X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i Yasminko trzymam kciuki kochana i myślę o Was! Wszystko będzie dobrze :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas powodzenia..

Bry....

Zdrówka i energii potrzebującym...

Miłego dzionka:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 07:20

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas dziś Wasz dzień :) trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści.
    Pozostałym mamom na dziś mało dolegliwości a dużo pozytywnej energii.....
    Ten ból głowy chyba mnie polubił ku....to już 3 dzień :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon giorno :)
    dla wszystkich Pan, przed ktorymi dzis trudne zadania powodzenia :).

Ja zajadam mix owsiankowy i bede (jak zwykle spozniona zbierac sie do roboty)..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka, smacznego..miłego dnia..

ja dzis pakuję torbę.. wczoraj zostałam zjechana przez męża.. tak tak, nie zamówiłam pieluch, ręczników i kocyka ;/ wiem, jestem beznadziejna, ale ja się już nie nadaje do tego szukania..wkurza mnie to..wolałabym podejść do sklepu..ale w auchan są takie beznadziejne te tetry.. szkoda kasy na nie..

no i słuchajcie..miałam ręcznik i paczkę chusteczek z pudełkiem i tak je schowałam, że od tygodnia chodze i szukam..bosz co się ze mną dzieje..

ide kawusię zrobić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 09:15

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi dasz rade! Tylko spokojnie, nie masz sobie nic do zarzucenia. Zdazysz jak sie teraz zmotywujesz ;) tylko sprobuj pozytywnie do tego podejsc, w koncu to dlammaluszka wwzystko bedzie :)

Ja nie wyzbieralam sie na narty. Cos mi zaszkodzilo i mnie muli straszliwie, do tego maly sie tak rozbrykal ze jeszcze mi przez te kopniaki gorzej wierci w jelicie :( no coz, tyle czasu go trzaslam na nartach, to teraz sie na mnie odgrywa jak jest chwila spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 08:51

konwalianka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo,

Ja tez nie wyspana, obudziłam sie o 3 do wc, i do 4 nie spałam... Popołudniowa drzemka bedzie jak nic :)
    Nieukowa uważaj na siebie i maleństwo, nie szalej!!!
    Konwalia, co do wyników to sie ńie znam ;(

Yas jeszcze sie nie odzywała dzis, ale przekaże Jej wszystkie dobre słowa :)

Miłego dnia wszystkim :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nerwy tłuką.. jak się nie denerwować w ciąży..

jestem w 36t ciąży..czyli wizyty co 2 tygodnie..ale medicover ma taką "politykę", że możesz umówić ma 2 wizyty do danego lekarza.. możliwość umówienia jest we wtorki i środy, wtedy wrzucają nowe grafiki do danego lekarza.. więc dziś się pojawił grafik na początek marca, weszłam do systemu - ucieszyłam się, chce rezerwować a tu zonk..no to szybko telefon i dzwonie..a ona mi tłumaczy, jak to działa..wiec mowie jej.. jestem w 36tc, wizyty powinnam mieć co 2 tygodnie..jutro mam jedną z nich, następną w połowie miesiaca i następną chcę na początku marca (w terminie porodu), a ona do mnie, żebym zrezygnowała z tej jutrzejszej i spokojnie będę mogła umówić wizytę..ale się wk... powiedziałam, żeby dała mi kierownika, bo nie po to dzwonię, aby mi mówiła, ze mam rezygnować, bo jeśli byłoby to możliwe, to bym to zrobiła i nie dzwoniła.. (moja gin. jest mocno oblegana, wizyty rozchodzą się w 30min..i wyobraźcie sobie, jak ja weszłam w system było 9 wolnych terminów, a jak mnie zapisali, to został jeden!) nosz..szczyt.. poszła do kierownika i ten mnie jakoś zapisał..czyli się da! na słuchawce wisiałam niemal 30min..ręcę opadają..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, trzymam kciuki :)

Lili, jak sytuacja u Was?

I dzien dobry wszystkim :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka zagladam tylko na chwilke sprobuje reszte doczytac pozniej

kurde jakie zmiany, mam nadzieje ze bedzie dobrze wszysciutko i zaraz dostaniemy wiadomosc ze wszystko ok z dzidzia i Yas

konwi białko w moczu to nie przelewki, nie na darmo tak czesto te badania sie robi moga byc pierwszym objawem gestazy czyli zatrucia ciazowego, musisz kontrolowac cisnienie czy nie skacze i koniecznie do doktora

co do wyprawki polecam pieluszki tetrowe:
    http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-80x80-podwojnie-tkane-i4943019465.html

pozdrowka dla wszystkich i zajrze pozniej

konwalianka lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Konwi białko w moczu to niezbyt dobrze, albo jakaś infekcja układu moczowego? Jakieś bakterie, może cos z nerki? Ale najlepiej zapytać doktora :)

Mi też ostatnio wyszło tak jak Tobie Konwalia, zarówno pani w labku jak i gin powiedzieli, że nic się nie dzieje bo w III trymestrze ciąży to się zdarza bardzo często a nie jest to duży poziom.
    Mam sobie jedynie powtórzyć badanie moczu za 2 tygodnie.

AAAA przepraszam! Ty masz białko! A ja cukier.... tak czytam uważnie.

Smoku ja sie tego zasmarkanego kataru do tej pory pozbyć nie mogę, a czuję się przez niego jak obłożnie chora. :/ nie dość że człowiek taki ociężały to jeszcze to smarkanie. Ludzie, no wymiękam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:01

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Czy u was tez sie tak trudno gdzie do nowego gina zapisac? Moja ginka sie przeniosla do innej przychodni a ze moim zdaniem srednia byla to chcialam poszukac nowego lekarza i sie okazalo ze to nie takei proste. Najczesciej nie biora juz nowych pacjentek....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ja mam swoja ginke od poczatku, wiec nie wiem jak to jest z szukaniem nowego gina.

Konwalia - ma sa kra!!!!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja do gina chodzę całe życie prywatnie, więc nie wiem, tam nie robią problemów...

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze w tym stanie moge do jakiegos spa jechac?
    Moj maz chce mnie z miasta wywiezc za dwa tygodnie bo tu sie znowu rozroba szykuje jak co roku. Do pracy napewno nei pojde w piatek 13go. Co roku sa manifestacje nazistow z ich przeciwnikami. Wstyd i hanba ale oni sciagaja tutaj z calej Europy zeby sobie podemonstrowac. Do tego w tym roku dojda zwolennicy Pegidy czyli manifestantow przeciw islamizacji. Do miasta zawsze musza wtedy sciagac policje i wojsko z calego landu.
    W tamtym roku bylo w miare spokojnie ale w tym wroze ze bedzie wesolo znowu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:49

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gina to ja też chodzę prywatnie, ostatnio na NFZ byłam jako nastolatka ;) i pani w rejestracji wielką łachę robiła że na jakiekolwiek pytanie odpowiedziała, lekarz taki se więc postanowiłam chodzić do innej prywatnie i jestem przezadowolona :D
    Krokousie mi jakby trochę lepiej wzięłam wczoraj apap i wit C i chyba chyba nie zapeszając będzie git ;)
    A dziś mam SR więc chciałabym pojechać :)
    Witaj zabiegana Helu :) jak maleństwo? :)
    A gdzie Lil i Nena? Co u Was?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. spa.. ciężki temat..byłam z Tymkiem w sanatorium i nic, poza siłownią i masażem dla ciężarnych, no basen jeszcze mogłam, borowina, ale na ramiona..na reszcie napisane, że przeciwskazaniem jest ciąża..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt na spa się nie znam ale zabiegi rehabilitacyjne to prawie wszystkie są w ciąży przeciwskazane

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga..nieco sie ogarnęłam.. wyprasowałam 2 pralki, wstawiłam kolejne pranie, znalazłam chusteczki, zrobiłam zamówienie na allegro, upiekłam z Tymkiem ciasteczka.. teraz idziemy na spacer połączony z wyrzucaniem śmieci:)aaa i wyjęłam torby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:45

Nieukowa, MANIEK lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Konwi jestem z Ciebie dumna :)
    I z siebie też, jako że mam jutro wizytę na 12 stwierdziłam, że mogę nie zdążyć jutro i postanowiłam się ogolić... wiecie jak się umęczyłam? wiem, że wiecie masakra normalnie sapię gorzej niż mój pies ;)
    I miałam zacząć jakiś obiad sobie robić, ale nieeeee muszę poleżeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:49

konwalianka, Lili83 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ