie bo nie jest gorzej. Wlalam w siebie kolejny koktajl z cytrusow, imbiru i czosnku. A wieczorem chcialam wyjsc do znajomych...ufff siade gdzies daleko :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak pieknie bylo 10.10.14 :)
    Udala nam sie pogoda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:43

Lili83, beszka, Izoleccc lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja już wczoraj nie dałam rady napisać, bo znowu wróciłam na crossa i tabatę, byłam tak wymęczona, ze nawet na przytulanie nie było siły..

Kroko, Nena, to chyba jakieś ogólne zjawisko, bo ja też mam doła
    Yas, a co byś chciała za lokatora? Kciuki!

Kotka, Lara, zdrowia

Ja mam indukcję Boscha i jestem zadowolona, nie mogę narzekać.. pierwsza się spaliła po 6 latach, podobno od przepięcia. Teraz mam nową, jest lepsza

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z sali zabaw. O dziwo jest dziś więcej dzieci nie tylko Zuzia jak ostatnio.
    Dzieciaki kaszlą i smarkają, mam nadzieję że nic Zuzi nie sprzedadzą...
    Zuza zaczyna kozaczyć i wyrywać dzieciom zabawki i piszczec jak coś jest nie po jej myśli.
    Jeszcze dzisiaj powiedziałam przy tacie i mężu że za rok Zuza już pójdzie do przedszkola to się nasłuchalam że 2,5 roku to za mało, że najwcześniej za dwa lata i ogólnie że dziecku chcę krzywdę w ten sposób zrobić...
    Wiecie co razi mnie w oczy widok dzieci tu na sali na oko 2,5 - 3 lata i ze smokiem w buzi latają.

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, a dlaczego Ciebie ten widok razi?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Nie podoba mi się takie duże dziecko ze smokiem. :)

Blondik lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie wiem. Nie podoba mi się takie duże dziecko ze smokiem. :)
    No, trochę dziwne.

A moja nie chce spać, fuck.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszy smok niz palec...

beszka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A tak pieknie bylo 10.10.14 :)
    Udala nam sie pogoda!

Też se ślubnęłam 10.10.2014, nie wiem czy pamiętasz :) Cywilnie. Ale ja nie przeżywam tego jakoś specjalnie. Ot, dzień jak codzień ;)
    Fajnie się prezentowaliście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 15:26

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak sadzilam, kiedys....teraz uwazam, ze nie ma w tym nic zlego. Hanka akurat nie bierze smika, ale chloocy brali i nie widzialam potrzeby aby ich zmuszac tak eczesnie do rozlaki. Zczyms co dawalo im poczucie bezpieczenstwa, pimagalo zasnac, uspokoic sie gdy bolalo czy gdy sie bali. Wyglada jak wyglada, ale ile stresu, gdy sie zabuera dzievku, ktore tak naprawde nie wie dlaczego odebrano mu jego bezpieczna rzecz. Dlaczego najpierw wciskali ki ten smoczek p, gdy plakalem czy mialem spac a teraz zabieraja.
    Odczekalma zz byli na tyle duzi, aby zrozumiec i wymienic na zabawke :) czy cos tam innego. Tak samo z pielucha.
    Denerwuja mnei te komentarze w PL ba nwet dodam, ze jak teraz H jest chora i tylko cyca chce, ktorego gryzie i szarpie i nadal go chce, to iferowalam jej smoczek, ale nie dala sie oszukac ;)

Summerka, Lili83 lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, jesteś? Odpisz proszę na wiadomość na fb :)

ja nie chciałabym zabierać Patrykowi smoczka właśnie teraz, poczekam aż sam odda..liczę, że bedzie to po 2 urodzinach ale nie jakoś dłuzej..chce mu coś w zamian dać.. Tymek sam odrzucił smoka gdy miał 8 m-cy, tak jest łatwiej..

Szczerze też niebardzo mi sie to podoba, ba mnie samej nie podoba się, ze Patryk ma smoczek, ale bardziej zależy mi na jego zdrowiu psychicznym, hehe niż na wyglądzie..

beszka, Lili83 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie razi widok takich dzieci z pieluchą, a pewnie i tak moja będzie jeszcze po drugim roku nosic ;/
    ze smokiem mnie raził nawet niemowlaki i co? i g%% moja nosi, mojemu nie dam na uspokojenie po odstawieniu o nie nie

prawie 13sta, a ja dopiero tu wlazłam

Kroko: cos się stało w relacjach z mężem czy tak po prostu chciałaś iść do mamy?

ja nadal mam zakwasy i jeszcze w lędzwiach łupie, zresztą nie ma się co dziwić jak na jednej rece mała (10kg) na drugiej 6kg młodego..

chciałabym się do wszystkich odnieść, ale nie mam sił, przykro mi, za godzinę idę po małą a mam jeszcze masę rzeczy do zrobienia..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie stało, po prostu mam dość bycia słomianą wdową, czara goryczy się przelała i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    My po rehabilitacji. Młody odsypia.
    Pogoda chu...a na maxa. Ja głodna a Tomek oczywiście beze mnie zaraz się budzi. Jakby miał jakiś radar wbudowany czy coś.
    My ze smokiem problemów mieć nie będziemy bo Tomek nie smoczkowy. Od początku nie chciał. Co do pieluchy to też wydaje mi się że trzylatki już powinny być bez ale nie wszystkie dzieci podzielają moje zdanie.
    Kroko a myślisz że jak się wyniesiesz to do chłopa coś dotrze?
    Wrozko wrzucę zdjęcie kurtki na fb. Dzisiaj ja założyłam na krótki rękaw i było mi gorąco co się rzadko zdarza bo mi wiecznie zimno.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izo: a Ty już nie karmisz prawda? bo moja zaczęła smoczkować jak cycek odpadł, wcześniej też wypluwała

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko co za stary dziad, moze sie jeszcze naprawi, widzi problem wogole, jest ok wg niego?

Co do smoka,to ograniczam ale nie dalo,sie wyeliminowac, nie cisne na niego, sam moze odda, ma do spania, a dalej mu te cholerne zeby ida, 4 i 3 jedna obok drugiej na dole to juz ostatnie przed 5

Ania zdrowka, katar to moja zmora

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dobra ale ja nie mówię o smoku do spania tylko że trzylatek na sali zabaw bawi się ze smoczkiem w buzi.

Izo a to nie chodziło wcale o to żeby do męża coś dotarło tylko że mi się patrzeć już na niego nie chciało.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Ja jak zawsze czytam, ale nie daje rady! Zoska chodzi spac o 22 przykładowo no i jakas taka z*ebana jestem ostatnio chodzę i ziewam a dzis mnie cos kark boli :(
    Tyle napisaliście ze nie wiem co mam gadać :(
    Co do smoka...nie mam zdania tzn moze mi to sie nie podoba ale nic na sile :)
    Kroko współczuje sytuacji z małżonem :(
    W ogole to chyba ta pogoda tak na nas wpływa :(
    Zdrowia chorującym oczywiscie!!!
    Lara wyro mamy...ale najprosztsze z możliwych z brw. A dzis byliśmy po buty zimowe dla Zośki!!!! W półbutach marzły jej nóżki. W kaloszach lepiej bo ocieplane ale nie bedzie non stop w kaloszach chodzić. A no i piękny ciepły płaszcz jej kupiłam! Jak ja uwielbiam te dziecięce ciuchy!!!!
    A co do odciągania to tfu tfu odpukać dawno kataru nie było na codzień tylko woda morska zoska wysmarka i cos tam wyjmę zawsze patyczkiem ;) a jest tez nasivin dla dzieci
    Zoska nadal wysypka...nie wiem czy to cos schodzi czy nie. Poczekam jesCE do pt i moze jeszcze raz pojadę do doktora
    Moj wlasnie placki ziemniaczane robi ;) jest na chorobowym ale dlatego ze do pracy nie chce chodzić.
    To ode mnie tyle :) pozdrawiamy!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NENUS dzieki, a moglabys skasowac zdjecie z cytatu? My bralismy cywilny osobno i tez bylo super i bylismy tylko we dwoje :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2080 2081 2082 2083 2084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ